Şimdi Ara

ODTÜ ile ilgili merak ettikleriniz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
3
Favori
4.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilgisayar Mühendisliği bölümünde eğitim nasıl?
  • bilgisayar mühendisliği nasıldır ?
    Ben hep gideceğim üniversitenin büyük kalabalık olmasını istedim odtü de büyük bir üniversite bunun güzel yanları ve kötü yanları nelerdir ?
    Ortam nasıl ? sürekli parti eğlence oluyor mu ?
    İnsanlar nasıl birbirlerine karşı hoşgörülü ve saygılılar mı Odtü lü olduklarının bilincindeler mi ?
    Ortam rahat mı ?
    Ankara da üniversite okumak nasıldır peki ?
    Şehir olarak sizce İstanbul mu yoksa Ankara mı ?
    Teşekkürler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Üstat senin alanın mı bilmiyorum ama bu bölümlerden biriyle çap yapıp yurt dışında iş bulma olasılığı nedir?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ivans2

Üstat senin alanın mı bilmiyorum ama bu bölümlerden biriyle çap yapıp yurt dışında iş bulma olasılığı nedir?
    Is bulma olanağı direk bunlarla çap yapmasan bile var bireysel gelişim girişimine bağlı iyi ortalama sağlam ingilizce okudukların özgüvenin vs iyi bir üniversiten kabul almanı sağlayabilir .

Cap yapmış olmak için çap yapılmaz hele sosyoloji çok ağır ilgi alanın hedefin neler yapmak istediğine bağlı olarak kendine bir yol cizmelisin.

Bilkent Felsefe Mezunu adam Nato da çalışabiliyor veya Ankara İlahiyat bitirip Cad Büyükelçisi olunabiliyor lisans sonrasi ve kafa önemli.

Sosyal Bilimde alan ayrımı yapandan da zaten bir şey olmaz bu kalıpları zihninde kiran kazanır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • barbarmuzo kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar okumuyorum ama genel olanları cevaplayayım ben.

- Okulun büyük olmasının kötü yanı, gideceğin yerler arası mesafenin fazla olması tabi ki. Şöyle diyeyim, A1 kapısından benim yurduma 10-12 lira civarı yazıyor mesela :D ama genel olarak bölümler yakın birbirine ve hafif kusurları olsa da ring sistemi fena değil, o yüzden okul içinde ulaşım çok da ciddi bir problem değil. Okul içinde aradığın hemen hemen her şeyi bulabilmen güzel bir şey, ben kampüs dışına çok nadir çıkıyorum; çünkü ihtiyacım olmuyor.

- Sürekli etkinlikler oluyor ama bunların çoğu eğitici, geliştirici etkinlikler. Partiler de oluyor tabi ki ama zaten hepsine katılmaya vaktin olmuyor ve çoğu genelde kalitesiz oluyor.(Olur da okulu kazanırsan sakın ola Cheers partisine gitme!)

-Ortam rahat ve insanlar birbirine saygılı. Her türden insan var ve kimse birbirine karışmıyor. Örneğin eşcinsel öğrenci sayısı da ciddi miktarda yüksek ve en azından öğrenciler tarafından herhangi ayrıştırıcı bir muameleye maruz kalmıyor hiçbiri.

- Ankara'da üniversite okumak ODTÜ dışında nasıldır bilmiyorum ama ODTÜ olmasa pek çekilecek bir şehirmiş gibi gelmiyor bana.

- İstanbul mu Ankara mı biraz senin yapına bağlı bence ama Ankara'nın İstanbul'dan çok daha sakin ve rahat bir şehir olduğu aşikar.

• Hyperactivehead H kullanıcısına yanıt
    Neden gelinmesin? :D
  • nYselmech kullanıcısına yanıt
    İnanılmaz kalabalık hatta mide bulandırıcı derecede kalabalık. Yemekhanede et yemeği varsa aşırı sıra oluyor veya kütüphanede yer bulmak özellikle mat sınavı haftaları pek kolay olmuyor. Ringler zaten hemen hemen her zaman ağzına kadar dolu oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sylvana

İnanılmaz kalabalık hatta mide bulandırıcı derecede kalabalık. Yemekhanede et yemeği varsa aşırı sıra oluyor veya kütüphanede yer bulmak özellikle mat sınavı haftaları pek kolay olmuyor. Ringler zaten hemen hemen her zaman ağzına kadar dolu oluyor.
    Hocam sizce tercih etmemeli miyim bu yüzden?
  • nYselmech kullanıcısına yanıt
    Hocam bu durum tercih etmeme sebebi olamaz ki. Size sağlayacağı olanaklara, vereceği eğitime ve gerçekleştirmek istediğiniz şeyler için size nasıl bir kapı açabileceğine odaklanın. Bu konularda ODTÜ’den daha uygun varsa da ODTÜ’yi değil orayı yazın.

• Havacılık ve Uzay Mühendisliği için iş olanakları nasıldır? TAI artık ODTÜ mezunu almıyor diye duymuştum, iş olanağı olarak sıkıntıya sokar mı mezunlarını ileride?

Son olarak mezun olduktan sonra Yurtdışı imkanları nelerdir kolay oluyor mu Yurtdışında iş bulmak?

• quote:

Orijinalden alıntı: DHTürkMan

Havacılık ve Uzay Mühendisliği için iş olanakları nasıldır? TAI artık ODTÜ mezunu almıyor diye duymuştum, iş olanağı olarak sıkıntıya sokar mı mezunlarını ileride?

Son olarak mezun olduktan sonra Yurtdışı imkanları nelerdir kolay oluyor mu Yurtdışında iş bulmak?
    Hocam youtube da bir kanal var bizsizonlar diye orada havacilik uzay ve makine hakkinda her sey anlatiliyor. Suan kanalin sahipleri amerikada doktora yapiyor faydali olabilir sizin icin.

• quote:

Orijinalden alıntı: nYselmech

Hocam sizce tercih etmemeli miyim bu yüzden?

Alıntıları Göster
    Sıralama tutuyorsa Bilkent Boğaziçi Sabancı Koç bunlara gidilmemisse büyük hata olur hangi bölüm olursa olsun biz bu kampüste yaşıyoruz yemek diye bir şey yok millet aç geziyor valla özel üniversiteye laf edilir bir de tamamen aynı para

• İnşaat okunur mu? Hatta şöyle düzelteyim inşaat okuyup sağlam bir 1. Dünya ülkesine kalıcı olarak yerleşebilir miyim? Dişle inşaat arasındayım. Türkiye planım olsa her türlü diş ama yurt dışında mühendislik iş yapıyor. Havacılık makine ceng falan beni aşar kazanamam bu sene. Tek olası inşaat.

• İktisat düsünüyorum hazirlik cok zor mu + odtü yurtları kimlere cikiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F8B3665B5

Sıralama tutuyorsa Bilkent Boğaziçi Sabancı Koç bunlara gidilmemisse büyük hata olur hangi bölüm olursa olsun biz bu kampüste yaşıyoruz yemek diye bir şey yok millet aç geziyor valla özel üniversiteye laf edilir bir de tamamen aynı para

Alıntıları Göster
    İstediğim bölüm o üniversitelerde yok malesef, odtüde sefalet çekicez demek ki :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: nYselmech

İstediğim bölüm o üniversitelerde yok malesef, odtüde sefalet çekicez demek ki :(

Alıntıları Göster
    Ne istiyorsun hocam

• Mbg/biyoloji /kimya bölümleri hakkında bilgin var mı? okuyanlar memnun mu, diğer ünilerde kıyaslandığında en önemli farklar vs

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F8B3665B5

Ne istiyorsun hocam

Alıntıları Göster
    Havacılık ve uzay müh. o olmazsa da fizik okumayı düşünüyorum boğaziçinde bilkentte de fizik var ama bilemiyorum
  • Bence abartmışsın yemek olarak(sadece yemekhaneden bahsetmiyorum) en uygun üniversitelerden biri. Yurt kantinleri vs. fiyat/performans olarak gayet iyi.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.