Şimdi Ara

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusü (64. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.221
Cevap
62
Favori
456.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FearFroMe


    quote:

    Orijinalden alıntı: X-FI

    beyler özellikle @FearFroMe bilgilendirmek amacıyla Kıbrıs ve insnaalrı hakkında birkaç şey söyleyeceğim, arkadşata okula yeni gelmiş hayırlsı olsun diyorum kendisine ... sedefinde yorumlarını burda görmemek beni çok mutlu etti

    doğma büyüme Kıbrıslıyım (lefkoşa) ne var ne yok haberim vardır istedğinizi bana sorabilirisniz ada hakkında.

    öncelikle Kıbrıs ile KKTC yi birbirnden ayırmanız gerkemekte. KKTC de yani biizm yaşadığım yer genel olarak her türlü konudan geri kalmış diyebilirm gerek yolları olsun gerekse her türlü altyapımız kanalizasyonlar elektrik internet vs vs uzar gider. her zaman bir çalışma vardır iyileştirme amacıyla yapılan bir sürü etkinlik mevcut ama senelerdir kablumbağa misal iileriliyoruz bunun nedeni tanınmamışlığımız ve çok yatırmın olmamasıdır kendi doğal güzellğimize bile sahip çıkamıyoruz zaman zaman. şehirleri konuşacak olursak, en berbat yer güzelyurt güzelyurt acayip pis bir yer yollarından tutunda binalarına insnalarına kadar... KKTC li insnaa pek rastlamazsınız %10-20 sini KKTC li vatandaşlar dolduruyor oranın. gelelim lefkoşaya, lefkoşa bana göre orta halli girne ve güzelyurtun karışımı diyebilirm avaraj bir yer yani ama surlar içi bölgesi dışında iyi bir yer. surlar içinde malesef artık hiç KKTC li oturmamkta ve orası baya hırpalanmış durumda eskiden çok ama çok güzel bir yerdi fakat elimizden yitirdik. girneye gelirsek tamamıyle turistik ve herşeyin çook pahalı olduğu bir şehir haftada 1 teyzemlerin yazlık evlerine gideriz gitmesem ölürüm çok güzel bir yer havasını kokusunu insnalrını seviyorum oranın denize falan gidlir yani. gazimağusa ise seneledir gitmiyorum fakat girneden daha iyi diyor ailem bilmiyorum artık gitmediğim için yorum yapamam ama çok geliştirmişler orasını.

    gelelim Rum kesimine. Rum kesimi inanılmaz derecede her türlü şeyde sistemini oturtmuş hiçbir sorunu olmayan, gayet hoşgörülü bilinçli çevresini kirletmeyen bireylere sahip . avrupa birliğinde olmasnın çok avantajı vardır IKEA mc donalds KFC ce daha birçok marka adada sadece rum kesiminde bulunmakta her açıdan TR ile kıyaslanabilir hatta kendimi istanbulda geziyormuşum gibi hissederim bazen. Trodos bölgesine gittim hayatımda ilk defa orada kar ı gördüm ve kar topu oynadım hatta baf şehri girneye benzer biraz orasıda turistik mekanlara sahip bir yer. limasolun plajları ve denizi çok güzeldir mesela. ayianapa yı ise bilmeyen yoktur heralde avrupa nın en iyi gece klüplerinden birkaçının orada olduğunu biliyorum hatta digiturkte entertainment tv de tara reids ı göstermişti rum kesimine tatile gelip ayianpada otelde kalmıştı gece klübündeki dansına kadar göstermişti hayretler içerinsen kalmıştım bilmiyorudm çünkü.

    yani KKTC ile rum kesimini birbirine karıştırmayın ve Kıbrıs çok kötü bir yer, sakın gitmeyin, arap çölüdür gibi komik yorumlar artık okumak istemiyorum Ada olduğu gibi şahane bir yer adeta 4 mevsim yaşanıyor bu küçücük yerde.

    gelelim Kıbrıslılara . şivesindne tutta tarzına kadar bir TR insannında çok farklılarlar heralde farkettniz . bizim milletin çoğunluğu geçrektende rahattır hatta afedersniz uyuz bile diyebilirm bu rahatlık nerdne gelir bende bilmem ama bende sizin gibi farkettim bunu ve kendi kendime hep soruyorum . bunun dışında bizim insanımız malını sever ev yada araba alır çoğunlukla meraklıdırlar. müstakil evde yaşamyı severler. gençlermiz (beni dışında dahil tutun) acayip hız tutkunu meraklsııdır araba dedinizmi gardaş gardaş deli ederler. (gardaş kelimesini ben ve arkadaşalrım kullanmıoyuruz bu arada ) ve ne yazıkkide her hafta ölümlü bir motosiklet yada araba kazası duyarsınız fakat bunun nedeni çoğunlukla işini doğru düzgün yapamayn polislerimiz ve yollarımızdır. yollarımız bırakın hız yapmak için çoğu yerde araba sürmek bile tehlikeli olabiliyor ne yazıkki. zaten başımıza ne geldiyse işini doğru düzgün yapamayn bu insanalrdan geliyor. (daima işinin hakkını vermeli insna hep diyorum bunu).

    neyse ben yine uzattım galiba ama az yada çok bilgi sahibi oldunuz umarım


    Teşekkür ederim hocam.Hocam benim milliyetçi damarım bazen çok kabarır o rum tarafını uzaktan öyle görünce birde bizim bu tarafı böyle bakımsız görünce gerçekten çok üzüldüm.İnsanlarda ki rahatlık gerçekten dikkatimi çekti.Ercan havaalanında bile polisler beni kontrol etmek yerine bir kenarda oturmayı tercih ettiler.Çok rahatlardı gerçekten.Siz oralı olarak daha sebebini anlamdıysanız benim anlamam zor sanırımHocam birde beni üzen şeylerden biri kumarhaneler ve genelevler.Kıbrısa gitçem dediğimde herkes bu gibi sebeplerden çok korkuyor.Ailemin bana güveni tam..KKTC'nin bu imajının değişmesi bir düzene sokulması lazım.Yol boyu genelev gördüm.Gerçekten çok üzücü ..


    aynen öyle dostum dediğim gibi KKTC le rum tarafı oldukça farklı... seninde dediğin gibi kumarhaneler genelevler ve bet ofisler... aldı başını gidiyor... denetleyen yok işini doğru düzgün yapan yok çünkü bu memlekette... ne yazıkki benim yada başkalarının yapabileceği bişeyde yok kökten değişmemiz lazım buda oldukça zor hatta imkansıza yakın bişey...

    siz siz olun işinizi tüm potansiyelinizi kullanrak hakkınızla yapın, düzgün yapın, doğru yapın , yaptınızmı tam yapın...... KKTC ve bunu gibi ülkelerin problemi bu işte yapamamak...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tmzrrtm

    iktisat bölümü tam burs geçen yıl 166 binle kapamış sıralamam 150 bin 4. tercihime yazdım gelme olasılığı nedir şu son zamandaki reklam artışınıda göz önünde bulundurursakk.?


    gelebilir. %50 de yaz nolur nolmaz diye. Su an hic kimse bilmiyor bu sene puanlarin durumunun nasil olacagini
  • puanları kimse tahmin edemiyoda çok fazla oynamaz inş. hatta diğer forumlarda kontejyan arttığı için sıralamaların düşeceği belirtiliyo inş .doğru olan budur gerçi siz tam tersini istersiniz okulun adı daha çok duyulsun diye hakllısınızdır belki ama bu fazla tanıtımn çok oynatr mı bilmiyorum herkesin kafasında kıbrıs önyargısı var çünkü
  • Umarım çok oynamaz ben ODTÜ'nün altına bişey yazmıcam valla. Hoş heralde 30binden 12bine fırlamaz psikoloji tam burs sıralaması :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadow93 -- 5 Ağustos 2011; 1:09:11 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shadow93

    Umarım çok oynamaz ben ODTÜ'nün altına bişey yazmıcam valla. Hoş heralde 30binden 12bine fırlamaz psikoloji tam burs sıralaması :D


    umarım oynamaz . ben yüzde 50 yazdım onda hiç bişey belli olmadığı için kurbanlık koyun gibi bekliyoruz
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Isbara ALP -- 5 Ağustos 2011; 2:02:31 >
  • Ankara'da bulunan, hala karar verememis ve forumdaki sayfalari okuyacak kadar vakti olmayan arkadaslar bugun saat 16.00 a kadar ODTU Kultur ve Kongre Merkezi Kucuk Fuaye Alanina gelebilirler. 4 ten sonra gelebilecek arkadaslar da 17.30 a kadar Rektorluk Binasi Halkla Iliskiler Mudurlugu Tanitim Ofisine gelebilirler :)
  • Ankara disinda yasayan arkadaslar da 0312 210 20 00 numarali telefonu arayabilirler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FearFroMe

    .


    kardes sanrm snde inş muh yazmstn bende 1e yazdm sıralaman kaç binde??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gazikaraarslan


    quote:

    Orijinalden alıntı: FearFroMe

    .


    kardes sanrm snde inş muh yazmstn bende 1e yazdm sıralaman kaç binde??


    57bin
  • Arkadaşlar bilmem farkında mısınız sırf bu konu için yeni üyelik alan çok insan var :) ilgi artıyor
  • iiöş snn ya bnm 70bnde sralamam inş kmse terch etmez
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gazikaraarslan

    iiöş snn ya bnm 70bnde sralamam inş kmse terch etmez


    İnşallah girersin.Sanırım geçen yıl tam burslu 7 kişiydi bu yıl 10'a çıkmış.Bilgim yanlış olabilir ama ..Yani girme şansın var oldukça :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: FearFroMe


    quote:

    Orijinalden alıntı: gazikaraarslan

    iiöş snn ya bnm 70bnde sralamam inş kmse terch etmez


    İnşallah girersin.Sanırım geçen yıl tam burslu 7 kişiydi bu yıl 10'a çıkmış.Bilgim yanlış olabilir ama ..Yani girme şansın var oldukça :)


    bende oyle blıorm ama dh forumda bikaç kşi grdm yazan zaten 10 kşi olıo topu tpu grermym flan ama biyandan da millet burslu ve kbrs olayndan korkuo 2009 da sıralama 50.000 deykn gcen sene 70.000 de kapatms oda ümdmi arttran seyler :)artk hayrlsı snçlandktan snra knusurz burdn gene




  • Korkmakta haklılar büyük fedakarlık kıbrısta okumak
  • Sıram 53 bin odtu kıbrıs elektrik elektronik %50 burslu yazdım geliyorum inşaallah kıbrısa.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FearFroMe

    Arkadaşlar bilmem farkında mısınız sırf bu konu için yeni üyelik alan çok insan var :) ilgi artıyor

    Ben mesela yeni açtım dh hesabı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FearFroMe

    Korkmakta haklılar büyük fedakarlık kıbrısta okumak


    dediğin şey diğer ülkeler içinde geçerli mesela ben ÖSS tercihi yaparken diğer tercihlerimi hep TR olarak yazmıştım ama korkuyordum hatta elim ayağım titryirodu ya TR çıkarsa diye çünkü evimden uzak ailemden uzak yapamazdım ve alışmam aylarımı alabilirdi... aynı şey şuan TR den Kıbrısa gelecek olanalr içinde geçerli tabii kişiden kişiye değişebilir bu ama sizi Kıbrıs değil vatannızdan evinizden ailenizden uzak olmanız etkiliyor ve korkutuyor.




  • Bugun tercihlerimde 1. sıraya odtü kkk pdr 2. sıraya psikoloji yazarak tam burslu bir tercih yaptım artık hayırlısı diyorum bakalım ne olucak :)

    Sıralamam 24.500
  • quote:

    Orijinalden alıntı: X-FI


    quote:

    Orijinalden alıntı: FearFroMe

    Korkmakta haklılar büyük fedakarlık kıbrısta okumak


    dediğin şey diğer ülkeler içinde geçerli mesela ben ÖSS tercihi yaparken diğer tercihlerimi hep TR olarak yazmıştım ama korkuyordum hatta elim ayağım titryirodu ya TR çıkarsa diye çünkü evimden uzak ailemden uzak yapamazdım ve alışmam aylarımı alabilirdi... aynı şey şuan TR den Kıbrısa gelecek olanalr içinde geçerli tabii kişiden kişiye değişebilir bu ama sizi Kıbrıs değil vatannızdan evinizden ailenizden uzak olmanız etkiliyor ve korkutuyor.

    Tabi hocam haklısınız ona lafım yok :) ailemden 1haftadan fazla hiç uzaklaşmadım.korkuyorum korkmuyorum diyemem.bana dediler istersen istanbulda özel git.aileme hayır dedim.ben oralardada burslu okurdum.yani kıbrısa gelmek için kendim kaşındım.ben odtülü olmak için bu fedakarlıgı yapacağım




  • 
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.