arkadaşlar nasipse yarın bilgisayar toplamaya vatan bilgisayara gideceğim. ssd konusunda ikillemde kaldım doğrusu.
Yeni model olan OCZ 256GB Vertex 4 fiyatı 560 lira; Önceki model olan 240 gb vertex 3 fiyatı 600 lira.
bu durum neden kaynaklanıyor?
quote:
Orijinalden alıntı: ahmetlutfu
arkadaşlar nasipse yarın bilgisayar toplamaya vatan bilgisayara gideceğim. ssd konusunda ikillemde kaldım doğrusu.
Yeni model olan OCZ 256GB Vertex 4 fiyatı 560 lira; Önceki model olan 240 gb vertex 3 fiyatı 600 lira.
Vertex 4 de OCZ kendi kontrolcüsünü kullandığı için daha aza MAL ediyor bu yüzden fiyatı daha düşük, Vertex 3 de Sandforce dan kontrolcü kiraladığı için maliyet daha yüksek :)
Vertex 4 her türlü yer 3 ü ama emin ol :)
quote:
Orijinalden alıntı: Kim Jong Un
quote:
Vertex 4 de OCZ kendi kontrolcüsünü kullandığı için daha aza MAL ediyor bu yüzden fiyatı daha düşük, Vertex 3 de Sandforce dan kontrolcü kiraladığı için maliyet daha yüksek :)
alakası yok tr deki kazıkçı firmaların fiyatlandırma politikasından kaynaklanıyor işten analamıyan bu daha pahalı iyidir diyip kazıkyiyecek. ossd lerden nerden baksan firmanın cebine 200tl kar kalıyor.
peki vertex 4 senkron mu asenkron mu?
quote:
peki vertex 4 senkron mu asenkron mu?
Agility serisi asenkron, Vertex serisi senkrondur.
Vertex 4'ün daha pahalı olması lazım. Kontrolcü kalitesi ve benchmark değerleriyle açık ara üstün. Vertex 3'ün pahalı olması daha iyi olduğu anlamına gelmez. Fiyatları yurtdışı rakamlarıyla karşılaştırmanızı tavsiye ederim...
quote:
Orijinalden alıntı: zaq999
quote:
Orijinalden alıntı: Kim Jong Un
quote:
alakası yok tr deki kazıkçı firmaların fiyatlandırma politikasından kaynaklanıyor işten analamıyan bu daha pahalı iyidir diyip kazıkyiyecek. ossd lerden nerden baksan firmanın cebine 200tl kar kalıyor.
Vertex 4 leri OCZ daha düşük fiyattan verebiliyor tedarikçilere daha ucuza mal ettiği için, bak 1 hafta önce vertex 4 ün amazonda fiyatı 108 dolardı, vertex 3 ün 115 dolardı, şimdi vertex 4 120 dolar oldu tekrar.