Şimdi Ara

OCZ 600W ve 2 x 5870/5970?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar paneldeki OCZ Stealth xstream 600W PSU HD 5970 veya 2x HD 5870 için yeterli olur mu?

Şu an tek 5870'in performansından acayip memnunum, doğal olarak hiçbir oyunda performans konusunda sıkıntı yok ve 5 aydır @ 940/1260 MHz hızında çok samimi bir ilişkimiz var kendisiyle Ama bir kaç ay içinde kendimi tutamayıp ya 5970'e ya da 2. bir 5870'e geçip performansı katlama girişiminde bulunabilirim, hazır fermiler HD 5870 ve 5970 karşısında inim inim inlerken (2. 5870 e pek sıcak bakmıyorum CF ve SLI sistemlere güvenmediğimden, ama yine de sorayım bir ihtimal)

Güç kaynağını da biraz daha üst modele çekmek gerekir mi? 5970 veya 2. 5870 i alırsam OC de yapacağımı göz önünde bulundurarak cevap verirseniz sevinirim.

Ayrıca şunu da sorayım: 2 x 5870, tek 5970'den bariz şekilde daha performanslı olur değil mi? Aslında zaten önümüzde tek 5870'i zorlayacak bir oyun da gelmiyor ama, böyle bi manyaklık gibi bişey olabilir bende, ondan soruyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 14 Mayıs 2010; 2:38:12 >

• Bence şu an için 5870CF ye gerek yok.Ayrıca zaten kartı @ 940/1260 MHz hızlarında kullanıyorsunuz ki bu zaten hayli hayli yeter bütün oyunlarda.Bence Mafia 2,Crysis 2 çıkmasına doğru alın
    Psu ya gelince:
    5870 188wat * 2=376w
    Panelin açılmıyor sistemini göremiyorum ama ona oc ile +150w işlemciye pay bırakalım.
    Şimdiden 526w etti.Daha hdd si vs si var.Yetmez gibi görünüyor...
    Ama 5970 300w ucu ucuna kurtarabilir belki ama oc yapılmaz o zaman da.Keyfi kalmaz o zaman kartın
    Yani önce psu.Tavsiyem Corsair

• 5870 X2 kurtarmaz ama 5970 kurtarır benim sistem 950/1200 işlemci 4 ghz'de maksimum 550 watt çekiyor normal kullanımda sıkıntı olmaz ama oc'de tehlike yaratabileceğini düşünüyorum.
  • Psu , 12V kanalından 40A-45A veriyorsa HD5970 , 45A+ veriyorsa HD5870 CF yapabilirsin.
    Senin Psu 41A çekebilmiş. HD5970 i kurtarır ama yinede zorlamanı tavsiye etmem.
    HD5870 ise O psu ile kalkışma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

Psu , 12V kanalından 40A-45A veriyorsa HD5970 , 45A+ veriyorsa HD5870 CF yapabilirsin.
    Senin Psu 41A çekebilmiş. HD5970 i kurtarır ama yinede zorlamanı tavsiye etmem.
    HD5870 ise O psu ile kalkışma.

nasıl 41 A ya? stealth extreme 600 4 rail 18A. değil mi?
  • İmzama tıklayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

İmzama tıklayın.

imzadaki bilgiler zaten farkında olduğum durumlar ve bu konuyu açıklayan birşey yazdığınıda göremedim açıkçası. ayrıca I7 965 li 5870 sisteminin yükte 218 W. çektiğini DH nin incelmesinden de biliyoruz. OC ile sistemin toplam 350 W. çekeceğini bile varsayarsak , 2. 5870 e 600W. PSU yetecektir. ki burda stealth ex. gibi kaliteli bir üründen söz ediyoruz. ben bu power ile 2x 5870 kullanılabileceğini düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melyyh -- 14 Mayıs 2010; 12:45:48 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    R7 265 Dual-X vs. Sapphire HD7850
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • HD5870 --- 190w TDP 'ye sahip X2 olsa da psu rahat yeter.

HD5970 --- 295w TDP 'ye sahiptir.
  • zotac gtx280 i amp degerlerinde kullanmıstım bu psu ile gtx280+oc güç tüketimini 5970 ye yaklaştırıyor muhtemelen kaldıracaktır..
  • Yani şimdi CF veya 5970 farketmez ikisini de kaldırır mı diyorsunuz? Bir kaldırır bir kaldırmaz diyen arkadaşlar olmuş da, kafam karıştı tabii.
  • ben kaldıracağını düşünüyorm. mevcut bilgi seviyem sonucu böyle düşünüyorum...
  • Arkadaşlar konuyu gördüm ve OCZ`nin aynı seri psusuna sahibim ancak testteki bir ifade aklımı karıştırdı bu ne demek oluyor bilgisi olanlar yardımcı olabilirler mi? OCZ StealthXStream 600W (OCZ600SXS) için kullanılan ifade aynen şöyle;

quote:

Anakarta bağlanacak fişler 20+4 pin ve 4+4 pin olarak hazırlanmış. Ekran kartları için bir adet 6 pin, bir adet 6+2 pin fiş var ama bu iki fişin de aynı kablo üzerinde olması iyi olmamış.

http://www.darkhardware.com/inceleme/psu_test-ekim09-04

Psudaki 6 ve 8 pinlik vga kablosu aynı hat üzerinden gelmesi gibi birşey mi? 12V akımı yönünden eksi bir şey mi oluyor? Bilgilendirebilirseniz sevinirim

GTX 480 alma yada HD5870 crossfire yapma hayalim vardı bu psuyla yapamayacak mıyım?

• quote:

Orijinalden alıntı: ftrzk

Arkadaşlar konuyu gördüm ve OCZ`nin aynı seri psusuna sahibim ancak testteki bir ifade aklımı karıştırdı bu ne demek oluyor bilgisi olanlar yardımcı olabilirler mi? OCZ StealthXStream 600W (OCZ600SXS) için kullanılan ifade aynen şöyle;

quote:

Anakarta bağlanacak fişler 20+4 pin ve 4+4 pin olarak hazırlanmış. Ekran kartları için bir adet 6 pin, bir adet 6+2 pin fiş var ama bu iki fişin de aynı kablo üzerinde olması iyi olmamış.

http://www.darkhardware.com/inceleme/psu_test-ekim09-04

Psudaki 6 ve 8 pinlik vga kablosu aynı hat üzerinden gelmesi gibi birşey mi? 12V akımı yönünden eksi bir şey mi oluyor? Bilgilendirebilirseniz sevinirim

GTX 480 alma yada HD5870 crossfire yapma hayalim vardı bu psuyla yapamayacak mıyım?

aynı hattan olması değil problem. aynı kablo üzerinden olması. yani akım aynı akblo üzerinedn geçecek. farklı kablo olsaydı , mm2 başına düşen akım yoğunluğu azalacaktı. yani kablo ne kadar kalın olursa o kadar iyi olur. kabloyu kalınlaştırmak yerine , 2 ayrı kablo kullanmakta çözüm olabilir. ama şunu da unutmamak lazımdır ki , OCZ bunun teslerini yapmıştır sanıyorum. o kalınlıktaki kablo , o akımı karşılayabilecektir....

• ikisine de uğraşma derim. kaldırır ama ikisiylede oc yapamazsın o zamanda tat kalmaz ki o kartlarla. o kadar para veriyorsun madem kendi psu nu sat üzerine 100-150 koyup xilence xp800 800w falan al. en olmadı 100 tl ye bi 400-420w psu al anakart ve hdd yi ona bağla geç
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dante

Yani şimdi CF veya 5970 farketmez ikisini de kaldırır mı diyorsunuz? Bir kaldırır bir kaldırmaz diyen arkadaşlar olmuş da, kafam karıştı tabii.

Ya sen al 750-1000W arası 80+ sertifikalı bir PSU.Donanim dünyasını takip eden biri olduğuna göre.Zaten ilerde lazım olucak
  • İşi garantiye alayım o zaman CF veya 5970 yaparsam bir de PSU'yu yükselteyim. Zaten şu an yapacağım bir şey değil dediğim gibi, 5870 haliyle yeterli geliyor. Birkaç ay sonrası için tavsiye almıştım.
  • olabilir ama 2sini de yapma ileride pişman olacağın işler bunlar.

bak o ekran kartı cayır cayır götürür seni sisteminden garanti veremeyeceğim tek şey ise hdd oda kolay iş.

birkaç ay sonra bile pişman olacağın iş bunlar. kullan ekran kartını elbet directx 12 ve physix cuda eyefinity testellation olduğu gibi üstüne nice teknolojiler çıkacak. O çıkanları alırsın öyle götürürsün sistemi. şu an oyunda 4850 5770 le eş performansı veriyor ama aralarındaki fark 80 tl. sebep ise 5770 in sahip olduğu YENİ teknolojiler.
  • zaten sen alana kadar ati yeni seri DX11 kartlarını çıkarır .
  • quote:

Orijinalden alıntı: tarkolar

olabilir ama 2sini de yapma ileride pişman olacağın işler bunlar.

bak o ekran kartı cayır cayır götürür seni sisteminden garanti veremeyeceğim tek şey ise hdd oda kolay iş.

birkaç ay sonra bile pişman olacağın iş bunlar. kullan ekran kartını elbet directx 12 ve physix cuda eyefinity testellation olduğu gibi üstüne nice teknolojiler çıkacak. O çıkanları alırsın öyle götürürsün sistemi. şu an oyunda 4850 5770 le eş performansı veriyor ama aralarındaki fark 80 tl. sebep ise 5770 in sahip olduğu YENİ teknolojiler.

Biliyorum hocam anlık bi düşünce oldu zaten hemen yapacağım şey değil. Zaten hiç gerek de yok bildiğimiz gibi. İleride değiştirirsem 600w yeter mi diye merak etmiştim.

• 5870 CF yapıp o.c de yaparsan 5970 i tokat manyağı yaparsın her türlü ama o psu ile sakat
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.