Şimdi Ara

OBP sizce kaldırılmalı mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    İzmir fen'deki okul sonuncusunun meslek lisesindeki başarılı bir öğrenciden daha iyi sonuç aldığını söylemişsiniz. Bu yanlıştır fen lisesindeki sonuncu öğrenci 100k larda sonuç yapar ancak meslek lisesinin iyi bir öğrencisi 20k larda yapabilir. Aobp devreye girince de 100k lık fen lisesi öğrencisi kendisi çalışmayan biri olmasına rağmen 4 sene önce kazandığı okul iyi olduğu için sıralaması 60-70k lara gelmiş olur ancak meslek lisesi öğrencisi okulundaki arkadaşları genellikle çalışmayanlar olmasına rağmen kendisi 4 sene gayret edip iyi sıralama yapmıştır ancak okul ortalaması da eklendiğinden 20k lık sıralaması 40k-50k lara geriler. Bu mudur aobp adaleti?

Herkesin başarısı kendinedir. Okul arkadaşları başarılı veya başarısız diye o öğrencinin sınav sonucunun etkilenmesi kesinlikle adalet değildir. Herkesin kendi yaptığı kendi sonucudur. Şuanki sistemde herkesin kendi yaptığı okul notları kendini etkiliyor. Ancak bu sisteminde eksiklikleri tabiyki var, bazı özel okullarda herkese yüksek not verilmesi adaletsizliği mevcut bu konuda hemfikiriz. Aobp nin kaldırılması bu açıklamamda anlattığım gerçek örneklerdeki gibi çok büyük bir adaletsizliği ortadan kaldırmıştır ve ilk 10k ya fenliselerinden başkaları girmesin sistemi olduğuna da pek çok örnekleri görerek emin olduğumu söyleyebilirim.

Aobp kaldırılarak fenliselerinin bitirildiği gibi bir cümle kullanmışsınız. Fenliselerindeki öğrencilerin çoğunluğu zaten çalışkan öğrencilerdir bu kişilere verilen fazladan puanları geri almak, diğer liselelilerinde eksilen puanlarını geri vermek yani şartları eşitlemek fenliselerini bitirmek değildir aksine şartları eşitlemektir.

İleride daha adaletli sistemlerin getirileceğini umuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muaz_35 -- 29 Ekim 2018; 12:22:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Muaz_35

İzmir fen'deki okul sonuncusunun meslek lisesindeki başarılı bir öğrenciden daha iyi sonuç aldığını söylemişsiniz. Bu yanlıştır fen lisesindeki sonuncu öğrenci 100k larda sonuç yapar ancak meslek lisesinin iyi bir öğrencisi 20k larda yapabilir. Aobp devreye girince de 100k lık fen lisesi öğrencisi kendisi çalışmayan biri olmasına rağmen 4 sene önce kazandığı okul iyi olduğu için sıralaması 60-70k lara gelmiş olur ancak meslek lisesi öğrencisi okulundaki arkadaşları genellikle çalışmayanlar olmasına rağmen kendisi 4 sene gayret edip iyi sıralama yapmıştır ancak okul ortalaması da eklendiğinden 20k lık sıralaması 40k-50k lara geriler. Bu mudur aobp adaleti?

Herkesin başarısı kendinedir. Okul arkadaşları başarılı veya başarısız diye o öğrencinin sınav sonucunun etkilenmesi kesinlikle adalet değildir. Herkesin kendi yaptığı kendi sonucudur. Şuanki sistemde herkesin kendi yaptığı okul notları kendini etkiliyor. Ancak bu sisteminde eksiklikleri tabiyki var, bazı özel okullarda herkese yüksek not verilmesi adaletsizliği mevcut bu konuda hemfikiriz. Aobp nin kaldırılması bu açıklamamda anlattığım gerçek örneklerdeki gibi çok büyük bir adaletsizliği ortadan kaldırmıştır ve ilk 10k ya fenliselerinden başkaları girmesin sistemi olduğuna da pek çok örnekleri görerek emin olduğumu söyleyebilirim.

Aobp kaldırılarak fenliselerinin bitirildiği gibi bir cümle kullanmışsınız. Fenliselerindeki öğrencilerin çoğunluğu zaten çalışkan öğrencilerdir bu kişilere verilen fazladan puanları geri almak, diğer liselelilerinde eksilen puanlarını geri vermek yani şartları eşitlemek fenliselerini bitirmek değildir aksine şartları eşitlemektir.

İleride daha adaletli sistemlerin getirileceğini umuyorum.
    çok haklısınız hocam aobp saçmalığın dibi ne alaka okulun başarısı beni ilgilendiriyor mu o ben kendi sonucuma bakarım okuldakiler malsa bana ne neden benim puanım düşecek ve bir fen lisesinin en kötü öğrencisi mesleğin birincisiniden daha iyidir düşüncesi kadar saçma bir düşünce yok ben 8de çalışmıyordum çünkü ailemden destekleyen veya umursayan kimse yoktu 380 puanla anadoluya gidebilecekken ailem yüzünden meslek lisesine gittim zaten meslek lisesinde bin tane dert çektikten sonra bir de sizin şu salak saçma puanlandırma şeylerinizi çekmeyelim Allah aşkına, dershanede 460 almış çocuk var ama çocuk tam anlamıyla çöp ne ders çalışıyor ne dinliyor boş boş geyik yapıyor. o 8.sınıftayken ailesi zorlamış ilgilenmiş ki çocuğu iyi liseye gitsin ama liseye geçince salmış şimdi bu çocuk 8de iyi yaptı diye neden durduk yere torpilli olsun ya da ben mesleğe gittiğim için bir ceza daha çekeyim? Ben zaten 4 yıl bu meslek lisesinde okurken cezaların en büyüğünü çektim şimdi de stajla uğraşıyorum ders görmüyorum ona rağmen çalışıyorum köpek gibi, peki şimdi siz söyleyin sırf meslekteyim diye beni geri atmak ne kadar mantıklı?

• -

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EfsaneMan -- 29 Ekim 2018; 14:16:47 >
  • aobp sisteminde Fen lisesi mezunlarına beleşten puan verilmiyordu. o okulda o sene mezun olan öğrencilerin sınav başarısına göre bir aralık belirleniyordu. Yani meslek liseleri de başarılı olurlar ise okul sonuncularına gelecek olan aobp'yi yükseltebilirlerdi. aynı şekilde fen lisesi öğrencileri de aynı dönemde başarısız olurlarsa onlara da gelecek puanlar düşerdi.

okul birincileri her koşulda maksimum 75 alırdı. Türkiyenin en başarılı okulunun da sonuncusu 60 alırdı. En düşük AOBP de 15 idi. 15i de Türkiye sonuncusu okulun sonuncusu alırdı. Burada amaç öğrencinin mezunu olduğu lisede yığıldığı aralıkta nerede durduğu idi.

Bir liseden herkes 95+ ile mezun oluyorsa ortada bir usulsüzlük olduğu açıktır arkadaşlar. AOBP en son 2012de uygulandı. Ben 71 mezuniyet notum ile 2012 ve 2013de aynı puanları aldım. Orta seviye bir anadolu lisesinden mezunum. AOBP şu an geri gelmez çünkü imam hatiplerin sınav başarıları ortada.
    A
    TYT puanı kullanılması da bence ayrı bir yanlış. Çünkü her sınavın zorluğu farklı oluyor. Geçen sene kolay olan sınav bu sene zor olursa ne olacak? Ayrıca soru sayılarının azaltılması da yığılmaya yol açıyor. Eskiden 160 soru ygs ve 170 soru lys ile daha geniş bir spektruma yayılıyordu puanlar. Şimdi ise 5-6 soru ile 25k 10k arasında değişebilir sıralamanız. Sınav işi bombok bir hale geldi. ygs-lys sisteminin bile aslında ne kadar güzel olduğunu düşünüyorum.

ayrıca geçen senelerde bir sayısal öğrencisi eşit ağırlıktan da sınava girebiliyordu ayrı günlerde. Puan türleri de tıp ve mühendislik isteyen öğrenciler için olması gereken bir konuydu. şimdi sayısalcı ve tmci aynı anda sınava giriyor. Sayısalcı edebiyat çözmek isterse çözebiliyor ama bu sefer feni bırakmak zorunda kalıyor.

Uzun sözün kısası sistem ygs-lys olmalı, obp maks 30 puan getirmeli. Yani yarıya düşürülmeli. aytde soru sayısı artmalı.

biz bu kadar yazıyoruz. bunca yıldır sınava giriyoruz. Ben şu an üniversite öğrencisi olarak bir kere daha giriyorum. Sistemi senelerdir tanıyorum. Ama bu kararları alıp sistemi değiştirenler sizin benim kadar bile düşünmüyor bu yığılmalar hakkında falan. Gerçekten işimiz zor. İyi bölümleri kazanmak ümidiyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayvan arkadas -- 29 Ekim 2018; 13:5:19 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.