Şimdi Ara

ODTÜ elektronikte okuyorum sorular

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
2
Favori
1.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2013 yılında odtü bilgisayar mühendisliğine girdim ve neden olduğunu hala anlayamadığım bir sebepten ötürü bu sene başı elektrik mühendisliğine geçiş yaptım. Şuan 2. sınıf öğrencisiyim. Ortalamam 3/4.

öncelikle bir sss yazayım.
    1) hazırlık ve 1. sınıf hariç şuan çalıştığınızın 2 3 katını çalışmak zorunda olacaksınız.
    2) her final döneminin ygs lys stresine eşdeğer bir stresiniz olacak.
    3) 2. sınıftan itibaren sosyal hayatınız sıfırlanacak. Ben hem sosyal olup hem de uzatmadan bölmü bitiren görmedim.(sosyallikten kasıt ders çalışma ortamı değil tabiki :D )
    4) hayatınız bok gibi olacak :D

eğer elektronik yazmayı düşünen varsa öncelikli tavsiyem ilk sene işi sıkı tutup 3-3.5 arası bir ortalama yapmanız. Yoksa ileride işler çok boka sarabilir.

ve bence elektrik yerine bilgisayar tercih edin hayatınızın içine etmeyin hele bilgisayar tercih edip elektriğe yatay geçiş sakın yapmayın benim gibi. Bilgisayar pratik zekası ve algoritma kafası (zeka sorusu çözme gibi düşünün) iyi olanlar için elektroniğe göre çok çok daha rahat geçer. Tabi yine hayatınızın merkezi dersleriniz olacak ama hem daha zevkli hem de daha kolay. Ben yazılımda kendimi geliştiririm diye çok iyi olduğum bir alan olmasına rağmen geçiş yaptım ve pişman oldum. Şuan hedefim ortalamamı 3te tutup çift anadala başvurmak olmadı geri bile gidebilirim bilgisayara kararsızım ama bence bilgisayar iyidir.
    not: Evet sınav dönemim ve bıktım

• Yatay geçiş nasıl yaptınız?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kimse mi sormaz arkadas seneye 12 olucam yaz icin tavsiyen ne ayrica gec mi kaldim sence

• yatay gecis 2.5 ortalamayi gecersen ve hicbir dersten kalmassan yapilabiliyor odtude ama pratikte bi 3 ustu ortalama gerekir secilmen icin.

yazin ben lys konularina calismistim daha cok. ygs cok calismadim zaten lys uzerine yogunlastim

• Neden odtu? Neden ankara?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ODTÜ Bilgisayar istiyorum. Mezuna kaldım. Şuan temelim az olduğu için LYS matematik ağırlıklı çalışıyorum.Yazdan itibaren YGSye başlayacağım. Nasıl çalışmalıyım?
    Hangi kaynakları kullanmalıyım? Kısaca tavsiye verebilir misiniz?
  • thereisnoway kullanıcısına yanıt
    Odtü iibf hakkında ne düşünüyorsun,öğrenci arkadaşların var mı orada ya da gidip baktın mı hiç?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben bi iki arkadastan ders calismak icin odtuye gittigini duymustum ama ben gittigimde almadilar.ogrencisi olmadan odtuye nasil girilir,onlar nasil girmis olabilir?

• Naber

• tıp seçsen muhtemelen sevmediğin şeylere çalışacaktın bilgisayar mühendisliği biraz daha stres bi iş diye biliyorum odtü eedesin hiç isyan etme hocam allah kafa vermiş kullan onu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi POMPEII -- 11 Mayıs 2016; 11:28:35 >
  • Odtü için 2. Kez mezuna kalınır mı sence hocam ? Sen olsan kalır mıydın ? (Final dönemi yokmuş gibi düşünürsen )

• cern sen misin?
  • hocam hangi bölümler arası geçiş olabiliyo 10 k daki bölümle 2-3 k dakine geçiş mümkün mü
  • thereisnoway kullanıcısına yanıt
    Hocam odtü ee hazırlık öğrencisiyim.Özellikle Ankaraya geldiğime fazlasıyla işman oldum ve buna ek olarak mühendislik yazarak hata yaptığımı düşünüyorum(para,hayat standartları...) seneye Cerrahpaşa tıpa geçmeyi planlıyorum bu sebeplerden dolayı.Sizce şehir ve para açısından 4 senedir istediğim şey olan mühendislikten vazgeçmek mantıklı mıdır ?
  • buralarda bir söz vardır joe No ss No güven
  • .eylül . kullanıcısına yanıt
    Hocam en iyi teknik eğitim odtüde bana göre

• hocam valla ben en cok lysye yogunlastim ygsye cok az zaman harcadim diyebilirim. Ama benim temelim sağlamdı. Sen de lys'ye odaklanırsan kazanırsn

• quote:

Orijinalden alıntı: Nazım Hikmet Run

Odtü iibf hakkında ne düşünüyorsun,öğrenci arkadaşların var mı orada ya da gidip baktın mı hiç?

Oda arkadasim uluslar arasi iliskilerde okuyor. Diyebilecegim tek sey bize gore cok cok daha rahatlar :D sinir kapiyorum onlara cok

• quote:

Orijinalden alıntı: serhathus

Hocam odtü ee hazırlık öğrencisiyim.Özellikle Ankaraya geldiğime fazlasıyla işman oldum ve buna ek olarak mühendislik yazarak hata yaptığımı düşünüyorum(para,hayat standartları...) seneye Cerrahpaşa tıpa geçmeyi planlıyorum bu sebeplerden dolayı.Sizce şehir ve para açısından 4 senedir istediğim şey olan mühendislikten vazgeçmek mantıklı mıdır ?

Geçmeyeceksin bi yere merak etme :D
    ki gecme zaten tıp isteseydin en basta yazardîn

• Hocam ceng den ee ye niçin geçtiniz ve niçin pismansiniz?
    İkisi alanında da neredeyse hiç temeli olmayan birine göre karşılaştırır mısınız bu bölümleri?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.