Şimdi Ara

ODTÜYE YATAY GEÇİŞ İÇİN?(ACİL YARDIMMMM)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben kayseri şehir ve bölge planlama bölümündeyim öğretimi ingilizce olan odtü şehir ve bölge planlamaya herhangi bir yıl geçmek istesem ne gibi sartlar arıyorlar

ya da geçmem mümkün mü

• benim bildiğim kadarıyla üniversite ortalamanın çok yüksek olması gerekiyordu.yani odtü ye girecek kadar okul ortalaman olmalı.
  • Puan sınirlamasi da yok mu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Örneğin yerleştirme puanım oraya yetmese bile geçebilir miyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: miritun

Örneğin yerleştirme puanım oraya yetmese bile geçebilir miyim

hayır diye biliyorum
  • Merkezi yerleştirme ile yatay geçiş farklı, üniversiteler arası yatay geçiş farklı şeyler.
    Merkezi yatay geçiş yapabilmen için lys sınavında aldığın puan gitmek istediğin yerden yüksek olmalı.
    Üniversiteler arası yatay geçişte ise 4 üzerinden en az 3 civarı notun olmalı ve tüm dersleri başarılı bir şekilde tamamlaman lazım.
    Geçen sene açılan yatay geçiş kontenjanları aşağıdaki linkte verdim.
    http://www.yok.gov.tr/documents/10279/16193174/yatay_gecis_kontenjanlari_020715_15.xlsx
    Odtü Şehir planlama 2 ve 3. sınıflardan hak tanımış ve 3 kontenjan açmış. Kendi üniversitende ortalamanı ne kadar yüksek tutarsan o kadar yatay geçişte avantajın olur.
    Ama yatay geçişte şu gibi sorunlar olabilir, hazırlık almadıysan oradan başlatabilirler yada bazı dersleri tekrar alman gerekebilir veya almadığın derslerden sorumlu olabilirsin alt sınıflar için.

• K4RT4L kullanıcısına yanıt
    yani size göre söylediğiniz şartları yerine getirsem ve yerleştirme puanım odtüye yeterli olmasa bile oraya geçebilir miyim çünkü benim puanım 270 odtü ise 400 le aldı geçmem mümkün mü
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • %100 ingilizce olmayan programlardan %100 ingilizce programlara geçiş yapmanız mümkün değil. Ancak üniversite içi yatay geçişlerde aynı bölümün türkçesinden ingilizcesine geçiliyor. itüye geçmeyi deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raphaël -- 8 Ağustos 2015; 15:41:12 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Raphaël kullanıcısına yanıt
    hocam peki mersindeki ingilizce bölümden geçiş mümkün mü

puanım yetmese bile
  • Açıkçası odtü'nün yatay geçiş şartlarını bilmiyorum yönergeyi iyi okumak lazım. Yukarıda belirttiğim durum yatay geçişlerde uygulanan bir kısıtlama yani tüm okullarda geçerli. ODTÜ yatay geçiş diye internette araştırdığımda öğrencinin fakülteye yerleştiği ÖSYS puanının geçeceği bölümün taban puanının belirli bir yüzdesinin (%20 civarıydı yanlış hatırlamıyorsam) altında olmaması gerektiğini duymuştum. Siz yine de iyi araştırın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    %20 civarıydı yanlış hatırlamıyorsam derken hocam anlayamadım
    hocam geçebilir miyim geçemiez myim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.