Şimdi Ara

OCTAVİA ELEGANCE MPİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
15.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Derin Mavi

Niye illa Octavia?

valla hocam o paraya o donanımı ve kaliteyi veren o sınıfta başka araç yok tabi ki ikinci elde

cevap veren arkadaşların hepsine teşekkürler peki arkadaşlar bu octavianın motor haricinde bir kornik arızası varmı ben klima kompresoru bozuldugunu ve tamirinin 1800 tl civarında oldugunu okudum birkaç yerde u bir kronik problem mi ya da başka problemi var mı aracın
  • Ben ilk kez duyuyorum klima kompresörü arızasını.Kronik değildir.2001 Golf'ümüz vardı aynı motorlu;olsa onda da olurdu.Ablamda 2004 Bora Pacific var;yine aynı motorlu;onda da birşey yok.Sarf parçaları değiştiriyoruz km'si gelince;başka yapılan bir işlem yok araca.
    Bence kronik değildir.Birinin başına gelmiştir.O da epey pahalı bir parçadır.
  • Ben de bu aracı 25-30 bin TL'ye, aslında D segmenti araç bakan bir arkadaşıma önerdim.

2003-2005 model 100 küsür bin km'de Passat, Mondeo, A4 alacağına Octavia al, 2008-2009 model aynı donanımla 20-25bin km'de bulursun dedim.

Octavia 1.6 Elegance'ın Jetta 1.6 Midline ile arasında donanım farkı var mı?

Bir de bu araçların sürekli birinci seçildiği tüketici anketleri oluyordu, onları bulamadım aklına gelen var mı? İkna edebilmek için...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quadrifoglio.

Ben de bu aracı 25-30 bin TL'ye, aslında D segmenti araç bakan bir arkadaşıma önerdim.

2003-2005 model 100 küsür bin km'de Passat, Mondeo, A4 alacağına Octavia al, 2008-2009 model aynı donanımla 20-25bin km'de bulursun dedim.

Octavia 1.6 Elegance'ın Jetta 1.6 Midline ile arasında donanım farkı var mı?

Bir de bu araçların sürekli birinci seçildiği tüketici anketleri oluyordu, onları bulamadım aklına gelen var mı? İkna edebilmek için...

bildiğim kadarıyla jetta midline da esp asr msr hill holder yok(ve birkaç elektronik sistem daha), ön ve arkada kol dayama yok ,yagmur far ve park sensörü yok hatırlayamadığım birkaç eksiği daha var ayrıca ben arkadaşınızın yerinde olsam golf passat kırması bir araç yerine kesinlikle octavia alırdım

@bucakli

dostum valla şikayetvar.com da okudum 1 2 tane google dan arattığımda da görmüştüm bi de sahibinde.com da bi ilanda bir arkadaş yazmış klima kompresorunu yeni değiştirdim diye ben de bunların üstüne acaba kronik bir arıza mı diye merak ettim bu arada bahsettiğim a5 kasa

evet arkadaşlar benim bildiğim bi kronik arızası yok gerçekte de böyle galiba değil mi

• Doğrudur.Başına gelen olmuştur.Değiştirmiştir ama dediğim gibi kompresör pahalı bir parçadır.

Mesela senin yerinde olsam yetkili ve özel vw-skoda servislerinden birkaç tanesini ararım sorarım.Böyle böyle 102'lik motorlarda klima kompresörü sık mı arıza çıkarıyor diye..

Tekrarlıyorum.Sanmıyorum.Çünkü aynı motorlu 1 aracımız oldu;birşey olmadı.4 senedir ablam kullanıyor kendi aracını;onda da birşey yok.Skoda olması birşeyi değiştirmez;sonuçta aynı motoru kullanıyor o da.
  • Sayın Ozzy,

Bu motor VOLKSWAGEN-AUDI-SEAT-SKODA'da kullanılan meşhur 1.6-MPI-102 HP motor, tek eksantrik, 8 valf, turbosuz, LPG uyumlu, sağlam bir motordur, VAG grubunun ve Türkiye'nin vazgeçemediği bir motordur. Aynı motora sahip 2010 model PASSAT'lara sıra yazılmakta, SEAT EXEO'da da benzer şekilde, GOLF VI'de de 7-DSG ile birlikte kullanılmaktadır.

DH forumun has motorudur. Hitler ve dinozorlarla eşleştirilmiştir. Yerine 1.2 TSI 105 HP gelmiş ise de basitliği ve LPG uyumu ile ucuz olması bazen de mecburiyetten yegâne tercih olabilmektedir. Bu ülkede benzin pahalı ise, ÖTV yüksek ise ve düşük hacimli basit bir motora LPG takmaktan başka her türlü çare pahalı veya dizel ise bu "102"lik motor ülkemize daha çok gelecek, satılacak, kullanılacak ve tartışılacaktır...

Eski kodu "AKL" yeni kodu "BSE"dir... Sadık Alman Kurt Köpeği gibidir... Tavuk kemiği versen bile yer, katur kutur, takır tukur...

Alamandır, Alaman! ALAMANYA ACI VATAN...!!!

• quote:

Orijinalden alıntı: bucakli

Doğrudur.Başına gelen olmuştur.Değiştirmiştir ama dediğim gibi kompresör pahalı bir parçadır.

Mesela senin yerinde olsam yetkili ve özel vw-skoda servislerinden birkaç tanesini ararım sorarım.Böyle böyle 102'lik motorlarda klima kompresörü sık mı arıza çıkarıyor diye..

Tekrarlıyorum.Sanmıyorum.Çünkü aynı motorlu 1 aracımız oldu;birşey olmadı.4 senedir ablam kullanıyor kendi aracını;onda da birşey yok.Skoda olması birşeyi değiştirmez;sonuçta aynı motoru kullanıyor o da.

tamam dostum olmadı bir arayıp sorayım octavia da böyle bir sıkıntı var mıymış
  • quote:

Eski kodu "AKL" yeni kodu "BSE"dir... Sadık Alman Kurt Köpeği gibidir... Tavuk kemiği versen bile yer, katur kutur, takır tukur...

Taner Göde farkı.
  • Hürmet, saygı ve sevgilerim sizinle olsun, kucaklar dolusu mutluluk diliyorum herkese.

Sabah PASSAT'ımla yoğun bir kavşaktan bana yeşil yandığı halde zıpkın gibi bir geçişim var, araba kendini Cüneyt Arkın tarafından fırlatılan bir ok gibi hissetti herhalde vesselam... içimden "ulan" dedim "Alaman bu, yapmış elin adamı, gündüz çalışır, gece içer, haftasonu da Karnaval, Fasching, Love Parade, Gay Pride, Lesbenlauf gibi eğlencelere katılır, sonra da haftalığı 299 Euro'ya tatile Antalya'ya gelip semizlenir..." diye "ooff" (aslında "oohh") geçirdim.

quote:

Orijinalden alıntı: enoman

quote:

Taner Göde farkı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Sayın Ozzy,

Bu motor VOLKSWAGEN-AUDI-SEAT-SKODA'da kullanılan meşhur 1.6-MPI-102 HP motor, tek eksantrik, 8 valf, turbosuz, LPG uyumlu, sağlam bir motordur, VAG grubunun ve Türkiye'nin vazgeçemediği bir motordur. Aynı motora sahip 2010 model PASSAT'lara sıra yazılmakta, SEAT EXEO'da da benzer şekilde, GOLF VI'de de 7-DSG ile birlikte kullanılmaktadır.

DH forumun has motorudur. Hitler ve dinozorlarla eşleştirilmiştir. Yerine 1.2 TSI 105 HP gelmiş ise de basitliği ve LPG uyumu ile ucuz olması bazen de mecburiyetten yegâne tercih olabilmektedir. Bu ülkede benzin pahalı ise, ÖTV yüksek ise ve düşük hacimli basit bir motora LPG takmaktan başka her türlü çare pahalı veya dizel ise bu "102"lik motor ülkemize daha çok gelecek, satılacak, kullanılacak ve tartışılacaktır...

yorumunuzu ben bucaklı arkadaşımıza cevap yazarken göndermişsiniz görmemişim teşekkür ederim değerli yorumunuz için

• iyi günler

belki skoda bölümünden ismimi duymuşsundur

öncelikle şunu belirtmek isterim ki octavia elegance modellerinde genellikle fsı motor kullanılmaktadır ve 115 hp dir

eğer düşünrseniz beni 216 533 74 74 yada 530 881 83 82 numaradan ulaşabilirsiniz

şuan elimde 2005 octavia elegance 117000 km 3 parça boyalı ve 2008 octavia elegance orjinal 36000 km araçlarımız var

Oğuşlar Group
    Skoda Bayi
    216 533 74 74
    530 881 83 82

www.oguslargroup.com 2.el ilanlarımıza bakabilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: |_-0zZie-_|

quote:

Niye illa Octavia?

valla hocam o paraya o donanımı ve kaliteyi veren o sınıfta başka araç yok tabi ki ikinci elde

cevap veren arkadaşların hepsine teşekkürler peki arkadaşlar bu octavianın motor haricinde bir kornik arızası varmı ben klima kompresoru bozuldugunu ve tamirinin 1800 tl civarında oldugunu okudum birkaç yerde u bir kronik problem mi ya da başka problemi var mı aracın

Dsotum her araçta kronik sorun olur, passatlardada klima arızalanır dediler maaşallh tık yok şimdiye kadar ... skoda çok iyi bir araçtır, forumda anlattım defalarca 6 takla atıp üstünü başını temizliyip araçtan çıkan tanıdığım var, arabanın her yeri çelik sarmal ile çevrili, çekoslavak çeliği iyi arabadır, passat alamayıp onun konforuna yakın araç arayanlar için yapılmıştır...

• quote:

Orijinalden alıntı: tolgao2000

quote:

Orijinalden alıntı: |_-0zZie-_|

quote:

Niye illa Octavia?

Dsotum her araçta kronik sorun olur, passatlardada klima arızalanır dediler maaşallh tık yok şimdiye kadar ... skoda çok iyi bir araçtır, forumda anlattım defalarca 6 takla atıp üstünü başını temizliyip araçtan çıkan tanıdığım var, arabanın her yeri çelik sarmal ile çevrili, çekoslavak çeliği iyi arabadır, passat alamayıp onun konforuna yakın araç arayanlar için yapılmıştır...

eyw. üstad yorumun içi teşekkür ederim seninle aynı düşünceleri paylaşıyoruz ama gel de bunu bizim kerata kuzene anlat ama dur bakalım aldırcam inşallah fena gaz veriyorum 2 haftadır

@sinancelik1980

hocam ilanlarınıza baktım güzel hoş araçlar fakat biz 28 milyar üzeri veya 100 bini geçmiş araçları pek düşünmüyoruz ama diyorsanız ki 31 milyar olanı 28 e bırakalım tabi ki sizi bir ziyaret ederiz fakat bu pek mümkün görünmüyor zaten ilginiz için çok teşekkür ederim

• [simage][/simage]

Uploaded with ImageShack.us
  • [image

Uploaded with ImageShack.us][/simage]
  • Arkadaslar hitler motorun iki ayri modeli var galiba yaniliyorsam lutfen duzeltiniz. AKL motor 8valf 102 hp. Digeri ise BCR MOTor 16 VALF 105 hp. 105 hp olan motorlar lpg de arasira bobin arizasj veriyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.