< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lvarlik -- 6 Mart 2020; 21:7:32 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lvarlik -- 6 Mart 2020; 21:7:32 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
15-20 bin euroluk arabalar zor satıyor harbiden millette ne para var. :)
|
Dünya ölçeğinde değerlendirirsek sıfır araç sayısında diplerdeyiz. 400-500 binli satış rakamları bu ülkenin battığının göstergesidir.
Tarım ülkesi, dört mevsim yaşayan, 3 denizede sahili olan turizm açısından çok çok şanslı bu ülkede her iki kişide bir araç olması, yılda en az 3 milyon araç satılması gerekirdi. Ama işte distribütörler mecburen az getiriyor az getirince de çok satılıyor imajı çıkıyor. Yoksa ne bayiler memnun bu durumdan ne de distribütörler. Bir tek trollere yarıyor aha bakın egonomimiz çok iyi bayilerde araç yok diye trollüyorlar medyayı. Aklı eren la yürüyün gidin diyor ermeyen de essahtan laa deyip yutuyor numarayı. |
https://forum.donanimhaber.com/2000-yilindan-daha-az-arac-satilmasi--137637294#137637294
Bu benim açtığım konu. Yorum yapmanız veya konuyu uplamak için yazmıyorum. 2000 yılında satılan araç sayısı ortada veriler ortada. Yani 2019 yılına göre araç satışı %100 artsa bile bizim gibi nüfusu olan ülke için kötü. Tabii ki 800-900 bin araç satmak umutlandırır sektörü canlandırır. Tabii bu bölümde de bayide araç kalmadı, otoparklar dolu yorumları yapan tonla insan var. 83 milyona 400-500 bin araç satışı utandırıcı. |
80 milyonluk ülkede ne kadar araç satılmasını bekliyorsunuz Allah aşkına, bu satış rakamları komik rakamlar bizim gibi bir ülke için. 7 milyon nüfuslu Bulgaristan'da satılan araç 40 bin, 9 milyon nüfuslu belarus ta 50 bin, nüfusa oranlarsak 500 bin eder, Bulgaristan, belarus kadar araç satıldığında bu ülkede satışlar arttı, ülke çok iyi vs diyeceksek o duruma düştüysek yazık zaten.
Bu arada veriler doğru, güvenebilirsiniz. |
Sıfır araç alanlar konusuna bakarsan gerçek olduğunu anlarsın hocam. Ben de üç gün önce sıfır Sportage için anlaşmak üzereydim, zam geldi dediler iptal ettim.
Millet alacak araba bulamıyor. Para çok araba yok. |
Odd nin Ocak ayında yayınladıkları bir raporu okudum satışlarla ilgili rakamları net olarak yazıyordu geçen sene ile kıyaslayınca %30 olan daralma açıkca gözüküyordu ama adamlar %20 diye yazmış ve tüm haberlerde de %20 daralma yazıyor krediler işe yaradı diyorlardı. yani çokta inanmamak lazım.
|
Ay ay bakmayın boşuna. Bu sene sonunda 800 bin araç satışı olursa 2000 yılından çok daha iyiyiz diyebiliriz. 800 binden aşağısı bizi 2000 yılından kötü yapar.
Bu sene de 500-600 ile kapatırsak rezillik. Bizim gibi nüfusu olan ülkenin en az 2 milyon satması lazım. Almanya gibi ülkelerle kıyaslamıyorum onlar çok ileride bizden ama kendi ligimizdekilere bakıyorsun onlara göre utanç verici rakamlarımız var. |
oho önce Almanya daki peynir fiyatlarını örnek verdiniz, elinizde patlayınca şimdi benzin fiyatlarına geçtiniz. Çevir kazı yanmasın örneği oldu bu :)
Satınalma Gücü Paritesi demişsiniz, satınalma gücü hesabında için insanların ellerine geçen ortalama ücret baz alınır. Türkiye'de insanların eline ortalama asgari ücret x 1.56 geçiyor ki 2018 rakamı. Almanya'da ise ortalama insanların eline asgari ücret 2.61 geçiyor. Bu verileri hesaba kattığınızda Almanya'da 1.17 avro olan benzin litresinden, ortalama bi Alman vatandaşı 1500 AVRO net asgari x 2.61 = 3915 AVRO / 1.17AVRO benzin = 3346 litre benzin alabiliyor. ortalama bi Türkiye C. vatandaşı ise 2324 TL x 1.56 = 3625TL / 5TL. benzin = 725 litre benzin alabiliyor. Yani arada yaklaşık 5 kat fark var. siz hala başka birşeyler diyorsunuz. Komedi konusunda master mı yaptınız :) |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 6 Mart 2020; 21:51:9 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edgar1899 -- 6 Mart 2020; 23:1:20 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 6 Mart 2020; 22:51:9 > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
|
|
|