Şimdi Ara

OBJEKTİF SIKIŞMASI

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
5.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • canon 18-200 objektifim bilinmeyen bir nedenden dolayı (düşme, çarpma vs.olmadı) sıkıştı kaldı. 50mm civarında hiç oynamıyor. zorlamakta istemiyorum.odaklama bileziğide sıkışmış gözüküyor. yurtdışından getirtmiştim. garantisi yok dalayısıyla.tamir için nereye yollasam sağlıklı olur?

• @ mcoban45,
    Sıkışma olduğunu zannetmiyorum. Lensinizin Zoom kiliti kapalı kalmış yada görünüşte açık ama tam yerine oturmamış olabilir. Kiliti (LOCK yazar) tam kapatıp ve yerine oturacak şekilde açın büyük ihtimalle düzelecektir Benimde başıma geldi Tamron 18-270 mm de.

OBJEKTİF SIKIŞMASI

Netleme bileziği ise AF/MF anahtarı AF konumunda ise Bilezik AF(Automatic Fokus) motoruna bağlanır, mekanik olarak çevirmeye zorlarsanız dişli sıyırabilir. Bu bileziği ancak AF/MF anahtarını MF (Manuel Focus)konumuna alır, AF motrundan ayırırsanız sorunsuz kullanabilirsiniz.

OBJEKTİF SIKIŞMASI

quote:

Orijinalden alıntı: mcoban45

canon 18-200 objektifim bilinmeyen bir nedenden dolayı (düşme, çarpma vs.olmadı) sıkıştı kaldı. 50mm civarında hiç oynamıyor. zorlamakta istemiyorum.odaklama bileziğide sıkışmış gözüküyor. yurtdışından getirtmiştim. garantisi yok dalayısıyla.tamir için nereye yollasam sağlıklı olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 12 Ekim 2010; 14:26:33 >

• kilit düğmesi zaten objektif tam kapalı halde (18mm) iken işlev görüyor idi. diğer orta değerlerde kilitleme yapmıyordu. şimdi 50mm civarında ve kilit düğmeside sıkışık, herhangi birşekilde objektifte uzaklaştırma, yakınlaştırma da yapamıyorum (sıkışık) ve AF yaparken ki dönen bilezikte şıkışık. her taraf sıkışmış hocam yani
  • @mcoban45,
    Eskişehir' de olduğunuza göre Foto Zeynep' e bir gösterseniz. En azından Eskişehirde bu objektif işi ile uğraşan bir usta vardır. Ayrıca siz yinede LOCK ve AF/MF anahtarları n,in konumuna dikkat edin. Açıp kapamaya çalışın. Durup dururken bu olayın olması aynı anda pek mümkün değil. Belki imalat sırasında var olan bir çapak bu duruma neden olmuş olabilir. Kilit ve anahtarla oynayınca ya düşer ya da kurtulabilir takıldığı yerden.
    quote:

Orijinalden alıntı: mcoban45

kilit düğmesi zaten objektif tam kapalı halde (18mm) iken işlev görüyor idi. diğer orta değerlerde kilitleme yapmıyordu. şimdi 50mm civarında ve kilit düğmeside sıkışık, herhangi birşekilde objektifte uzaklaştırma, yakınlaştırma da yapamıyorum (sıkışık) ve AF yaparken ki dönen bilezikte şıkışık. her taraf sıkışmış hocam yani

• hocam fazla kurcalamayım dedim, bugün istanbul erkayalara kargo ile yolladım. Teşekkürler...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.