Windows 7 32 bit işletim sisteminden Windows 8 64 bit'e geçiş yaptım. Daha önce bazı excel ve Access dosyaları açılışında gerekli olan aşağıdaki "ocx" dosyalarını, yeni işletim sisteminde açamıyorum.
Aşağıdaki şekilde register yapıyorum.
01- Önce ocx dosyalarını "Windows/SysWOW64" klasörüne kopyalıyorum.
02- Başlat / Çalıştır 'a bu komutları yazıp Enter'ı tıkılıyorum. regsvr32 c:\windows\SysWOW64 \mscomct2.ocx regsvr32 c:\windows\SysWOW64 \mscomctl.ocx
03- Sonuç olumsuz ve aşağıdaki hata iletisi çıkıyor.
" Reg Svr32 "c:\Windows\" modülü yüklenemedi. İkili dosyanın belirtilen yolda depolandığından emin olun veya ikili dosyada ya da buna bağımlı .DLL dosyalarında sorun olup olmadığını denetlemek üzere hata ayıklayın.
Belirtilen modül bulunamadı."
ocx'lerin sürüm tarihi ve boyutu aşağıdaki gibidir. mscomct2.ocx 25.09.2009 18:32 ActiveX denetimi 644 KB MSCOMCTL.OCX 06B06.2012 09:49 ActiveX denetimi 1.046 KG
Değerli düşünce ve görüşlerinizi öğrenmek istiyorum.
NOT: Yaklaşık 1 Ay'dır sitemize resim bir türlü ekleyemiyorum.
çok geç olmuş ama benzer sorunları yaşayanlar için güncelleyelim. başlat menüsüne cmd yazıp sonra cmd.exe'ye sağ tıklayıp "yönetici olarak çalıştır"ı seçmediğiniz için oluyor.
İlginiz için teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: dragot
çok geç olmuş ama benzer sorunları yaşayanlar için güncelleyelim. başlat menüsüne cmd yazıp sonra cmd.exe'ye sağ tıklayıp "yönetici olarak çalıştır"ı seçmediğiniz için oluyor.