Şimdi Ara

ODTÜ hakkında sorusu olanlar buraya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
2
Favori
262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Soru cevap gibisinden bir şeyler yapabiliriz tanıtım ofisindeyim elimden geldiğince yardımcı olmaya teşvik etmeye çalışırım sizi

ODTÜ'den olup konuda paslaşmak isteyenler de yardımcı olabilir hiçbir problem olmaz.

Şu kadar puanla şu bölüm olurmu vs. konulara net cevaplar veremeyebilirim çünkü bölümlerin puanlarını da öğrenciler belirlemekte, arz talep meselesi yani.

Başlığa popüler soruları güncellemeye çalışacağım.

Hepinize şimdiden hayırlı olsun :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Helalinden 10 -- 23 Temmuz 2016; 14:32:08 >

• Gida mühendisliği nasıl? Is imkanları maaş durumu vs

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • marieanne M kullanıcısına yanıt
    Mühendislikler içerisinde en rahatlardan birisi hocam. Genelde otoparkıyla konumuyla meşhur, güzel bir manzarası var binasının çoğu zaman akşamları 3 5 kişi oturup içmeye falan gidiyorlar meşhur otoparkına Ayrıca bünyesinde gıda araştırma laboratuvarları bulunuyor. Binasının özel bir tasarımı var, uydudan bakıldığında pasta dilimi şeklinde tasarlanmıştır :) Gastronomi ve mutfak sanatları topluluğu var aynı binada çeşitli etkinlikler vs yapıyorlar.

İş imkanı konusuna gelirsek öncelikle mezun olduğunuzda ODTÜ etiketine sahip bir mezun olacaksınız ve donanımlı bir şekilde mezun olduğunuz için 1-0 önde başlayacaksınız. Üniversitemizde dönemlik kariyer günleri ve fuarları düzenlenmektedir. Buralara büyük gıda firmaları da çalışanlarını göndermektedir maaş konusunda onlara danışılması daha doğru olur. Revaçta olan bir meslek sayılabilir kıymeti ileride daha da anlaşılacaktır :)

quote:

ODTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü gıdaların üretiminde, işlenmesinde, paketlenmesi ve dağıtımında modern bilim ve mühendislik kavramlarını uygulayan disiplinlerarası bir bölümdür. Gıda Mühendisliği Bölümünün lisans, yüksek lisans, doktora ve bütünleşik doktora dereceleri olmak üzere dört programı vardır. Programlarımız hızla gelişen ve büyüyen gıda sanayinin ihtiyaçlarını karşılamak üzere sürekli olarak güncellenmektedir. Lisans eğitim programımız ABET tarafından akredite edilmiştir.

• Malzeme ve metalurji mühendisliği hakkındaki yorumlarınız nelerdir be makinaya yatay geçiş yapılabilirmi şartlar nelerdir?

• Petrol ve doğalgaz durumu nedir hem iş imkanları olarak (yurt dışında) hem bölüm zorluğu açısından falan duyumlarınız nelerdir? baya övdüler
  • Kimya mühendisliği nasıl sence ?
  • benim endisem universite icinde siyasi olaylarin cok fazla yasanmasi bi sebeple kavgalarin vs olmasi bu sebeple yazmakts kararsizim yardimci olur musun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar aslında bölüm bazında soruları tek tek yanıtlamak pek de mümkün değil benim için her alana hakim olmam zor :) Her bölümden arkadaşa ulaşabilsem burada o iş daha kolay olabilir, ODTÜ ile ilgili soruları cevaplamak benim için daha kolay olacaktır. Öncelikle mühendislik bölümlerimizin hepsinde ABET akreditasyonu bulunmakta yani diplomalarınız yurtdışında tanınmakta ve uluslararası geçerli olmaktadır, bu yuzden yurt dışı şansı sizin çabanıza araştırmalarınıza ve emeğinize bağlı. ODTÜ size bu konudaki yolları açıyor tabii ki.

@123karakartal123 Yatay geçiş konusunda yök'ün son bir değişiklik yapıp yapmadığını bilmiyorum ama şöyleydi, yerleştirme puanınızdan en fazla +40 puanlık bir bölüme geçiş hakkınız var tabii ki bu da derslerdeki başarınıza, ortalamanıza bağlı. Teferruatları hakkında bilgim yok öğrenci işleriyle görüşerek prosedürü teyit edebilirsiniz :)

• Gerginsan G kullanıcısına yanıt
    Merhabalar hocam tabii ki olayım, siyasi olaylar denilince hemen kavga dövüş geliyor aklınıza belki fakat pek de öyle olmuyor içiniz rahat olsun bu konuda, kavgaların sebebi belirli öğrenciler ve böyle durumlarda gerekli cezaları alıyorlar. Çoğu üniversitede de siyasi olay olabilmekte, bunlar genellikle küçük bir yürüyüş yada oturma tarzı şekillerde oluyor. Çevreye ve insanlara genellikle hiçbir zarar olmuyor.
  • hocam sitede gördüğüm kadarıyla 20ye yakın yurt var bunların hepsi devlet yurdu mu ?
    ankara dışından geliyorsak yurt kesin çıkar mı?
    yurt çıkınca istediğimiz yurdu kendimiz mi seçiyoruz 4 kişilik 2 kişil vs.
    odtü uluslararası hakkında düşünceleriniz neler ?
  • kai96 kullanıcısına yanıt
    Hocam çoğu devlet yurdu bazıları yarı özel ankarada kaldığım için çok yurtlarla haşır neşir değilim fakat yurtlar çeşit çeşit. Konukevleri var onlar biraz lüks ve pahalı yarı-özeller.
    %99 Çıkar hocam çıkmama gibi bir ihtimal yok ama olaki açıkta kalırsanız falan da odtü sizi yerleştiriyor bir yere.
    Hocam tm'de bilmiyorum fakat mf'de ilk 4.000'e girerseniz eğer kendi yurdunuzu seçme hakkınız var diğer türlü rastgele :)
    Uluslararası ilişkiler diyorsanız pek bilgim yok hocam birkaç arkadaşım orada yabancı :)
  • İnternet hızı nasıl? Kota var mı belli bir gb

• quote:

Orijinalden alıntı: akanzicigenç

İnternet hızı nasıl? Kota var mı belli bir gb

Tum kampus genelinde ucretsiz sinirsiz kotasiz internet var. Turkiyedeki internetin kaynagi ODTÜ zaten ilk buraya gelmis internet. Cihaziniz ne kadar cekebiliyorsa hiziniz o kadar diyeyim ben size

• Hocam kimya müh'le ilgili bilginiz var mı

• harry1999 H kullanıcısına yanıt
    Bilgiden kastiniz nedir anlamadim herkes bir bolum soruyor ama cok genis bir yelpazeye hakim olmak kolay degil Okulda tanitim gunleri ve tarihlerini paylastim, gelip bolumlerden akademisyenlerle gorusme sansina sahipsiniz arkadaslar. Benim verecegim bilgi yuzeysel olacaktir incr konularda.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.