Şimdi Ara

odtü stat sıralama hk-23 için-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    sizce ne olur bu sene sıralamalar
    kişisel düşüncem tıp sıralamaları biraz yükselir,yükseliş ivmesi azalır ve 23 civarı kapatır

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• bu bolumu yazanda ekmege surulecek akıl yoktur, bu bolumu tıp tutuyorken yazana saygım yoktur...

ileride insaat muhendisleri gibi ortada kalinca size sahip cıkmayacagım!! cunku ben sizi uyardim gorevimi yerine getirdim.

top uni tutmuyorsa bilgisayarla alakali bisi yazmayin gidip internet kafede format atmayi ogrenseniz daha kârli olur.

(hacettepe ceng top degildir)
  • bu bolumu yazanda ekmege surulecek akıl yoktur, bu bolumu tıp tutuyorken yazana saygım yoktur...

ileride insaat muhendisleri gibi ortada kalinca size sahip cıkmayacagım!! cunku ben sizi uyardim gorevimi yerine getirdim.

top uni tutmuyorsa bilgisayarla alakali bisi yazmayin gidip internet kafede format atmayi ogrenseniz daha kârli olur.

(hacettepe ceng top degildir)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • odtü stat sıralama hk-23 için-

• hocam bölüm yorumunuz hakkında yorum yapmıyorum doğrudur yanlıştır bilemem merakımdan açtım ama
    asıl tıp harici bir bölüm için sizden akıl alanda ekmeğe sürülecek akıl yoktur

• testinin basina gec evladım

• iyi aksamlar, mezun oldugum lise geregi oldukca basarılı bir arkadas cevresinde sahibim.

aralarında en hayta olani bendim ben bile doktor olacagım.

o sebeple haddinizi asmayınız, karsınızda kimin oldugunu bilerek konusunuz.

• hocam öncelikle haddimi aştığımı düşünmüyorum.

sınavda 90 tyt 70 ayt yapmayı gözünüzde çok büyüttüğünüzü,DOKTORluk hakkındaki övünmelerinizi yks netlerinizle değil mesleki hayatınızdaki başarılarınız ile yapmanızı öneririm,iyi günler dilerim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Üniversite bölüm tercihi hk
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hangi lise hocam odtü stat sıralama hk-23 için- 

• meram fen

• ne yaparsan yap 1,6k ile hacettepe ceng yazılmaz.

keske su urunleri vs yazsaydın zaten sıralama onemsiz senin icin

• la olm dur bi mezun olayim 10 numara doktor olur benden acil yazicam

• bu arada benim tyt 7k idi selamlar (oldukca kotu bir sonuc farkindayim ama ne yazik ki lise yillarim haytalıkla geçti.)

• en az 25-26k fiks.

yazacak arkadaşlar matematik sevdiklerinden emin olsunlar. aa demek pc istiyordunuz osmaniye pc yerine stat yazdınız iyi bari biz de size yazılım öğretelim demiyorlar. istatistik de kendi içinde temel bir bilim ve nasıl biyoloji yazarsanız en temelinden biyoloji öğrenecekseniz statta da temelinden veri işlemeyi öğreneceksiniz.

önü aşırı açık, çünkü veri işlemeden yapılabilecek hiçbir iş yok. psikoloji deneyi yapılsa da sonuçlar bilen biri tarafından ölçeklenip verilenmeli, ekonomi de, alışveriş siteleri de, bankalar da, tıp projeleri de. hatta çoğunlukla tıp projeleri. o elinize aldığınız ilaçların prospektüslerinde ''bu ilaç burun ameliyatı olanların 10binde 3'ünde kulak kabarması yapmıştır'' gibi bilgilerin bir kaynağı olmalı değil mi:)

bahsetmişken söyleyeyim sanırım en çok para da o alanda var, zira özellikle 18-19 gibi yakın dönemlerin dönem birincileri hep biyoistatistik alanına kaymış.

yazmadan önce mutlaka bir standart sapma-varyans-sıklık çizelgesi hazırlama videosu izleyin ve bir basit örnek üzerinde deneyin. onu yaparken işinizin ne olacağını anlayacaksınız. elektrik firmalarından pil şirketlerine, kahve makinesi üreticisinden toplum sosyologlarına bu insanların asıl işinin ne olduğu hakkında sizi aydınlatacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thevictorious -- 20 Ocak 2023; 1:25:32 >

• Bölüm önü açık olmasına açık ama zor. Zorluğu da kişiye göre. Benim mesela YKS matematikte en sevmediğim konuydu. Ama sevene iyi bölüm bence.

• tıpta düşüşün bu seneye mahsus olduğunu düşünmüyorum

ama bu seneki gibi çakılmaz

10k içindeki tıpların hepsi gerileyecek ama 10k-20k arasındaki tıpların sıralamaları yükselecek

en kötü 30kdan kapatır BENCE

istatistik 20k bile olabilir

• ACİL durumlarımda size geleceğim hocam

• Matematik.ile arasında kalmıştım. Ama odtüde matematik çok teorik ve seçmeliler de asiri matemstik odaklıydı yani bölüm ben matematiğim diyor. geçen günlere kadar hala düşünüyordum ama şu aralar iyi anlaştığım bir arkadaşım var. Adam olimpiyatçi matematiği seviyor. 16. Yüzyıl matemetikçileri falan filan hakkinda sunum vs. yapıyor. Açıkçası ben matematiği sevsem de bu kadar sevmediğimi fark ettim. Bu yüzden yazmıştım. Odtü matı ise listeden çıkarttım.

Sıralamasının ise ne olacağini bilmiyorum ama bu sene matı geçer. Bu mattan daha iyi olduğu için degil 50 kişi alıyor. Müfredatı da önceye nazaran daha güzel olmuş. 50 kisi için yeterli bir hocaya sahip. Çap ve yandal programı yoktu sanırım varsa da 1 tane yandal falan vardı istatistik için verdikleri ortak ders de yok diye biliyorum hocaların. Bölümü okudukça forumu unutmazsam edit geçerim.

Geçen sene bu bölümü okuyacaksın deseler inanmazdım. Matematiği kafamda elesem de ekonomi mi okusaydim diye geçiyor arada aklımdan.

Benim için tek avantajı geçen sene s*cma sebebim olan biyoloji ebesinin nikahına gitti. Ben 2 kelimeyi bile aklında tutamayan adamım yapacak bir şey yok.

İş olarak garanti oldugunu dusunmuyorum yukaridakilerin aksine alan artık yüksek lisans ve doktora ister hale geldi. İstatistikte yüksek lisans yapmak istiyorsanız sağlam kasmanız lazim. Bu odtuden yurt dışına çıkmak için de böyle. Kendinizi diğer bölümlere nazaran daha fazla gelistirmeniz gerekiyor.

Dersler zor mu? Bilmiyorum ama geçen seneki ortalamalara bakıyorum 3.0+ çok az insan var. Belki ogrenciler çalışmıyordur belki biraz zordur fikrim yok. Ama mstematik temelli olduguna katılıyorum.

Matematik kodlu dersler diğer mühlerle aynı. Ekstra veya eksik bir şey yok. Stat kısmı derslerinin "adı" da ilgi çekici geliyor. Olasılık derslerine de çok odaklanamadım ama 2. Dönem bir daha bakacağım.

Tıp tutarken yazmayan maldır diyen arkadaş için de kişiler için durumlar değişebilir.

Matematiği çok seviyorsanız. Teorikten ispattan öleyim diyorsanız matematik bölümünü yazın. R python falan ogretiliyor diye istatistik yazmak manasız. Matta da ogrenebilirsiniz ama mata da abi mat okuyayim yazilimci olurum diyip gelmeyin. Dademin bahsettiğim arkadaş bilgisayarı sadece dizi izlemek için kullanıyor. Ama matematikte vsr bu yani %50 si matematikciyse diger %50 yazılim için yazmış. Matematikten yazilima kaymak için de cok calismanız gerekiyor.

Odtü İstatistiğin iş alanı olarak kamu veya özel sektörde hiç beklemediğiniz yerlerde denk gelebilirsiniz. Halkbankın tüikin tcmbnin üst kadrolarında vs. Gecen rastgele halkbank'ta çalışan bir arkadaşım ankara mülkiyeyi övmek için atmıştı göxüme çarptı yöneticilerde .d

- yüksek ihtimalle 5 yıl sonra okula ve bölüme tonla küfür edecek kişinin ön izlenimleri -

Sıralama da kontenjandan dolayı matemstiği geçer gibi bir de yazilim cart curt işte.

--
    Yuksek lisans ve doktora ister i yurt disi icin soyledim. Trde odtude yuksek lisansa fakan yönelen pek bulamadım maddi imkansizliklar şu bu falan sebeplerden direkt endustriye atılıuorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EB5DF7EA3 -- 20 Ocak 2023; 11:48:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hani ya da benim elli gram pastırmam pastırmam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.