Şimdi Ara

Odama yusufçuk girdi!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
5.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: **Fenafillah**

quote:

Orijinalden alıntı: Windmark

O oadaya bidaha giremezdim çıktığından emin olana kadar

Bi ara gözden kayboldu zaten en cok o zaman korktum gece ağzıma falan girer mazallah diye,ıııhhyyş kötü oldum

yine ağıza girse iyi ya başka yerlere girerse

• Kanatlarını kopar kaçmasın
  • quote:

Orijinalden alıntı: emineua

quote:

Orijinalden alıntı: Citizen

Saçlarına yıldız düşmüş koparma anne ağlama

NEEE CITIZEN SEN MİSİN BEN DE GÖÇMEN FALAN DİYOLAR SANIYORDUM HAHAHA CITIZEN

Göçmen dediğin migrant oluyor
  • quote:

quote:

quote:

Ben de "immigrant" diyorum, artık "citizen" diyeceğim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Odama yusufçuk girdi!!!

• Obama ya yusufçuk girdi diye okudum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Glukhovsky

Kanatlarını kopar kaçmasın

Saldım gitti.Çok hareketsizdi korkuttu beni,ben de saldım.Ama belki,belki bi gün özler,döner geri.Bi gün...
  • sakın odadan çıkarma, bu yaz günlerinde sivrisinek ilaçlarına para vermezsiniz

Yusufçuk (Anisoptera), odonata takımına ait, kanatlarını dinlenmeleri sırasında yanlara açık olarak yatay tutmalarıyla kızböceklerinden ayrılan bir alttakım. Büyük birleşik gözleri, güçlü saydam (Kanatları), göz alıcı renkleri ve uzunca vücutlarıyla ile tanınırlar. Vücutları kuvvetli yapıda ve hiçbirzaman düz değildir. Hareketleri daha hızlı ve devamlıdır. Bağırsak solunumu yaparlar. Göller ve durgun sularda sıkça bulunurlar.

Yusufçuklar genelde sivrisinekler, tatarcıkları ve arılar, kelebekler gibi diğer küçük böcekler ile beslenirler. Çoğu zaman göllerin, akarsuların ve su birikintilerinin olduğu bölgelerde görülürler, çünkü "nemf" diye adlandırılan larvaları suda doğarlar. İnsanları normal şartlarda ısırmaz ya da sokmazlar fakat karınlarndan tutulduğu takdirde kurtulmak için ısırmayı denerler. Sivrisinekler gibi bazı zararlı canlıları yiyerek popülasyonlarını dengede tutmaları bakımından oldukça önemlidirler. Bu nedenle Kuzey Amerika'da birçok yerde yusufçuklar "sivrisinek avcıları" olarak adlandırılırlar.

Yusufçuklar genelde güneşli havalarda uçmayı tercih ederler. Görme duyuları çok gelişmişdir. Birbirlerine birleşmiş olan petekgözleri yaklaşık 1000 ayrı "göz"den oluşur. Görme algıları harekete çok duyarlıdır ve gördükleri herşeyi ağır çekimde algılarlar. Bu nedenle öldürme konusunda çok atik ve serttirler. Kanatları gövdelerinin üst kısımlarında bulunur ve genelde saydam iki çift kanatları olur. Bilinen 500 dolayında alt türü bulunur ve en çok tropik iklimde yaşarlar. Kimilerinin uçuş hızı saatte 95 kilometreyi bulabilir. Ayrıca Yusufçuk böceklerinin dişileri çiftleştikten sonra erkek yusufçuk böceğinin kafası ile beslenirler. Bu yüzden tüm erkek yusufçuk böcekleri sadece 1 defa çiftleşebilirler. Yusufçuk böceklerine Türkçede kız böceği, helikopter böceği de denildiği gibi gövdeleri ince olan türlere iğnecik de denir.

vikipedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x2y -- 18 Mayıs 2013; 23:58:16 >

• quote:

Mobilde cevapla neden eklenmedi?

• kargo senden olursa bana gönder
  • quote:

Orijinalden alıntı: unixslax

kargo senden olursa bana gönder

ya ben çok severim normalde hayvanları,bunu da beslerdim de bi hayvan bu kadar rahatsız olur.Uçan hayvan arkadaş paylaşmış saatte 95km hız yapabilen bişeyi tutup da bi su şişesine koyarsan ölür tabi,ben de istemedim ama salmak zorunda kaldım.Sen de salardın yani
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Hani sen çizilmiştin?

• quote:

quote:

sen hala forumda büyük harflerle yazmaman gerektiğini öğrenmedin mi
  • helikopter böceği diyoruz biz :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: alvert21

helikopter böceği diyoruz biz :D

Küçükken ben de öle diyodum ama yusufçuk da deniyomuş.Yusufçuk bana daha tatlı geldi,küçük yusuf gibi o yüzden onu kullanıyorum sana da tavsiye ederim,yusufçuuk diye bağırınca tepki de veriyo hem
  • quote:

geçen gün bu lokasyon olayı vardı ne iş??
  • quote:

Orijinalden alıntı: x2y

sakın odadan çıkarma, bu yaz günlerinde sivrisinek ilaçlarına para vermezsiniz

Yusufçuk (Anisoptera), odonata takımına ait, kanatlarını dinlenmeleri sırasında yanlara açık olarak yatay tutmalarıyla kızböceklerinden ayrılan bir alttakım. Büyük birleşik gözleri, güçlü saydam (Kanatları), göz alıcı renkleri ve uzunca vücutlarıyla ile tanınırlar. Vücutları kuvvetli yapıda ve hiçbirzaman düz değildir. Hareketleri daha hızlı ve devamlıdır. Bağırsak solunumu yaparlar. Göller ve durgun sularda sıkça bulunurlar.

Yusufçuklar genelde sivrisinekler, tatarcıkları ve arılar, kelebekler gibi diğer küçük böcekler ile beslenirler. Çoğu zaman göllerin, akarsuların ve su birikintilerinin olduğu bölgelerde görülürler, çünkü "nemf" diye adlandırılan larvaları suda doğarlar. İnsanları normal şartlarda ısırmaz ya da sokmazlar fakat karınlarndan tutulduğu takdirde kurtulmak için ısırmayı denerler. Sivrisinekler gibi bazı zararlı canlıları yiyerek popülasyonlarını dengede tutmaları bakımından oldukça önemlidirler. Bu nedenle Kuzey Amerika'da birçok yerde yusufçuklar "sivrisinek avcıları" olarak adlandırılırlar.

Yusufçuklar genelde güneşli havalarda uçmayı tercih ederler. Görme duyuları çok gelişmişdir. Birbirlerine birleşmiş olan petekgözleri yaklaşık 1000 ayrı "göz"den oluşur. Görme algıları harekete çok duyarlıdır ve gördükleri herşeyi ağır çekimde algılarlar. Bu nedenle öldürme konusunda çok atik ve serttirler. Kanatları gövdelerinin üst kısımlarında bulunur ve genelde saydam iki çift kanatları olur. Bilinen 500 dolayında alt türü bulunur ve en çok tropik iklimde yaşarlar. Kimilerinin uçuş hızı saatte 95 kilometreyi bulabilir. Ayrıca Yusufçuk böceklerinin dişileri çiftleştikten sonra erkek yusufçuk böceğinin kafası ile beslenirler. Bu yüzden tüm erkek yusufçuk böcekleri sadece 1 defa çiftleşebilirler. Yusufçuk böceklerine Türkçede kız böceği, helikopter böceği de denildiği gibi gövdeleri ince olan türlere iğnecik de denir.

vikipedi

Valla bir dirhem bal için bir çeki keçi boynuzu çiğneyemem,kocaman şey kelebek gibi bişi olsa takılsın odada da bu tehlikeli baya

• "Yusufçuk Gece Gelir" diye bir kitap vardı eskiden ama liseliler bilmez sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lonely_man

"Yusufçuk Gece Gelir" diye bir kitap vardı eskiden ama liseliler bilmez sanırım.

Şu liselilerin bu forumdan çektiği kadar kimse çekmedi arkadaş lise 1 deki adam salaktır sadece o da bir nevi gelişim görevidir,hormonlar sapıttırır insanı ama lise 2,3,4 bunlar artık stajyer adam olmuş insanlar yeter valla yapmayın şunu liseli arkadaşlarıma ya
  • odayı yakardım herhalde
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.