Şimdi Ara

ODTÜ BILGISAYAR MÜHENDISLIGI MI HACETTEPE TIP MI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Henüz lisedeyim ygs lys ye daha çok var
    Aklıma takılan çok kafamı yoran bir soruyu bir de burada sorayim dedim
    Fen lisesi öğrencisiyim
    Yazılımla ilgileniyorum (Bazen öğrenirken sıkılıyorum)
    Yazılım a dair hayallerim var
    Bir yandan Bilgisayar veya Yazılım Mühendisliği okumak istiyorum
    İyi yönleri
    Okuması ve çalışması bu işi seven biri için zor ve usandırıcı değil
    Kötü yönleri
    Canım ülkemde sırf üni okumak için düşük puanlı bir sürü mühendislik fakültesi açıldı Sıradan biri bile çok rahat mühendislik okuyor Haliyle ülkede mühendislerin sayısı kat kat artıyor İş bulma derdi var Hadi iyi yerden mezun oldun işini de buldun Maaşlar tıp kadar iyi değil Max 10bin için yıllarca emek verip okumama acırım doğrusu

Diğer yandan tıp okumak istiyorum
    İyi yönleri
    Çünkü parası var rahat iş bulma derdi yok
    Kötü yönleri
    Çok zor 6 sene boyunca bunalıyorsun çalışmaktan Asosyal Ekşisözlükten tıp okumak entry sine girince zaten tıptan sonuna kadar soğuyorsun Bu işi canı gönülden sevmiyorsan zaten okumak tamamen zulüm Mezun olduktan sonra yine severim Gece gündüz bende sorun olmaz Doktorluk hoşuma gider ama okuması sıkıntı işte

Siz ne dersiniz abilerim Yardımcı olun lütfen Kafamı yiyor bu durum Daha 3 senem var ama şimdiden bir hedef koyup ona göre ilerlemek istiyorum Şimdiden teşekkür ederim İyi günler :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Fikrini söyleyecek yok mu

• - Üniversiteye 18 yaşında gir. 6 yıl çok zor ve yoğun, başka şeylerle rahatlıkla ilgilenemediğin bir bölümde oku.

- 24 yaşında mezun ol. Doğu görevi. 24-27 gibi en altın yaşlarında Doğu'da ya da Anadolu'da bir köyde çalış. Bir yandan en zor sınavlardan biri olan TUS'a çalış.

- En iyi ihtimalle artık az çok Batı'ya gelebilmiş 28 yaşında Uzm. Dr. ol. Devlet 4000 TL maaş versin. Döner sermayeden 2000 TL al. Toplam 6000 TL maaş. İş garantisi. Emekli olana kadar sabah 8'de odana gir, akşam 5'e kadar her gün aynı problemleri dinleyip aynı şikayetlere aynı ilaçları yaz.

-------

Başka bir sitede, doktor bir kaç arkadaştan bu şekilde çok sitem dinliyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DoWhile -- 3 Ağustos 2016; 10:11:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoWhile

- Üniversiteye 18 yaşında gir. 6 yıl çok zor ve yoğun, başka şeylerle rahatlıkla ilgilenemediğin bir bölümde oku.

- 24 yaşında mezun ol. Doğu görevi. 24-27 gibi en altın yaşlarında Doğu'da ya da Anadolu'da bir köyde çalış. Bir yandan en zor sınavlardan biri olan TUS'a çalış.

- En iyi ihtimalle artık az çok Batı'ya gelebilmiş 28 yaşında Uzm. Dr. ol. Devlet 4000 TL maaş versin. Döner sermayeden 2000 TL al. Toplam 6000 TL maaş. İş garantisi. Emekli olana kadar sabah 8'de odana gir, akşam 5'e kadar her gün aynı problemleri dinleyip aynı şikayetlere aynı ilaçları yaz.

-------

Hocam hacettepe tıp üzerinden değerlendirirsek aynı sonuç mu olur ki
    uzman olunca da döner sermayeyle 16 17yi bulduğunu biliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: erenarici1

quote:

Orijinalden alıntı: DoWhile

- Üniversiteye 18 yaşında gir. 6 yıl çok zor ve yoğun, başka şeylerle rahatlıkla ilgilenemediğin bir bölümde oku.

-------

Hocam hacettepe tıp üzerinden değerlendirirsek aynı sonuç mu olur ki
    uzman olunca da döner sermayeyle 16 17yi bulduğunu biliyorum

baI sehirler 14-15ken istanbulda 10 civari alan oluyor.Sabit ve döner hastaneden hastaneye değişiyor.Daha önünde zaman var tek derdin para olmasın.Mesleki tatmin senin icin onemli olsun.Isinde iyiysen zaten maddi manevi sıkıntı çekmezsin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yahu hacettepe olsun selçuk olsun ne fark eder? Doktorluk demek %90 devlet memurluğu demek. Sen istersen en mükemmel tıpı oku, gene okul 6 yıl olacak, gene Doğu görevin olacak, gene bir odada insanlara ilaç yazacaksın. Tek farkı şu olabilir, %5 ihtimal işinin epey ehli bir doktor olursun da ameliyat vs. konusunda bilinir ve zirvelere oynarsın. Bence bir git aile hekimine bak. Benimki 32 yaşında Cerrahpaşa mezunu bir abla. Döner sermayeleri yokmuş geçen yıl 4800 alıyordu. Yandaki kırtasiyeyle de epey kankaydı, ne mutlu kariyer.

ODTÜ Bilgisayar'ı seçtiğinde daha iyi olur demiyorum. Daha kötü olmaz ama büyük ihtimal aynı imkanlarda yaşarsın.

Zevkine göre seç. Otobüste kulaklığını taktığında gelecek hayaline göre seç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DoWhile -- 3 Ağustos 2016; 12:27:22 >
  • Hahah. Dostum neredeyse aynı durumdayız ben de Fen lisesinde 2. sınıf oldum bu yıl. Yaz başında programlama öğreniyordum ama ilerideki mesleğimde 7/24 pc başında olmak istemiyorum açıkçası(biraz abarttım)
    ve yani bilemiyorum, insanlara yardım etmek falan hoşuma gidiyor gibi. İki meslek de ediyor ama tıp daha hoşuma gidiyor sanki. Ben de daha tam hedef belirlemedim. Babam doktor ve hafif ona imreniyorum sanki. Mühendisliğe oldukça yakındım 2 ay öncesine kadar ama şimdi açıkçası tıp okumak istiyor gibiyim.Çok yararlı bir mesaj olmadı sanki ama neyse. Mesajım da bulunsun yani.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ERCİYES TIP MI ÇUKUROVA TIP MI
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Guest-F38C426B7 G kullanıcısına yanıt
    Nasıl gidiyor çalışmalar 😂

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • nereye gittin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.