Şimdi Ara

ODTÜ youtube canlı yayınları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
4
Favori
2.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • okulun imkanları çok kötü. tuvalete bile gitsen sıra bekliyorsun. yemekhanedeki yemek çok kötü ve bunun için en az yarım saat sıra bekliyorsun. her yerde sıra var.

    çok fazla kişi olduğu için dersler 1 sn'de doluyor, istediğin dersleri alamıyorsun. istediğini bırak alman gereken zorunlu dersi almak için bile dilekçelerle uğraşman gerek bir hafta boyunca oradan oraya koşacaksın. herkes devlet memuru kafasında olduğu için birbirlerine yönlendiriyorlar sürekli. sonra zar zor dersleri alıyorsun. hocalar bir değişik, hepsi öğrenci düşmanı. öğrencileri nasıl daha fazla zorlarız diye düşünüp ona göre kararlar alıyorlar. örneğin şu an tüm iyi üniversiteler koç, boun vs. opsiyonel p/f'ye geçti, odtü öğrencileri ise haftalardır ağlıyor biz de geçelim diye. twitter'da tt bile oldular ama opsiyonel p/f gelmedi. gelen yeni sistemde öyle detaylar var ki öğrenciyi nasıl zorlarız diye düşünülüp konulmuş. hocaların kafa yapısı çok kötü, öğrenciyi düşman gibi görüyorlar. şu pandemi sürecinde bile psikolojik olarak deli gibi zorladılar bizi. keşke üni kapanmasaydı dedik. çünkü normalden daha zor oldu böyle. sadece bu hafta 2 quiz, 1 sınav, 2 ödev, 1 lab yaptım.

    hazırlık harici sosyal hayatınız ölü olur bu okulda. dersler deli gibi zor, her gün ödev ya da başka bir sorumluluk oluyor hiçbir zaman boş kalmıyorsunuz. youtube'taki vloglarda falan full övülüyor, "şenlik çok iyi hajum, ortam süper hocam kopuyoruz" diye ama öyle bir şey yok. hazırlık hariç şenliğe gidebilen yok çünkü ertesi gün sınav oluyor.

    diğer okullar böyle değil, boğaziçi mesela bin kat daha rahattır. kendini insani olarak da teknik olarak da geliştirmen için imkan tanır sana.

    odtü ise memur kafalı vizyonsuz mühendis yetiştirir. aman diyeyim uzak durun. aldığınız eğitim pek eğitim gibi değildir. çıkmış soruları ezberleyip unutursunuz, düzenli çalışma kabiliyeti size kattığı en ufak beceri yok odtü'deki çoğu bölümün.

    başlığı açan odtü'yü tanıtmak için para alan biri. ona inanmayın bana inanın çünkü bu işten bir kazancım yok. Sizden bir ücret istemeyenlere uyun. Onlar doğru yoldadırlar. kendi öğrencisine negatif yorumlar yaptıran bir okul nasıl bir yerdir düşünün artık.

    sadece ben de böyle düşünmüyorum, herhangi bir odtülüyle konuşun bu problemlerin gerçek olduğunu göreceksiniz. pr kasan elemanlara prim vermeyin, tanıtım fuarlarında size yalan söylüyorlar. gerçekleri kendiniz öğrenin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi owoselammicsuedcheck -- 14 Mayıs 2020; 4:25:16 >




  • owoselammicsuedcheck O kullanıcısına yanıt
    Evet aslında ben çok araştırdım odtü'yü her yönden. Söylediğiniz her şeyi daha önce duydum sıra,ders alma sıkıntı ,öğrenciyi çok zorlamaları gibi gibi. Odtü size bir şeyi hazır vermiyor bulup öğrenmenizi istiyor sadece o açıdan kendinizi geliştirmiş oluyorsunuz hazıra alışmıyorsunuz diyen bir iki kişi dışında çoğu kişi şikayetçiydi. Ama mühendislikte eğitimin gebel olarak iyi olduğunu söylemişlerdi. Sıkıntılı hocalar elbet vardır ama genel olarak ne durumda onu çözemedim. Mühendislik okuyacaksan boğaziçi ve odtü arasında odtü seç oranın mühendislik eğitimi çok daha iyi falan diyenler oldu. Boğaziçine göre mezunları daha "donanımlı" oluyormuş ne anlamda kullanılıyor bilmiyorum. Ama evet bahsettiğiniz vloglarda da mantığını anlamaya çalışan yok ders çalışırken hep çıkmış ezberliyorlar çok garibime gitmişti. İki uç nokta olsa da fizikle mühendislik arasındayım ben şimdilik. Havacılık düşünüyorum o bölüm hakkında bilginiz var mı? Bir de belki maddi sıkıntılara katlanılır ama eğitim konusunda da boğaziçine göre daha sıkıntılıysa bölüm hedeflerimi değiştirmem gerekecek :/ teşekkürler bu arada açıkladığınız için

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • hocam ben size odtü'nün nasıl bir yer olduğunu şöyle açıklayayım: fizikçiler bile ezber yapıyor. oysa gelirkenki beklentileri "evreni anlarım, olayları modelleme becerisi kazanırım" oluyor. bölüm ise onlara birkaç soru tipini çözmeyi öğretiyor. mesela modern fizik derslerinde lisedeki gibi direkt formülü veriyorlar ve bununla soru çöz diyorlar. evreni anlama olmuyor yani pek :D nereden geldiği, kanıtı hep atlanıyor fizikte bile.

    fizikte hal böyleyken bir de mühendislikleri düşünün... dersi aldıktan bir dönem sonra dahi hiçbir şey hatırlamıyorsun dersle ilgili. çünkü ezber dışında hiçbir şey yaptırmıyorlar. düzgün ünilerde gerçek hayatta nasıl kullanılır bununla ilgili projeler verip öğretmeye uğraşıyor hocalar. gereksiz teknik detaylara boğulmak "donanımlı" olmak değil çünkü zaten unutuyorsun onları.

    bence hedefiniz odtü dışındaki top okullardan biri olsun. yurt dışı, imkanlar, öğrenci hayatı olarak hepsi odtü'den daha iyi.

    odtü eğitim veremiyor çünkü çok fazla insan var. lablara dahi sığamıyoruz artık. bir ödev veriyorlar aynı masada 10 kişi proje yapıyorsun. üniversiteler insanın kendini geliştirebildiği yerler olmalıyken odtü değil. mesela japonca öğrenmek istersen öğrenemiyorsun çünkü ders açılmıyor. oysa diğer gerçek üniversitelerde bu ders açılır, öğrencinin kendini her yönden geliştirmesi amaçlanır. bilkent japonca alan 2-3 kişi olmasına rağmen yıllardır bunun için hoca çalıştırıyor. bunu odtü yapmaz.

    odtü neden bu kadar övülüyor onu hiç anlamış değilim zira okulun hiçbir iyi yönü yok şu an. herhalde 90'larda çok iyiydi sonradan kötüleşti, onun kaymağını yiyor hala.




  • elocan_kt E kullanıcısına yanıt
    vay be elocan da gelmiş. sana soru yöneltebiliyor muyuz?
  • owoselammicsuedcheck O kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam bana da çok çelişkili bilgiler verilince kafam karışmıştı cesaret edip fizik seçip de öyle bir şeyle karşılaşırsam çok üzülürüm gerçekten. Fiziği de çok övmüşlerdi hocalar çok iyi,birebir lablarında çalışabiliyosun gidip konuşursan falan diye. Mühendislikte de zaten havacılık boğaziçi ve bilkentte yok diye Odtü istiyordum. Düşüneceğim bakalım daha napalım çok kararsızım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ayrıca yurtlar 8 kişilik olduğu için yatağıma uzanayım kitabımı okuyayım lüksünüz yok. Sürekli bir gürültü var, ya kütüphaneye ya da çalışma salonuna gitmek zorundasınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: owoselammicsuedcheck

    odtü'ye gelmeyin buraya yazan paralı tanıtım ofisi elemanlarına da inanmayın. para alıp okulu övüyorlar. normal bir odtü öğrencisine sorarsanız okulun ne kadar kötü bir yer olduğunu size anlatacaktır. odtü kadar reklam yapan okul yok, eskiden iyi olmasının ekmeğini yiyor hala. uzak durun sakın gelmeyin. top okullar arasında değil ama kendini öyle gösterip öğrenci topluyor. başka bir yere gidin.
    Hocam merhaba, hem benim açtığım başlıktaki hem de başka başlıklardaki yazılarınızı üzülerek okumuştum.

    "Paralı tanıtım ofisi elemanları" "Para alıp ODTÜ övüyorlar" demenize biraz içerledim. Bir de cavap hakkı doğdu. Ben zaten forumda anonim olarak bulunmuyorum, ismim, profilim belli, kimseyi yanlış yönlendirmek veya dolandırmak amaçlı buraya yazmıyorum. Ben ODTÜ mezunuyum, çalışanıyım ve hala da ODTÜ öğrencisiyim. Araştırma görevlisi olarak işe başladığım dönemde, hem ODTÜyü hem de konuşmayı çok sevdiğim için tanıtım sunumları yapma görevini aldım. İnanmadığım bir şeyi de söylemiyorum. İş tanımımda akşamları youtube yayını yapmak veya donanımhabere yazmak bulunmuyor.

    Ofiste görev alan öğrencilerin bir çoğu bu işi gönüllü yapıyor, bir kısmı da saatlik 6-7 lira gibi cuzi bir ücret alabiliyor. Özel ders vererek saatlik 15-20 katını kazanabilecek ODTÜ öğrencilerinden bahsediyoruz, gönüllülük olmadan parayla yapılacak bir iş kesinlikle değil. ODTÜ'nün bir kamu üniversitesi olduğunu gelen öğrencilerden maddi bir kazancı olmadığını size hatırlatmak isterim.

    Youtube canlı yayınlarını da pandemiden dolayı evlerinde kalmak zorunda kalan lise öğrencilerine hem motivasyon olsun hem de
    bilgi alabilecekleri alternatif bir kaynak olsun diye yapıyoruz. Başta youtube olmak üzere çeşitli mecralardaki bilgi kirliliği bizi harekete geçiren itici güç oldu, youtube yayınlarında dünyanın çeşitli yerlerinde bulunan ODTÜ mezunları ve hocalarını konuk ediyoruz. Yine yayına katılan ODTÜ mezunu, öğrencisi ve hocalar gönüllü olarak bu işi yapıyor, zaten California'daki bir doktora öğrencisini, Türkiye'nin en büyük inşaat firmasının yönetim kurulu başkanını gönüllülük dışında yayına getiremezsin.

    Eleştrilerinizde kısmen haklılık payı var, ODTÜ eğitimi kolay olmayan bir üniversite, zaman zaman ödevleri projeleri sınavları derken ben de zorlanabiliyorum. Ama bazı yorumlar o kadar adaletsiz ki acaba aynı üniversiteden bahsetmiyor muyuz diye düşündüm. Bahar şenliğini görmemiş olsam, topluluklara/takımlara gitmemiş olsam dediğinize belki katılırdım ama bu mümkün değil. Bütün bunları yapanlar hazırlık mı şimdi? Kendi adıma konuşacak olursam hep sürekli devam ettiğim 1-2 topluluk oldu, şenlikte sınav denk geldiği için akşam konseri kaçırdığım da oldu ama geri kalan 3 gün gittim. Topluluklarda her bölümden arkadaşım olduğu gibi başkanlığını/kaptanlığını yapanların bir çoğunun sizin gibi elektrik öğrencisi olduğunu da söyleyebilirim. ODTÜ çok büyük bir üniversite, bir çok öğrenci farklı deneyimler edinebiliyor, sizin görüşlerinize saygı duymakla birlikte "paralı elamanlar" lafının yakışık almadığını düşünüyorum.

    Türkiye'de ODTÜ'den başka da iyi üniversiteler elbette var. Ben eğitim, altyapı, itibar, sosyal yaşam, mezun ve beşeri sermaye gibi bileşenleri düşündüğümde ODTÜ'nün bir adım önde olduğuna inanıyorum. Aday öğrencilere tavsiyem tercih döneminde mümkün oldukça hedefledikleri bütün üniversitelere gitmeleri, bu yıl pandemiden dolayı mümkün olmazsa hepsi ile görüşmeleri ve kendileri son kararı vermeleri yönünde olacaktır.
    |
    |
    Ekin Berkyürek bu mesajı paylaştı




  • https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/143333694

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: owoselammicsuedcheck

    okulun imkanları çok kötü. tuvalete bile gitsen sıra bekliyorsun. yemekhanedeki yemek çok kötü ve bunun için en az yarım saat sıra bekliyorsun. her yerde sıra var.

    çok fazla kişi olduğu için dersler 1 sn'de doluyor, istediğin dersleri alamıyorsun. istediğini bırak alman gereken zorunlu dersi almak için bile dilekçelerle uğraşman gerek bir hafta boyunca oradan oraya koşacaksın. herkes devlet memuru kafasında olduğu için birbirlerine yönlendiriyorlar sürekli. sonra zar zor dersleri alıyorsun. hocalar bir değişik, hepsi öğrenci düşmanı. öğrencileri nasıl daha fazla zorlarız diye düşünüp ona göre kararlar alıyorlar. örneğin şu an tüm iyi üniversiteler koç, boun vs. opsiyonel p/f'ye geçti, odtü öğrencileri ise haftalardır ağlıyor biz de geçelim diye. twitter'da tt bile oldular ama opsiyonel p/f gelmedi. gelen yeni sistemde öyle detaylar var ki öğrenciyi nasıl zorlarız diye düşünülüp konulmuş. hocaların kafa yapısı çok kötü, öğrenciyi düşman gibi görüyorlar. şu pandemi sürecinde bile psikolojik olarak deli gibi zorladılar bizi. keşke üni kapanmasaydı dedik. çünkü normalden daha zor oldu böyle. sadece bu hafta 2 quiz, 1 sınav, 2 ödev, 1 lab yaptım.

    hazırlık harici sosyal hayatınız ölü olur bu okulda. dersler deli gibi zor, her gün ödev ya da başka bir sorumluluk oluyor hiçbir zaman boş kalmıyorsunuz. youtube'taki vloglarda falan full övülüyor, "şenlik çok iyi hajum, ortam süper hocam kopuyoruz" diye ama öyle bir şey yok. hazırlık hariç şenliğe gidebilen yok çünkü ertesi gün sınav oluyor.

    diğer okullar böyle değil, boğaziçi mesela bin kat daha rahattır. kendini insani olarak da teknik olarak da geliştirmen için imkan tanır sana.

    odtü ise memur kafalı vizyonsuz mühendis yetiştirir. aman diyeyim uzak durun. aldığınız eğitim pek eğitim gibi değildir. çıkmış soruları ezberleyip unutursunuz, düzenli çalışma kabiliyeti size kattığı en ufak beceri yok odtü'deki çoğu bölümün.

    başlığı açan odtü'yü tanıtmak için para alan biri. ona inanmayın bana inanın çünkü bu işten bir kazancım yok. Sizden bir ücret istemeyenlere uyun. Onlar doğru yoldadırlar. kendi öğrencisine negatif yorumlar yaptıran bir okul nasıl bir yerdir düşünün artık.

    sadece ben de böyle düşünmüyorum, herhangi bir odtülüyle konuşun bu problemlerin gerçek olduğunu göreceksiniz. pr kasan elemanlara prim vermeyin, tanıtım fuarlarında size yalan söylüyorlar. gerçekleri kendiniz öğrenin.
    Bu yaşına kadar çeşitli şeyler yaşadığını varsaydığım bir insanın artık nihayet kendi başarısızlıkları için dış etmenleri suçlamayı bırakmayı bekliyorsun ama olmuyor işte. Donanımlı olduğunuza inanmıyorsanız belki forumları ağlama duvarına döndürmek yerine bir aksiyon almanın vakti gelmiştir artık. İnanamıyorum gerçekten bu kadar imkan içinde yüzüp bommmmboş olabilmeye ya, imkansız olarak görüyordum ama mümkünmüş meğersem.
    Sınava hazırlık yapan öğrencileri yapyanlış yönlendirme hakkını kendinizde görmeniz de çok ilginç. Kanaat önderi misiniz? O şekilde konuşmuşsunuz da.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: owoselammicsuedcheck

    hocam ben size odtü'nün nasıl bir yer olduğunu şöyle açıklayayım: fizikçiler bile ezber yapıyor. oysa gelirkenki beklentileri "evreni anlarım, olayları modelleme becerisi kazanırım" oluyor. bölüm ise onlara birkaç soru tipini çözmeyi öğretiyor. mesela modern fizik derslerinde lisedeki gibi direkt formülü veriyorlar ve bununla soru çöz diyorlar. evreni anlama olmuyor yani pek :D nereden geldiği, kanıtı hep atlanıyor fizikte bile.

    fizikte hal böyleyken bir de mühendislikleri düşünün... dersi aldıktan bir dönem sonra dahi hiçbir şey hatırlamıyorsun dersle ilgili. çünkü ezber dışında hiçbir şey yaptırmıyorlar. düzgün ünilerde gerçek hayatta nasıl kullanılır bununla ilgili projeler verip öğretmeye uğraşıyor hocalar. gereksiz teknik detaylara boğulmak "donanımlı" olmak değil çünkü zaten unutuyorsun onları.

    bence hedefiniz odtü dışındaki top okullardan biri olsun. yurt dışı, imkanlar, öğrenci hayatı olarak hepsi odtü'den daha iyi.

    odtü eğitim veremiyor çünkü çok fazla insan var. lablara dahi sığamıyoruz artık. bir ödev veriyorlar aynı masada 10 kişi proje yapıyorsun. üniversiteler insanın kendini geliştirebildiği yerler olmalıyken odtü değil. mesela japonca öğrenmek istersen öğrenemiyorsun çünkü ders açılmıyor. oysa diğer gerçek üniversitelerde bu ders açılır, öğrencinin kendini her yönden geliştirmesi amaçlanır. bilkent japonca alan 2-3 kişi olmasına rağmen yıllardır bunun için hoca çalıştırıyor. bunu odtü yapmaz.

    odtü neden bu kadar övülüyor onu hiç anlamış değilim zira okulun hiçbir iyi yönü yok şu an. herhalde 90'larda çok iyiydi sonradan kötüleşti, onun kaymağını yiyor hala.
    Bu kadar memnuniyetsizseniz bahsettiğiniz ultra ekstra mega süper okullara geçiş yapmanızı öneririm <3




  • owoselammicsuedcheck O kullanıcısına yanıt
    burda odtüye laf yapanlar bilkent tarafından satın alınmış sanırım...

    sen git donanım haberde propaganda yap seni seneye burslu alıcaz diye
  • quote:

    Orijinalden alıntı: owoselammicsuedcheck

    odtü'ye gelmeyin buraya yazan paralı tanıtım ofisi elemanlarına da inanmayın. para alıp okulu övüyorlar. normal bir odtü öğrencisine sorarsanız okulun ne kadar kötü bir yer olduğunu size anlatacaktır. odtü kadar reklam yapan okul yok, eskiden iyi olmasının ekmeğini yiyor hala. uzak durun sakın gelmeyin. top okullar arasında değil ama kendini öyle gösterip öğrenci topluyor. başka bir yere gidin.
    para almıyorum xd ama insanların geliri olması da lütfen seni rahatsız etmesin. "başka bir yere gidin" demiş puhahahahah şaka gibi. Emredersin diyorlar sınava hazırlık öğrencileri şu an, yazdıklarını okumuşlar neden bu süper vasıflı insana inanmayalım ki diyorlar. Belki burada ağlamak yerine yetişmeyen rapor ve ödevlerine vakit ayırabilirsin:(( öneri




  • owoselammicsuedcheck O kullanıcısına yanıt
    Ankara'da yaşıyorum abim dahil birçok arkadasım Odtü'de okuyor 1 den cok kez Odtü'ye gittim. Ordaki kişilerden tavsiye aldım. Ama asırı ilginçtir yaklasık 50 Odtü oğrencisinden böyle bir şey duymadım hatta abim okula en sinirli olduğu günlerde bile( en zor sınavlara girdiği) Odtü'yü bu kadar ağır eleştirmedi. Burdan şunu çıkarırım : ODTÜ de bir arkadaş grubun yok kendini yanlız ve ya dışlanmış hissediyorsun. ya da Odtü de okumuyorsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • owoselammicsuedcheck O kullanıcısına yanıt
    "ODTÜ kadar reklam yapan okul yok" lafınıza atfen yökün yayınladığı, vakıf üniversiteleri raporundan bir görseli göndermek isterim.ODTÜ youtube canlı yayınları
    www.ntv.com.tr
    Bir bakışta tüm vakıf üniversiteleri (YÖK, 'Vakıf Yükseköğretim Kurumları 2019' raporu)
    https://www.ntv.com.tr/galeri/egitim/bir-bakista-tum-vakif-universiteleri-yok-vakif-yuksekogretim-kurumlari-2019-r,6axyHoT_Vkmos6bFb4d6cQ




  • Thestalk T kullanıcısına yanıt
    bu eleştirileri duymaman cidden ilginç çünkü şöyle bir video var:
    YapımBöyle Filmyoutube
    ODTÜ Hakkında Dile Getirilmeyenler
    https://www.youtube.com/watch?v=K_AV96VukN4


    bu videoya karşı çıkan görmedim çünkü bahsettiği problemler gerçek. zaten videoda da dediklerimin dışında pek bir şey söylemiyor.




  • Ekin Berkyürek kullanıcısına yanıt
    bahsettiğim okullar zaten boğaziçi, bilkent, koç gibi top okullar. diğerleri ticarethane olduğu için bu kadar reklam yapmaları normal.

    bu arada, onlar da parayı qs gibi düzgün şirketlere yediriyor böylece sıralamada düşmüyorlar. parayı troll ordusu kurmak için harcayacak kadar vizyonsuz değiller. odtü de troll ordusu kurmak yerine parayı böyle işlere harcasaydı ilk 500'de olabilirdi belki. ve o zaman yalandan değil de gerçekten iyi bir okul olma yolunda ilerlerdi. liselilere yalan söyleyerek gerçekler değişmiyor, odtü sıralamalarda son yıllarda serbest düşüşe geçti.
  • neyse başlık sahibinin de bana katıldığını düşünüyorum içten içe ama işi bu, daha fazla sıkmayayım. hadi hayırlı işler.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.