Şimdi Ara

ODTÜ İKTİSAT vs. GSÜ İKTİSAT

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
1.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hangisi daha iyi sizce birbirlerine göre avantaj ve dezavantajları nelerdir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Odtü daha iyidir. Galatasaray üniversitesi siralamalarinin daha iyi olması sebeplerinden birisi kontenjani az. Boğazın yanında bu 2 özelliği mezun olduğunda ne gibi bir fayda sağlar bilmiyorum.

• coreturk4 C kullanıcısına yanıt
    Fransızca olması ve kadrosunun iyi olması da var hocam.

• Ben İstanbulda olmama rağmen bir türlü alışamadım şu GSÜ ye.

Butik bir okul gibi kutu gibi küçücük.Kadrosunu yorumlamak bana düşmez o kadar teknik bilgim yok ama bence ODTÜ nün en azından GSÜ den geride olmasının temel sebebi "Şehir" faktörü

Ankara ön yargın yoksa ben ODTÜ derdim
  • Ikisi de birbirinden degerli okullar. Istanbul/ankara Fransizca/ingilizce gibi ayrimlari var. Bakmanda yarar gordugum ;

1) okul kadrolari ; eger senin icinde mumkunse tanitim gunlerinde yuz yuze konus ya da linkedinden baglanti kurabilirsin. Suan ne yapiyolarlar, kitaplari dergileri var mi,ogrenciyle iletisimleri nasil yakindan gor. Mezunlariyla internetten baglanti kurabilirsin

2) ders programlari ; hangi dersi kac saat aliyorlar. Atiyorum sen makroekonomi konusunda uzmanlasmak istiyorsun bu dersi ve turevlerini hangisi sana en iyi verebilir. Hangisinde okusan kendini daha deneyimli hissedersin

3) kurum ve kuruluslarla baglantilari : X kurumunda calismak istiyorsundur, sececegin okulun baglantisinin bulunmasi seni rahat ettirir.

Gibi gibi :) umarim hakkinda hayirlisi olur hocam

Saglikla kal :)

• Musıcınthehouse kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam, teşekkür ederim.

• aidenholmes19 A kullanıcısına yanıt
    İngilizce biliyorsan olabilir fakat bilmiyorsan fransızca olması senin için + bir özellik değil.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2 side çok değerli ama ben gs derim akademik kadro bakımından.

2 sindende boş adam çıkmaz o kesin.

• Ne yazdinız hocam

• sadecebir S kullanıcısına yanıt
    Hacettepe bilgisayar hocam :D gsü iktisat gelmiyormuş zaten ama odtü yazsam geliyormuş, sonradan bilgisayarda kesin karar kıldım.

Tebrik ederim, hayırlisı olsun. Hacettepenin kampüs de oldukça güzelmiş diye duydum. Memnun kalirsın umarım bölümden ve üniversiteden

• sadecebir S kullanıcısına yanıt
    Sağol hocam, sen ne okuyacaksın

Odtü iktisat hocam

• ODTÜ
  • Gsü

• Gsü

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ODTÜ.

GSÜ akademik kadro olarak maalesef top 5 üni ile hiçbir bölümde yarışacak seviyede değil.Fransada çöp bile olamayacak en dandik akademisyenler Türkiyeye gelip fransız olmalarının avatajını(!) kullanıyorlar.Gerçekten çoğu öğrenci de sırf yabancı hayranlığından bu hocaları el üstünde tutma eğiliminde oluyor.Gel görelim ki realitede bu hocaların öğrenciye katabilecekleri oldukça kısıtlı.

ODTÜ'nün puanının görece düşük olmasındaki 2 etken:
    -Ankara
    -Teknik üniversite olması.

İnsanlar teknik ünide mühendislikten başka bölüm okunmaz,İİBF okuyacaksan boğaziçi,koç,sabancı,gsü daha iyi diye düşünüyorlar.
    Ben ODTÜ iktisatın tanıtımına gittiğimde akademisyenleri oldukça ikna edici konuşmuşlardı.Ankarada olmanın dezavantajlarını ODTÜ mezunu mentorlar eşliğinde istanbul gezileri ve stajlarıyla telafi ettiklerini,öğrencilerine istanbulda da network oluşturduklarını söylemişlerdi.Tabi ki bir boun mezunu kadar istanbul networkü elde etmeleri zor ama ben yine de bir GSÜ mezunuyla aralarındaki İstanbul açığını rahat kapatabileceklerini düşünüyorum.

GSÜ'de kampüs olmamasını da mutlaka göz önünde bulundurun.Sosyalleşmeniz ve etkinliklerin kalitesi-katılımı her zaman kampüsü olan ünilerden 1 tık geride olacak.

• Hocam bu yıl kaçar binle kapattılar bilginiz var mıdır acaba?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dofuber D kullanıcısına yanıt
    “GSÜ akademik kadro olarak maalesef top 5 üni ile hiçbir bölümde yarışacak seviyede değil.” Ne demek yahu?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 5555SabriReiz5555 kullanıcısına yanıt
    Aç bak karşılaştır tek tek.ben tercih zamanı yapmıştım bunu.hala anlamazsan tekrar anlatmaya çalışırım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.