Şimdi Ara

ocz reaper 4x1 pc8500 ram sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaslar dün bi ram aldım suan kullandığım ramlerin aynısı 2x1 gb ocz reaper 1066 mhz ram bunun aynısından aldım ancak 4 ünüde takınca mavi ekran cıkıyo bazen acılıyo memtest yaptığım zamanda mavi ekran cıkıyo uyumsuzluk olcağını sanmıyorum ayrıca yeni aldıklarımı takıp eskilerini cıkardığım zaman test ediyorum gene sorun yok sadece 4 ünü birden takınca sorun oluyor yardım edin lütfen
    sistem

x48-ds5
    e8400 işlemci
    550 wat ocz fatality

• Ramlerden sadece 1 tanesini çıkar diger 3 ü takılıyken açmayı dene. Büyük ihtimal sorunsuz çalışır. İlla 4 ünüde kullanacaksan ramleri 800 e voltajıda 1.8 e çekip dene öyle yaparsan çalışır ama performans kaybı olur. Şunu deneyebilirsin Voltajı yavaş yavaş artır 1.8 voltan ramin üzerinde yazan voltta kademe kademe çık. Bunu yaparken hızı 800 mhz olsun. Sorunun kaynagı kuzey köprüsü tüm ram slotlarını doldurunca sorun yaratıyor. 2 slot ram varken ram için yeterli enerjiyi saglayabiliyor. Ama 4 slotta dolunca yetersiz kalıyor.4 slot takılınca anca standart 1.8 v lik ram ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. daha yüksek güç isteyen performans rami oldumu sorun çıkarmaya başlıyor. Bide 3 tane ram takılıyken raminin destekledigi maksimum voltu vermeyi dene ramin 2.1 2.3 volt arası güç istiyormuş 2.3 volt ile dene. Bende ram takviyesi yapacaktım bu sorun yüzünden kararsız kaldım.

• evet daha yeni okudum kusura bakmayın 3 ram takılıyken calısıyor flex memory mode adı altında calısıyor ama memtest yaptığım zaman hata veriyor genede ama mavi ekran falan almıyorum bi deniyim 800 e cekip 1.8 volt saolun yorum için deniyorum hemen
  • denedim ama 1.8 volt a düşüremedim en aşağı 1.840 oluyo genede acılmıyoya biosta sürekli reset atıyo yada windows loadingdeyken mavi ekran veriyor kısacası olmadı.peki demişsiniz kuzey köprüsünün gücü yetmiyor kuzzey köprüsüne voltaj veremiyomuyuz bide 4 slot yapmıslar anakarttı nasıl desteklemez anlamıyorum bu sorunumu cok araştırdım sadece yabancı sitelerde bilgiler var ama ben anlamadım ingilizcem olmadıgı için link versem bana tercüme edermisiniz acaba simdiden saolun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat1989 -- 8 Ekim 2011; 14:19:50 >
  • Kuzey köprüsüne voltaj verilirde pek saglıklı olmaz. 2 slot rame çogu anakart zorlanmadan 2.50 volt verebiliyor ama 4 slot oldumu stabilite sorunu başlıyor. Benim anakartımın destekledigi ram listesine baktım maksimum olarak 1066 mhz destekliyor yazdıgı ramlerde 2 ve 4 slot ramlere ok vermiş. Bide 1066 mhz O.C yazıyor yüksek voltla çalışan ram bunlar orda sadece 2 slot için ok demiş. Bende takmaya kalksam 4 slot ram sorun çıkartıcak. Bu sorun üst düzey pahalı olan anakartlarda da olan bi sorun. Bazı anakartların özelliklerinde yazıyor. 2 slot için maksimum 2,50 v 4 slot 1.8v gibi bi yazı görmüştüm. 3 slot ram de çalışıyorsa o şekilde kullanabilirsin. Daha önce yazdıgım gibi 3 slot ram takılı iken 2.3 v vermeyi dene kaldırabilecek mi bak. Bende yabancı forumlarda araştırdım bu sorunla karşılaşan çok olmuş. Çoguda güçlü bi anakarta sahipti. Bu sorunu pekte çözenini görmedim çogunda sorunun neyden kaynagını bile çözememişler. Bide şunu deneyebilirsin en fazla 1.840 oluyor demiştin. hızıda 800 yapıp 2 ram tak aç kapat 3 tak aç kapat 4 tak belki açabilir. Bazı overclock ramleri böyle yapınca açıyormuş. Sendeki durum biraz farklı ama işe yarar belki sistemi açabilir ama genede stabil olmaz. Ram zamanlamarın 5 5 5 15 miş açılmazsa onlarıda artırmayı dene ama ciddi bi hız düşüşü yaşarsın. Bu şekilde de 4 slot ram gene çalışmazsa 3 lü olarak kullan daha saglıklı olur. Bide anakartında quick boot enable ise disable yap.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gold Eagle -- 8 Ekim 2011; 15:19:50 >

• suan 1080 mhz de 2.08 volt 3x1 flex modunda kullanıyorum böyle idare ediyor beni 2x1 e göre performansta artıs oldu 4x1 i cok denedim beceremedim bi türlü.eğer su ankinden daha düşük calıscaksa 4x1 kullanmam daha iyi 5 5 5 15 olarak kullanıyorum suan sorun yok gibi olmadı bi servise götürcem anlayan birine orda belki yaparlar cok saol yardımların için saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat1989 -- 10 Ekim 2011; 1:50:00 >
  • 3x1 olarak o hızda çalışıyorsa iyi 4x1 olarak o hızda çalışmaz zaten. 3 gb ram günlük kullanım ve oyun için gayet yeterli oyunlarda loading süren biraz daha kısalır eskiye göre.Büyük ram isteyen programlarla ugraşmıyorsan bi sıkıntın olmaz 3gb rahat yeter. Hız olarakta standart hızı geçip 1080 mhz yapmışsın sorunda çıkmamış onun daha üstünde bi hızada çıkabilir. Anakartın derdi 4 slot ram olunca başlıyor demek ki. Deneyebilecegin 1 2 şey dışında tüm her şeyi denedin. Bu sorun ddr 2 lere özel bi şey heralde ddr 3 te böyle bi şey duymadım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.