Şimdi Ara

ODTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu bölümü isteyen arkadaşlar var mı benden başka?

Bölüm Hakkında bilgilendirme yapacak arkadaşları bekliyorum. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Başka okuyacak bölümmü yok odtüde adam gibi mühendislik okuyun sonra işsizim devlet iş vermiyo patronlar zalim diye ağlamayın bu bölümün odtüde olması bır ek sağlamaz odtüde tarih ve ingilizce öğretmenlikleri var diplomanda odtü imzası var ama bir artısı varmı hava dışında yok seninde o hesap kardeş kusura bakma adam gibi mühendislik oku iş sahası geniş olanlardan tıp mühendisliğine bile gülmüştüm o bile daha iyi.

• Tarih ve ingilizce öğretmenliği ile bir mühendislik bölümünü bir tuttun az önce hocam. Eyvallah.
  • quote:

Orijinalden alıntı: megadeth3434

Tarih ve ingilizce öğretmenliği ile bir mühendislik bölümünü bir tuttun az önce hocam. Eyvallah.

Hocam onu demek istemedim alanı geniş olan mühendislikleri hedef koy aynı şey jeoloji mühendisi ziraat mühendisi su ürünleri vs içinde geçerli bak jeoloji mühendisinin iş sahası ne kadar geniş bu ülkede tartışılır bunu odtüde okusan bile ordan iyi bir işe sahip olacak belki 2 3 öğrencidir oda iş bulursa onu demek istedim. İş sahası geniş mühendislik hedefle ben burda tıp adaylarına bir tıpçı olarak hacettepedeki adamla karsta tıp okuyan adamın sağlık sektöründe aynı statu ve imkanlara sahıp olmadıgını soyluyorum ona bile inanmıyolar işe gırınce gorurler ben ankarada tıptayım hacettepedeki adamla aynı imkana sahip değilim şahsen bizim hıcalar hacettepedeki hocaların öğrencisi gerısını sen dusun. Öğretmenlikten kastım buydu onlarda odtü mevzunu ama önemli olan mesleğin iş şahası. Ondan öğretmenlikten örnek verdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harleydavidson006 -- 28 Kasım 2015; 2:25:20 >

• harleydavidson006 H kullanıcısına yanıt
    Hocam haklısınız sonuçta bu yollardan geçmişsiniz, jeoloji ziraat su ürünleri konusunda yüzde yüz haklısınız ama ben metalurji ve malzeme'nin bunlarla bir tutulacak kadar basit bir alan olmadığını düşünüyorum çünkü araştırmalarım sonucu iş sahasının geniş olduğunu gördüm. Çünkü her alanda iş imkanı var bence. Elektronikten tut otomotiv sektörüne kadar.

Edit: Hatta bu bölüm mezunu iki kişiyle konuşma fırsatım oldu, birisi ODTÜ birisi de YTÜ mezunuydu. Biri General Electric firmasında diğeri de Ford'da çalışıyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Philia -- 28 Kasım 2015; 2:28:38 >
  • quote:

Hocam haklısınız sonuçta bu yollardan geçmişsiniz, jeoloji ziraat su ürünleri konusunda yüzde yüz haklısınız ama ben metalurji ve malzeme'nin bunlarla bir tutulacak kadar basit bir alan olmadığını düşünüyorum çünkü araştırmalarım sonucu iş sahasının geniş olduğunu gördüm. Çünkü her alanda iş imkanı var bence. Elektronikten tut otomotiv sektörüne kadar.

Ben bahsettıgın mesleği ilk defa duydum ondan tepki verdim kusura bakma her yıl açılan saçma mühendisliklerden bırı sandım kardesım ıs sahası varsa oku :D

• harleydavidson006 H kullanıcısına yanıt
    Yok yahu, nereden baksanız 20 senelik bölümdür.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Yok yahu, nereden baksanız 20 senelik bölümdür.

getirisininde çok sağlam olduğunu duymuştum pek tanınan bir bölüm değil
  • IntZTü kullanıcısına yanıt
    Türkiye'de en iyi eğitimini veren üniversite ODTÜ diye duymuştum ben de.

Teşekkür ederim yorumun için hocam. :)
  • Hocam eğer daha yüksek bir potansiyeliniz varsa baska bolumlere yonelebilirsinz yok bn ancak bu siralamayi yaparm drsen doğru yoldasin. Artık devlet belli işleri yapan her şirkette bir malzeme mühendisi olmasini şart koyuyor. Önü açık bir bölüm.

• HedefIlkBİN H kullanıcısına yanıt
    Benim potansiyelim maksimum ilk on beş bin hocam.

Teşekkür ederim.:)

• Iyi bir bolum degil

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyi bi bölüm.malzeme gayet önü açık bir bölüm.öz abim de sabancı'da malzeme okuyor ben de odtüde başka bi bölüm okuyorum.bence benim sözümü dinle
  • FpsMachine kullanıcısına yanıt
    Neden böyle dediniz hocam?

• quote:

Orijinalden alıntı: harleydavidson006

Başka okuyacak bölümmü yok odtüde adam gibi mühendislik okuyun sonra işsizim devlet iş vermiyo patronlar zalim diye ağlamayın bu bölümün odtüde olması bır ek sağlamaz odtüde tarih ve ingilizce öğretmenlikleri var diplomanda odtü imzası var ama bir artısı varmı hava dışında yok seninde o hesap kardeş kusura bakma adam gibi mühendislik oku iş sahası geniş olanlardan tıp mühendisliğine bile gülmüştüm o bile daha iyi.

Malzeme maturalijinin ne olduğunu biliyomusun sen ya. Avanak herif.

• Terrence kullanıcısına yanıt
    Anladım, teşekkür ediyorum kafam bir nebze daha net şu an.:)

• istanbul üni. metalurji ve malzeme mühendisliği mezunuyum. bizim bölüm teknik üniversitede okunur. teknik üniversitede okuyanlar ciddiye alınır. iyi işlere kolayca yerleşirler.

diğer üniversitelerden mezun olanların şansı bu konuda daha az diye düşünüyorum.

illa bir yüksek lisans yapmaları veya birkaç iso sertifikası (iso 9001- iso 16949 vb.) edinmeleri lazım ciddiye alınmaları için. iş bulamazlar demiyorum. yanlış anlaşılmasın. sadece hayal ettikleri işi kolay kolay bulamazlar diyorum.

mezun olduktan sonra uzun süre iş aradım. bulamadım. askere gidip geldim. geri döndüğümde genel olarak satış mühendisi(!) arayan firmalar arayıp durdu. benim amacım kalite veya ür-ge de çalışmaktı. olmadı. iş görüşmelerinde birkaç kez "yüksek lisans yapmayı düşündün mü?" sorusu yöneltildi tarafıma. anladım ki teknik üniversitede okunur bu bölüm.

şimdiki kafam olsaydı 2004 teki puanımla taşrada bilgisayar mühendisliği yazardım.

diyeceğim şudur ki ilgi alanlarınızı bir kağıda yazıp baskın olanları belirleyin ve size en uygun olacağını düşündüğünüz bölümü hedef olarak belirleyin. ve o hedef mümkün ise ülkenin kalburüstü üniversitelerinde olsun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.