Şimdi Ara

ODTU LYS MAT SORU BANKASINDAN BABA TUREV INTEGRAL SORULARI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
2.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yarın acaba sınavda cıkar mı dıye kafamda soru ısaretı olustu gbu soruların cozumunu mantıgını bılen bırı varsa yardımcı olursa sevınırım dershanede hocalar cozemedı hiç biri

1-bir karenın kenar uzunluğu 9 cm olduğunda kenarlarının artış hızı 2cm/sndir buna göre karenın bu andaki alanının artış hızı kaç cm/msn karedir?

2-hava ile sısırılmış bır kure seklındekı bır balonun hacmının artış hızı v= 9pi/2 olduğunda 1cmkup/sndir buna göre balonuın bun andaki yarıcapının artıs hızı kac cm/sndir?

3-y=xkare egrisi uzerınde degısken bır nokta A(X,Y)DİR A noktasının apsısın egri uzerındekı artış hızı x=2 olduğunda 5cm/sndir buna gore A noktasının bu andakı ordinatinin artış hızı kac cm/sndir?

4-35 m yukseklıkteki bir kuleden dusey yukarı 30m/s hızla atılan cısmın yere carpma hızı kac m/s dir?

5- YERDEN X M YUKSEKLIKTE OLAN BIR KISI ELINDEKI TOPU DUSEY DOGRULTUDA 40MS HIZ ILE FIRLATIYOR BU TOP 10 S SONRA YERE DUSTUGUNE GORE X KAÇTIR?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dlxattack -- 14 Haziran 2014; 17:11:28 >

• upppppppp lan upupupupupuuu
  • 1. 144 mü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: notbad_notbad

1. 144 mü

36 1.sorunun cevabı
  • 1.yı buldum.
    Alan=f^2(r) gibi bır fonksiyon
    F(r)=r
    Alanın türevi=2.f(r).f'(r)
    2.9.2=36

• 2.yı de buldum
    F(r)=r
    4/3.pi.f(r)^3=hacim fonksiyonu

Hacim 9pi/2 olduğunda yaricapi bulursun sonra hacimin türevi 1 imiş.Türev fonksiyonundan f'r yı bulursun 1/9pi sanırım

• 3ü bulamadım .4 ile 5i fizikte atışlar diye bir konu var oradan yaptim boşver 4le 5i öyle soru çıkmaz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ayt matematik ilk sorular
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: notbad_notbad

3ü bulamadım .4 ile 5i fizikte atışlar diye bir konu var oradan yaptim boşver 4le 5i öyle soru çıkmaz

3 üde ben cozdum senın dedıgın mantıkla sımdı fonksıyon artı hızı turevı 5 miş e xkarede fonkısoyn 4 .5 den 20 eyvallah tesekkur ederım basarılar yarın gırıyorsan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dlxattack -- 14 Haziran 2014; 18:08:01 >
  • cevapları var mı bunların
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.