Şimdi Ara

ODTÜ Bilgisayar M./İTÜ EHB

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hazırlığı bitirdim. Yatay geçişte yeni yönetmeliği herkes biliyordur. Bilgisayar Mühendisliği/bilimi alanını puan neticesiyle tercih ettim ve tabi biraz da yüzeysel bilgi fakat; bu yaz okuduğum birkaç yazı beni tercih değiştirmeye itti. Şimdi size sormak istediğim şey İTÜ hakkında aslında. İTÜ'nün laboratuvarları, teknik donanımı sağlam, hatta en iyisi, bunu bu şekilde çok duydum ve inanıyorum da. Yalnız,

https://eksisozluk.com/entry/44061485
    https://eksisozluk.com/entry/43314230

şurda okuduğum aynı tarz 2 entry kafamı karıştırmaya, kuşku yaratmaya yetti üniversitenin vizyonu ve uluslararası alanda bana sunacakları hakkında -her ne kadar nicelik olarak yetersiz ve nitelik olarak sorgulanabilir olsalar da-. Sektörde çalışmaya değil de daha çok akademiye meyilli (en azından şimdilik) bir insan olarak tereddütlerim var ve az veya çok bilgisi olan arkadaşlar yorumlarını ve tecrübelerini aktarırlarsa şahane olur, şimdiden teşekkürler.

• yukarı
  • Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende buna benzer bir durumdayım bien arkadaşlar varsa ve bilgilendirirse çok makbule geçer

• itü ehbdeyim, ekşide görüp görüp telaşa kapılma boşuna. Akademi isteği varsa bile şu an bilebileceğin bir şey değil bence. 2. 3. sınıfta daha iyi karar verirsin. Yurtdışına önemli yerlere giden bir sürü insan var, olay sana ve yeterliliğine bağlı.
  • Up

• Tesekkurler ahmet// :) baska fikir belirtcek arkadaslar varsa da cok güzel olur

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Allah rızası için Up

• ben olsam odtü bilgisayardan geçmezdim.. bilgisayar kaliteli bi alan odtünün üstüne zaten konuşmaya hakkımız yok
  • Ben öncelikle sana bilgisayar mühendisliği hakkında seni rahatsız eden duyumlarını sorabilir miyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mumutb16

Allah rızası için Up

Sen tam tersini mi istiyorsun? İTÜ EHB'den ODTÜ Bilgisayar'a mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: barman

quote:

Allah rızası için Up

Ben de odtü makinadan itü ehbye geçmeyi düşünüyorum.Benim de aklımda akademik yapmak var ancak ekşide yazan o ifadeler beni korkuttu.Her ne kadar itünün labları ve eğitimi tartışılmayacak kadar iyi olsa da.

• quote:

quote:

quote:

Allah rızası için Up

Ben de odtü makinadan itü ehbye geçmeyi düşünüyorum.Benim de aklımda akademik yapmak var ancak ekşide yazan o ifadeler beni korkuttu.Her ne kadar itünün labları ve eğitimi tartışılmayacak kadar iyi olsa da.

Yanlış anlama da dostum. Profilden baktığımda ismini rehber'den aratınca İTÜ EHB'de gözüküyordun da, şimdi değiştirmişsin. Hani niye böyle bir şey yaptın anlamadım. İTÜ EHB'de okuyup İTÜ EHB adına onay mı almak istedin, içini rahatlatmak gibi bir şey mi?

• Doğru söylüyorsun biraz önce değiştirdim yanlıs anlasılmasın diye ya itü ehbden bir arkadaşın telinden yazıyorum benim telim dandik olduğu için.Sonra farkettim şimdi beni yanlış anlamasınlar kendi ismimi gireyim dedim:) (Bu arada itu ehbdeki arkadaşımın yanına geçmek istiyorum ama hazırlığı yeni bitirdiği için ondan da sağlıklı bilgi alamıyorum bu konuda) bu arada kafa karışıklığı yarattığım için kusura bakma kardeş :)

• quote:

Doğru söylüyorsun biraz önce değiştirdim yanlıs anlasılmasın diye ya itü ehbden bir arkadaşın telinden yazıyorum benim telim dandik olduğu için.Sonra farkettim şimdi beni yanlış anlamasınlar kendi ismimi gireyim dedim:) (Bu arada itu ehbdeki arkadaşımın yanına geçmek istiyorum ama hazırlığı yeni bitirdiği için ondan da sağlıklı bilgi alamıyorum bu konuda) bu arada kafa karışıklığı yarattığım için kusura bakma kardeş :)

Kendi görüşümü söyleyim. ODTÜ daha akademiye yönelik bir okul, bunu inkar edemeyiz. Hatta iyi hocaları kapmaya çalışan Koç, Sabancı, Bilkent gibi okullarda da lisansını ODTÜ'de yapmış bir çok öğretim üyesi gördüğümü söyleyebilirim. İTÜ EHB'nin eski mezunlarından da yükseği çok iyi okullarda yapıp burada Sabancı'da felan eğitim veren hocalar var.

Şimdi açık söylemek gerekirse iki okulda da akademik olarak iyi noktalara gelebilirsin ki, ben İTÜ EHB'de gerçekten akademik anlamda çaba gösteren öğrenciler de görüyorum. Nitekim ortalamaları da felaket yüksek. Hatta Türkiye 2. tercih etmişti. Kendisi 3 senede mezun oldu ve yüksek yapmadan, doktoraya başlamaya hak kazandı. Şuan İTÜ'de doktorasını yapıyor. Fakat geneline bakarsan mezun olup Siemens, Alcatel, Netaş, Huawei, Vodafone, Avea, Turkcell vb. özel sektör firmalarında çalışmayı düşünen öğrenciler daha ağırlıkta. Hani işin elektronik tarafı çekiyorsa seni tercih edebilirsin, buna bir şey diyemem. Hani akademisyen olmak istiyorum, makina konusunda da bir sıkıntım yok diyorsan, gelmen anlamsız olur. Ekşide yazılanlar hakkında haklılık payı var mı, yok diyemem, tam anlamıyla var da diyemem. Herkesin deneyimi farklıdır. Bu tarz yorumları odtü'nün başlığında da görebilmen mümkün. Hani herkesi memnun etmek mümkün değil.

Ek olarak da sizi soğutan ODTÜ mü? Yoksa elektroniğin çekiciliği mi? Buna karar verin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barman -- 20 Ağustos 2014; 15:46:27 >

• quote:

quote:

Doğru söylüyorsun biraz önce değiştirdim yanlıs anlasılmasın diye ya itü ehbden bir arkadaşın telinden yazıyorum benim telim dandik olduğu için.Sonra farkettim şimdi beni yanlış anlamasınlar kendi ismimi gireyim dedim:) (Bu arada itu ehbdeki arkadaşımın yanına geçmek istiyorum ama hazırlığı yeni bitirdiği için ondan da sağlıklı bilgi alamıyorum bu konuda) bu arada kafa karışıklığı yarattığım için kusura bakma kardeş :)

Kendi görüşümü söyleyim. ODTÜ daha akademiye yönelik bir okul, bunu inkar edemeyiz. Hatta iyi hocaları kapmaya çalışan Koç, Sabancı, Bilkent gibi okullarda da lisansını ODTÜ'de yapmış bir çok öğretim üyesi gördüğümü söyleyebilirim. İTÜ EHB'nin eski mezunlarından da yükseği çok iyi okullarda yapıp burada Sabancı'da felan eğitim veren hocalar var.

Şimdi açık söylemek gerekirse iki okulda da akademik olarak iyi noktalara gelebilirsin ki, ben İTÜ EHB'de gerçekten akademik anlamda çaba gösteren öğrenciler de görüyorum. Nitekim ortalamaları da felaket yüksek. Hatta Türkiye 2. tercih etmişti. Kendisi 3 senede mezun oldu ve yüksek yapmadan, doktoraya başlamaya hak kazandı. Şuan İTÜ'de doktorasını yapıyor. Fakat geneline bakarsan mezun olup Siemens, Alcatel, Netaş, Huawei, Vodafone, Avea, Turkcell vb. özel sektör firmalarında çalışmayı düşünen öğrenciler daha ağırlıkta. Hani işin elektronik tarafı çekiyorsa seni tercih edebilirsin, buna bir şey diyemem. Hani akademisyen olmak istiyorum, makina konusunda da bir sıkıntım yok diyorsan, gelmen anlamsız olur. Ekşide yazılanlar hakkında haklılık payı var mı, yok diyemem, tam anlamıyla var da diyemem. Herkesin deneyimi farklıdır. Bu tarz yorumları odtü'nün başlığında da görebilmen mümkün. Hani herkesi memnun etmek mümkün değil.

Ek olarak da sizi soğutan ODTÜ mü? Yoksa elektroniğin çekiciliği mi? Buna karar verin.

Teşekkür ederim :D ya aslında elektroniğin çekiciliği ilk sırada benim için sonra zaten yakın arkadaşlarımın İstanbul da olması var.Ancak ülkemizdeki mühendisliği düşünecek olursak birkaç saygın şirket dışında teknisyen gözüyle bakıldığını düşünüyorum bu yüzden yüksek lisans yapma isteği (özellikle yurtdışında) biraz daha ağır basıyor benim için.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.