Şimdi Ara

ODTÜ'YÜ BIRAKTIM, ODTÜ İLE İLGİLİ MERAK ETTİĞİNİZ, KAFANIZA TAKILAN SORULARA CEVAP VEREBİLİRİM (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
122
Cevap
6
Favori
18.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi optimist11 -- 5 Ağustos 2013; 16:11:09 >
  • Havacılık ve uzay mühendisliği nasıldır?
  • hocam işletme nasıldır tanıdığın arkadaşların var mı mezun olunca neler yaptılar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: chimbo

Peki odtü gıda nasıl bir bölümdür.Mezun olduktan sonra iş olanağı nedir ??

üniversiteler arasında gıda mühendisliğinde birinci sırada odtü, doğal olarak piyasanın en kalifiye elemanlarını yetiştiriyor diyebilirim. O bölümden bir kaç arkadaşım vardı ama henüz okulu bitirip iş hayatına atılmadıklarından çalışma koşullarını-iş olanaklarını bilmiyorum maalesef...
  • quote:

Orijinalden alıntı: engmen

havacılık mühendisliği nasıldır

TAİ-Roketsan mezunları direk kapıyor hocam. Müfredat olarak makina mühendisliğinden pek farkı yok, hatta bazı havacılar makina mezunlarının yaptığı işleri yapabiliyor. Ama bana kalırsa eğer puanın odtü makinayı tutarsa git, havacılıktan da yandal alırsın. Öyle yapan arkadaşlarım var benim, mühendislik fakultesinde yandal tamamiyle not ortalamasına bakıyor, yukarıda söylediğim gibi iibf, eğitim ya da fen edebiyata giden arkadaşlar yandal mevzusunun sadece ortalamaya bağlı olmadığını bilsinler....
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgernative

quote:

Orijinalden alıntı: OneMoreChance

mühendislik hakkında bilgin var mı? makine mühendisliği özellikle

tabiki var, bulunduğum yurt derece yurduydu karma bir yurttu ve çoğunluğu makine mühendisliği öğrencisinden oluşuyordu, uzun bir sürede ieee de sosyal kollarda çalıştım robotikten de arkadaşlarım vardı. Öncelikle odtü makina çok zor bir bölüm, bunu bil ama ordan mezun olduğunda piyasada ki tüm makine mühendislerinden 1-0 önde olacaksın. Boğaziçi tobb salla onları, zaten boğaziçi mühendis değil ceo yetiştiriyor. Makine de okuyan bir arkadaşıma gerçekten o kadar zor mu diye sormuştum, o da bana şöyle izah etmişti:
    Eğer puanlama yapmak gerekirse;
    -1. sınıf 100 üzerinden 70
    -ikinci sınıf 100 üzerinden 95
    -üçüncü sınıf 100 üzerinden 500
    -dördüncü sınıf 100 üzerinden 75 :)

Makine ile ilgili konuşmustuk ama siralamam daha iyi geldi. Eem hakkında neler söylersin makineden zor mudur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Odtü Sosyoloji hakkında ne düşünürsün ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Euphemia

bilgisayar müh. hakkında bilgin varsa çok yararlı olur

Sanırım bilgisayar mühendisliği makine ve elektrik elektroniğe nazaran biraz daha kolay odtü'de, ya da okuyan arkadaşlarım bana çaktırmadılar :D her neyse, valla arkadaşım sabah akşam kod yazacaksın o bölümde (bir dönem c dersi aldım inan bir süreden sonra sıkıyor) yani biraz asosyal bir hayatın olabilir ama bilgisayarı seviyorum yaparım dersen bilemeyeceğim, zaten mezun olduğunda önün açık her türlü....
  • quote:

quote:

quote:

tabiki var, bulunduğum yurt derece yurduydu karma bir yurttu ve çoğunluğu makine mühendisliği öğrencisinden oluşuyordu, uzun bir sürede ieee de sosyal kollarda çalıştım robotikten de arkadaşlarım vardı. Öncelikle odtü makina çok zor bir bölüm, bunu bil ama ordan mezun olduğunda piyasada ki tüm makine mühendislerinden 1-0 önde olacaksın. Boğaziçi tobb salla onları, zaten boğaziçi mühendis değil ceo yetiştiriyor. Makine de okuyan bir arkadaşıma gerçekten o kadar zor mu diye sormuştum, o da bana şöyle izah etmişti:

Makine ile ilgili konuşmustuk ama siralamam daha iyi geldi. Eem hakkında neler söylersin makineden zor mudur?

kesinlikle makineden daha kolay, yani en azından okuyanlar böyle diyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: tufan1990

Odtü Sosyoloji hakkında ne düşünürsün ?

hürriyette stajyer gazeteci olarak çalışan bir sosyoloji 3. sınıf tanıdığım vardı, ama sağlam torpilliydi. Ben senin yerinde olsam doğudaki hukukları ya da orta anadolu da ki uluslararası ilişkileri odtü sosyolojiye tercih ederdim. Çünkü ne olacağın belirsiz, akademisyen kalmak çok zor keşke akademisyen kalma imkanın olsa o zaman düşünmeden git derdim, ama yoksa tavsiye etmem...
  • sosyolojiyle ilgili bilgi verirmisin?mezun olunca ne yapıyolar?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tufan1990

Odtü Sosyoloji hakkında ne düşünürsün ?

hürriyette stajyer gazeteci olarak çalışan bir sosyoloji 3. sınıf tanıdığım vardı, ama sağlam torpilliydi. Ben senin yerinde olsam doğudaki hukukları ya da orta anadolu da ki uluslararası ilişkileri odtü sosyolojiye tercih ederdim. Çünkü ne olacağın belirsiz, akademisyen kalmak çok zor keşke akademisyen kalma imkanın olsa o zaman düşünmeden git derdim, ama yoksa tavsiye etmem...

teşekkür ederim bilgi için. Tercih listemden sildim.
  • TS2 sıralamam 148bin. 2012 ye göre tarih ve edebiyat bölümlerine giriyorum. fakat formasyonun gelmesiyle sıralamanın 2011 e dönmesi bekleniyormuş. sizce bu beklenti gerçekleşir mi. benim bu bölümlere yerleşme şansım ne olur ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: flurry.

hocam işletme nasıldır tanıdığın arkadaşların var mı mezun olunca neler yaptılar?

daha önce de bir arkadaşa söyledim, iibf odtü'nün yükselen değeri. Gerçekten iktsadi idari bilimler fakultesine çok önem vermeye başladılar.. ha bir boğaziçi bir bilkent bir galatasaray mıdır? hayır ama tercih edilebilir. Merkez bankası başkanı odtü iktisat mezunu mesela, puanın iyidir zaten işletme yerine iktisat seçsen daha akıl karı olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: optimist11

böte hakkında bildiklerin var mı? eğitim fakültesinde olduğu için fikirlerin neler? bir de tabi bilgisayar mühendisliği odtü olunca neler düşünüyorsun ikisi hakkında :)

bir de dostum şunu soracağım: bu sene odtü de yerleşip hazırlık okumaya başlarsam aynı anda bir kez daha sınava girmeyi düşünüyorum ygs-lys hazırlık beni çok zorlar mı hazırlığı bitirip sınavı kazanıp direk 1.sınıftan başlamak istiyorum daha iyi bir bölümden yine odtü de hedefim bu bunu yapmam çok mu zor olur?

odtüde o dediğin yapılmaz hocam, ygs lys çalışılmaz aklın kayar konsantre olamazsın sonra hem hazırlığı geçemezsin hem üniversite sınavında kötü bir sonuç elde edersin. Sana tavsiyem odtü olsun da neresi olursa olsun diyerek gitme, çünkü ben öyle eğitim fakultesine gittim pişman oldum bıraktım tecrübeyle sabit yani. Ben açıkçası artık böte'nin öldüğünü düşünüyorum, çevrende aksini iddia edenler olsa da onlara pek kulak asmamanı öneririm, bilgisayar öğretmeni olacağına biraz daha sık dişini mis gibi bilgisayar mühendisi ol, yoksa odtü gibi mühendisliğin ön planda olduğu teknik fakultede bunun ezikliğini çok yaşarsın...

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bilkentle karşılaştırırsak hangisini derdin

• odtüde %50 burslu bölümler falan var galiba. onlar niye var ? :) teşekkürler.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

bana boğaziçi mi odtü mü diye sor gene odtü derim. Odtü makina bir ekol hocam; diğer üniversitelerle elektrik elektroniğini kıyasla, endüstrisini kıyasla bilgisayarını kıyasla ama makinasını kıyaslama :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: optimist11

böte hakkında bildiklerin var mı? eğitim fakültesinde olduğu için fikirlerin neler? bir de tabi bilgisayar mühendisliği odtü olunca neler düşünüyorsun ikisi hakkında :)

bir de dostum şunu soracağım: bu sene odtü de yerleşip hazırlık okumaya başlarsam aynı anda bir kez daha sınava girmeyi düşünüyorum ygs-lys hazırlık beni çok zorlar mı hazırlığı bitirip sınavı kazanıp direk 1.sınıftan başlamak istiyorum daha iyi bir bölümden yine odtü de hedefim bu bunu yapmam çok mu zor olur?

odtüde o dediğin yapılmaz hocam, ygs lys çalışılmaz aklın kayar konsantre olamazsın sonra hem hazırlığı geçemezsin hem üniversite sınavında kötü bir sonuç elde edersin. Sana tavsiyem odtü olsun da neresi olursa olsun diyerek gitme, çünkü ben öyle eğitim fakultesine gittim pişman oldum bıraktım tecrübeyle sabit yani. Ben açıkçası artık böte'nin öldüğünü düşünüyorum, çevrende aksini iddia edenler olsa da onlara pek kulak asmamanı öneririm, bilgisayar öğretmeni olacağına biraz daha sık dişini mis gibi bilgisayar mühendisi ol, yoksa odtü gibi mühendisliğin ön planda olduğu teknik fakultede bunun ezikliğini çok yaşarsın...

Alıntıları Göster
    ....................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi optimist11 -- 5 Ağustos 2013; 16:12:01 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

bana boğaziçi mi odtü mü diye sor gene odtü derim. Odtü makina bir ekol hocam; diğer üniversitelerle elektrik elektroniğini kıyasla, endüstrisini kıyasla bilgisayarını kıyasla ama makinasını kıyaslama :)

Tamam makineyi geçtim orayi yazmayacagim ozellikle eem ile bilg. Kiyaslarsak odtu-bilkent. Biliyorum cok soru sordum ama

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.