Şimdi Ara

***ODA TERMOSTATI***[ANA KONU] (123. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (3 Mobil) - 3 Masaüstü3 Mobil
5 sn
7.999
Cevap
171
Favori
406.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 121122123124125
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben vitodents 50 ile bağlantı yaptim çok basit kur yapması öpen therm icin suan okula gidiyorum akşama nasıl yapılacağını sana video olarak atayim istersen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Bende de 2008 modeli ve rfg100 var. rfg100 almamıştım ilk başta. Sonra meraktan onuda sipariş ettim. Montaj için ilk aradığım servis 1 hafta sonrasına gün vermişti. Yakınlardaki 3 servisi daha aradım adamların öyle bir şeyden haberi yoktu. Honeywell satıyoruz ama termostat takmıyoruz dediler:) Mecburen ilk aradığımı bir hafta bekledim. Neyse şu anda sorunsuz çalışıyor.

Termostat cep telefonunda sadece anlık sıcaklığı gösteriyor. O andaki alev işaretini, kombide arıza çıktığında çıkan tamir işaretini de gösterse iyi olacakmış.

Orijinalden alıntı: Sururiii

Ben vitodents 50 ile bağlantı yaptim çok basit kur yapması öpen therm icin suan okula gidiyorum akşama nasıl yapılacağını sana video olarak atayim istersen

Tabi ki isterim. Allah razı olsun vallaha çok teşekkür ederim.
  • Arkadaşlar bir sorum olacak vaillant turbotec pro kombim var ot almayı düşünüyorum in-therm mrl 300 tm programlanabilir kablolu düşünüyorum sorum şu benim kombi modülasyonlumu modülasyonlu ise önerebileceğiniz ot varsa sevinirim cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

2.http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/viessmann-vitotrol-100-utdb-rf-2-oda-termostati-241565931
    kendi oda termostadımı Siemens mı. bilenlerdende modulasyonlu oda termostad önerisi eger uym varsa
  • Honeywellde sorun yaşayan oldu mu daha önce acaba ? ilk kez oda termostatı aldım buda sorunlu çıktı.. Saatimde termometre var ve saatimle termostatı aynı yere koyuyorum ilk başlarda aynı ölçüyorlar sandım çünkü 23-24 derece ayarlarında (tabi 0.5derece sapıyordu termostat) fakat bugün deneme amacıyla termostatı 30 dereceye ayarladım (yani oda sıcaklığını 30 derece olsun diye ayarladım) oda oldu 29,3 derece saatin termometresinden bakıyorum ama oda termostatı üzerinde hala 25,5 derece gösteriyor kombiyi kısmıyor yawaşlatmıyor kombi 80 de yanmaya devam ediyor... Yani oda termostatı doğru ölçmediği için doğru komut yollamıyor kombiye..
    Diyeceksiniz saatin doğru ölçüyor mu? Bariz vucudumla hissediyorum içersi yanıyor ve terlemeye başladım.. Zaten aynı saatin ekranı siyah ve mavi olanından iki tane var... iki saat arasında 0.2 derece fark olabiliyor bazen ama daha fazla değil..

Ayrıca Yalova'da ki honeywell firması biz onların işini yapmyıoruz dediklerinde müşteri hizmetlerine geri dönüş sağladığımda çevre illerden yönlendirme sağlancak denmişti fakat geri aranıp siz bağlatın bize faturasını yollayın ücretsiz montaj sözümüzü tutatlım dediler.. Bende viesmann yetkili servisine bağlattım.

(Gerçi bağlantısı o kadar basitmiş ki şaştım kaldım. Ben kombiyi komple söktüm taktım ama bağlanacak yeri bulamamıştım meğerse bağlantı kablosunu kombinin altındaki su gaz borularının oraya doğru dolamışlar. Bağlantı yeri sadece bir kablo oda kombinin altında açıkta başka bağlayacak olan varsa bilgilensin :)) )

Bağlamaya gelen kişi bile ilk defa bağlıyorum dedi opentherm li elektrik girişi yok bunun nasıl çalışacak ki dedi.. Normalde söyleseler inanmazdım dedi. (ki servisin sahibiymiş aynı zamanda)
    Neyse bağladık denemek için kombiyi 20 veya 30 dereceye ayarladım (su sıcaklığını).. Termostatı 35 dereceye dayadık (oda sıcaklığını).. Kombi üzerinden ayarlanan 20 veya 30a bakmayıp 80'lere roketledi... :) Kombiyi 80'e ayarladık termostatı 20'ye getirdik kombi durdu. Güzel çalışıyordu ama termostat oda sıcaklığını doğru ölçmüyor iade edeceğim sanırım yada değiştir seçeneğini uygulayacağım..
    Son olarak kim bu termostatlara 0.1 derece hassasiyetle çalışıyor demişti ? Kendi on/off temostatlarında bile yazıyor 0.1 derece duyarlı termostatların aksine kombiyi fazla aç kapa yapmaz diye..
    Ki gel gelelim 0.1 derece hassasiyetli termostatlar ekranlarında derecenin küsüratını 0.5 olarak değil 0.1 +- olarak gösterirler... Bak simensin rev 24 Rf sine 0.2 derece hassasiyet diyor doğru diyor ekranındada dereceyi 0.2 derece farkla gösteriyor örneğin 22.2 - 22.4 - 22.6 - 22.8 - 23.0
    0.1 derece hassasiyetle ölçüm yapan cihaz oda sıcaklığı 22.3 dereceyse 22.5 olarak göstermez 22.3 tam gösterir......
    Tekrar aynısından mı alsam ürünü değiştirip yoksa Başka markaya mı yönelsem modülasyonluya gerek yok diyor bazı uzmanlar onları mı dinlesem kararsız kaldım tamamiyle..

• netatmo al kafan rahat etsin her konuda ..yada imkan varsa yurtdışından amazon com dan nest yada ecobee3 gerisine bulaşma..ben netatmo kullanıyorum..nest ve ecobee3 tabiki daha iyi ama dünyanın kabul ettiği bunlar amerikada olsan honeywell ama türkiyede değil.

Birkac noktada size yardimci olmak istiyorum. Modulasyonlu termostat taktiginiz zaman sizin kombi izerinde ayar yapma sansiniz kalmaz, 80 dereceye cikarmasi bu yuzden, bu bozuk oldugunu gostermez.

Honeywell termostatlarda ekranda sicaklik 0,5lik adimlarda degisiyor. Modulasyonlu termostatta hassasiyet yani acma kapama araligi ise on/off gibi degerlendirilecek birsey degil, zira kombi neredeyse hic devreden cikmiyor, sicakligi istenen derecede tutabilmek icin dusuk kapaaitede bile olsa calismaya devam ediyor.

Termometreyle termostat karsilastirmasi ise sikca hata yapilan bir konu. Termostatlar termometre kadar hizli tepki vermezler, bu da bilerek yapilan birseydir. Aksi durumda bir cam acildiginda ya da yanindan biri gectiginde bile tepki verebilir, bu istenen bir durum degildir. Karsilastirmayi saat yerine daha duzgun bir termometreyle yapmanizi tavsiye ederim. Zira bir ortamin kombiyle 30 dereceye isitilmasi o kadar kolay degildir.

Benim size tavsiyem normal kullanim sartlarinda, termostata test surusu yaptirmadan kullanmaya devam edin. Memnun kalmazsaniz veya ariza varsa zaten bir islem yaparsiniz.

Siz termostati nereye koymustunuz? O da onemli bir noktadir cunku algilamada.

• Hima H kullanıcısına yanıt
    1. Termostat tv ünitesinin sol tarafında ki puzzle ünitede tv den uzak tv nin sıcaklığını almaz yani. ve 1.5 metre yükseklikte.. ve ön tarafta dik duruyor
    2. Ortamı 30 dereceye çıkartmak gayet kolay benim kombim viessmann 050W son çıkan yoğuşmalı model kombi ve 80 m2 bir evde 10 metre petek boyu + havlupan ha birde dış montalamayı beklemeden kendim evlenmeden önce evi yaptırırken içten 2 lik İZOCAM marka pembe straforla evi yalıtım yaptım..
    3. Saatlerin termometresi düzgün çalışıyor daha düzgün termometreye gerek yok.. çünkü daha önce başka termometre ilede saatleri kıyasladım.. tabi doğru ölçmesi için kolunuzdan çıkartmanız gerekiyor. Fakat 20 dk geçti içersi 29 küsür dereceye geldi 2 saatinde termometresi 29 üstü gösteriyor ve ben terlemeye başladım.. AMA oda termostatı hala 26 dereceyi gösteriyordu 20 dk sonra en sonunda anca 26.5 oldu dahada yukarı çıkmadı. terlediğim için havale geçirmeden önce kendim termometreyi 22 dereceye getirdim durdu kombi camları açtım sıcaktan..
    O kadarda gecikme yapması sizce doğru olabilir ama bence doğru değil hadi pencere açılır dediniz ama sizin dediğiniz gecikme en fazla 1 dk dır hadi 5 dk olsun ben 20 dk bekledim termostat 30a ayarlı oda 29küsür olmuş kombi hala 80de çalışmaya devam ediyor... kısması lazımdı kısmadı cunku oda sıcaklıgını termostat bozuk oldugu icin 26.5 sanıyor 26.5 olarak algılıyordu..
    Evet kombi üzerinden ayar yapılmadıgını bende biliyorum daha termostatı bağlamadan bile biliyordum ben sadece yaşadığım tecrübeyi anlatmak istedim.
    Yani kombi üzerinden ayar yapılmadığı yüzünden bozuk falan demedim zaten dikkatli okursanız yazdıklarımı daha iyi olur...
    TERMOSTATIM BOZUK BENİM >>>>>>> BENCE..
    Beklersem iade etme şansım kalmıyor süresi var..
    Demek istediğim şimdi ben bunu iade etsem veyada değişim istesem.. Tekrar alacağım 2008 modeli de bunun gibi bozuk çıkmaz herhalde? Yada oda böyle çalışmıyordur herhalde.. Eşimin ailesinin evinde HT 300 var canavar gibi hızlı tepki veriyor ama on/off ??
    Kararım termostat bence bozuk değiştireceğim ürünün termostatı böyle olmayacaktır eminim..
    Ha son olarak termostat ile termometreyi neden kıyaslamayalım ki? termostat belli ısıya gelince düşük veya yüksek cihazın açılıp kapanmasını sağlayan alettir içinde termometre vardır bu sayede ölçer yani termostatta termometrede ısıyı aynı ölçmesi gerekir..

• Termostat termometre kiyaslamasi ile ilgili forumda veya internette arastirma yapabilirsiniz.

Hedef degeri 30 yerine 23 yaptiginizda nasil bir durum oluyor?

sezona yeni giriyoruz , duvarlara bakınca nemlenme görüyorum.
    demek sebep ot değilmiş.
    bu küf olayının çözümünü bilen varmı ?
    küfle başım belada.
    bina 5 katlı 5.kattayım.alt katımda boş üstüm catı , bina yalıtımlı , çatı
    zemini strofor kaplı.
    cephe : kuzey ve doğu yönlü.
    oda sıcaklıkları : 21 derece lerde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metnes71 -- 29 Ekim 2016; 21:28:30 >
  • Viessmann Vitoped 100 kombim var ve kombi en düşük isida bile evi cok fazla isitiyor. Binada yalitim var ve su an ev 26-27 derece. Kombim sanirim yogusmasiz ve eski model sayilir ayrica modulasyon da yok galiba.

Kablosuz calisan bir termostat almayi planliyorum. Fakat fiyatlar cok degisken cok pahali olmayan bir model tavsiyeniz var mi? internetten erisim gibi ihtiyaclarim yok. Basit programli birsey olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihanakgun -- 29 Ekim 2016; 22:16:59 >
  • Merhabalar Demirdöküm kalisto kombime honeywell CMT727D1016 kablosuz oda termostadı aldım ve taktım haftalık program ayarlarını yaptım oda sıcaklığını 22,5 derece olacak şekilde ayarladım kombiyi de 65 derece ye ayarladım buraya kadar tamam sıkıntı yok.
    O/T kombiyi çalıştırmaya başlayınca oda sıcaklığı istenen dereceye gelmeden kombi 65 dereceye gelerek kendini kapatıyor fakat O/T nin ekranında alev işareti gözükmeye devam ediyor bu normal mi? Yoksa bir yerde hata mı var? Anlayamadım, yardımcı olabilirseniz sevinirim.
    Ya da kalorifer dönüş borusu üzerindeki filtre tıkalı.
    Kombi kapandıktan kısa bir süre sonra yine devreye giriyorsa filtre kirlidir.
    inşallah başka bir şey yoktur.
    Demek istediğiniz hedef değeri oda sıcaklığından düşük dereceye ayarlayınca olarak algıladım.. örneğin oda 25 ken termostatı 23 yapıyorum oda sıcaklığı 25tekyen hedef 23 ise termostat kombiyi komple kapatıyor su devirdaimi dahi kesiyor. kombi üzerindeki petek işareti kalkıyor yani yazlık moda alıyor kombiyi..

Az önce denedim camı açtım hedef değeri 24 oda sıcaklığıda 24 termometrede ve termostatta 24......
    Cam açık bekledim bekledim bekledim oda 23,9 8 7 6 küsürlerden 23,5'e yawaş yawaş 23'e kadar geldi kombide tık yok 1 derece fark var kombi yeni çalıştı suyu 37 derecede çalışıyor tabi oda düşmeye devam ediyor
    22,7'ye kadar geldi oda termometreden bakıyorum ama termostat daha geç geldi (23'ten aşa düşmedi 22,5 vs olmadı) ve alakasız bir şekilde 1,5 derece fark oldu tabi termometrede bu oldu. bekledim termostat daha geç 10 dk sonra anca 23 olunca kombiyi 50 derecelerde sabit yakmaya başladı cam açık bekledim..

Uzun lafın kısası termostatın bozuk olduğunu nerden çıkarttım derseniz kullanıcı yorumlarında bu modulasyonlu termostat termometre ile kontrol atlında 22,5 derecede ayarlandığında 22,5 ve 22,6 22,7
    yani kısaca 0,5 derecelik max dalgalanma yapıyormuş benim termometre termostatla bakıyorum 1,5 derece fark açıldı 20 dk sonra anca hızlandırdı kendini. evin ısınması vs 1 saat tabi yavaş yavaş ısıtacağını varsayarsak.. bu bence kalite ve konfordan uzak bir iş.... hiç kimseden böyle yorumlar görmedim çok iyi yorumlar gördüğüm için tahminim termostatım bozuk...

Ha birde bana gerçekten çok kaliteli modülasyonlu termostat önerebilecek var mı? cep telefonuyla erişimi olursa iyi olur ve tabiki kablosuz termostat..

• metnes71 M kullanıcısına yanıt
    Evini komple polisans elegans extra ile boyat ben o boyayı kullandım en kaliteli boyalardandır. tavan boyası içinde elegans extra tavan al biraz pahalıdır ama manter bakteri küf engelleyici özelliği vardır...
    Yada dyo nun en son çıkan bir boyasıvar dyo teknoplast tanda sonra cıktı o....

Orijinalden alıntı: cihanakgun

Viessmann Vitoped 100 kombim var ve kombi en düşük isida bile evi cok fazla isitiyor. Binada yalitim var ve su an ev 26-27 derece. Kombim sanirim yogusmasiz ve eski model sayilir ayrica modulasyon da yok galiba.

Kablosuz calisan bir termostat almayi planliyorum. Fakat fiyatlar cok degisken cok pahali olmayan bir model tavsiyeniz var mi? internetten erisim gibi ihtiyaclarim yok. Basit programli birsey olabilir.

arkadaslar bu konuda tavsiyesi olan var mi?

Marka olarak honeyvell, siemens rev 17 veya rev 24 iyi olarak soyleniyor uzman arkadaslar tarafindan.size termostad kesinlikle sart.evinizde kac cm lik yalitim var.alt katiniz ve ust katiniz yakiyormu yani evinizin konumu nasil merak ettim.26 ve 27 derece sicaklik super bir sey.

Orijinalden alıntı: ekostu@mynet.com

Marka olarak honeyvell, siemens rev 17 veya rev 24 iyi olarak soyleniyor uzman arkadaslar tarafindan.size termostad kesinlikle sart.evinizde kac cm lik yalitim var.alt katiniz ve ust katiniz yakiyormu yani evinizin konumu nasil merak ettim.26 ve 27 derece sicaklik super bir sey.

Evim 6. katta 130m2 civari. icten ve dıştan yalitim var. alt katta ve ust katta cocuklu aileler var onlarda sanirim surekli yakiyor kombiyi. Evdeki petek boyunu pek bilmiyorum.

Honeywell bana da mantikli geldi fakat rev4 niye bu kadar pahali onu da anlamadim. benim kombi modulasyonsuz oldugu icin her ikisi de bana uyar mi acaba? En cok takildigim nokta elektrik gidip geldiginde baglantinin kopmasi. Bana bunlardan en stabilir neyse o lazim sanirim

• 
Sayfa: önceki 121122123124125
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.