< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
***ODA TERMOSTATI***[ANA KONU] (284. sayfa)

-
-
-
-
Benim aldığım ürün kargoya verilmiş 😂 yanıltmaz bizi umarım. -
Hocam twitter dan sordum t3r dediler, ben de vercem galiba sipariş dayanamıyorum 😃
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Geçen hafta Amazon.de'den vakum makinesi aldım. 2 gün sonra kargoya verildi. DHL ile gönderiyorlar ve kargoya verildikten 2 gün sonra elime geçti. (Gümrüğe takılmasına rağmen)
Gümrük bedelini peşinen alıyorlar, sanırım gümrüğe takılmazsa bu bedel iade ediliyor.
-
Arkadaşlar ben de sipariş verdim
Ürünü gelen arkadaşlar ivedi buraya yazarlarsa iyi olur. Biz de hemen sipariş geçelim.
-
Hocam etkilemiş olmayım ama sordum Twitter üzerinden ekran görüntüsünü de yükledim hatta, ben de verdim sipariş, gelir gelmez yazarım, diğer arkadaşa daha erken gelir tabi
quote:
Orijinalden alıntı: hvarolGeçen hafta Amazon.de'den vakum makinesi aldım. 2 gün sonra kargoya verildi. DHL ile gönderiyorlar ve kargoya verildikten 2 gün sonra elime geçti. (Gümrüğe takılmasına rağmen)
Gümrük bedelini peşinen alıyorlar, sanırım gümrüğe takılmazsa bu bedel iade ediliyor.
Hocam hangi vakum aletini aldınız? Ben de uzun zamandır almak istiyorum.
-
Merhabalar yeni taşındım Buderus kombi var mutfakta hemen yanına mekanik oda termostatı takmışlar. Şimdi bu kombinin verimli ve tasarruflu çalışması için mutfağı da yakmak mı zorundayım? Mutfağı kapatmak istiyorum çünkü mutfağı kullanacağım zaman zaten yemek vs derken içerisi ısınıyor. Mutfaktaki peteği kapatırsam oradaki sıcaklık düşeceği için diğer petekleri sürekli ısıtacak mı kombi?
Merhaba,
Oda termosmatı bulunduğu odanın sıcaklığını ölçeler kombiyi o sıcaklık sağlanana kadar çalıştırır, haliyle sizin mutfağınız'ın kaloriferleri kapalı olduğu zaman oda soğuyacak ve termostat otomatik olarak ısıtma için kombiyi çalıştıracaktır.Termosmatatın kaloriferi kapatmadığınız bir odada bulunması gerekmektedir.Amacı zaten konforunuzu bozmamak ve yakıttan tasarruf etmektir.Fakat bu şekilde diğer odalar çok sıcak olurken,faturanız da oda termostatsızken gelecek faturadan daha yüksek gelecektir.
-
Merhabalar,
Evimde AIRFEL DIGIFEL PREMIX CP1-25SP kombi bulunmaktadır.Kullanım klavuzun da elektrik şemasına baktığım da opentherm desteklediğini görerek, Honeywell Y87RF2008 Modülasyonlu oda termostatı aldım.Yaşadığım şehir de almadan daikin servisini aradım kombinin opentherm desteklese de modülasyonlu termostat desteklemediğini söyledi.Opentherm destekeleyen kombilerin hepsin de kullanabileceğimiz yazıyor honeywell 'in sitesinde.Sizce takabilirmiyim?
Ayrıca ürün geldi bugün servis ürünü daha önce hiç görmemiş ve yaklaşık 1 saat uğraştılar kısa devreyi sökerek ürünü opentherm girişine bağladılar termostat dan 24.5 derece ye ayar yaptılar kombi 30 saniye sonra devreye girdi.Fakat sıcaklığı anında ölçüp devreye sokmadı kombiyi.Sonra bu düzgün çalışmıyor diyerek on/off termostat bölümüne bağladılar ve kombi kendi de devreye girmedi termostat da devreye sokmadı.
**Söküldükten sonra termostat kapalı evde 23.5 derece oda sıcaklığı gösterdi.Balkona çıktım 5 dakika bekledim, yaklaşık 13-14 derece hava ama termostat 23 derece den düşmedi.Orta sıcaklığını çok hızlı ölçüm yapması gerekmiyor mu normal şartlar da?
Daha sonra servis elemanları uyumsuz bu ürün bu kombiye dedi gitti.
Bu üründen yada bu konu hakkında bilgi sahibi olan varsa yardımcı olabilir mi?Şemayı aşağıya bıraktım.
Teşekkürler
-
Hocam çok teşekkür ederim saçma bir sistem olmuş o zaman, bunu bypass edebilir miyim ben? Ve bakım için gelen kombiciler abi kombiyi 60 a ayarla öyle kalsın ayarı termostattan yap dedi ama kombiyi 60 a ayarlayınca cihaz köklemeye başladı 40 a düşürdüm -
Merak edip baktım,
Kombiniz opentherm termostatlarla uyumlu.
Honeywell 2008 de kombiniz ile uyumlu ve modülasyon yapar gibi bilgiler var.
Oda termostatınızın ortam sıcaklığı ölçümünü yavaş yapması normal. Anlık ölçüm yapsa her kapı, pencere açışınızda kombiyi ateşler. Bu yüzden yavaştırlar. (Vaillant ve Honeywell kullanıyorum)
Bence bağlantılarınızı yeniden gözden geçirin, ortam sıcaklığı ölçümümde biraz sabırlı olun.
-
Pazartesi günü teslim edilecek hocam. Duruma göre tekrar bilgilendirme yapacağım.
Hatta ürün şuan bulunduğum ilde ama karantinadan dolayı alamıyorum malesef. -
Modülasyonlular çok pahalı. Sizin ürün T3R çıkarsa ben de hemen sipariş vereğim. Aslında Honeywell Y87RF2008 alacaktım ama benim kombi ile uyumlu değil malesef. Bu durumda TPI algoritmalı T3R en uygun seçenek.
-
Hocam size zahmet gelir gelmez yazabilirseniz, benim sipariş hala kargoya verilmemiş görünüyor, sizden gelecek cevaba göre iptal ederim hala verilmemiş olursa, teşekkürler
Tamamdır yarın bilgilendirme yapacağım -
Arkadaşlar doğru söylemiş. Eğer evin yalıtımında sıkıntı yoksa kombiyi 55 e ayarlayın. Ilk 3 gün tüketim fazla olur daha sonra düşer. Bende yaşadım aynı süreci.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X