Şimdi Ara

Octavia 1.6 TDI DSG Tiptronik vs. Avensi 1.6 Elegant Extra

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bir yandan SUV arayışımız devam ederken(Sportage ve ASX arasında kaldık) Bir yandan da bu segmente sıcak bakmaya başladık, hem bütçe nedeniyle hem de yıllardır sedan araç kullanmış olma alışkanlığından dolayı. İki aracın da anahtar teslim fiyatı 59 bin seviyesinde. İkisi de bazı eksiler dışında gayet alınabilir görünüyor. Kullananlar, almayı düşünenler, daha önce benim gibi bu ikilemde kalmış olanlar yorumlayabilirler mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: taltrap

Merhaba,

Bir yandan SUV arayışımız devam ederken(Sportage ve ASX arasında kaldık) Bir yandan da bu segmente sıcak bakmaya başladık, hem bütçe nedeniyle hem de yıllardır sedan araç kullanmış olma alışkanlığından dolayı. İki aracın da anahtar teslim fiyatı 59 bin seviyesinde. İkisi de bazı eksiler dışında gayet alınabilir görünüyor. Kullananlar, almayı düşünenler, daha önce benim gibi bu ikilemde kalmış olanlar yorumlayabilirler mi?

Avensis octiyi biçer.
    Farklı sınıf araçlar bunlar.D sınıfı araba varken C sınıfına Selamun Aleyküm dahi denilmez.
  • octi güzel araç hoş araçta Avensis gibi bir üst sınıf araç varken pek bakılacak araç değil. Sadece yılda 20-25 000 i geçiyorsanız dizel-otomatik olduğu için yönelinebilir.
  • ikiside farklı segmentte araçlar olsada octavia 1.6 tdi manuel'i avensis 1.6 benzine tercih ederim.
  • sen sen ol sakın bir üst sınıf araç ile alt sınıf aracı mukayese etme..
  • Avensisi beğenmeyen tek benmiyim ? .. o gün toyota bayisine gidiğimde arabanın içerisine oturdum ama çok sıktı öyle böyle değil ... çok dar geldi bana ... pekte konforlu gelmedi bana ... ama dıştan çok büyük araba gibi duruyor ..
  • Cevaplar için herkese teşekkürler. Segment farkı denilmiş ama segment ayrımlarını çok iyi bilmem, fiyat ve donanım açısından aynı segmente ait gibi geldi bana fakat değilmiş bunun öğrendim.

Forumu bir süredir okuyorum iki araç için de. Octavia için belirtilen olumsuz şeyler, rüzgar sesi alması, malzeme kalitesinin çok üst düzey olmaması, genelde Jetta ile karşılaştırılıp madar olması.

Avensis için ise, atak değil, basınca gitmiyor, ikinci eli çok popüler değil gibi olumsuz şeyler yazılıyor.

Açıkçası aracı 1 yıl kullanıp satmak için almıyorum. Nasip olursa uzun yıllar, karşıma bir ev, iş fırsatı olursa mecburen elden çıkarana kadar kullanmak istiyorum.

Bu durumda yakıt ve bakım konusunda hangi araç daha ekonomik olur?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Avensis + LPG
  • quote:

Orijinalden alıntı: taltrap

Cevaplar için herkese teşekkürler. Segment farkı denilmiş ama segment ayrımlarını çok iyi bilmem, fiyat ve donanım açısından aynı segmente ait gibi geldi bana fakat değilmiş bunun öğrendim.

Forumu bir süredir okuyorum iki araç için de. Octavia için belirtilen olumsuz şeyler, rüzgar sesi alması, malzeme kalitesinin çok üst düzey olmaması, genelde Jetta ile karşılaştırılıp madar olması.

Avensis için ise, atak değil, basınca gitmiyor, ikinci eli çok popüler değil gibi olumsuz şeyler yazılıyor.

Açıkçası aracı 1 yıl kullanıp satmak için almıyorum. Nasip olursa uzun yıllar, karşıma bir ev, iş fırsatı olursa mecburen elden çıkarana kadar kullanmak istiyorum.

Bu durumda yakıt ve bakım konusunda hangi araç daha ekonomik olur?

üst segment olması donanım güvenlik ve konfor konusunda daha başarılı olmasını getirir , octi de güzel araba ama avensisin yanında adı okunmaz . avensis düşük devirlerde atak değil denebilir ama basınca gitmiyor diyenler atıyor basınca baya baya gidiyor, servis konusunda toyota daha uygun ve kaliteli, ikinci eli de octiden kötü değil toyota ikinci elde daha çok tercih ediliyor . octi nin tek tercih sebebi dizel oluşu olabilir eğer senede 20 bin ve üzeri km yapıyorsanız octi yok daha azsa avensis kesinlikle .
    otomatik vitesden anlamam ama DSG ile ilgili şikayet çok şahsen bulaşmayın derim . avensis cidden sağlam bir araç çok uzun süre problemsiz hizmet edecektir .

• Avensis + lpg hem ekonomi hem üst sınıfın konforu hem sorunsuzluk
  • Avesis basınca gitmiyor diyen bence basmayı bilmiyor hocam. Otm zorunluluğu yoksa kesinlikle avensis.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yav yemişim segmentini. Türkiye gibi bi ülkede yaşıyorsunuz ne segmenti. Bu ülkede önemli olan tek segment AZ YAKMASI.

Biri dizel otomatik, diğeri benzin manuel.
    Eğer yılda 15 000 fazlası yapılacaksa ve İstanbul gibi dur kalk olan trafiği keşmekeş bi ilde yaşanacaksa öle dendiği gibi Avensis Octiye hiç bir şey yapamaz.
    Kesinlikle Octavia.

Ha ben küçük bi şehirdeyim zaten az km yapıyorum dersen o başka..
  • avensisin ikinci eli sizi düşündürüyorsa octavia'dan da uzak durun derim. ilerde satmak istediğinizde alacak kişi fikir sahibi olmak için internete konu açar, dsg denildiği an o konu kapanır. insanlar garantisi bitmiş dsg almaya korkuyorlar.
  • Geçen sene bende bu ikilemdeydim.
    Geniş bagaj ve senede ortalam 22-24bin yol yapmamdan dolayı
    Octavia tdi manuel aldım.

pişman mısın dersen hiç değilim..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cetiner19 kullanıcısına yanıt
    Avensis boyutu + donanım ve LPG uyumu ile daha avantajlı bence..
  • Octavia'nın Avensis karşısında pek bir şansı yok zaten aralarında sınıf farkı var dolayısıyla Avensis her yönden üstün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: peugeot-406

Avensis boyutu + donanım ve LPG uyumu ile daha avantajlı bence..

Bunun tersi birşey söylemedim bende hacam, ama kim ne derse desin belli bir km'nin üstünde dizel şart oluyor. Ve benim gibi hala lpgye alışamayan-sevmeyenler olabilir.
  • bu iki araçtan bir octavia kullanıcısı olarak kesinlikle avensis derim.
    yakıt ekonaomisi için avensis lpg bağlanarak kullanılabilir.lpg li avensis ve dizel octi arasında yakıtta dağlar oynamaz.
    octavia şayet otomatik olacaksa almayın mümkünse düz vitesini alın ,ilerde dsg sorun yaratmaya müsait bir şanzuman.
    ben octavia 1.4 tsi kullanıyorum bakım ücretleri yetkili serviste 15 000 bakımı 350 tl. 30 bin bakımı 550 tl dir.
    dizel kullanıcısı arkadaşlar ve avensis kullanan arkadaşlar yıllık bakım ücretlerini yazarlarsa daha net bilgi ortaya çıkar.
    birde skoda da araç arıza yapıp serviste kalacaksa yerine ikame araç verilmiyor.
    toyatada bu durum nasıl bilmiyorum ,onada bakmanızda fayda var.
    kullanışlılık olarak ise,octavia bagaj olarak mükemmel,ön kabin genişliği ikiside aynı sayılır.ama arka koltukta toyotada şaft tüneli yok ve arka koltuk octavia dan daha rahat.yeni octavialarda birde arka süspansiyon bağımlı,arka koltuk yolculuğu avensis önde.bence ikisinide test edip öyle karar verin.
    gerçi 8 yıldır skoda kullanıyorum ve kullandığım araçların hiçbirisi serviste kalmadı.bu sebeple ikame araca gereksinim duymadım.
    fakat bu kalmayacağı anlamınada gelmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canmert2005 -- 11 Temmuz 2013; 23:16:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bLooP

Yav yemişim segmentini. Türkiye gibi bi ülkede yaşıyorsunuz ne segmenti. Bu ülkede önemli olan tek segment AZ YAKMASI.

Biri dizel otomatik, diğeri benzin manuel.
    Eğer yılda 15 000 fazlası yapılacaksa ve İstanbul gibi dur kalk olan trafiği keşmekeş bi ilde yaşanacaksa öle dendiği gibi Avensis Octiye hiç bir şey yapamaz.
    Kesinlikle Octavia.

Ha ben küçük bi şehirdeyim zaten az km yapıyorum dersen o başka..

segmenti değil ama 4 gün cezayı yemiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Juhziz-

Avensisi beğenmeyen tek benmiyim ? .. o gün toyota bayisine gidiğimde arabanın içerisine oturdum ama çok sıktı öyle böyle değil ... çok dar geldi bana ... pekte konforlu gelmedi bana ... ama dıştan çok büyük araba gibi duruyor ..

Baktıgınız aracın avensis olmama ihtimali var mı acaba?

avensise dar ve konforsuz diyecek anlayışı çözemiyorum. Hadi lüx araca binen birisi konforsuz diyebilir ama dar demek biraz saçma olmuş...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.