Şimdi Ara

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusü (159. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.224
Cevap
63
Favori
464.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 157158159160161
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tmac88

quote:

Orijinalden alıntı: ThE_mAnIaC

Merhaba,

Güzel düşünceleriniz için öncelikle size teşekkür ediyorum şahsım adına :)

Yazdıklarınız olayı çok güzel özetlemiş, tercih döneminde bulunan arkadaşlarımızın da okumaları, aydınlanmaları açısından iyi olur. Yurtların kapasitesi okulun şu anki nüfusundan yüksek olduğundan dolayı yurt sıkıntısı çeken yok. Ayrıca, öğrenci zaten yurt bursu da kazandığı için, eğer yurtlar okula yetmemeye başlarsa, yurt yerleştirmelerinde de ön sırada olur. İçinizi rahatlatmak için rakam da vereyim... Okulun şu anki kapasitesi 3.500 öğrenciyi tek başına kaldırabilecek durumda. Okulun nüfusu da yaklaşık 1600 öğrenci civarında. Bu sene 2000'i geçmeyi planlıyoruz..

Ayrıca, MF bölümlerinde ilk 20.000 lerdeki öğrencilerin bu sene tam burslulara rağbeti çok fazla. Bunun için de okulun tam burslulusunu yazan öğrencilere eğer ailenin maddi durumu da el veriyorsa %50 bursluyu da yazmalarını şahsen tavsiye ediyorum. Zaten %100 burslu gelecek durumdaysa %50'ye yerleşme gibi bir durum söz konusu değil. Bu tavsiye sadece işi sağlama almak amaçlı :)

Ben bilgisayar mühendisliğinde okuyorum, eğer beni kastediyorsanız iletişim bilgilerimi size özel mesaj yolu ile yolluyorum şimdi. Bu başlık altında bir çok bilgisayar mühendisliği öğrencisi olduğu için emin olamadım bir an

Görüşmek üzere..

hocam yapma ya 44 binim inşaat veya makine istiyorum korkutma beni şimdi ilk 20 bin tercih yapıcak derken :D 44 binle tutarmı sizce tam bursluya kontenjan çok az çünkü

Kesin bir şey söylemek çok zor. Eğer ailen %50 bursu karşılayabilirse yaz. %100 gelmezse ve %50 yazacak durumunuz da varsa ama yazmadıysan okulu kaçırma olayın olmasın diye diyorum. Eşeği sağlam kazığa bağlamak lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: emrenaz

quote:

Orijinalden alıntı: FearFroMe

quote:

Orijinalden alıntı: lkafkasl

merhaba
    odtü kıbrısda tam bursun taban puan(sıra)da fazla bir oynama bekleniyor mu ? 34 bindeyim ve odtü kkk bilgisayar yazacağım ancak tutmama ihtimali var mı merak ediyorum

Kimse %100 garanti veremez bu talebe göre değişen birşey ama rahat bir şekilde girersin için rahat olsun.

hocam yazılım yapabileceğim turkcell gibi yerlerde çalışabileceğim sistem/network mühendisliği yapabileceğim bölüm hangisi ceng mı eee mi

aslında bu soruyu the_maniac a sormak gerek ama olsun

EEE de olur CNG de. Hangisi sana uygunsa :)

• kitap ücretleri pahalı diye duymuştum ne kadar bir bütçe istiyor kitaplar (gerçi tercihler sonrasında gelen kitapçıkda istenen araçlar yazacakmış ama şimdiden bir bilgim olsun istedim).
    kampus de sosyal aktiviteler ve öğrenci kulüpleri etkin mi siz nasıl buluyorsunuz (sonuçta kıbrıs yaşantımızın nerdeyse tamamı kampus de geçicek )
    ayrıca irtibat kurduğum görevli şehir merkezine ücretsiz minübüsler kalkıyor gibi birşeyler söylemişti.bu konudada bilgilendirirseniz :)
  • quote:

quote:

quote:

quote:

merhaba
    odtü kıbrısda tam bursun taban puan(sıra)da fazla bir oynama bekleniyor mu ? 34 bindeyim ve odtü kkk bilgisayar yazacağım ancak tutmama ihtimali var mı merak ediyorum

Kimse %100 garanti veremez bu talebe göre değişen birşey ama rahat bir şekilde girersin için rahat olsun.

hocam yazılım yapabileceğim turkcell gibi yerlerde çalışabileceğim sistem/network mühendisliği yapabileceğim bölüm hangisi ceng mı eee mi

hocam böyle cevap olur mu

elohab olsa direk gircem valla ama en hangisi işte

• quote:

kitap ücretleri pahalı diye duymuştum ne kadar bir bütçe istiyor kitaplar (gerçi tercihler sonrasında gelen kitapçıkda istenen araçlar yazacakmış ama şimdiden bir bilgim olsun istedim).
    kampus de sosyal aktiviteler ve öğrenci kulüpleri etkin mi siz nasıl buluyorsunuz (sonuçta kıbrıs yaşantımızın nerdeyse tamamı kampus de geçicek )
    ayrıca irtibat kurduğum görevli şehir merkezine ücretsiz minübüsler kalkıyor gibi birşeyler söylemişti.bu konudada bilgilendirirseniz :)

Kitap için 2. el alabilirsin, internetten indirebilirsin, fotokopi çektirebilirsin, Türkiye'den 2. el satan kitapçılardan alabilirsin.. Kitap için bir çok seçenek mevcut..

Kampüs içindeki sosyal aktiviteler sıradan bir öğrenci için yeterli. Zaten genelde ders çalışarak geçer zaman :) Okul içinde yapılan aktiviteler için Sosyal ve Kültürel İşler Müdürlüğü'nün sitesine göz atabilirsin, aynı zamanda orada Mayıs ayı etkinlik takvimine de ulaşabilirsin. Adresi: sca.ncc.metu.edu.tr

Okulun içinden Güzelyurt'a akşam 7'ye kadar her saat ücretsiz otobüs kalkar. 7'den sonra 1.5tl karşılığında minibüsler kalkar

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

merhaba

Ya belirttiğin alanlar Bilgisayar Mühendisliği dalları aslında. Zaten derslerini alacaksın onların. Ancak, EEE den de ilgilenilebilir :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

merhaba

Ya belirttiğin alanlar Bilgisayar Mühendisliği dalları aslında. Zaten derslerini alacaksın onların. Ancak, EEE den de ilgilenilebilir :)

hocam bu arada sizin bölüm hangisiydi

• Bilgisayar Mühendisliği
  • Yeni sayfaya geçtiğimiz için başlığı yeni okuyacak arkadaşların da görmesi amaçlı son 3 sayfadır yaptığım gibi tanıtım filmlerini burada tekrar paylaşıyorum..

Genel Tanıtım Filmi:http://youtu.be/I3w7CAlvfMU

ODTÜ KKK Sosyal Mekan&Etkinlikler:http://youtu.be/upl8pfdX3_0

ODTÜ KKK Akademik Programlar&Araştırma:http://youtu.be/9i2Ul2oBI50

ODTÜ KKK Laboratuvar:http://youtu.be/bEfxRQ7A5Jo

ODTÜ KKK Kütüphane:http://youtu.be/DEdctwgC4zQ

ODTÜ KKK Yurtlar& Kafeterya:http://youtu.be/02xNvmQsROo

ODTÜ KKK Spor:http://youtu.be/Lzr8hMByIRc

• bu arada ekşi sözlüğe bu sene de reklam vermişler :)
  • quote:

bu arada ekşi sözlüğe bu sene de reklam vermişler :)

Ben de fark ettim hocam da bu iyi bir şey mi kötü bir şey mi anlam veremedim.Bu başlığın altında sürekli KKK'nın Ankara'dan farklı olmadığını,ODTÜ'nün bir kampüsü olduğunu belirttiniz.Sonuçta ODTÜ gibi bir üniversiteden bahsediyoruz.ODTÜ'nün reklama ne kadar ihtiyacı olduğu tartışılır bşr mevzu değil mi sizce
    ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fan of Canada

quote:

bu arada ekşi sözlüğe bu sene de reklam vermişler :)

Ben de fark ettim hocam da bu iyi bir şey mi kötü bir şey mi anlam veremedim.Bu başlığın altında sürekli KKK'nın Ankara'dan farklı olmadığını,ODTÜ'nün bir kampüsü olduğunu belirttiniz.Sonuçta ODTÜ gibi bir üniversiteden bahsediyoruz.ODTÜ'nün reklama ne kadar ihtiyacı olduğu tartışılır bşr mevzu değil mi sizce
    ?

ODTÜ Ankara kampüsü de gerek billboardlar gerekse televizyon kanallarında reklam veriyor. Televizyon reklamını geçen sene vermeye başladı hatta.. Olay bile çıkmıştı. Mezunlarının iş bulamaması halinde aylık 1000TL maaş vereceğini vaadeden üniversiteler bile olduğundan dolayı tanıtım işleri iyice kızışmış durumda şu an. ODTÜ de son yıllarda "bizim tanıtıma ihtiyacımız yok" mentalitesiyle kan kaybetti. Şimdi tekrardan hatırlatıyor kendini diyebiliriz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trivento -- 27 Temmuz 2012; 22:21:00 >

• Ayrıca KKK'nın tanıtıma çok ihtiyacı var. Çünkü okulu hala yakın doğu ya da doğu akdeniz üniversitesi sanan, okulun varlığından haberi olmayan, okulun ODTÜ ile aynı eğitime sahip olduğunu bilmeyen binlerce öğrenci, veli ve rehber öğretmen var. Okul 2010 yılında dip yapınca Ankara yönetimi de KKK'nın reklama ne kadar fazla ihtiyacı olduğunu anladı, 2 yıldır iyi reklam yapıyorlar. Okul şu an hakettiği yerde değil
  • quote:

Ayrıca KKK'nın tanıtıma çok ihtiyacı var. Çünkü okulu hala yakın doğu ya da doğu akdeniz üniversitesi sanan, okulun varlığından haberi olmayan, okulun ODTÜ ile aynı eğitime sahip olduğunu bilmeyen binlerce öğrenci, veli ve rehber öğretmen var. Okul 2010 yılında dip yapınca Ankara yönetimi de KKK'nın reklama ne kadar fazla ihtiyacı olduğunu anladı, 2 yıldır iyi reklam yapıyorlar. Okul şu an hakettiği yerde değil

hocam tm-3 sıralamam 10.400.Geçen sene psikoloji 26.800 ile almış.Büyük ihtimal gelir.Şimdi ben gelecekte yurt dışında yüksek lisans düşündüğümden İngilizce eğitimi tercih edeceğim.Bu yüzden almış olduğum puana paralel olarak önümde 2 tane seçme hakkım var.İzmir Ekonomi Üniversitesi tam burslu veya odtü kkk tam burslu.Şimdi İzmir ekonomi'ye gitsem hem yurt bursu hem de ayda 400 lira ödenecek.Odtü kkk'ya gelsem ODTÜ eğitimi,yurt bursunu tercih etmiş olacağım.
    Siz olsaydınız nereye giderdiniz?Bu arada izmir ekonomi üniversitesi geçen sene 12.000 ile almış

• İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin yurtdışı olanaklarını bilmiyorum. Eğer ODTÜ ile eşit ise ya da yakınsa ikisini de yaz, hangisi gelirse ona git..
  • quote:

İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin yurtdışı olanaklarını bilmiyorum. Eğer ODTÜ ile eşit ise ya da yakınsa ikisini de yaz, hangisi gelirse ona git..

hocam yurt dışı olanağı derken erasmus vs. mi yoksa yüksek lisansı mı kast ediyorsunuz?
  • quote:

quote:

İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin yurtdışı olanaklarını bilmiyorum. Eğer ODTÜ ile eşit ise ya da yakınsa ikisini de yaz, hangisi gelirse ona git..

hocam yurt dışı olanağı derken erasmus vs. mi yoksa yüksek lisansı mı kast ediyorsunuz?

Yurtdışındaki tanınırlığından bahsediyorum
  • quote:

quote:

quote:

Yurtdışındaki tanınırlığından bahsediyorum

O zaman ODTÜ:)
  • hadi bakalım:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trivento -- 27 Temmuz 2012; 22:49:28 >
  • quote:

hadi bakalım:)

hocam bilgisayar bölümünden mezun olunca nerde çalışmayı planlıyorsunuz bu ara son sınıfsınız diye biliyorum doğru mu
  • 
Sayfa: önceki 157158159160161
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.