Şimdi Ara

ODTÜ vs BİLKENT EE /+475 oy (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
195
Cevap
0
Favori
15.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki

ODTÜ vs BİLKENT EE /+475 oy

(En Son Oy Tarihi: 13.11.2024)
Giriş
    Bilkent EE girişliyim ama istediğim bölüm olmadığını farkedip 2. Sınıfta Bilkent Fizik’e geçiş yaptım yani Bilkent Fizik mezunuyum ama EE konusunda nispeten bilgiliyim çünkü ortak dersler ve projeler çok paralel giden bölümler. İstediğin alanı bilmen konusunda biraz abarttım kusura bakma.
    ABD hedefin için iki okulda gayet iyidir. Bizim zamanımızda Bilkent ismi Amerika’da daha geçerli denirdi. Ben ABD’deyken öyle abartıldığı kadar fark görmedim, ODTÜ ve Bilkent tanınılırlıkları yakın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilkent vs ODTU karsilastirmasinda da Bogazici diyorum :p
    ODTU, Bogazici sonra Bilkent'e puani yetmeyip ODTU kazanan grubun okulu gibi gelmistir hep.
    Su ana kadar ODTUlu tanidiklarimda da siralama hep bu sekildeydi. Mutlaka ilk siraya yazip giren vardir
    ozellikle Ankaralilardan ama genelde bu sekilde bir hikaye vardir diye dusunuyorum.
    Benim de ayni bolum icerisinde Boun-Bilkent-ODTU seklinde idi secim tercihlerim hep.
    20 sene olmus be pehh...daha bugun gibi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kambochian -- 26 Temmuz 2019; 4:26:34 >
  • abim ankarada çok çok iyi bir liseden mezun oldu. 10 sene olucak nerdeyse. yani liseden mezun olan arkadaşları üniversiteyi de bitirdi, yüksek lisansı da bitirdiler falan

arkadaşlarının bi bölümü odtü'ye, bir bölümü bilkent'e gitmişti. bilkent'e gidenler şimdi genelde amerika'da falan. odtü'den giden de var ancak bilkent'te bu oran daha yüksek benim gözlemlediğim kadarıyla.

her ne olursa olsun ülkenin en iyi bir kaç mühendislik bölümünden ikisi bunlar. bence ikisi de üzmez. ayrıca neredeyse kimsenin bir şeyler bilmediği ancak herkesin konuşmaya çok hevesli olduğu bu forumda bunun muhakemesine girmek anket yapmak falan anlamsız. git mezunlarıyla öğrencileriyle konuş. sektörden birileriyle konuş.
  • 2 ünide üzmez. her şey senin kendini geliştirmene bağlı
  • Bilkent demek için sadece Erdal Arıkan bile yeterli.

• hocam zaten çoğu arkadaşın da söylediği gibi ikisi arasında dünyalar kadar fark yok, ikisi de çok iyi okullar ancak sizin yerinizde olsam bilkent yazardım. bilkentte başka bir bölümde olan ve odtülü çok tanıdığı olarak şunları söyleyebilirim.

çoğu insan öğrenci profili olarak odtünün daha iyi olduğunu söylemiş, genelleme yaparsak öyle denebilir ancak bu tamamen sizin kişiliğinize bağlı bir şey. önemli olan sizin orada edindiğiniz arkadaşlarınız, çevreniz. ki emin olun istediğiniz gibi insanları %99 bulabilirsiniz. ben başta bilkent/özel okullara ön yargılı olan bir insan olarak zorlansam da (1 dönem)inanın şimdi inanılmaz eğlenebildiğim hem zeki hem de kültürlü arkadaşlarım var. sadece parayı basıp bilkentgirl/boy bomboş insanlar da var ancak odtü ve boğaziçinde de bu insanalrın farklı varyasyonları var, hayatın her alanında varlar ne yazık ki, yakın çevrenizde olmadıkça ilgilenmezseniz size bir sıkıntı yapmaz/alışmanız gerekir.

hazırlık ve ingilizce eğitimi olarak bilkentin kesin alacağını söyleyebilirim. günlük ders saati fazladır, bazen yıldırır, stres olursunuz ancak karşılığını kat kat alırsınız. bölümde zorlanmamanız ve ingilizcenizi olabildiğince geliştirmeniz için biraz kasar ama sizin zorlanacağınızı düşünmüyorum normal bir çalışmayla bi temeliniz varsa halledersiniz. inanılmaz zorluğundan yakınan kişiler genelde çalışmayan umursamayan tayda. odtüde de kötüdür demiyorum ama rahattır, yata yata geçebilirsiniz, disiplinli değil ama eğlenceli. hazırlıkta tamamen yatayım eğleneyim partileyeyim diyosanız odtü, eğlence ve yatmaktan biraz kısıp ingilizceyi iyi bir seviyeye getirmek istiyorsanuz bilkent

ee özelinde fazla yorum yapamam ikisinin de eğitimi iyidir. ancak bilkent en fazla yatırımımı ee alanına yapıyor, ceng dahil diğer mühendisliklere biraz üvey evlat muamelesi yapılıyor dahi diyebilirim. burslu burssuz endişeniz olmasın bu fark asla yok, zaten ee burssuz öğrencileri de yüksek puanlarla alıyor.

bir de bilkentin yemekhanesi felakettir, odtününki aşırı kalabalıktır ancak okul içinde fiyatlar azdır, bilkentte ortalama üstü bir pahalılık var malesef

odtü yurtlarında bulunmadım ancak arkadaşlarımdan edindiğim bilgilere göre bilkent nispeten daha iyi.

vakif üni olması nedeniyle heralde çoğu konuda insanlar bilkente ön yargılı, ben de öyleydim. arkadaşlar valla inanılmaz eğlenebilirsiniz de, gpa da kasabilirsiniz, tamamen size bağlı

tercihinizi yaparken üni hayatından ne istediğinizi belirleyin, bir okul kültürü ruhu istiyorsanız odtü, istanbul ve inanılmaz bir kampüs isterseniz boun, bunlardan birazcık kısıp daha geniş akademik imkanlar/eğitim istiyorsanız bilkent.

• quote:

Orijinalden alıntı: cecomanci

hocam zaten çoğu arkadaşın da söylediği gibi ikisi arasında dünyalar kadar fark yok, ikisi de çok iyi okullar ancak sizin yerinizde olsam bilkent yazardım. bilkentte başka bir bölümde olan ve odtülü çok tanıdığı olarak şunları söyleyebilirim.

çoğu insan öğrenci profili olarak odtünün daha iyi olduğunu söylemiş, genelleme yaparsak öyle denebilir ancak bu tamamen sizin kişiliğinize bağlı bir şey. önemli olan sizin orada edindiğiniz arkadaşlarınız, çevreniz. ki emin olun istediğiniz gibi insanları %99 bulabilirsiniz. ben başta bilkent/özel okullara ön yargılı olan bir insan olarak zorlansam da (1 dönem)inanın şimdi inanılmaz eğlenebildiğim hem zeki hem de kültürlü arkadaşlarım var. sadece parayı basıp bilkentgirl/boy bomboş insanlar da var ancak odtü ve boğaziçinde de bu insanalrın farklı varyasyonları var, hayatın her alanında varlar ne yazık ki, yakın çevrenizde olmadıkça ilgilenmezseniz size bir sıkıntı yapmaz/alışmanız gerekir.

hazırlık ve ingilizce eğitimi olarak bilkentin kesin alacağını söyleyebilirim. günlük ders saati fazladır, bazen yıldırır, stres olursunuz ancak karşılığını kat kat alırsınız. bölümde zorlanmamanız ve ingilizcenizi olabildiğince geliştirmeniz için biraz kasar ama sizin zorlanacağınızı düşünmüyorum normal bir çalışmayla bi temeliniz varsa halledersiniz. inanılmaz zorluğundan yakınan kişiler genelde çalışmayan umursamayan tayda. odtüde de kötüdür demiyorum ama rahattır, yata yata geçebilirsiniz, disiplinli değil ama eğlenceli. hazırlıkta tamamen yatayım eğleneyim partileyeyim diyosanız odtü, eğlence ve yatmaktan biraz kısıp ingilizceyi iyi bir seviyeye getirmek istiyorsanuz bilkent

ee özelinde fazla yorum yapamam ikisinin de eğitimi iyidir. ancak bilkent en fazla yatırımımı ee alanına yapıyor, ceng dahil diğer mühendisliklere biraz üvey evlat muamelesi yapılıyor dahi diyebilirim. burslu burssuz endişeniz olmasın bu fark asla yok, zaten ee burssuz öğrencileri de yüksek puanlarla alıyor.

bir de bilkentin yemekhanesi felakettir, odtününki aşırı kalabalıktır ancak okul içinde fiyatlar azdır, bilkentte ortalama üstü bir pahalılık var malesef

odtü yurtlarında bulunmadım ancak arkadaşlarımdan edindiğim bilgilere göre bilkent nispeten daha iyi.

vakif üni olması nedeniyle heralde çoğu konuda insanlar bilkente ön yargılı, ben de öyleydim. arkadaşlar valla inanılmaz eğlenebilirsiniz de, gpa da kasabilirsiniz, tamamen size bağlı

tercihinizi yaparken üni hayatından ne istediğinizi belirleyin, bir okul kültürü ruhu istiyorsanız odtü, istanbul ve inanılmaz bir kampüs isterseniz boun, bunlardan birazcık kısıp daha geniş akademik imkanlar/eğitim istiyorsanız bilkent.
    Sadece hazırlık konusuna bir açıklık getirmek istiyorum, bunu başka konularda da gördüğüm için yazma gereksinimi hissettim.

ODTÜ'de hazırlığa başlangıç seviyelerinden (beginner ya da elementary) başlıyorsanız Bilkent için bahsettiğiniz şeyler yine geçerli. Hatta ilk seviyeden başlayanlarda yeterlik sınavını geçemeyip ikinci kez hazırlık okuyanların oranı gerçekten fazla. Intermediate veya upper-intermediate seviyesinde başladıysanız o kadar zor olmuyor, intermediate olarak başlayan birisi olarak İngilizce konusunda hazırlığın bana çok şey kattığını rahatlıkla söyleyebilirim.

• MKepo M kullanıcısına yanıt
    haklısınız tabi temel olmadan bir yılda ingilizce öğrenmek zaten başlı başına zor bir şey ancak ben kur atlama şartları(bilkent için portfolio puanı(quizler, ödevler vs), midterm sınavları, kur atlama sınavları hepsinden teker tekrr %60 başarı gerekiyor ve %90devamsızlık ), devamsızlık-bu konudaki disiplin, ve her kuru tamamlamadan proficiency sınavına girememe konularını baz almıştım, ve bölümdeki ing 101/2 derslerinden muafiyet olamama vs. ama tabi kendinizi geliştirmek her iki okulda da mümkün

• Hocam ekşi de odtü ee için hiç iyi şeyler yazmıyorlardı hiç kimse beğenmemişti isterseniz yazdıkları yazıları okuyun

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • barbarmuzo kullanıcısına yanıt
    Hocam ekşi saçmasapan bi yer bana göre

• Paint It Black P kullanıcısına yanıt
    Anket sonuçları fikir veriyor hocam tercih listesini belirlemiyor tabi ki doğrudan. Ve bence verimli oluyor bilgili arkadaşlarımızın cevapları en azından bana yardımcı oluyor. Birçok öğrenci ve mezunla konuştum evet.

• cecomanci C kullanıcısına yanıt
    Evet hocam oradaki arkadaşlarımdan da öğrendiğim kadarıyla yemekhane öğün başı 6.75 ve bence de cidden pahalı. Mesela 3 öğün yemekhaneden yiyecek birinin kapsamlı bursunun yarısından fazlası oraya gidiyor direkt :) ( yurtta kaldığını varsaydım )
    Son paragrafınız için de sanırım eğitime ve akademik imkanlara daha çok önem veriyorum .

• Yorumların hepsini okumadım, benzer bir şey yazılmış olabilir. Ben tamamen farklı bir bölüm için Odtü ve Boğaziçi hakkında araştırma yapıyordum. Boğaziçi ile ilgili soru sorduğum Boğaziçi'li öğrencilerin çoğu genellikle ya cevap vermez, ya bir iki satır bir şey yazarken; ODTÜ'de ben bir iki satır yazdığım halde sayfalarca cevap gelebiliyor. Bilmem kaç küsür dakikalık ses kaydı gönderilebiliyor. Yani gerçekten Odtü öğrencilerinde çok farklı bir aidiyet, birbirlerini koruma, duygusu var. Benim istediğim bölümde Boğaziçi tartışmaya kapalı bir şekilde daha önde, o yüzden üste yazdım. Ama olur da Boğaziçi gelirse, bir yandan da Odtü'nün bu ortamından uzak kalacağım için üzüleceğim.

Sayısal olmadığım için EE konusunda yorum yapamıyorum, ama Odtü'nün bu yönüne de parmak basayım dedim.

• cecomanci C kullanıcısına yanıt
    Alt kurda başlayan biri için iki üni de çok iyi öğretir, ama üst kurda bilkent çok çok açık farkla alır. İki üniversite ds hazırlıkta hocalık yapmış birinin yorumu budur. İkisinde de +5 sene çalışmış

• YKSBİRİNCISIOLACAKADAM Y kullanıcısına yanıt
    Sayısal değilsen ODTÜ yazma gözün de arkada kalmasın, bakma bazıları iyi sıralamalar ile alıyor ama genel anlamda gözlemlerime göre çok çok iyi değiller

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.