Şimdi Ara

OCZ 2 GB (2*1) 800Mhz Platinum XTC DDR2 CL4

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • bu ram normal hızı 4-4-4-15 ben şuan biosdan 4-4-4-14 şeklinde çalıştırıyorum.. arkadaşlar bu rami kaç kaç şekilde kaç voltajda çalıştırayım acaba performans bakımından ve fazlada ısınmasın ideal bir çalışma değeri söylermisiniz acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi borealatis -- 22 Şubat 2008; 1:04:16 >

• Yanilmiyorsam 4-4-4-12 ve 5-5-5-15'te ve default voltajda calistirilabilir (oc yapiyorsan, voltaj vermen gerekebilir), bende OCZ Reaper war ve soyledigim degerlerde problemsiz hem gunluk hem de oc ile kullaniyorum ama onun default'u da 4-4-4-15'ti sanirim. Yani sorun olmamasi gerekiyor.

Kolay gelsin,
    C Sullivan
  • çok teşekkür ederim arkadaşlar ilginiz için.. birşey daha sorucam peki ben 4-4-4-12 şekilde ayarlasam öbürleriyle bi ilişkisi olur mu yani benim eksik kaldığım ve bilmediğim bi konu var...sistemin stabil çalışması neye göre değişiyor..ben ramleri bu hızlara getirsem başka birşeylerlede oynamam gerekir mi?

Orjinalden alıntı: borealatis

çok teşekkür ederim arkadaşlar ilginiz için.. birşey daha sorucam peki ben 4-4-4-12 şekilde ayarlasam öbürleriyle bi ilişkisi olur mu yani benim eksik kaldığım ve bilmediğim bi konu var...sistemin stabil çalışması neye göre değişiyor..ben ramleri bu hızlara getirsem başka birşeylerlede oynamam gerekir mi?

Sistemini gunluk default ayarlarda mi yoksa gunluk overclock'lu olarak mi kullaniyorsun henuz bilmiyorum. Sistemin stabil calismasi, bircok seye gore degisiklik gosterebiliyor: sistem bilesenleri nelerdir? oc ile ilgili sistem uzerinde neler yapildi? Hangi bilesenler uzerinde oc yapilmak isteniyor? vb. genel sorular(sordugun sorunun cewabi genis kapsamli oldugu icin, ben de cewabi genis tuttum ;p)... Ideal gunluk default kullanim, 5-5-5-15 default voltaj ile gerceklestirilebilir.

Eger ram'lerin FSB:DRAM=1:1 oranindaysa, ram'lerindeki artislar veya azalislar, FSB hizina bagli olarak birebir degisiklik gosterecektir. Orn: 400x8 carpaninda, ram'lerin 800mhz calisacaktir (FSB hizin x 2 = Ram hizin). 450x8 carpaninda, 900mhz calisacaktir. Yani 1:1 oraninin aciklamasi kisaca sudur: 1 FSB artisi basina, 1 ram artisi. FSB'ni ne kadar arttirirsan, ram'lerin de FSB oranina bagli olarak otomatik artacaktir. Son olarak da sunu ekleyelim; ornegin, FSB'yi 500 yaptin, ram'lerinin de 1000mhz'de calisacak diye bir luksleri yok. Yani ne kadar ekmek, o kadar kofte olayi. FSB hizini ayarlarken, bu etkeni gozonunde bulundur ;)

Kolay gelsin,
    C SUllivan

• İlgin için tekrar çok teşekkür ederim anladığım akdarıyla bu işten anlayanlar arasındasın:) ama anlattıklarını tam anlayamıyorum eksiklik var bende:):) sistem bileşenlerim şu ( q6600 işlemci,512 mb 8800gts ekran kartı, 500 gb harddisk samsung sata 2 , ve 2*1 xtc ocz 800 mhz ram)NOT: ramlerin normal çalışma hızı 4-4-4-15 ben şuan 4-4-4-14 çalıştırıyoerum ve bunun dışında hiçbir donanım üzerinde oynama yapılmamıştır.......

şu ram le cpu ilişkisini kavrayamadım ve fsb dediğiniz olay nedir tam olarak..ben şmidi rame o/c yapmam işlemciyle alakası var görüdğüm kadarıyla nasıl bir bağlantı kurarak o/c yapmam laızm... yani mesela diyin ki bana şunu şu kadar artırırsan şunuda şu kadar artırman lazım ve şu dengeyi bozmaman lazım gibisinden bir açıklamada olur...forumda anlatılmaz bu uzun şey diyorsanız msn adresimi verebilriim pm den söyleyebilrsiniz.. çok teşekkürler tekrar...
    silinecek
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.