Şimdi Ara

OCZ Reaper HPC 4-3-3-15

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Biostar Ta690g anakart kullanıyorum bu anakart pahalı ramleri pek sevmiyomuş sanırım ki benim onboard ekran kartını windows xp ile kullanamıyorum Vpu recovery hatası alıyorum ilgilenenler Overclock bölümü altındaki "Ta690g vpu recovery PROBLEMİ" başlığına bakabilir.Neyse şimdi bana bu ramden kullanan arkadaşlar yardımcı olurlarsa eğer bu problem hallolacak.Yani ramin ince ayarlarını bilmem gerekiyor (4-3-3-15 haricindeki) anakartım auto ayarları pek iyi yapamıyorda.Bana dedilerki orthos gibi test programlarında oluşan hatalar %99 ram kaynaklı imiş.Fakat bende "StressCPU - stress Cpu with Gromacs core" haricindeki testlerde problem yok gibi (gibi derken saatlerce denemedim)ama bu ayarı seçince anında hatalar vermeye başlıyor
    Completed 1000 iterations without errors (12.25 GFLOP)
    Completed 2000 iterations without errors (24.50 GFLOP)
    Completed 3000 iterations without errors (36.75 GFLOP)
    No problems detected in 3244 iterations, bye!
    StressCPU ran 0 minutes 14 seconds.
    Execution halted.

bazı orthos kullanan arkadaşlar böyle bir seçenek varmı diyor (sanırım farklı orthos versiyonu)İşin kötü yanı bana ramde sorun var diyen arkadaştada belkide bu ayar yok(orthos hata= %99 ram diyen) Şimdi size sorduğum soru sizde bu testte nasıl durumlar mümkünse ekran görüntüsü.Ya arkadaşlar bilgisayar 15-20 günlük daha eski programlarımı kurmuş değilim bu sorun yüzünden (Vpu Recovery) bazı parçalar Ankara bazılarıda İstanbuldan alınma olduğu için arızalı yada uyumsuz olanı bulmam gerekiyor LÜTFEN KISA ZAMANDA YARDIM (bilgisayarı kullanmadığım halde eskiyor)

• GEÇEN HAFTA İKİ AYRI ARKADAŞ OCZ ALDI.
    BİRİ 4 *1GB OCZ REAPER DDR2800

DİĞER 2*1GB OCZ SLİ EDİTİON

İLKİNİNİ 4 ADEDİDE ARIZALI ÇIKTI
    DİĞERİNİN DE BİR ADEDİ
    BU ARKADAŞLARADA BEN ALDIRDIM PİŞMAN OLDUM
    BEN FİYATI UYGUN OLDUĞU İÇİN CORSAİR XMS2 675 ALDIM ÇOK MEMNUNUM
  • Şimdi bende problem xp de çıkıyodu ama vistada problem olmuyordu.Bu sebebden dolayı ramlerden hiç şüphelenmemiştim.Yani ben anakartdan şüpheleniyordum.Fakat sen deyince böyle ramin biri bozuk çıktı felan.Zaten ben son çare olarak akrabanın ramlerde deneyecektim..Ama sen yazınca dedim 2-3 gün daha bu stresi ne çekim belkide benim ramlerinde biri bozuktur dedim..Vede ilk önce birini çıkardım vede baktım problem çözüldü..Sonra diğerini takıp onu söktüm problem yine düzeldi.Burdan anladım ramler bozuk değil.Dedim kendi kendime şimdi anakartın 2. yuvası arızalı olabilir lakin ramleri diğer iki yuvaya taktım (dual) oda ne problem yine başladı...Yani 2. slotda problem yok fikri aklıma yattı.Vede ramleri everest in okuma yazma gecikme testine tabii tuttum.Ve sonuçlar ramin biri diğerine göre hızlı çıktı (testi birkaç kez tekrarlama rağmen.Vede aradaki fark yaklaşık olarak hep aynıydı).Sonuçlar aşağıda

OKUMA YAZMA KOPYALAMA GECİKME
    RAM 1 5035 5044 4491 62,5ns
    RAM 2 5175 5194 4641 61,5

Burdan çıkardığım netice her ne kadar belleklerim Dual Channel Kit olmasına rağmen aslında Dual Channel uyumsuzluğu vardı sonuçta biz kit olarak alınca fiyat yükseliyor ama adamlar sanırım benim ramleri test etmeden paketlemiş...Henüz ankara ile irtibata geçmedim ama benim ramler biraz pahalı vede anakartımda pahalı ramleri pek sevmiyormuş (4-3-3-15 olmadı doğru dürüst) o yüzden eğer başka bir markayla değiştirmeme onay verirlerse bu anakartla %99 uyumlu ram modellerini bana yazabilirmisiniz...

Bu arada benim ramler 966MHZ de 4-4-4-15 çalışabiliyor v2.25 ama adamlar bu rami 1060mhz gibi değerlerde 2.2v ile 4-4-4-15 çalıştırmışlar.Ben normal 800mhz de 4-3-3-15 e v2.25 veriyom halbuki 2.0 çalışmalıymış.Son olarak benim açtığım başlıklar altına girip okuyan özelliklede yardım etmek amaçlı yorum yazan herkese CANI GÖNÜLDEN TEŞEKKÜRÜ borç bilirim...Artık düze çıkmama az kaldı hayat bazen engebeli yollar çıkarıyor insanın başına lakin her geceninde bir sabahı vardır (Ram tavsiyenizi bekliyorum 3000mhz overclock yapmayı düşünüyorum corsair XMS2 C4 uyarmı acaba bu anakarta)

Şimdi aklıma geldi sizlerle paylaşmak istedim maziden bir anı (windows 98 kullanırken benim harddiskte inanılmaz bir yavaşlama başlamıştı ben dedim harddisk uçmak üzere fakat windows 2000 pro yüklediğimde data kablonuzda problem var uyarısı aldım.Demek istediğim windows xp---Vista arasındada böyle bir ilişki var yani xp hatayı düzeltemiyor fakat vista elinden geldiğince yüksek performansı koruyabiliyor.En azında ben sadece vista kullansaydım herşey yolunda bilecektim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeventCanlıses -- 3 Ekim 2007; 7:55:10 >

• Arkadaşlar ben ramleriwww.gigatek.com.tr adresinden almıştım.
    Burdan bi tavsiyeniz varmı ram sayfası
    http://www.gigatek.com.tr/oem.php?kat=47

benim ram
    http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=2129

şunu alsammı
    http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=1804 (yani aşağıdaki linkdekini hemde benimkinden ucuz)

http://www.teamgroup.com.tw/index.php?option=com_content&task=view&id=132&Itemid=349

Arkadaşlar gigateki aradım yollayın bide biz bakalım dediler.Vede sordum eğer arızalı ise aynı üründenmi almak zorundayım diye onlar ılımlı davrandılar farklı markada verebilirler heralde.Eğer değişik verebilirlerse
    team olanı alayımmı sizce hangisi daha iyi bide benim anakart bu rami severmi sizce en azından diğerinden performanslı olurmu.(Yoksa hiç riske girmeyimde aynısınımı alayım 966mhz 4-4-4-15 çalıştırabildim v2.25 gerçi default ayarda 2.0v ile 4-3-3-15 çalışması lazımken ancak 2.25v ile bunu sağlıyorum bide bu ram 1060mhz 4-4-4-15 2.2v ile çıkabiliyomuş EPP destekli anakartlarda.Ben 2x1 Corsair XMS2 C4 düşünüyodum ucuz diye fakat oda burda yok.Ne yapayım sizce...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeventCanlıses -- 3 Ekim 2007; 9:53:32 >

• @scerit arkadasin yaptigi yoruma dikkat etmek lazim. sizin ramlerde de benzer bir durum olabilir. zaten telefon acip degistirme yolunu dusunmussunuz hakli olarak. ve de degistirin mutlaka zaten. size tavsiyem su:
    eger ileride guzel bir nv cipsetli bir anakart almayi dusunuyorsaniz , almayi dusundugunuz TEAM - 2x1 GB DUAL DDR2 800 ramler guzeldir.
    fakat bu guzel anakarti (ta690g) kullanabildigim kadar kullanacagim derseniz
    2 tane VERITECH - 1 GB DDR2 800 almanizi tavsiye ederim. bu ramleri bu anakartla kullanan arkadaslar cok memnunlar. hic bir problemleri yok. hatta bu ramlerin bazilari costukca cosuyor bu anakartta nedense
    .
    bende bildiginiz uzere mushkinin guzel bir ramini kullaniyorum bu anakartla ve baya bir basim agriyor o/c yaparken. 1300 lere bile nvidiali chipsetlerde cok fazla zorlanmadan cikabiliyorken bu anakartla 1100 den oteye gecemedim. ve bu 1100mhz icin ramlere 2.4 volt vermek durumunda kaldim. ( bu arada unutmayin bu anakartin biosundaki ram volt ayarinda bir hata var. duzeltemiyorlar bir turlu. 2.35volt a ayarli ise bu gercekte 1.90volt veriyor. yani biostaki 2.35v(bios)=1.90v(gercek verdigi) )
    velhasil yazinizin basinda dediginiz gibi kaliteli ramleri sevmiyor, ucuz ramleride costuruyor bu anakart

• arkadaş vatandan değiştirmeye gitti. . 2 adet ramin aynen senin dediğin gibi paralel çalışmadığını söylemişler. uyumsuzmuş.
    diğer arkadaşda adanadan 4 adet ocz reaper ddr2 800 aldı. arızalanınca geri götürdü. distribitörü aramış firma. aynen itiraz etmeden hemen geri iade alalım demişler.
    adanadan aldığımız firma tanıdıkdı. ve şöyle dedi. " distribitör hemen iade yollayın derse genele o üründe çok problem yaşamışlardır" dedi.

bende 4x1 Corsair XMS2 C4 var. belki anakartlada uyumludur bilemem ama inanan 832mhz 4-4-4-12 günlük kullanıyorum. birde genelde derlerki 4 adet kullanmak daha uyumsuz olu ve stabiliteyi sağlayamazsınız.
    maşallah canavar gibi çalışıyor. corsairden şaşma bence ama tek dezavantajı 675 mhz olması olabilir yinede oc potansiyeli yüksek
  • Arkadaşlar Ankara ile görüştüm (adamları soru bombardımanına tuttum resmen)
    Soru 1-Sizden 3 kalem ürün aldım bunlardan problemli olan ramlerimin para iadesini isteyebilirmiyim?
    Cevap 1-Bize fatura düzenleyebilirseniz evet.
    Ara görüşme:Yok yani ben faturayı size yollayacağım ya o fatura üzerinden bir işlem gerçekleşirse diye...(malesef)
    Yokya bu iş uzayacak ben en iyisi sorularım sonunda aldığım yanıtları harmanlayım.

Arıza yı video ile adım adım gösterirsem bana ürünün geri dönüşü hızlanmazmış boşu boşuna gerek yokmuş.
    Şimdi yollarsam ancak pazartesi distribitöre yollarlarmış vede 10 gün sürebilirmiş geri dönüş(sanırım toplam)
    Ramin geri dönüşü hızlı olurmuş anakart gibi parçalar 40-45 günü bulurmuş (ramde tamir olmadığında olsa gerek gerçi benim ramler bozuk bile değil sadece çift kanal problemi)
    Ürün arızalı yada sadece benim anakartla uyumsuzluk gibi durumda olsa ürünün karşılığı olan para ile Ankaradan herhangi marka herhangi bir ürün alabilirmişim.Ellerinde olmayan ürünleri getirtebilirlermiş.
    Benim yapmam gereken ürünü vede faturanın bir nüshasını vede problemi belirten bir yazı imiş.Giderken kargo ücretsiz (henüz 30 gün dolmadığı vede anlaşmalı olduğu kargo ile yollandığı için)
    Ama bana gelirken tekrar ücret ödeyeceğim (tam net değil heralde farklı ürün talep edersem belkide her harikarda)
    Şu an için aklıma bunlar geldi şimdi bana beklemek düşüyor soru bombardımanım sayesinde (farklı ürün alabiliyorum) bekleme süresince oradan alacağım ürünleri araştırayım bari ya bu veritech denen ram burda diğer sitelerden pahalıma geldi vede bu ram özel soğutmasız vede benim kasa pek serin değil o yüzden onu geçtim.Ben Corsair XMS2 5400 c4 almaya karar verdim sayılır fakat onlarda kit olarak yok(Gerçi benim şu an bu yazıları yazıyor olmamın sebebi kit olmasına rağmen birbiri ile uyumsuz ramlerim)
    Tek tekde almam bu saatten sonra sonuçta birbiri ile %100 uyumlu olmaya bilir vede uyumsuz çıktı diye geri göndersem almazlar bu yüzden.Ha onlar deneyip yollasa o zamanda belki 3 paket açacaklar anca o zaman uyumu yakalayacaklar peki o zaman kalan 1 adet kullanılmış olmayacakmı.(benim ram in paketinde herhangi bir etiket yoktu vede şimdi bile içine ramleri koysam sıfırmış gibi duruyor orasıda ayrı mesele)
    Ya yazdıkça yazası geliyo insanın ben en iyisi onlara fazla ayrıntı yazmayım adamlar okumaktan
    vazgeçebilir (gerçi ben yazıncada teknik servislik iş kalmayacak yani adamlar hemen problemi onaylayacak)
    Şimdi Corsair XMS2 5400 c4 kit getittirsem tek olarak sattıklarının iki katına vatandan 12 ay taksitle alabiliyom şimdi Ankaranın çift olanları bi 15-20 dolar pahalı olmasın şansıma.Neyse olmazsa ocz platinium2 mi alsam 125$+kdv benimki 152$+kdv ya çok fazlada rame para vermekte istemiyorum (yani bilgisayarda hız=en yavaş bileşen misali) fakat işlemcimide frenlemesin bide benim HDD ihtiyacım var Şu seagete in 16mb bellekli 250gb dikey kayıt , NCQ ,SATA2 olanı düşünmüyo değilim fakat erişim süresi beni tereddütte bırakıyor kullananlardan "yorum bekliyorum" olmadı Corsair XMS2 5400 c4 kit 100$+KDV seviyesinde olursa ikisini bir alayım. ARKADAŞLAR YORUM YARDIM vs BEKLİYORUM nede olsa daha burdayız (yanlış anlaşılmasın ben sadece insanlardan yardım istemem ayrı zamanda yardımda ederim lakin benim bu sıkıntılarım başka birisi için ilaç olabilir).

• reaper 4-3-3-15'lerin ancak nVidia 680i çipsetlerle 4-3-3-15 yapabildiğini daha önce yazmıştım. adamların kendi sitesinde bile yazıyor bu "nvidia 680i chipset only diye".
    http://www.ocztechnology.com/products/memory/ocz_ddr2_pc2_6400_reaper_enhanced_bandwidth_edition

gigatek'in sitesi detaylı bilgi konusunda pek yeterli değil, her zaman üretici sitesini referans almalısınız.
  • Arkadaşım bilgi için sağol ama ben bilgisayarı toplarken aslında bu ramleri almayı hiç düşünmemiştim.Peki neden aldın dersen çünkü ben parçalarımın hepsini bir yerden almak istemiştim (ama şansım yağver gitmedi yani şuan 20 küsür gündür problemin kaynağını çözmeye uğraştım oysaki başıma geleceği biliyormuşum gibi hepsini bir yerden alabilseydim arıza mı var gönder gitsin ben ne uykusuz kalacam adamlar kazandıkları paranın hakkını versin derdim)vede her parçaya ancak Ankara + İstanbulda ulaşabildim vede hadi artık alayım derken bu sefer baktım ram stokta yok ooooooo yeterye artık bi orda parça stokta yok oluyor bide öbür yerde vereyim 35$ daha bi üst model olsun da en kısa zamanda(sebeb "Vpu Recovery Problemi" başlığı altında)artık bilgisayar gelsin diye doğru düzgün araştırmadan verdim siparişi.Vede 20 küsür gündür bilgisayarımı kullanamadım halbuki ben bir günü bile bekleyemez durumdaydım ne oldu 35$ fazladan verdiğim ramim bana 20 küsür gündür psikolojik dram yaşattı vede +10 günde değiştirmek için bekleyeceğim bu arada ben parçaları (Ankara) dolar 1.283 iken aldım aldıktan kısa süre sonra 1.200 seviyelerine indi.Bu arada bu ram in iki sürümü var sanırım biri düz 4-4-4-15 benimki ise 4-3-3-15 Enhanced Bandwidth Edition vede o sitede şöyle bir yazı var At 800MHz,
    "the Reaper EB edition is rated for 4-3-3 timings on 680i platforms, while the standard PC2-6400 Reaper is rated to run CL4-4-4." vede yine sanırım 680 chipsetlerin farkı ayarını kendisi otomatik olarak yapması (performans optimizasyonu) Görüş ve Önerileri bekliyorum "bir üste yazdıklarım" için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeventCanlıses -- 5 Ekim 2007; 9:11:10 >

• 680i çipsetli anakartlar otomatik olarak 4.3.3 olarak görüyor, diğer anakartlarda ise 2v ayarlardıktan sonra 4.3.3 olarak elle ayarlanması gerekiyor diye biliyorum, yanlışmı biliyorum acaba....

ürün açıklamasında şu şekilde bir bilgi var

"""EPP, destekleyen nVidia çipsetli anakartlarda sizin hiçbir gerilim ve zamanlama değeri ayarlamanıza gerek kalmadan otomatik olarak belleğin en optimum değerlerinde çalışmasını sağlayan bir özelliktir."""
  • quote:

Orjinalden alıntı: bulentunsal06

680i çipsetli anakartlar otomatik olarak 4.3.3 olarak görüyor, diğer anakartlarda ise 2v ayarlardıktan sonra 4.3.3 olarak elle ayarlanması gerekiyor diye biliyorum, yanlışmı biliyorum acaba....

ürün açıklamasında şu şekilde bir bilgi var

"""EPP, destekleyen nVidia çipsetli anakartlarda sizin hiçbir gerilim ve zamanlama değeri ayarlamanıza gerek kalmadan otomatik olarak belleğin en optimum değerlerinde çalışmasını sağlayan bir özelliktir."""

Evet EPP desteği var ama ürün testlerinde de mesela eVGA'nın 680 çipsetlilerinde direk 4-3-3-15 çalışıyorken Intel P35'li Gigabyte'larda 4-4-4-15'in altına inmemiş.

@LeventCanlıses
    Levent bey yazdıklarınızdan hiçbirşey anlamıyorum kusura bakmayın.

• Arkadaşım benim yazımın neresinden bişey anlamadığını da ben anlamadım.Ha imla kurallarında hata yapmış olabilirim.Onuda artık okurken düzeltmeye bak, eğer amacın yardım etmekse.Bu imla kuralı hataları ciddi yanlış anlaşılmalara sebeb olabiliyor
    örnek 1- Okuda, baban gibi eşek olma.(Burada şahsın babasına eşek deniyor)
    örnek 2-Okuda baban gibi, eşek olma.(Burada şahsın kendisine eşek deniyor)

Senin yada başkalarının yanlış anlamasına yada anlamamasına bu tür bir hatadan dolayı sebeb verdiysem ben üzgünüm...Bu arada ingilizce olanları niye yazdığımı anlamadıysan eğer ben ingilizceden fazla anlamadığım için yanlış anladığım şeyi sana anlatmada bir sıkıntı olmuş olabilir...
    Bu arada bende 4-3-3-15 çalışıyo fakat olması gereken 2.0v seviyesınde değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeventCanlıses -- 6 Ekim 2007; 10:36:40 >
  • arkadaşlar ocz ile ilgili disbitritörden yeni serilerin gelecegi hakkında haber geldi. sonra gelen yeni
    ramleri kontrol ettikten sonra yolamak istemişler. sonra bakmışlar hepsi arızalı ocz satmamak için
    başka marka alın dediler.
    SAKIN AMA SAKIN OCZ ALMAYIN.
  • quote:

Orjinalden alıntı: scerit

arkadaşlar ocz ile ilgili disbitritörden yeni serilerin gelecegi hakkında haber geldi. sonra gelen yeni
    ramleri kontrol ettikten sonra yolamak istemişler. sonra bakmışlar hepsi arızalı ocz satmamak için
    başka marka alın dediler.
    SAKIN AMA SAKIN OCZ ALMAYIN.

içeriden süper kaynakların var sanırım herşeyi biliyorsun. hangi disbitritör müş bu?
  • Ya arkadaşlar ben ne yapsam sizce.Ankara ile görüştüm kafam allak bullak oldu...Adamlara yolladım rami vede sorun hakkında bilgiyi.Adamlar daha test etmeden bana açmışlar ki "Vpu Recovery" probleminin ram le uzaktan yakından alakası yok.Vede beni ikna etmeye çalışıyorlar.Ben dedim siz hele bi test edin de öyle görüşelim.Ama adamlar ön yargılı gibi geldi bana...Daha sonra aradım msı 690g ile test etmişler bi problem yok diyorlar.Problemin ram kaynaklı olabileceğini ispatlamak istiyorum başlıyorum konuşmaya anlat anlat derken bi bakıyorum telefonu başkasına veriyorlar ondan sonra tekrar başlıyorum anlatmaya yine sözümü tamamlamadan başkasına veriyorlar bu şekilde 4-5 kişiyle görüştüm.İşin kötü yanı daha ben sözümü tamamlayamadım vede herkese eşit şeyler anlatamadım doğal olarak.Çünkü okadar fazla kişiyle konuştum ki kime ne anlattığımı bilemiyorum.Hatta ben telefonla konuşurken konuştuğum kişiye telefon gelmiş bana hiç birşey söylemeden başkasına verdiği bile oldu.Telefona geçen yeni arkadaşa alo diyom o bana alo diyo en sonunda dedi arkadaşa telefon geldide o yüzden ben aldım.Ya insan telefon geldi bana çok önemli kusura bakma başka arkadaşa veriyom felan der.Neyse şimdi kafam çok karıştı en sonunda tekrar arayıp olayı bir karara bağlayım vede artık irtibatı keseyim diyerek son kez telefon açtığımda.Adamın bana söylediği "arkadaş sen daha ram den kuşkulanıyorsan ben sana derim ki bi daha bilgisayar toplama" (Bu söz hakaret anlamına bile gelebilir bence).Son görüşmemde adam bana diyor ki işte gidin o forum senin bu forum benim dolaşın gerekirse rus forumlarını dolaşın modlu driverlar deneyin istanbula anakartı yollamadan önce yada sonra (bu "sonranın" açıklaması aşağıda) felan filan.Halbuki benim istediğim ondan ram taa ankaraya gitmişken kesin arızasız olduğunun bir onayıydı. Vede dedimki bendede ilk sürücü yüklendiğinde hata olmuyor ama bilgisayarı bir kaç kez başlatınca hata başlıyor bi de öyle deneseniz idi.Adam heralde benim dediğimi yapmayacak fakat Memtest programına tabi tutacak pazartesi, akabilinde bana yollayacak.Bi aralar Kayseriden bi teknik servise gitsem başka ramlerle denesem vede problem ortadan kalkıyosa rami değiştirir misiniz diye sormuştum pek onaylamadı kendisi hani onlarda çalışıyo ya.
    "SONRA" nın açıklaması.
    Adama dedimki farzet İstanbula anakartı yolladım arıza yok dediler vede aradan 40 gün geçti
    Dedim ozaman onca zamandan sonra bana yardımcı olacakmısın adamın bana dediği biz de teknik işlerle uğraştığımız için biliyorum onlar şimdi sadece ölçüm aletleriyle kontrolden geçirip problem yoksa yollayacaklardır dedi.(Benim anladığım adam diyoki bana, anakartın arızasız çıksa bile ben rami değiştirmem.)Bende ona dedimki, peki ozaman ben madur duruma düşmüş olmuyormuyum sonuçta sizle aramda bir alışveriş gerçekleşti gibilerinden bişeyler... Aynı anakarttan satmıyorlarmış o yüzden yardımcı olamıyacakmış, sen niye biostar aldın pazar payı işte şu kadar az felan filan.İki gün evvel sırf bende parça uyuşmazlığı olsa bile farklı ürünlerle takas yapabiliriz gibi konuşan adamların yaptığına bakın.(gerçi benden bunu diyenin adını istediler fakat benim salaklığımdan olsa gerek isim istemeyi unutmuştum)

Şimdi bana birkaç yol gözüktü
    1- farklı dual ram deneyerek problemin anakartın dual özelliğinde olup olmadığının tesbiti (gerçi sonuç onları pek ilgilendirmiyor sanki)
    2- anakart vede ram sağlam onayını aldıysa ozaman ramin italatçısıyla görüşmek.(maduriyetimi)
    3-İstanbulla anakart için görüştüm aradan 20 gün geçtiği için direk sıfırıyla değiştirilmeyecek tabi arıza tamir yoluyla giderilemiyorsa.Vede 15 gün kadar sürermiş heralde bana dönüşü. 3. madde ramleri dual channel iptali ile kullanıp bu arada modlu driver felan araştırıp çözüm yolları aramak.Bulamassamda anakartın garantisinin dolmadan bir süre (5-6 ay bilemedin 1 sene 11 ay) böyle idare etmek

Sizce ben ne yapayım bide bu ocz deki problem haberleri beni tüm fıtık ediyor yani ankara kabul etmesede belkide bende çift kanal uyumsuzluğu vardır.Bide size sorum "Vpu Recovery" problemi ramle hiç alakalı değilmiş peki ozaman neden ramleri tek kullanınca problem yaşamıyorum...(anakartın dual channel bozuk olma olasılığı var ama olasılıkla hareket edersende evden hiç dışarı çıkmamak lazım.Çünkü her an kafamıza bir paraşütlü yada uçak düşebilir yani bununda olasılığı var)

YARDIMLARINIZA ACİLEN İHTİYACIM VAR LÜTFEN BANA BİR YOL GÖSTERİN BİR FİKİR VERİN BENİ BU DURUMDAN KURTARIN...

Şimdi aklıma geldi geçenlerde ilk telefon açtığımda başıma gelenler;
    Telefona bi adam çıktı dedim işte benim ramlerde şöyle bi problem var filan dedi bana kargolayın.Sonra baktı ben ayrıntı vermeye filan başlıyorum ordan bi bayana seslendi arkadaşa bir yardım edin diye kadın masasından kalkmaya eriniyor olsa gerek arıza mı var ozaman göndersin diyo adam birkaçkez tekrarlamasına rağmen cevap aynı "arıza mı var ozaman göndersin" bu konuşmalarını ben telefondan duyuyorum peki madem bu kadar kolay şekilde "Vpu Recovery uzaktan yakından ram le alakalı değil direk ekran kartıyla alakalı" denebiliyor ozaman bana ne diye boşu boşuna kargo masrafı çıkartıyorsunuz be kardeşim bu ne biçim bir satış sonrası destek....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeventCanlıses -- 7 Ekim 2007; 13:18:26 >

• hocam daha oncedende dedigim gibi bu ramleri verip baska ramlerle degistirme yoluna girin. sonucta dediginiz gibi ramlerde hata bulmayacaklar gibime geliyor. sonuc olarak siz bu ramlerden dolayi magdur konumda gibisiniz. bu sebeple musteri memnuniyeti acisindan farkli ramlerle degistirme kararinizi belirtin. bu ramlerden memnunmusunuz? - hayir. o zaman problem yok. kesinlikle degistirmek istediginizi ve bu ramlerden etrafta tonlarca arizalar meydana geldigini belirtin. ama mutlaka farkli ramler alin. gerekirse ustune para koyun vs. vs. vs.
  • Allah Yardımcın olsun kardeş... Çok çektin bu ramlerden...

Kallavi hocamında dediği gibi artık burak bu ramlerin peşini.. Bi ton para verdiğin gibi bide stresini yaşadın ya.. Bencede artık uğraşma.. Bencede başka bir ram al derim..Ha belki paran artacak üste onlar bu parayı vermemek için seni sallayacaklardır.. Sende kalan parana başka şeyler alıp değerlendirirsin...
  • adanadan ışık bilgisayardan bilgileri aldım. yok be ne içeridem birileri tanıyacağım. ama genelde çok şikayet olduğunu söylediler. 2. ağızdan duydum.ben bile 2 arkadaşa aldırdım ikiside arızalı çıktı. yani brnim çevremde şikayet oranı % 100 değilimi. ben istatistiklere bakarım
  • Arkadaşlar değişmediler. Abartısız toplamda 1,5 saati aşkın telefon faturası +6,10 YTL kargo da yanıma kar kaldı.Adamlardan windows xp altında 2-3 kere bilgisayarı başlatmalarını istedim onu bile yapmadılar sebeb "VPU Recovery" ramle ilgili değilmiş.bana demişlerdi ki yinede pazartesi günü memtest programında 5-6 saat rami teste bırakayım diye.Bu gün öğrendim ki onu bile yapmamışlar.Çünkü şu an ramler elimde(Cumartesi yollamışlar).Müşteri memnuniyeti hakkında bir kaç eleştiri yaptım sonrada kapattım bu saatten sonrada tekrar İstanbul-Ankara-Kayseri arasında mekik dokuyamam.Artık ya vista da yada xp altında çift kanal kullanmadan işime bakacam.Artık bi ekran kartı almaya karar verene kadarda bu böyle olacak.Sonuçda adamların müşteriye hizmet anlayışları yüzünden ben bu kadar masraf yaptım.Onlara telefonda yaptığım eleştirileri hak ettiler.

Yukardaki Bir Mesajımdan Alıntı:

"Şimdi aklıma geldi geçenlerde ilk telefon açtığımda başıma gelenler;
    Telefona bi adam çıktı dedim işte benim ramlerde şöyle bi problem var filan, dedi bana kargolayın.Sonra baktı ben ayrıntı vermeye filan başlıyorum ordan bi bayana seslendi arkadaşa bir yardım edin diye kadın masasından kalkmaya eriniyor olsa gerek arıza mı var ozaman göndersin diyo adam birkaçkez tekrarlamasına rağmen cevap aynı "arıza mı var ozaman göndersin" bu konuşmalarını ben telefondan duyuyorum peki madem bu kadar kolay şekilde "Vpu Recovery uzaktan yakından ram le alakalı değil direk ekran kartıyla alakalı" denebiliyor ozaman bana ne diye boşu boşuna kargo masrafı çıkartıyorsunuz be kardeşim bu ne biçim bir satış sonrası destek...."

Adamların koordinasyon sorunu var sanırım birinin yapacağından diğerinin haberi yok.Biri diyo pazartesi test edecem diyeri diyo cumartesi yolladım.Zor bela ramin ithalatçısını arattım yanıt olumsuz (belkide beni salladılar çünkü bu saatten sonra ben "osuruktan nem kaparım" )zaten baştan beri adamlarda ön yargı var ramden böyle hata olmaz diye.Kardeşim bi dene okadar yol gelmiş parça belkide dolaylı yoldan ramle alaka olabilir.En azında benim içimi rahatlat.Alt üstü senden talebim 2-3 kere restart etmen yani onada üşeniyorsan bana dediği gibi (sen hala ramden şüpheleniyosan bir daha bilgisayar toplama derim ben sana)
    bende ona derimki buna bile üşeniyorsan "birdaha müşteriyle telefon irtibatını kes".

Şimdi bi driver daha denicem ondan sonra artık internetimi bu problem çözümüne adamayacam.
    Kalın Sağlıcakla........
    Unutmadan söyleyim siz siz olun alacağınız parçaların hepsinin bir yerden olmasına muazzam dikkat edin.(Gerçi bende mecburiyetten dolayı iki ayrı yerden aldım ama neyse)

Bu arada bu forumdan bir arkadaş benim yazdıklarımı yanlış anladı sanırım. üstüne bide artık bana pm atma dedi.Ben durumun bir yanlış anlaşılma olduğunu anlatmak için mesaj attım kendisine ama nafile.Belkide okumadan sildi.Yani okadar stresin arasında bide bu durumlarla uğraştım artık buralara uğramamak benim için daha hayırlı.
    Yine kendi mesajımdan bir alıntı:
    "Artık düze çıkmama az kaldı hayat bazen engebeli yollar çıkarıyor insanın başına lakin her geceninde bir sabahı vardır"
    Bazende sabah olmuş zannede biloyor insan. ama perdeyi açıp baktığında bu durumun sadece gökyüzündeki yıldızlar vede ay ışığı olduğunu görebiliyor.Yani bazen işler olacağına varır ama şükretmek lazım her zaman için....

YARDIM EDEN,ALAKA GÖSTEREN HERKESE TEŞEKKÜRLER....

• evet gigatek in yaptigi resmen terbiyesizlik olmus ( yani ilgi ve alakanin olmamasi ve de test leri yapmadan dalga gecer gibi ramleri geri gondermesi, musterinin nerden aradigini bilgidigi halde mevzuyu sallayip geciktirmesi ki tlf parasi denilen birsey var , vs vs vs...) . gigatek gibi bir sirkete yakismamis. 2900pro yu gigatekte bekliyordum, gelince fiyat uygun olursa alicaktim. fakat artik gigatekten herhangi bir sey alabilecegimi sanmiyorum. sizde bosverin lanet edin. kurun vista yi bakin keyfinize. su an derse girmeliyim. kolay gelsin...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.