Şimdi Ara

Oda termostatı, Yalıtım, Tanımlar ve diğer Tasarruf önerileri (239. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.976
Cevap
143
Favori
524.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
11 oy
Sayfa: önceki 237238239240241
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: GokhanTR

@elit007 siz olun, @hasanemmii olsun, @kurusaray ve forumda diğer termostat üreticileri olsun hepiniz kendi tecrübeniz ve kullanıcı tecrübelerini dinleyip şekillendirmenizi tebrik ediyorum. Emeğinizin karşılığını alırsınız inşallah.

İyi niyetli forumdaşım benim.

Orijinalden alıntı: arifnihat

cosa istasyon güç adaptörü kaç amper çekiyor? illa prize mi takmak gerekir? mesela tvnin usb portuna bağlasam oradan beslenebilir mi?

Tv çok ısındığı için termostatı yanıltır ısı kaynağından uzak bi yere koymanızı öneririm.

Hocam marka da söyleyemeyeceksek ne anladım forum da istişareyi

Orijinalden alıntı: THEATTRE35

Hocam resimde kabloların takılış yeri görünüyor, bu kabloların ters bağlanması ile ayar ters çalışıyor olabilir.
    Şemada da resimdeki gri renkli 2 adet çubuğun nereyelere koyulması gerektiği görülüyor.Yakından görmediğim için amacını tam anlamadım.
    Ama termostatınızın hassasiyet derecesi 1 yani ısı dalgalanması 2 derece olacak.
    Size tavsiyem hassasiyeti 0.1 ve ya 0.2 olan dijital bir oda termostatı almanızdır.Tasarruf ve konforunuz artacaktır.

Pimleri incelemeye çalıştım. Soldaki resmin sağ tarafında sanki bir çıkıntı var gibi. iki pimin takıldığı yere göre ayarı sınırlıyor sanki. Minimum 15C, maksimum 25C arasında çalışsın gibi. Çocuk kilidi gibi de düşünülebilir. Bana öyle gibi geldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: GokhanTR

SAN-TEK oda termostatları SAN-TEK hassasiyette tek

Hocam marka da söyleyemeyeceksek ne anladım forum da istişareyi

Sen söylersin tabi. Ben söyleyince başıma geleni biliyorsun.
    Slogan da iyi olmuş. Hatta SANdığından daha TEK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanemmii -- 25 Aralık 2014; 20:39:48 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: narec

Sorum arada kaynadi sanki :(

Cevabı sorunuzda gizli gibi oldu. Önceki sayfalarda yazdık devamlı internetsiz program devam eder fakat panele ulaşamazsınız.

Önemli olan, ne söylendiği değil, söylenenden ne anlaşıldığıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lamettrie

Radyatör sıcaklıklarının 50 derece üstü olması sağlık açısından istenilen bir durum değil. Nem azaılıyo evde ve perdeler simsiyah oluyor bizzat şahit oldum. Radyatör sıcaklığı en fazla 50 oalcak şekilde kombiyi ayarların. Bizde takriben 55 derece de filan radyatör 50 oluyor. 4 derece de kombi ayarladıım sıcaklıktan fazla ısıtıyor.

bilgiler için teşekkürler.
    termostatı devre dışı bırakınca pek birşey farketmedi. ama hava birden soğuyunca akşamları zorlanıyor. şimdi günlük program oluşturdum bakalım nasıl gidecek.
  • Cosa ya internet şart gibi. Aletin kendinde saat yok saat bilgisini de intermetten ediniyo. Dolayısıyla haftalık program netsiZ çalışmıyor.benim için çok sorun değil üzerindeki düğmeye basarak kullanıcam.termostat hassasiyeti iyi,22 ye ayarladım ev 21.5-22.5 aralığında kaldı.kombi ayarı konusu var bide,yeterince yükseltmessek termostat yak komutu gönderse de kombi ayarı yaktırmıyor.

Hocam kombi en az 55 60 olması lazım bildiğim kadarı ile 40 ta bırakılırsa termostat yak gönderse bile kombi 40ta koruduğu için kazanı kendi yanıp sönüyor kazanı o sıcaklıkta koruması için ve petekler yeterli ısıyı veremediğinden oda sıcaklığı set değerine ya ulaşamıyor yada geç ulaşıyor.

İnternetsiz denediniz mi? Programın mantık olarak çalışması lazım. Aslında ilk kurulumda Cosa_xx adı altında wifi aratıldığında çıkıyor ve kurulum sonrası gizleniyor ağ ismi. İnternetsiz kullanıcılar için bunun sürekli aktif olup şifreyle bağlantıda kalınıp ayar ve programı değiştirilmesini sağlamaları lazım.
  • Termostti kombiye kendim baglarsam garanti disi kaliyor mu kombi?
    Atron kombilerde parametre ayati girmek gerekiyormus internette var kendim yapsam bozukur mu garanti?

• Cihaz 16 Aralıkta geldi, o günden beri kullanıyorum. İlk kez termostat taktırdım ve kombi kendine geldi. Önceden çok sık çalışıyordu ve randımanlı değildi. Şu an ben de 60 derecede tutuyorum kombiyi.
    Çok soru geliyor, evinde Wifi olmayanlara şöyle söyleyeyim: Bu cihaz size yaramaz, kesinlikle verim alamazsınız. Sizin için hayal kırıklığı olabilir. Zira her ayar için internet şart. Birkaç gün önce dışarıdaydım, telefonla girip ayarı yukseltmek istedim ama programda internet bağlantısı kopuk görünüyordu. Meğer bölgemizde alt yapı çalışmaları varmış ve bu durum tam 1 gün sürdü. Geldiğimizde ev epey soğumuştu ne yazık ki. Üzerindeki tuşa basarak ev modunda çalıştırdım. Bir müddet sonra kombi durdu ve ekranda sensör suyu arızası/radyatör işareti belirdi. Aç kapa yaptım, bir süre bekledim ama çalışmadı. Kılavuza göre de bu işaret yanıyorsa kart değişimi gerekiyordu. Ben de termostatı söktüm yine kısa devre yaptım ve çalıştırdım. Neyse arıza yanmadı rahatladık. İnternet geldiğinde Cosa'yı tekrar bağladım, şu ana kadar sorunsuz çalışıtı. Yetkililere bildirdim henüz sesleri çıkmadı. Diyeceğim odur ki, internet yoksa bu cihaz işe yaramaz ama varsa da başka bir termostat almayın. Hem de bu fiyata! Hakikatten ürün çok özellikli ve gittikçe de geliştirilecek. Ben ileride ekranlı ve pille çalışan bir istasyonla satılacağını düşünüyorum. O yönde çok talep gelecektir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutsen -- 26 Aralık 2014; 10:49:34 >

• Bu hepimizde olabilecek bir durum internet kesintileri yılda bir yada birkaç kere bile olsa olabiliyor. İstasyon dan butonla müdahale etmek gerekiyor malesef. Kombi hatasını anlayamadım. Termostatla ikisini bağdaştıramadım tesadüf denk gelmiş olabilirmi acaba. Kombi ünitesinde ateş butonu vardı ona bassaydınız termostatsız şekilde kullanabilirdin kombiyi diye düşünüyorum. İnternetsiz program devam ediyor diye biliyordum tabi uzun vadede denemek lazım bikaçgün @dr apocalypse dediğine görede çalışmıyormuş.

Dediğin gibi internetsiz kullanıma uygun değil şuan ben sorun yaşamadım ama interneti olmadan alan arkadaşlar illa yaşayacaklardır. İçinize sinmezse iade edin yada çevreden wifi ağ şifresi rica edin gibi çözümler aklıma geliyor.
  • klavye_414 kullanıcısına yanıt
    Garanti dışı kalır ibaresi bulamadım klavuzda. Sanmıyorum boyle birşey olacağını. Servisin arkniyeti varsa garanti dışı bırakır. Servis çağırmadan sökersin olmadı parametreyide eski haline getirirsin
  • ayar girmek istendiğinde cep internetinden girip değiştirmek sorun değil de haftalık programın yürümesi için saat donanımı olsa iyi olurdu.bu haliyle internetsiz kullanımı çok kısıtlı. aletin kendisinde saat donanım olarak yok,saat bilgisini internetten alıyor , internet yoksa haftalık program çalışmıyor. ben gece 20 evde 22 ayarladım.eve gelince düğmeden morartıyorum, gece yatarken sarartıyorum, sabah çıkarken mavirtiyorum. iade etmiycem böyle de iyi zırtpırt balkona çıkmaktan (kombiyi ellemeye) kurtuldum. evde internet varsa gerçekten kullanışlı , kaliteli, hassasiyeti iyi.
    Slm Kardeşim.Biraz önce servis elemanı geldi.Sorunu anlattım.İlk oda termostatını açtı.Hemen bağlantıyı kim yaptı tamamen ters bağlantı hatası yapılmış.Dedi kabloları (2 Ad.) kendisi değiştirip bağladı.Kontrol ettim.Şimdi olay düzeldi.Oda ısısı altına göstergeyi indirdiğimde oda ısısına gelinceye dek çalışmaz,oda ısısına düşünce çalışı, oda ısısı üzerine çıkarınca istenen ısıya kadar ısıtma devam eder dedi.Kontrol edildi.Şimdi herşey normale döndü.

Kalorifer sistemini yapan firma Oda termostat bağlantısını elektrikçiye siz bağlatıyorsunuz demişti.Bende sıradan bir elektrikçi çağırıp bağlatmıştım.Elektrikçi kalfasını göndermişti.O zamanda ve daha sonra sorunu anladığımdada elektrikçiye yanlış bağlantı olabilirmi diye sordu.Gelip bakmadı ve kalfasına güvendiğini kesin sizin termostat bozuk dedi.Bugün anlaşmalı olduğum servis yetkili kişi olayı çözdü.

Tecrübeme göre tanıdık bile olsa elektronik eşyalarımızı elektrikçilere değil,yetkili servislere yaptırmamız lazım olduğunu öğrendim.Sözüm tüm elektrikçilere değil;eminim içinde çok büyük ustalar vardır ama kimsenin yüzünde usta olduğu yazmıyor.İlgilenen tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim.

• 
Sayfa: önceki 237238239240241
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.