Şimdi Ara

OCTAVIA 1.6 TDI DSG ŞANZIMAN PROBLEMi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
23.893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar yaklaşık 9 ay önce octavia mı alınca çok sevinmiştim ama iki haftadır resmen paranoya oldum araba d2 viteste yaklaşık 20 ila 30 km süratlerde titremeye başladi su andaki km si 14250 ve yuce otonun servis yolunu tuttum ustabasi aracı kullandı ve titreşimi oda gördü yazılım vs dedi aracı bilgisayara bağladı sonrasında ise 1 aya kadar yeni bir yazılım gelecegini o zaman problem kalmayacağını söyledi ama diğer forumlardaki yorum ve sıkıntıları görünce aslında o kadarda basit bir süreç olmayacağını anladım vw audi vb diğer markalarda kullanılan dsg sanzumanla ilgili tamda yaşadığım problemlerin aynısı zaten yaşanıyormuş ...skoda kullanan arkadaslardan benim durumumda olan var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • d2 de titreme, kavrama değişimine işaret eden bir sorun. vw servisleri bu sorunu görünce garanti harici araçların kavramasını bile ücretsiz değiştiriyorlar. servisinize bir daha gidin ve kavrama olayını sorun. yine bilmiyorlarsa doğuş (yüce= otoyu arayın bence.
  • Bugün serviste kavrama degisimine karar verdiler fakat yapılan yazılım degisimiyle su anda her viteste titremeye başladı dokunuldukca araba bozuluyor bende artık bunaldim...durduk yere can sıkıntısı teşekkürler cvp icin

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ayazmaphoto

    Bugün serviste kavrama degisimine karar verdiler fakat yapılan yazılım degisimiyle su anda her viteste titremeye başladı dokunuldukca araba bozuluyor bende artık bunaldim...durduk yere can sıkıntısı teşekkürler cvp icin

    Kavrama değişimine karar verildiyse, değişimden sonra bir sıkıntınız kalmayacaktır.

    6 dsg zor problem verir ancak tamiri çok pahalıdır, 7 dsg de ise çok yoğun trafikte kullanımda 40-50 binde (bazen daha erken) kavrama aşınır, titreme yapmaya başlar fakat kavrama değişimi kolaydır. Manuel şanzıman araçlardaki "baskı balata" ya tekabül eder bizim bu kavrama.

    Forumlarda okuduklarınıza da çok itibar etmeyin; 7 ileri dsg nin 15.000 tl denen mekatronik ünitesi ebay vb alışveriş sitelerinde 400-500 dolarlara düştü (dahada düşeceği kanısındayım) kavrama ise çok daha ucuzlamış durumda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi In absentia -- 25 Eylül 2012; 23:08:44 >




  • Gerçi servis haftaya yapıcanı söyledi bakalım inşallah sorun çözülür çok rahat ve güzel bir sürüşü vardı arabamın tekrar eski haline dönerse rahatlıycam...teşekkürler yorum için...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu sorunları duydukça her geçen gün dsg li bir araba almaktan gittikçe uzaklaşıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ayazmaphoto

    Gerçi servis haftaya yapıcanı söyledi bakalım inşallah sorun çözülür çok rahat ve güzel bir sürüşü vardı arabamın tekrar eski haline dönerse rahatlıycam...teşekkürler yorum için...

    Sonuç ne oldu acaba?
  • DSG kullanımı çok keyifli fakat üzdümü tam üzüyor. manuELE devam :))
  • 2010 octi dsg bende de kalkislarda titreme var, arac 45 binde, dun yazilim atildi ama yinede azalsada yapiyor kavrama siparisi verdim iyi niyet garantisinden uygun bir bir fiyata degisecek, bu kavrama olayi ilginc 2012 ye kadarki dsg lerde fabrikasyon sikinti var, yeni gelecek kavrama sorunsuz olacak zaten 7 ileri dsg kerde arkadasinda dedigi gibi sanzumanin baski balatasi gibi dusunun 2 saatte degisiyor, bundan sonra rutin olarak 150-200 bin kmde bitecek tekrar degisecek ayni baska balata degisir gibi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadasla geçen hafta kavrama degisti 1 gunluk bir islem vaktin bir kismini adaptasyon aliyor, artik kalkista titreme tarih oldu yag gibi kalkiyor harika oldu maasallah, iyi niyet garantisinden de cok cuzi miktara (yaklasik 2 bakim ucreti kadar) degisti yeni nesil kavramaya sahip oldu.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 60.000 bakımında ben hissetmedim ama servis fark etti garanti kapsamında 1,5 günde teslim ettiler bana(tamir+test). 1/8 depo yakıtım eksilmiş olarak teslim aldım lakin km hiç değişmemişti... işlemden sonra yakıt tüketimim accık arttı ya da bana öyle geliyor... 7 ileri tdi+dsg oldukça memnunum... dsg iyidir...
  • Hem bu DSG arızasından sürekli para akıtıp sıkıntı yaşıyorsunuz hem de hâlâ iyidir diyorsunuz. Sanki Stokholm sendromunu andırıyor bu durum.
  • Abiler konuyu hortlatmak gibi olmasın da,
    DSG şanzımanla ilgili, hala problemi devam eden kullanıcılarımız mevcut mudur?
    2013 ve devamı serilerde hala sorun devam etmekte midir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TitaniumDioxide

    Abiler konuyu hortlatmak gibi olmasın da,
    DSG şanzımanla ilgili, hala problemi devam eden kullanıcılarımız mevcut mudur?
    2013 ve devamı serilerde hala sorun devam etmekte midir?

    Hocam octavia 2013 forumuna bak şu anda kimsenin sıkıntısı yok yeni octavia ile ilgili...
  • 2012 octavia 1.6 tdi dsg kavrama seti değişiyor. 45000 km. servis ilk önce bilgisayara bağladı bişey yok dedi. test sürüsünde ne oldugunu gösterdim. ikna oldular. yalnız kavrama seti ile bilrikte mekatronik de değişmesi gerekiyormu bilgisi olan varmı?
  • 2013 model aracımı sıfır aldım ve şu an 30.000 binde. Herhangi bir sorun yaşamadım ve açıkçası DSG'den çok memnunum. Kullandığım sayısız otomatik araç içeriside en keyiflisi DSG. Arıza verir mi bilmem, ama şu an çok memnunum. Bir sıkıntı olacaksa da dert etmem, 2018'e kadar garantisi var. Yine alacak olsam, yine ürkmeden DSG tercih ederim.
  • 2013 Octavia DSG Elegance sahibiydim. Aracımdan çok memnundum. DSG ile ilgili herhangi bir problem yaşamadım. Ancak aracımı yeniledim 2014 model özel sipariş bir araç aldım. 1500 KM de. D2 de tireme yapıyor hatta ani frenlemede araba öne doğru yığılıyor. Bir de 3 ten 2 ye ve 2 den 1 e geçerken çok sert vuruyor. Hiç bir anlam veremedim. Eski arabamla alakası yok. İlk fırsatta Doğuş'a gideceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değerli arkadaşlar bende sizler gibi buralarda okuduklarımdan yararlanarak aracımı test ediyorum. Ancak deneyimlerimi paylaşayım . Aracımda 1 den 2 ye geçerken hafif titreme oluyordu . Bu arada aracım 80 000 de. 40 000 km ye kadar ankara trafiğinde geri kalanı ankarayı aratmicak amasya trafiğinde kullanıldı. Asal otomotiv samsuna gittim defalarca bakım için bu titremeyi sorun olarak görmediklerini aracta herhangi bir hata olmadığını bana sölediler. Ancak memleketim trb ye gittiğimde bakımlarının birini oraya denk getireyim dediğimde çkr skoda ve ekibi aracımda kavrama değişiminin gerekli olduğunu söylediler. Bende fiyatını sordum 2 küsür dediler iyiniyet kapsamında değiştiler parça ve iişiğin %70 i firma tarsfından karşılandı. Tedirgindim çnkü çok şeyler okudum. Ancak korkulacak bişe yok gönül rahatlığıyla sürün titremede ortadan kalktı aracımın rahatladığını hissettim. 380 tl tuttu. Kavrama zaten debriyaj gibi biley . Baskı balata . Bitmesi çok normal. Bu yazılarıds normalde girip yazmam ortada çok fazla bilgi kirliliği var die yazıom . Bu arada aracım skoda octavıa 2012 dsg 7 ileri

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.