Arkadaşlar benim hedefim başlıkta da belirttiğim gibi ODTÜ mimarlık yalnız duyduğuma göre bu bölümde sınav olmuyormuş. Yıl içinde projeler hazırlanıyormuş ve juriye sunuluyormuş. Ben okulumu yüksek puanlarla bitirerek UCLA ya geçmek istiyorum. Eğer benim projem jurinin zevkine uymazsa hoşlarına gitmezse ve kötü notlar alıp sınıfın gerisine düşersem istediğim gibi yüksek notlar elde edemem ve UCLa ya geçemem, sınav da olmaması nedeniyle çalışıp kurtaramam. Bildiklerim doğru mu ? Gerçekten durum böyle mi, sınav yok mu ?
quote:
Orijinalden alıntı: ErenOzata
Arkadaşlar benim hedefim başlıkta da belirttiğim gibi ODTÜ mimarlık yalnız duyduğuma göre bu bölümde sınav olmuyormuş. Yıl içinde projeler hazırlanıyormuş ve juriye sunuluyormuş. Ben okulumu yüksek puanlarla bitirerek UCLA ya geçmek istiyorum. Eğer benim projem jurinin zevkine uymazsa hoşlarına gitmezse ve kötü notlar alıp sınıfın gerisine düşersem istediğim gibi yüksek notlar elde edemem ve UCLa ya geçemem, sınav da olmaması nedeniyle çalışıp kurtaramam. Bildiklerim doğru mu ? Gerçekten durum böyle mi, sınav yok mu ?
once kazansan da sonra dusunsen
kesin gaziyi kazanır bu
quote:
Orijinalden alıntı: salamander433
ODTÜ' de değilim ama bir YTÜ mimarlık öğrencisi olarak söylüyorum : Türkiyedeki bütün mimarlık fakültelerindeki bütün bölümlerde (Mimarlık, İç mimarlık, Şehir ve Bölge Planlama vb.) sınav işleri genelde senin dediğin gibi yürür. Her dönem bir proje dersin olur ve evet bu proje dersinin sınavları jüri şeklinde olur. Herşey jürideki hocaların insiyatifine kalmıştır. Kesin doğru diye bir şey yoktur, hocanın zevki vardır. Kağıt üzerinde olan yazılı sınavlar çok nadirdir. İlk sene alacağın matematik dersi ve ilerde göreceğin statik-mukavet, sanat ve mimarlık tarihi ve aklıma gelmeyen bir kaç ders dışında yazılı sınavın olmaz. Diğer derslerin sınavları jüri şeklinde olmasa bile genellikle bir maket ya da bir çizim falan olur. Bu yüzden mimarlık bölümlerinde ortalama kasmak gerçekten çok zordur. Dediğim gibi kesin doğru diye bir şey çok azdır ve genelde hocanın görüşü önemlidir
teşekkür ederim hocam
üstteki diğer 2 işe yaramaz, benim konumdan çıkıp gidin boş boş kirlilik yaratmayın