Şimdi Ara

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusü (253. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.224
Cevap
63
Favori
462.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 251252253254255
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • anladım ... kısmet bakalım artık ya 140 bin cıvarında gelicek sıralamam şans işi artık
  • hayırlısı olsun :)
  • Klima bozuk değil ki tamir edilsin? Ben TAMİR demedim? Neden klimada takılı kaldın? Şu göle dönüşen yolları anlatsana...Binaya ödül verildi diyerek ortalıkta dolanmasınlar madem.Gerçi kimin verdiğine de bir bakmak gerek ödülü.Sen binayı yapalı 5 yıl olmuş kapısı bir fırtınada çöküyor arkadaşım ki kapı dediğimiz şey koskocaman metal bileşenleri vidaları olan çelik kolonları olan bir yapı bana gelmiş ağaç devrildi diyorsun :D

Spor salonundaki aletlere zaten kimse bir şey demedi hatta iyi bile olduğu söylenildi.ALANIN YETERSİZLİĞİ HAVASIZLIk konusunda şikayet var konuları çarpıtarak sıvamayalım.Şöyle söyleyim yaklasık sanırım 150 metrekare falan büyüklüğü fitness salonunun ve bu yılki üye sayısı 700+xx idi.

ZAMANLA BİR ŞEY DÜZELMİYOR KLİMA KONUSUNDA HER YIL YAŞANIYOR BU KESİNLİKLE KLİMA KONUSUNDA İYİYE YORULMASIN.
  • Valla dersliklerdeki çatır çatır zamanında çalışıp da hazırlık binasındakilerde sıkıntı oluyorsa klimada arıza vardır ya da başka bir sebebi vardır. Önceden de belirttim, yabancı diller okulu başkanıyla konuşma yapılmamış sanırım. Karşı tarafın açıklamasını dinlemeden bir yorumda bulunmak ya da karar vermek haksızlık. Amerika oraya girdi açıklaması vardı, o bunu yaptı açıklaması vardı gibi bir savunma benim tarafımca geçerli değil.

Misafirhanenin kapısı tek parça halinde yukarıdan ve aşağıdan tutturulmuş bir yapıydı ve şu an bunu tartışmaya gerek yok. Önü düz arazi. Zaten 1-2 hafta arkadan giriş yapıldı, hayati bir durum olmadı.

Sulanan yollar için de... Eskiden EBİ'den okula yağmurlu zamanlarda doğru düzgün yürünmezdi. Sağlık merkezinin ordan geçerken taşlara basınca su fışkırırdı. Ayrıca, benim gördüğüm kadarıyla en hayati olan durum yağmurda kütüphanenin önünde oluşan su birikintileri. Onun dışındaki yerlerde ızgaralara elimize geçen herşeyi atmazsak zaten tıkanma olmayacağından ötürü su birikmesi durumu da olmaz. Kaldı ki şu an bahsettiğimiz konu yine bence çok saçma. Su birikintisinden çekeceğin yılda 10 günü geçecek bişey değil ve yabancı olduğumuz, ilk defa deneyimlediğimiz bir şey değil.

Ayrıca rica ediyorum bir daha 600 ve üzeri rakamları kullanırken referans belirt. Büyük rakamlardan bahsediyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trivento -- 18 Haziran 2014; 1:38:26 >

• bilgisayar mühendisliği
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prince of Legolas

quote:

Orijinalden alıntı: eclipse.

bilgisayar mühendisliği

Ben kesin odtü kkk gelcemde bölüme karar veremedim çünkü hangi mühendisliğin tam olarak ne yaptığını bilmiyorum İş olanakları nasıl bil. Müh. Memnun musun?

Ayriyetten dell 7537 beni 2 sene idare edebilir mi?
    Yurt İnterneti online oyunlarda( knight online) sorun çıkarır mı?

Bilgisayar mühendisliği mezunları yüksek lisanssız çalışırsa Türkiye'de genellikle programlamacılık yapar. Kod yazmayan bilgisayar mühendisleri çok yok. Dünya genelinde de aslında programlamacılık yapılır ancak kod yazmayan bilgisayar mühendisleri görmek zor bir şey değil Türkiye'ye göre.

Bölümden mezun olmadığı halde iş bulan kişiler var. Bazen tek tük ders kalıyor, onlar için Kıbrıs'ta bulunmaktansa işe başlamayı tercih edenler oluyor. İş konusunda en az korkunun olması gereken yer burası zaten. Mezun olduktan sonra da iş arayanlar kısa sürede buluyor eğer dinlenmek istemiyorlarsa. Genelde başlangıç maaşları 3000TL civarında olur, şirketlere göre yükselme hızı değişken.

Bilgisayara baktım, işlemci hızı maksimum 2.6'ya çıkıyor, standart çalışma hızı 1.6 ve bu çok da yeterli bir hız değil oyunlar için. Dell f/p açısından başarılı bir bilgisayar değil Türkiye pazarında. Samsung ya da Asus düşünebilirsin. Forumda çeşitli yerlerde bu tür konular hakkında daha iyi yardım alabilirsin. Ben oyun oynamıyorum zaten :D

• Asus'un aletleri güzel, ben beğeniyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prince of Legolas

quote:

Asus'un aletleri güzel, ben beğeniyorum.

Ha bide şunu soruyum başlıkla alakasız ama freedos işletim sistemine nasıl windows kurucam bende cd falan yok. Bilgisayarcılar kaça yapar

Hiç bilmiyorum :D yaptırmadım hiç :P 50 den fazla istemezler sanmam ama
  • Yukarıda bir arkadaş yurt çıkmadı demiş ama ODTÜ KKK'nın mevcut yurt kapasitesine göre yurtsuz kalma ihtimaliniz yok. Bu nedenle dert etmeyin Yaz okulunda kredi başı 300TL fazla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ata -- 19 Haziran 2014; 3:02:42 >
  • Selamlar,

Ben de bu yıl bilg. m. için burayı düşünüyorum. Sormak istediğim ücretli olara yutta kalmak istediğimizde açıkta kalma olasılığımız nedir ve ilk yıl yurda yerleşirsek sonraki yıllar garantilenmiş oluyor mu?
  • İlk iki sene yeni gelen öğrenciler için yurt çıkmama diye bir durum yok. Yurt kapasitesi konusunda endişeniz olmasın genelde de :) Eğer ceza falan almazsanız ve sınıfta kalmazsanız yurt kapasitesi tam dolu olsa bile yurt çıkar
  • ayy böyle her şeye cevabın var senin :)

Şimdi beyler okulda MAT100 MAT119 VE 120 dersleri var. Mat100 dersini ilk dönem alıp ikinci dönemde Mat119 u alarak veren bir öğrenciye yaz okulunda

5 KREDİLİK Mat120 dersi bedava veriliyor.Promosyon çok güzel.Gel gelelim bu koşulları sağladığı halde bu dersi -hocanın fazla kağıt okumama lüksünden dolayı sınıflardaki öğrenci kotasını düşük tutması yüzünden- KISACASI hocaların keyfi yüzünden insanlar yaz okulunda bu 5kredilik dersi (okulun yaz okulu ücretine göre 300*5=1500TL) ALAMIYORLAR.

Gelelim MAT119 dersine.Ders yaz okulunda açıldığı halde yine hocaların keyfi yüzünden insanlar derse kayıt yaptıramıyor vede mağdur oluyorlar.

Yukarıdaki 2derste bir mühendisin okulunu uzatma yönünde etkileyebilecek derslerken okul bunu sadece izliyor.

Neden mi?

-UMURSAMAZLIK ARKADAŞLAR UMURSAMAZLIK daha kötüsü maddiyat bile olabilir.

• Önce bir bitir insanlar bir görsün ne yaptın 5 yıl o kampusta sonrasında sen iş değil iş seni buluyor zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metuin

ayy böyle her şeye cevabın var senin :)

Şimdi beyler okulda MAT100 MAT119 VE 120 dersleri var. Mat100 dersini ilk dönem alıp ikinci dönemde Mat119 u alarak veren bir öğrenciye yaz okulunda

5 KREDİLİK Mat120 dersi bedava veriliyor.Promosyon çok güzel.Gel gelelim bu koşulları sağladığı halde bu dersi -hocanın fazla kağıt okumama lüksünden dolayı sınıflardaki öğrenci kotasını düşük tutması yüzünden- KISACASI hocaların keyfi yüzünden insanlar yaz okulunda bu 5kredilik dersi (okulun yaz okulu ücretine göre 300*5=1500TL) ALAMIYORLAR.

Gelelim MAT119 dersine.Ders yaz okulunda açıldığı halde yine hocaların keyfi yüzünden insanlar derse kayıt yaptıramıyor vede mağdur oluyorlar.

Yukarıdaki 2derste bir mühendisin okulunu uzatma yönünde etkileyebilecek derslerken okul bunu sadece izliyor.

Neden mi?

MAT 100 ve MAT 119 derslerini geçen herkesin yaz okulunda ücretsiz olarak MAT 120 dersini alma hakkı var. Bu, verilen bir hak olduğu için, diğer dersler gibi bir opsiyon olmadığı için, bu iki dersi geçme koşulunu sağlayan herkes MAT 120 dersini yaz okulunda ücretsiz alıyor. MAT 100 dersinden muaf olup da MAT 120 dersinden 2. dönem kalan bir kişi de yaz okulunda dersi almak için biraz hızlı olması gerekli.

MAT 119, MAT 120 ve yaz okulunda diğer açılan dersler için zaten en başta bir kontenjan ayrılıyor. Yaz okulu dediğimiz olay opsiyonel bir olay. Ankara'da geçen yaz 1500 kişiyi MAT 119 dersinden bıraktılar, yaklaşık 200-300 kişilik kontenjan açtılar ve 1 kişi bile arttırılmadı. Her kalana yaz okulu fırsatı verilmiyor. Sonradan kontenjan arttırımı olayı da (bu bizim kampüste oluyor) bana sorarsan saçma, sonra mağdurum diye ağlayan bir sürü adam ortaya çıkıyor, onlara da yetecek kadar kontenjan açılmadığı için. 3 senedir Ankara'da yaz okulu alıyorum, açılan dersler anında doluyor ve alamayan hiç kimse şikayetçi olmuyor. Normal bölüm derslerinde de benzer durum söz konusu. Ama nedense bizim kampüsteki öğrenciler gereksiz triplere girmekten çok hoşlanıyor, kontenjan arttırılmasına rağmen.

Ayrıca o kadar kritik bir dersin varsa, kır dizini otur çalış, eğlenceye ya da her ne yapıyorsan ona daha az zaman ayır. Kıbrıs dediğimiz yer yazın cehennem simülasyonuna dönüşüyor, ne diye yaz okuluna gelesin ki. Onun yerine git Ankara'da beleş seçmeli dersleri al, keyfine bak. Onları almak için de iyi çaba ve atiklik gerekli, mıy mıy gidip ders eklemeye kalkarsan hiç bir şey alamazsın.

Son olarak eklemek isterim ki, MAT derslerinin hepsi her iki dönemde de açılıyor ve 1. sınıf dersleri olduğu için ve 1. sınıftan 4. sınıfa zincirleme şekilde birbirini bağlayan dersler olmadığı için sene uzaması gibi bir durum olmaz. En kötü dönem uzar, o da senin sorumluluğun. O kadar hayati bir dersi yaz okulunda şansa bırakmak bence biraz saçma.

• quote:

Orijinalden alıntı: Prince Legolas

İroni mi yaptın anlamadım şimdi . Ya kampüs yaşamı vs beni pek ilgilendirmiyor eğitim ve sonrasında işsiz kalmamak önemli orada okuyan arkadaşım var gerçekleri söylüyor zaten. Bunları pek kaaleye almıyorum.

Yahu niye işsiz kalasın? Burada o kadar boşuna mı okulu anlatıyoruz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trivento -- 20 Haziran 2014; 1:55:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: metuin

ayy böyle her şeye cevabın var senin :)

Neden mi?

Öncelikle yaz okulunda bu dersleri alman için zorlayan bir insan yok. ODTÜ'ye geliyorsan bir seviyede olduğun düşünülür ve buna göre yapılır ama bu seviyede öğrencinin az geldiği anlaşılmış ki ygs matematiği öğretmeye karar vermişler(Hem final sorularını hem mt sorularını bi dakikadan az sürede çözmüş biri olarak bu yorumu yaptım). Eğer bu okula geliyorsa bir öğrenci bunu göze almalı. Bedava vermeleri sana verdikleri bir hak değil, bir hediye. Bu hediyeyi almak için biraz hızlı davranman lazım. Yaz okulu okumadan okulun en zor bölümlerini bitirmiş adamlar var. Bunları düşünüp, bu cevabını tekrar düşünmeni dilerim. Yaz okulu bir hak değil, okulun sağladığı bir imkandır. Bu imkan için çok şeyden vazgeçmek gerekir. Hem dersi vermek hem almak zordur. Fiyatı bana göre de fazla ama kimse onlara zorla ders verdirmiyor. Emeklerin karşılığını istemek en doğal hakları.

• quote:

Yav peder diyor ki tamam iyi göndercem ama işsiz kalırsın kimse işe almaz diyip duruyor. 3 ayımı zehir edicek ne yapıyım sence. Tobb'a git diyor ama oda 11 ay hiç tatil yok çok zor hayatta gitmem

Ben çalışıp ODTÜ mezunu olmayı hak kazanmış(çalışması önemli) işsiz duymadım ve ya görmedim. Burada kendi kararını vermen gerekiyor. Kendi tercihlerin herşeyin üstünde olacaktır. Zor bir okul olduğunu düşün derim. Bunlara göre kararını ver.
  • quote:

Yav peder diyor ki tamam iyi göndercem ama işsiz kalırsın kimse işe almaz diyip duruyor. 3 ayımı zehir edicek ne yapıyım sence. Tobb'a git diyor ama oda 11 ay hiç tatil yok çok zor hayatta gitmem

Babanla açın okulun sitesini, forumları okuyun. Baban büyük ihtimalle burayı yakın doğu ya da sıradan bir kıbrıs üniversitesi ile karıştırıyordur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trivento -- 20 Haziran 2014; 2:15:00 >
  • Okulun sitesinde bütün mezunlar ve ilk işleri var, daha önce de linkini çok defa paylaştım
  • quote:

quote:

quote:

Babanla açın okulun sitesini, forumları okuyun. Baban büyük ihtimalle burayı yakın doğu ya da sıradan bir kıbrıs üniversitesi ile karıştırıyordur

Ya göndermesine gönderecekte gönülsüz biraz. Ygs'den önce hep bilkent elektrik elektronik aklımdaydı puan biraz düşük gelince aklım buraya kaydı mecburen. Sitesini falan açtım gösterdim. iş yerinde çocuğu doğu akdenizde hukuk okuyan bi arkadaşı varmış adam da "bizim oğlan dönmek istiyor hiç memnun değil" vs... Diyormuş. ankarada oturuyorum tercih zamanı odtü'de konferans mı ne oluyor muş hocalarla konuşsa ikna olur mu ki?

Bide okulda siyaset kavgası falan oluyor mu? Ankara odtü'deki solculara çok ayar oluyorum...

Tercih zamanı Ankara'da tercih danışmanlığı ve tanıtım günleri oluyor. Tanıtım günlerinde bütün bölümlerden bölüm başkanları falan geliyor. Ankara hocalarına KKK hakkındaki düşüncelerini sorabilir.

Okulda siyaset kavgası olmuyor. Herkes kendi çapında siyasetini yapar, kimseyi de rahatsız etmez. Toplumsal olaylarda siyasi görüşün önemi çok olmadığından dolayı eylemler yapılır okulda

• 
Sayfa: önceki 251252253254255
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.