Şimdi Ara

Objektif nasıl temizlenir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
4.700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Makinemin objektifinde parmak izine benzeyen lekeler gördüm. Gözlük beziyle hafifçe objektifi sildim.

Lekeler tam olarak gitmedi.

Bu şekilde temizlik objektife bi zarar verir mi? Bi sorum da şu: Objektifteki çok hafif lekeler fotoğraf görüntüsünü bozar mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Akıncı -- 11 Ocak 2008; 22:57:27 >

• Gözlük beziyle dairesel hareketlerle silinebilir, sorun olmaz
  • muhakkak etki eder ancak gözlük bezi çok sık kullanılmazsa çok sorun yapmaz ama tozları nemlendirmeden hafifçe vakumlayın ilk önce çünkü tozlar bile çizebiliyor silerken.

Ama daha doğru yöntemi tabi ki temizleme kalemleri

http://www.tripodfoto.com/urun.php?PID=621

soyle birsey ısınızı gorur.
  • Bu kalemlerde sanırım kimyasal temizleyiciler var. Lekeleri daha iyi temizleyebilir.Tozdan ziyade leke var
    lenste.

Neyse bu kalemi kullanalım.İnşallah temizler.

Mesajlarınız için teşekkürler
  • Gözlük bezi kullanmamaya özen gösterin bulabilirseniz Kodak'ın Lens bezleri var kullan at şeklince çok kaliteli olmakla beraber çokta temiz TRT de Canon ve Fuji kamera lenslerini onlarla temizliyoduk kağıt gibi ama pamuk gibi yumuşak ince gibi ama sağlam bi yapıya sahipti Bulabilirseniz nerde ne kadara bulduğunuzu sölerseniz sevinirim çünkü iyi araştırmadım piyasada, bulursam benimde almam lazım
  • Hama firmasının ürettiği kağıt şeklinde lens temizleme bezleri var onları tavsiye ederim. Hem fiyatı uygun hem de kaliteli.
  • o firmaların bezlerine o kadar para vermeyin. aynı bezleri scoth-brite ta marketlerde satıyor
    scoth-brite ın elektronik ürünüleri temizlemek için olan mikrofiber bezi var. üzerinde kuru kullanıma uygun diyede bir notu var. yaklaşık 3 ytl ye satılıyor. 2 tane dev gibi bez çıkıyor içinden. kenarından kesip kalanını yine tozsuz bir ortamda poşetinde saklayın. lensiniz ilk günkü gibi oluyor temizlendiğinde.
    bir ufak tüyo daha kendim kullanıyorum
    dijital makineleriniz lcd ekranının çizilmesini engellemek istiyorsanız tabela işi yapan bir reklamcıya uğrayın. onların kendinden yapışkanlı şeffaf filmleri var. onlardan küçük bir parça rica edin kendi makinenize göre göre kesip kullanın.
    özellikle boyunda taşınan makinelerin gömlek düğmesi veya benzeri şeylere sürterek çizilmesini çok iyi engelliyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tampondaki bu delik nasıl olur
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.