Şimdi Ara

ODTÜ EEE + BİLKENT + KOÇ, Soru cevaplanır (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
5
Favori
2.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Metunbak

ee bölümü tercih edecek olsam neye bu okulların hangisini hangi sebeple tercih ederdim?

İstanbul hayranı değilsen ve para harcamak istemiyorsan ilk 300e giremediysen odtü
    istanbul hayranı değilsen, burs sıkıntı değilse ya da ilk 300e girdiysen bilkent
    istanbul istiyosan koç.

Eğitimlerinin altta kalır yanı yok. Ama bana sorarsan ve 17 yaşında olsam, bilkent ee derim.Çünkü hocaları da odtü kadar iyi, bağlantıları da kuvvetli, okuldaki en sağlam bölüm ve özel üni olunca istekler daha güzel karşılanıyor.
    Bilkentteki mühendislik dışındaki eğitim de sağlam.(ing ve sosyal dersler)(özellikle ing odtüden çok daha zor ve seni daha çok geliştirir)
    Fakat, odtü ee ve bilkent ee BAYAAAA ZOR.
    Koçta araştırmacı öğrenciydim orası bence daha rahat bi okul.

• quote:

Orijinalden alıntı: Opethian v2

Yurt dışı imkanı en iyi olan bilgisayar Mühendisliği bölümü hangi üniversitede sizce? Ama benim söylediğim öyle kısa süreli erasmus tarzı bir şey değil. Yurtdışında yaşamak istiyorum tamamen. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor? Hangi üniversite bu konuda daha iyi?

Bilkentte bilgisayar Computer Science altında mühendislik fakültesinde veriliyor. Computer ENgineering olarak değil(odtüde böyle). Onu bilmen lazım öncelikle.
    Ben olsam bilkent cs okurdum, tutmazsa odtü bilgisayar giderdim.
  • Viper13 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle ranking dediğiniz sıralamalara bakmamakla üniversite hakkında bilginin olup olmaması tamamen farklı şeylerdir arkadaşım. Bir kişiyi küçük düşürmeye çalışırken nereden saldıracağını şaşırmışsın.

Ben BÜ'ni kötülemiyorum farkındaysan. Bir üniversiteyi seçerken önceki mesajımdaki koşullara bakılır öncelikle. Hangi üni. bu koşullarda en yetkinse o tercih edilir. Yeterli eğitimi vermedikten sonra kampüsünün olup olmaması, sosyal olarak aktif olup olmaması bence çok da önemli değildir. Başkaları için olabilir.

İnsanın kendini geliştirmesi zaten ilk öncül. Biz burada onu tartışmıyoruz. Dediğin gibi nereyi bitirirse bitirsin kendini geliştirmesi en önemli şeydir fakat burada önemli olan uluslar arası alanda çalışmak için gerekli alt yapıyı hangi üniversitenin en iyi verdiğidir.
  • chefarcher C kullanıcısına yanıt
    Biraz agresif yazmış olabilirim fakat niyetim saldırmak değil. Bahçeşehir benim de umrumda değil bana kalırsa yurtdışında okumak mantıklı. BAU'yu söylememin sebibi öğrencilerini proje anlamında desteklemeleri ve de ABD'de staj olanaklarının olması. Sen büyük ihtimalle daha bilgisayar bilimleri hakkında bilgi sahibi değilsin ve öğrenmeyi üniversitede bekliyorsun. Ben bir süredir kodlama öğreniyorum ve bilgisayarlar ile ilgili genel araştırmalarım var. Zaten üniversitelerin müfredatlarını incelersen hepsinin aşağı yukarı aynı olduğunu görürsün. Bu arada uluslararası alanda çalışmak için üniversitenin sana altyapı vermesine gerek yok, dünyanın önde gelen şirketlerinde iyi işlerde çalışan bir sürü diplomasız insan var. Twitterda takip ettiğim gerçekten en iyi olan oyun programcılarının hiç biri üniversite okumamış.
  • Ee kimlere hitap eden bir bolum. Hangi tipler ee de daha basarili olur, sever?
  • Bu ne la herkes kazanmis gibi konusuyo universiteleri begenmeyende var siz hayirdir ?
  • Benim sorum biraz garip gelebilir ama umarım cevaplarsın. Ben odtü bilgisayar mühendisliği istiyorum, matematiğim de iyi diyebileceğim düzeyde ve matematikle uğraşmayı cidden seviyorum. Merak ettiğim; odtü, bilkent gibi üniversitelerde bilgisayar veya ee mühendisliği okuyup başarılı bir mühendis olmak için olimpiyat derecesinde matematiğe ihtiyaç var mı?
    Ne zaman bir matematik, geometri sorusu çözemesem moralim bozuluyor ben nasıl bilgisayar mühendisi olacağım diye

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Luxurian

Benim sorum biraz garip gelebilir ama umarım cevaplarsın. Ben odtü bilgisayar mühendisliği istiyorum, matematiğim de iyi diyebileceğim düzeyde ve matematikle uğraşmayı cidden seviyorum. Merak ettiğim; odtü, bilkent gibi üniversitelerde bilgisayar veya ee mühendisliği okuyup başarılı bir mühendis olmak için olimpiyat derecesinde matematiğe ihtiyaç var mı?
    Ne zaman bir matematik, geometri sorusu çözemesem moralim bozuluyor ben nasıl bilgisayar mühendisi olacağım diye

yok. Her soruyu çözeceksin diye bir şey de yok. Ne adamlar gördüm matematikleri iyi değil ama deli gibi tracing (kod takibi) yapıyorlar.
  • GuardsmanBob kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim içimi rahatlattınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Dread Wolf -- 27 Aralık 2016; 20:23:31 >
  • Çalışma prensiblerinizi çalıştığınız kaynakları yararlı olan seyleri yazarsanız daha yararlı olur
  • Boğaziçi makinamı yoksa Odtü makinamı, neden?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Luxurian

Benim sorum biraz garip gelebilir ama umarım cevaplarsın. Ben odtü bilgisayar mühendisliği istiyorum, matematiğim de iyi diyebileceğim düzeyde ve matematikle uğraşmayı cidden seviyorum. Merak ettiğim; odtü, bilkent gibi üniversitelerde bilgisayar veya ee mühendisliği okuyup başarılı bir mühendis olmak için olimpiyat derecesinde matematiğe ihtiyaç var mı?

Kesinlikle gerek yok. Zaten ünide size matematiği bir bilim dersi olarak öğretecekler.
    Hiç olimpiyat eğitimi almadan tüm matlardan A ve A+ alan bildiklerim var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Montesqui

Boğaziçi makinamı yoksa Odtü makinamı, neden?

Bilkent makine bölüm 1.si olarak terkim. Net bilkent makine.Çünkü;
    Odtüdeki makine hocaları çok yaşlı. Bölüm çok eski ve dinamiklik yok bölümde. Eğitim tekdüze ve düzgün bi çizim yazılımı da kullanmıyorlar/öğretmiyorlar.
    Boğaziçi makine hakkında yeterli bir birikimim yok aslında ancak eğer istanbulda okumam lazım demiyorsan;
    Bilkent makine. Çünkü Hocalar süper aktif ve araştırmacı. Hepsi genç ruha sahip ve sürekli çalışıyorlar. İStersen onların da araştırma takımlarında olabiliyorsun (iyi bir öğrenciysen). Aynı zamanda bölüm başkanı olan Adnan Akay süper ta.aklı bir adam. Kendisi Carniege Mellon'da 5 yıl makine başkanlığı, NSF(National Science Foundation-Amerikadaki tübitak işte)'te makine+inşaat+metalurji başkanlığını 5 yıl yaptı. Bununla beraber: LORD Prof ünvanı vardı ve kişisel 1.5m$ araştırma bütçesi olan bir dahi. Hatta 2002de İhsan Doğramacı ölmeden , bilkente makine açılcaksa bu adam başkan olmadığı sürece açmayın diye vasiyet vermiş ve oğlu ALi Doğramacı ancak 2009da ikna edip hocamıza bölümü kurdurmuş. Adnan Akay'ın referansı ile açılmayan kapı yok diye bir mit var ve cidden öyle bence.

Bölümdeki tüm hocalar, CalTECH, MIT, UCBerkley ve bu tarz yerlerden gelen GENÇ hocalar. ÜStelik sohbetleri de iyi ve öğrenci dostu hepsi. Bilkent SOLIDWORKS gibi oldukça pahalı olan bir yazılımı da ücretsiz veriyor her öğrenciye ve bu programın dersi var bildiğin 1.sınıfta ve tüm makinecilerin bilmesi gereken bir program.

Hele bir de tam burslu girersen 670TL+2kişilik odada beleş kalıyorsunv e türkiyedeki en iyi makine eğitimini alıyorsun.
    http://me.bilkent.edu.tr/?page_id=305&lang=tr : hocalar.

Ha ben niye ayrıldım: Elektrik okumak istedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Montesqui

Boğaziçi makinamı yoksa Odtü makinamı, neden?

en azından odtü makine yazıp hayatı kendine zor kılma :D
  • GPA kaç? Kaçıncı sınıfsın? Toefl ielts felan var mı? En samimi ortam hangi ünide?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeepMind -- 27 Aralık 2016; 23:8:4 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam koç matematık bölümü hakkında her türlü bilgiye açığım sayı az oldugundan herhalde cok fazla yorum bulamadım da :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeepMind

GPA kaç? Kaçıncı sınıfsın? Toefl ielts felan var mı? En samimi ortam hangi ünide?

ilk 3ünün sana ne yararı var onu bilemedim.
    4. ise genellencek bişi değil. 3ünde de çok iyi arklarım oldu. Biraz şans ve kişinin kendi tavrı önemli. hepsinde kafa adam var
  • quote:

Orijinalden alıntı: BngJmpngg

Hocam koç matematık bölümü hakkında her türlü bilgiye açığım sayı az oldugundan herhalde cok fazla yorum bulamadım da :D

hocam fikrim yok.
  • Updullah
  • Hocam normalde boun EE düşünüyordum da süzin yazılarınızı okuduktan sonra biraz Adnan Hocayı ve bölümleri araaştırdım ve gerçekten Adnan Hoca baya kaliteli bir insan bölüm ise gelecekte adından çok söz ettirecek bir bölüm gibi dıruyor . Sizce hepsi tutar ise Boun EE , Bilkent Makina veya Bilkent EE hangisini yazmalıyım ? Birde boğaziçi hakkında az veya çok beler biliyorsanız bahsedebilirmisiniz istanbul yazma isteğim var tabi ama bariz bir üstünlük var ise de Bilkent vb. Yazmaktan kaçınmam .

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.