Şimdi Ara

ODTÜ İnşaat sizce fiyat performans ürünü mü ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ODTÜ İnşaatın yurtdışı oranı 45kdaki cengten her türlü fazladır burada laga luga yapanların %90 ı bilmez mesela bunu.tek sıkıntısı biraz daha ortadoğuvari yerlerde çalışman olası.Ama buna oranla da parası var tabi.Bölüm seçerken mevcut duruma bakmayacaksın 6 sene sonraya bakacaksın. Bak mesela 2013te inşaat müthiş diyerek girenler şuan yukarıdaki yorumu yapıyor.Şuan kötü olan inşaat asla 2013 teki zamanlarına dönmez ama mutlaka dengelenecektir.
    Yurt dışı konusunda haklısınız ortadoğuvari yerlere gidip çok para kazanan bir sürü mezun var ama bu durum daha çok ülkedeki iyi okullar için geçerli. (çünkü sağlam bir ingilizce eğitimi de şart)

Yurt dışına gitmeyen/gidemeyenlerin ülkede çok bir iş olanağı yok. (şu anlık ve büyükçe ihtimal ileri ki yıllarda da)
    Bu sebeple ben sıralamaların uzunca dengeleceğini sanmıyorum, bence bir süre şuanki sıralamalarda devam eder.
  • hocam inşaat sektöründen biri olarak vazgeç bu sevdadan derim

ilgin ve ailenin maddi durumu varsa yüzde 50 diş daha mantıklı bir seçenek. ya da iyi bir ceng. ilgi alanına göre.
  • Hocam sektörden değil odtüden biri olarak 45kya falan bir düşüş bekliyorum.Ne yazacaksın ki 45kya yazılır bence.

• Hocam benim 28k sıralamam var bilgisayar falan deniliyor ama ne var ki o sıralamaya bilgisayar ( bir şey yok) ? Her şeyi de bölümden beklememek lazım bizim bir şeyler katmamız lazım kendimize Türkiye’de kalmak istemeyen birisi için buradaki konumu pek de önemli değil bence hem farklı sektörlere yönelebilir insanlar neden direkt böyle deniliyor anlamıyorum . Foruma kalırsa bilgisayar dışında ölelim

• Windows Xp W kullanıcısına yanıt
    ODTÜ İnşaatın yurtdışı oranı 45kdaki cengten her türlü fazladır burada laga luga yapanların %90 ı bilmez mesela bunu.tek sıkıntısı biraz daha ortadoğuvari yerlerde çalışman olası.Ama buna oranla da parası var tabi.Bölüm seçerken mevcut duruma bakmayacaksın 6 sene sonraya bakacaksın. Bak mesela 2013te inşaat müthiş diyerek girenler şuan yukarıdaki yorumu yapıyor.Şuan kötü olan inşaat asla 2013 teki zamanlarına dönmez ama mutlaka dengelenecektir.

• İnşaat sektörü sıkıntılı evet, ama odtü inşaat çok çok kalitelidir, kesinlikle fiyat performansın zirvesidir

• hocam dönebilir, liberal özgürlükçü bi iktidar gelirse bumm yurt dısindan cokca yatirim alabiliriz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dolarla maaş aldıktan sonra kimse asya orta doğu bakmaz bence

• Hocam “ben inşaat mühendisi olmak istiyorum” demiyorsanız saç beyazlatacak bi bölüm sıralamanız da güzelmiş iyi düşünün

• İYTE EHM düşünüyorum hocam

• hocam düşcek mi sizce yükselme ihtimali var mı
  • Hocam merhaba, mesele sadece inşaat sektörünün krizde olması değil. İnşaat mühendisliğinin çalışma şartları oldukça zor. Şantiye mühendisleri çok zor koşullarda görev yapıyor. Proje mühendisleri ise şantiye mühendislerine kıyasla çok daha az maaş alıyor. İnşaat mühendisleri sürekli proje bazlı çalışıyor yani proje bitince yeni iş bulmanız gerekli. Bir ceng, ee, makine mezunu çok daha iyi şartlarda çalışabilir.

• zeyklc Z kullanıcısına yanıt
    Sanmıyorum hocam şuanki duruma bakarak yönlendiren çok fazla mezun var. Benim gibi düşünen ve bölümü öneren kişi sayısı kısıtlı. Yükselme ihtimali görmüyorum

• hocam diğer inşaatlar banko düşcek de iyi ünilerde sırf üni için yazan olur mu diye bi düşünmüştüm
  • Yurt dışı konusunda haklısınız ortadoğuvari yerlere gidip çok para kazanan bir sürü mezun var ama bu durum daha çok ülkedeki iyi okullar için geçerli. (çünkü sağlam bir ingilizce eğitimi de şart)

Yurt dışına gitmeyen/gidemeyenlerin ülkede çok bir iş olanağı yok. (şu anlık ve büyükçe ihtimal ileri ki yıllarda da)
    Bu sebeple ben sıralamaların uzunca dengeleceğini sanmıyorum, bence bir süre şuanki sıralamalarda devam eder.
  • Tats T kullanıcısına yanıt
    Hocam konumuz odtü zaten.dengelenme kısmına gelirsek inşaat çalışma zorluğu şantiye ortamı gibi sebeplerle 4 temel mühendisliğin sonunda yer almalı bence zaten.Mevcut politikalar sonucu aşırı parlamıştı şuan da aşırı çöktü.ODTÜ inşaat dengelenince olması gereken sıralama kimya ile aşağı yukarı aynı 25 30k bandında olmalı.

• Ben gerçekten f/p olduğunu düşünüyorum ama uzun uzun yazmak icin çok yorgunum sadece zamanında 13k ile girdim ODTÜ inşaata ve hiç de pişman değilim

• Ama tercih yapanların pek bir bilgisi yok yurt dışı olanaklarından, kulaktan duyma bilgilere ya da sırf odtü diye yazanlar var. Ben Odtü'nün de bir süre dengeleneceğini sanmıyorum.

Edit: ama bu nokta dışında katılıyorum dediklerinize

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tats -- 10 Ağustos 2020; 19:0:42 >
  • ben de yazmayı düşünüyorum ama inşaat olunca insan şüpheye düşmüyor değil çünkü inşaatın durumu ortada.

• Salim Ünsal’dan sıralama tahmini.

ODTÜ İnşaat sizce fiyat performans ürünü mü ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.