Şimdi Ara

ODTÜ Yüksek Lisans

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Seneye yavaş yavaş bu yüksek lisans işini de netleştirmek gerekiyor. Şimdiye kadar low level konseptleri içeren system programming, os, embeeded systems gibi derslerden çok keyif aldım ve ek olarak network, (bizde olmasa da) sinyal işleme konuları keyifli duruyor. AI derslerine ilgim yok ama bu gidişle çok da kaçamayacaz gibi duruyor.

ODTÜ Ceng programını inceledim, mülakat yok ama çalışacağınız hocayı önceden araştırın demişler, ve sanırım alacağımız derslerin bazıları EE bölümünden olabiliyormuş. Fakat bu dönemki ders programlarının tamamen ai ve teorik olması düşündürdü. Öte yandan ODTÜ EE'den mi yapsam diye düşündüm ama pek detaylı bilgi bulamadım, alt dallarının olduğunu gördüm bilgisayar, sinyal işleme, haberleşme vs. Belki EE tarafından girip Ceng dersi almak da mümkün olabilir. Bilgisi olan varsa tavsiyeye açığım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Bir yandan çalışırken olduğu kadar yl yapar geçeriz..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Software Engineer
  • bilkentte yapsana

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    %50 ales %30 gpa %20 mektup referans vs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 20 Haziran 2026; 14:21:10 >
  • nickolangelo kullanıcısına yanıt
    Ya ee'deki bilgisayar ana dalına baktım, orada bile DL, otomata dersleri falan vardı, cengin programı da neredeyse full ai'dı. Ben böyle OS ya da işleyici mimarileri tarafında çalışmak istiyorum ama uygun hoca bulmakla başlamak lazım sanırım. Bir de EE için çok bilgi bulamadım dönem programı yok, ana dalların ön gereksinimlerini de göremedim bakalım

onları bilmiyorum ama comp hocaları iyidir ya. Bu dönem 348 logic aldığım için biraz yüz göz oldum. Diğer hocalara göre çok daha düzenli her şeyin zamanı belli bir işleyişleri vardı.

eee.metu.edu.tr
    ELEKTRİK - ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ
    https://eee.metu.edu.tr/tr/graduate-programs

derslerin üzerine tıklarsan içerikleri ve bağlayanlarını bulabilirsin.

Bilgisayar: EE546 ve EE5410EE542EE543EE634 derslerinden biri

• nickolangelo kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, EE5410 iyiymiş diğerleri çok çekmedi, sanırım ceng okusam da dışarıdan 1 2 ders alabiliyorum bir de architecture dersleri ceng kodlu olması da güzel ama şu program kafa karıştırdı

ODTÜ Yüksek Lisans

Hani system dersleri nerede hepsi ai bunların

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 20 Haziran 2026; 23:51:14 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.