Şimdi Ara

offf offf

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • herkese selamlar...
    benim sorunum iyice baydı artık. şu ana kadar umursamıyordum ama artık önce format atacağım gene devam ederse anakart ve işlemciyi değiştirecem. yine de sizlerden bunları yapmadan önce alternatif öneriler almak iyi olacak zannımca:)

    öncelikle sistemimi yazayım. xp sp2 kullanıyorum. işlemci celeron 2400, anakart azza, ram 512 MB ekran kartı 128 MB 9550, çift harddisk var, biri 80 gb diğeri 40 gb. 40gb lik 1st masterda, 80 gb lik 2nd slavede. ayrıca lg 16 x dvd writer ve dvd var. bunlardan writer 2nd masterda, dvd 1st slavede takılı.

    gelelim sorunuma:

    şu anda arkada bitcomet veya ufak başka bir program çalışırken ikinci birşey çalıştırdığımda bazen tekbaşına bsplayerda film izlerken bile olabiliyor bu görev yöneticisinde yer alan performans kısmında cpu kullanımı tavana vuruyor. devamlı cpu nun %100'ü kullanılıyor. bir süre sonrada bu böyle devam ederse bilgisayar donuyor:) reset işe yaramıyor zira 80 gb lik harddiski görmüyor böyle yapınca. kapatıp yaklaşık 1-2 dk bekleyip tekrar açınca anca herşey normale dönüyor. benim ne yapmam gerekiyor ya? sürücü diziliminde harddiskleri master yaptığımda ve dvd de bişi yazmaya kalktığımda süre 30 dk yı geçtiydi. mecburen dvd writeri master yaptım. şimdide bir hd den diğerine birşey kopyalayacak olursam vay halime:) az önce 670 mb lık bir filmi 8 dakikada iki hd arasında kopyaladım:)

    bu bilgisayarı at diyeceklerin dışında tavsiyelerinize muhtacım. şimdiden teşekkürler.

    Bir de bitcometin üzerine azureus mudur nedir onu kurdum. baktım problem olacak ardından kaldırdım. ama şimdi comet kaç kere baştan kursamda zırt pırt hata veriyor. bunun çözümünü de bir yerlere sıkıştırabilirseniz sevinirim:)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi girdab -- 24 Mayıs 2006; 13:32:49 >







  • konuya uygun başlık yazın lütfen
  • quote:

    Orjinalden alıntı: BeyazBüyü

    konuya uygun başlık yazın lütfen

  • celeron ile zaten tam performans alamazsın hiçbir uygulamadan
    işlemciyi değiştirirsen sorunun düzeleceğini sanıyorum
  • Celeron olmasının ne alakası var anlayamadım. İsterse P-2 olsun işlemci, arkadaşın bahsettiği sorun büyük ihtimalle soğutma yetersizliğiyle alakalı. CPU, PSU veya kasa fanlarından birinde sorun olabilir. Hatta varsa ekran kartı fanında. Diğer bir ihtimal de donanımdaki aygıt çakışması.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.