Şimdi Ara

ODTÜ - Bilkent Uluslararası İlişkiler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
2.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şu an hukuk okuyorum ancak bu bölümün benim ilgilendiğim alana uzak kalmasından dolayı ve uluslararası alanda çalışma eğilimimi bastıramamdan ötürü hem üniversitemi hem de bölümümü değişmeyi düşünüyorum. Aramızda ODTÜ veya Bilkent Uluslararası İlişkilerden birileri varsa lütfen fikirlerinizi belirtin. Amacım yurt dışından kabul almak yolun sonunda. Şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DpBy -- 27 Ocak 2019; 1:41:35 >

• up.
  • Tam olarak merak ettiğin ne yardımcı olabilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • takip

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1AB9A40D5

Tam olarak merak ettiğin ne yardımcı olabilirim
    merak ettiğim şey departmanların işleyişi, yurt dışı bağlantıları, profesyonellik ve mezun olduktan sonraki yönlendirmelerden bahsetmen.
    mesela dil kursları hakkında bilgi de verebilirsin.
    hangi üniversitedensin bu arada?

ayrıca uluslararası ilişkiler bölümünü okuyup ileride ne yapabilirsin bunlardan da kısaca bahsedebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DpBy -- 27 Ocak 2019; 12:36:31 >
  • DpBy kullanıcısına yanıt
    Ben odtüde iktisat okuyordum fakat yarıda bıraktım bölümü bazı sebeplerden ötürü.Kısaca bahsetmek gerekirse odtüden hakikaten kültürü olan bir okuldur adım attığın andan itibaren hissedersin bunu.Uluslararası ilişkiler bölümü aslında siyaset biliminin bir alt disiplini genelde yurt dışında veya istanbulda siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler şeklinde görürsün ankarada başlı başına ayrı bir bölüm olarak kurulmuş genelde.Bölümde siyaset dersleri yoğunlukta olur ucundan kısaca ekonomi falan görürsün.Odtünün en büyük dezavantajı bu tarz bölümlerde seçmeli ders olayının rezalet olması.Bu alan interdisipliner bir alan uzmanlaşmanın yolu biraz da seçmelilerle belirleyeceğin rotadan geçiyor. Gel gelelim bu odtüde çok zor, istediğin seçmeliyi almak ilk sınıflarda mucize dolayısıyla ilk gittiğimde biraz bundan alırım biraz şundan alırım diye mutlu olurken pek de istediğim şekilde gelişmedi olaylar ve hevesim kırılmıştı.Bu tarz olaylarda bilkentte okuyan arkadaşlarım çok daha rahattı istedikleri dersi alma vs gibi konularda, tek şikayetleri bölümdeki bazı boş beleş dediğimiz tiplerdi ama çokta sorun değil bana kalırsa.
    Yurt dışı bağlantıları konusunda pek bir şey umma okuldan bölümün adına bakıp. Sana bu okulların sağlayacağı tek şey ingilizce öğretmek ve yurt dışında eğitim almış akademisyenleri bünyesinde barındırdığı için bir vizyon katmak olur.Her okulda olan erasmus programları vs iki okulda da mevcut fakat söyleyeyim bilkentte gitmen daha kolay olabilir ortalama esas alındığı için, odtüde rekabet daha yüksekti.Bir de uluslararası ilişkiler öğrencileri odtüde seçmeli yabancı dil derslerinde öncelikliydi diye hatırlıyorum bilkentte de benzer bir şey olabilir.
    Mezun olduktan sonra eğer hedefin diplomat olmaksa herhangi bir uluslararası ilişkiler mezunu kadar şansın olur.Genelde bölüm mezunları iibf fakültesi bünyesinde olduğu için finans, denetim, danışmanlık gibi alanlarda çalışıyor özel sektörde.Özel sektördeki durumun tamamen sana bağlı bölümde öğrendiklerin siyasi düşünce tarihi falan gibi hakikaten akademiden başka bir yerde çok para etmeyecek şeyler olduğu için kendini iş hayatına hazırlaman gerekecek.Akademisyen olmak gibi bir niyetin varsa yine diğer her bölümdeki kadar şansın var. Mezun olduktan sonraki yönlendirmeler demişsin ama odtüde böyle bir şey mevcut değil, okula girdiğin andan itibaren anlıyorsun zaten bunu, her şeyi kendi kendine yapmanı öğrenmeni sağlamak mı amaç yoksa yetersizliklerden dolayı mı bilmem ama faydası olduğu da bir gerçek bazı konularda.
    Elimden geldiğince bildiklerimi özetlemeye çalıştım aklıma gelenler bunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1AB9A40D5 -- 2 Temmuz 2020; 15:55:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1AB9A40D5

Ben odtüde iktisat okuyordum fakat yarıda bıraktım bölümü bazı sebeplerden ötürü.Kısaca bahsetmek gerekirse odtüden hakikaten kültürü olan bir okuldur adım attığın andan itibaren hissedersin bunu.Uluslararası ilişkiler bölümü aslında siyaset biliminin bir alt disiplini genelde yurt dışında veya istanbulda siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler şeklinde görürsün ankarada başlı başına ayrı bir bölüm olarak kurulmuş genelde.Bölümde siyaset dersleri yoğunlukta olur ucundan kısaca ekonomi falan görürsün.Odtünün en büyük dezavantajı bu tarz bölümlerde seçmeli ders olayının rezalet olması.Bu alan interdisipliner bir alan uzmanlaşmanın yolu biraz da seçmelilerle belirleyeceğin rotadan geçiyor. Gel gelelim bu odtüde çok zor, istediğin seçmeliyi almak ilk sınıflarda mucize dolayısıyla ilk gittiğimde biraz bundan alırım biraz şundan alırım diye mutlu olurken pek de istediğim şekilde gelişmedi olaylar ve hevesim kırılmıştı.Bu tarz olaylarda bilkentte okuyan arkadaşlarım çok daha rahattı istedikleri dersi alma vs gibi konularda, tek şikayetleri bölümdeki bazı boş beleş dediğimiz tiplerdi ama çokta sorun değil bana kalırsa.
    Yurt dışı bağlantıları konusunda pek bir şey umma okuldan bölümün adına bakıp. Sana bu okulların sağlayacağı tek şey ingilizce öğretmek ve yurt dışında eğitim almış akademisyenleri bünyesinde barındırdığı için bir vizyon katmak olur.Her okulda olan erasmus programları vs iki okulda da mevcut fakat söyleyeyim bilkentte gitmen daha kolay olabilir ortalama esas alındığı için, odtüde rekabet daha yüksekti.Bir de uluslararası ilişkiler öğrencileri odtüde seçmeli yabancı dil derslerinde öncelikliydi diye hatırlıyorum bilkentte de benzer bir şey olabilir.
    Mezun olduktan sonra eğer hedefin diplomat olmaksa herhangi bir uluslararası ilişkiler mezunu kadar şansın olur.Genelde bölüm mezunları iibf fakültesi bünyesinde olduğu için finans, denetim, danışmanlık gibi alanlarda çalışıyor özel sektörde.Özel sektördeki durumun tamamen sana bağlı bölümde öğrendiklerin siyasi düşünce tarihi falan gibi hakikaten akademiden başka bir yerde çok para etmeyecek şeyler olduğu için kendini iş hayatına hazırlaman gerekecek.Akademisyen olmak gibi bir niyetin varsa yine diğer her bölümdeki kadar şansın var. Mezun olduktan sonraki yönlendirmeler demişsin ama odtüde böyle bir şey mevcut değil, okula girdiğin andan itibaren anlıyorsun zaten bunu, her şeyi kendi kendine yapmanı öğrenmeni sağlamak mı amaç yoksa yetersizliklerden dolayı mı bilmem ama faydası olduğu da bir gerçek bazı konularda.
    Elimden geldiğince bildiklerimi özetlemeye çalıştım aklıma gelenler bunlar.
    çok teşekkür ederim hocam. seçmelilerde yaşadığınız sorunları biraz daha derinleştirebilir misiniz?
    seçmeli yabancı dil eğitimleri nasıl ve hangi diller öğretiliyor? en basitinden arapça var mı?
    Amacım akademide kalmak veya özel sektör, sizce hangi üniversite tercihi daha iyi olur?
    bu arada odtü'den uluslararası ilişkiler ile çift anadal yapılıyor mu, mesela işletme ya da iktisattan?
    ayrıca fakültede ortalama kasmak zor mudur?

şimdiden çok teşekkür ederim emek verdiğin için.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilkent Endüstri
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • DpBy kullanıcısına yanıt
    Ders seçimlerinde sistem sırayla açılır önce son sınıflara sonra 3. sınıflara vs diye gider ve maalesef okul kapasitesinden fazla öğrenci barındırıyor dolayısıyla ders kontenjanı doluyor ve sen genelde istediğini alamıyorsun.
    Yabancı dil seçmelisi almadım fakat arapça mevcut.
    Bilkent bana kalırsa daha önde odtüden hem imkanlar bakımından hem hocaları yönüyle ayrıca özel sektörde aldığın uluslararası ilişkiler eğitiminden dolayı değil de iibf kontenjanından işe alınmış olacaksın muhtemelen.Dolayısıyla da senden bir işletme mezunu performansı beklenecek, en azından bilkentte seçeceğin bi kaç işletme dersiyle bir fikir yaratabilirsin kendinde.
    Odtü iibf'de çap programı sunulmuyor başka bir fakülteden bir bölüme kabul alırsan tabiki yapabilirsin fakat işletme veya iktisatla yapma şansın yok, yandal yapabilirsin ancak.
    Ortalama kasmak kolay bi iş değil, zor bölüm diye nitelendirdiğimiz yerlerde adı üstünde bölüm zor, ya da insanların daha çok ui, psikoloji gibi bölümleri kastederek söylediği kolay bölümlerde de bir iş kolaysa herkese kolay olacağından bu sefer rekabet büyüyor ve sen yine çok çok iyi yapmak zorunda kalıyorsun ki inan bana kolay da değil bu bölümler sadece daha günlük hayattan konuları var ve insanlar aşina olduğu şeyi kolay sanıyor.3.5 civarı bir ortalama için ter dökmen lazım ki akademide kalmak içinde daha azı pek makbul olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1AB9A40D5 -- 28 Ocak 2019; 3:14:59 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.