Şimdi Ara

----------ODTÜ ile ilgili sorular------

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
5
Favori
4.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

yaklaşık 1 yıldır ODTÜ'de eğitim görmekteyim. hazırlığı bitirdim. iktisat bölümündeyim.

Okul ile ilgili genel sorularınızı ve hazırlık / iktisat (kuzenim ve birçok tanıdığım bölümde olduğu için yanıtlayabilirim) ile ilgili sorularınızı yanıtlayabilirim.

Umarım sizleri aramızda görürüz seneye

• Hocam böyle bir konu açmanız isabetli olmuş. Sizle özelden çok az konuşabiliyorum.

Hocam şimdi yurt ücretlerinde yemek fiyatları dahil mi? Yani mesela 10 tlye kadar yemeğinizi karşılıyorlar mı? Kykda günlük 10 tlye kadar devlet karşılıyor. Odtü yurtlarında böyle bir şey var mı?
  • Odtü maden mi jeoloji mi tavsiye edersiniz hocam? Bir de bu bölümlerde okuyan elemanların yurt puanları da otomatik düşük olduğundan kötü yurtlara yerleştiriliyorlar diye bir şey duydum böyle bir durum söz konusu mudur ? Son olarak hazırlık eğitiminde yabancı hoca var mı hiç beginner başlayan kişiyle uppera giren hocalar arasında kalite farkı oluyor mu ? Cevap vermek icin vakit ayırabilirseniz cok sevinirim iyi forumlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • odtunun binalari cok eski yeni bina yapimiyka alakali hic bir plan veya dusunce varmi yoksa bi 50 sene daha ayni binalarla mi devam edilecek

• Hocam odtü iktisatın yurt dışındaki prestiji nasıldır diğer üniversitelere göre ? (Galatasaray iktisat, Tobb Etü iktisat)
  • quote:

Orijinalden alıntı: PeteMitchell01

Hocam böyle bir konu açmanız isabetli olmuş. Sizle özelden çok az konuşabiliyorum.

Hocam şimdi yurt ücretlerinde yemek fiyatları dahil mi? Yani mesela 10 tlye kadar yemeğinizi karşılıyorlar mı? Kykda günlük 10 tlye kadar devlet karşılıyor. Odtü yurtlarında böyle bir şey var mı?
    Ben cevap vereyim hocam karşılamıyorlar KYK gibi.Yurtlarda yemekhane yok zaten kantinler var. Yemekhane okulda bir tane var oradan yiyebilirsiniz 1,85e.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rektörü etiketleyecektim de nick ini unuttum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GSÜ Genel Sorular ve Cevapları
    4 yıl önce açıldı
    Burs ile ilgili bir soru
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • johnbackus J kullanıcısına yanıt
    Hocam peki o yemekler doyurucu mu yoksa ufak mı veriyorlar yemeği?

Hocam bir de yurtların fiyat tarifesinde bazılarında kişi sayısında 2+2+2+2 yazıyor. Bu ne demek neden 8 değil de 2+2+2+2 yazıyor?
  • PeteMitchell01 kullanıcısına yanıt
    o 2+2+2+2 yi şöyle açıklayayım şimdi yurda girdin herhangi bir katta koridordasın sağdan bi kapıya girdin diyelim önünde 4 tane daha kapı oluyor her bir odasında 2 şer kişi kalıyor 8 kişiye ortak bir tuvalet ve banyo düşüyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: PeteMitchell01

Hocam peki o yemekler doyurucu mu yoksa ufak mı veriyorlar yemeği?

Hocam bir de yurtların fiyat tarifesinde bazılarında kişi sayısında 2+2+2+2 yazıyor. Bu ne demek neden 8 değil de 2+2+2+2 yazıyor?
    Porsiyonlar normal diyebilirim ama akşam yemeğini beş buçuk gibi felan yediğiniz için gece acıkabiliyorsunuz o yüzden dışardan bir şeyler yediğim akşam sayısı çok fazla.

Şöyle anlatayım 2+2+2+2 dediği dört tane küçük oda var ikişer kişilik masa ve yatağın olduğu bu sekiz kişinin kullandığı ortak bir alan var dolaplar buzdolabı wc banyonun olduğu.Oda arkadaşın tek kişi oluyor.8 kişi ortak wc duş kullanıyorsunuz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • istanbul'dan geleceğim numaralı yurtlardan birinin çıkmama ihtimali var mı?
  • Hocam yurt seçme hakkım varmış hangi yurdu tavsiye edersin.

• quote:

Orijinalden alıntı: nickiolmayann

istanbul'dan geleceğim numaralı yurtlardan birinin çıkmama ihtimali var mı?

Maddi durumun iyiyse ve sıralaman ilk 10k değilse çıkmama ihtimali yüksek. Bize geçen sene şehirdışından gelenlere kesin çıkıyor demişlerdi güvendik mağdur olduk. İnanmayın alternatifleri düşünün şimdiden

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Detective W. kullanıcısına yanıt
    maddi durumum iyi değil ama 40bindeyim. numaralı yurtlar çıkmazsa nerede kalırım bilmiyorum daha pahalı bir yere gidemem artık kütüphanede falan yatarım herhalde :d
  • PeteMitchell01 kullanıcısına yanıt
    hocam yurtlarda yemek çıkmıyor. yurt ücretleri zaten az. mesela benim kaldığım yurdun ücreti 165 tl aylık. günlük 5.5 tl gibi bir şey. ayrıca okul içindeki hiçbir yurtta karşılanmıyor.
  • Bilegoba kullanıcısına yanıt
    hocam bahsettiğiniz bölümler hakkında hiçbir fikrim yok, arkadaşım da yok cevap veremeyeceğim.

şimdi şöyle. herkesin yurt puanı hesaplanıyor. bu puana göre herkes yurtlara bakın RASTGELE yerleştiriliyor. bu bir gerçek. benim puanım 34 idi ve okuldaki en kıyak yurda yerleşmiştim (ODTÜKENT yurdu). puanı 60 larda olan arkadaşlardan 4. yurda gidenler vardı (4 kişilik oda 13 m2). ama eğer puanınız 200 civarı ise (belli bi sınırı vardı hatırlayamadım) yurdunuzu kendiniz seçebiliyorsunuz. ya da bütün yurt yerleştirmeleri tamamlandıktan sonra gidip bir yurda dilekçe veriyorsunuz, 2-3 ay içinde sıranız gelince o yurda gidip yerleşiyorsunuz.

hazırlıkta yabancı hocalar var. kalite farkı elbette var ama kurlara göre değil. mesela hazırlığın yapı taşı kitaplraından bir tanesini yazan hoca beginnerda ders veriyordu. her kurda çok kaliteli, çok kalitesiz hocalar var. şansınıza bağlı.
  • bazı binalar yenileniyor. mesela iktisat
  • DIRT_DIVER kullanıcısına yanıt
    hocam başka okulları bilmiyorum karşılaştırma yapmak istemem. odtü iktisatın yurt dışı prestiji hakkında fazla fikrim yok ama ülke içinde ceo fabrikası olarak bilinir ve mezunlarının piyasadaki üstünlüğü barizdir.
  • BearGyrlls kullanıcısına yanıt
    Konfor olarak demiray yurtları daha iyi fakat çok uzak çarşıya, bölümlere giden pişman oluyor. 8. Yurt falan yeni yenilendi o yüzden tavsiye ederim. 8-9-2. Yurt sırayla yazabilirsin. 4 ve 6. yurt da temizdir güzeldir fakat odalar çok ufak ve 4 kişi kalıyor o sıkıntı.
  • nickiolmayann N kullanıcısına yanıt
    maddi duruma ve sıralamaya bağlı olarak var. ama en geç okul açıldıktan 3 hafta sonra çıkıyor, 5 yıl boyunca kalıyorsun.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.