Şimdi Ara

### Obez ve Basık Görüntüler Sorunsalı ### (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaşlar yanlış bilgi vermemek adına yukarıdaki yazımda (Pionner için) Ekran modlarıyla ilgili bir hususu düzelteyim.
    Ekran geniş modda normal görüntü veriyor,tam ekran yapınca görünyü basık ve geniş gösteriyor.
    Yukarıda tam tersini yazmıştım.düzelteyim dedim.
    Selamlar.

4:3 yayını orjinal formatında seyretmek isterseniz panelde kenarda boşluk kalır ve efektif alan küçülür. 82 ekran panel olur 70 ekran 4:3 tv ! Tam ekran yapayım deseniz görüntünün orjinalliği bozulur. Ne yapsanız kar etmez !

Orijinalden alıntı: coppermine

42v10e nin fiyatı distribütör garantili olarak bu seviyeye düşmüşken g10 bence kesinlikle ve kesinlikle tercih edilmemeli.
    http://www.vatanbilgisayar.com/panasonic-tx-p42v10e-full-hd-106cm-plazma-tv,-1920x1080,-2.000.000:1-kontrast,-600-hz,-4xhdmi/productdetails.aspx?I_ID=41988

Kardesim tavsiyeni dikkate alacagım gun icinde incelerim her iki modeli de.
    Ne avantajı oldugu icin yazdıgın modeli oneriyorsunuz?

Bir de panasonic'in hangi modellerinde dahili receiver var? basarılı mı?
    almısken receiverli olsun tekrar o ve kablo karmasasıyla ugrasmayayım diyorum.

• V serisi panasonic'in üst seri modelleridir. 42V10e eisa 2010 en iyi panel seçilmiş bir TV'dir. (http://www.teknoyenilik.com/odullu-urunler/eisa-awards-2009-2010-odullu-urunler-belirlendi.html ) Bu Tv'de dahili HD DVB-S uydu girişi de var ayrıca.

Detaylara şu linkten bakabilirsin.
    http://www.hdtvtest.co.uk/news/panasonic-tx-p42v10-tx-p50v10-20090602153.htm

Ayrıcahttp://www.hdtvtest.co.uk/ sitesinde Best HDTVs kısmında Pioneer PDP-LX5090 modelinden sonra 2. bu TV gelmekte.

• sagol kardesim verdigin linkteki fiyat 2000 lira ancak v10e modeli.
    ib'deki fiyatı 2500 lira ancak v10 modeli. orada v10e bulamadım. farkını bilmiyorum :(

Bir de vatan bilgisayar istanbul bilişim fiyatının nasıl 500 lira altına satabiliyor?!

Bu arada vatanda da fiyatların makul oldugunu farkettim su an
    istanbul bilişimin fiyatları için refurbished yakıstırması yapıyorlar.
    Vatan'da da fiyatlar denk ya da altında. aynı durum soz konusu mu?
    vatandan alsak turkiye panasonic garantisi vs ne olacak?...

Offf caydım cayacagım yani ... PC'den izlerim tvmi pasalar gibi ne dert ne keder
  • pixelmappingde ekranın sagında solunda gosterilmeyen siyah alanlar plazmalarda burn-in sorununu olusturur mu?
    plazmasını monitor olarak kullanacak biri icin burn-in 2 gunde kacınılmaz olarak gorunuyor da?!...

bu arada philips 42pfl5604 ya da 5624'te pixelmapping destegi var mı?!
    ya da olup olmadıgını tv teknik bilgilerinden nasıl anlarız? hic bir sitede acık acık pixelmapping var/yok olarak bir kriter verilmemis?!
  • zaten plazmadan da full hd'den de vazgectim. LCD ve HD Ready almaya karar verdim ama ne yazık ki piyasada HD ready tv klamadıgı icin secenek yok :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blur

zaten plazmadan da full hd'den de vazgectim. LCD ve HD Ready almaya karar verdim ama ne yazık ki piyasada HD ready tv klamadıgı icin secenek yok :(

Hdready lcd tv alınca basık görüntü sorununu çözmüş mü olacaksınız?
    Ben tv konusunda uzman değilim , bu yüzden "hangi model tvyi almalıyım?" şeklindeki sorularınıza cevap veremediğim için lütfen alınmayın. Yine de soracağınız birşey olursa lütfen sadece PM ile sorun , lütfen mail atmayın, çünkü forumdan gelen mailler hotmailde spam olarak işaretleniyor.
    Tv konusu , ticari bir konu olduğu için forumda ve internette bilgi vermekten ziyade çoğu yerde yönlendirme ve ticari kandırmaca yapanlar kişiler ve websiteleri var. Sadece kullanıcı yorumlara bakarak tv seçin ve dikkatli olun.

Bir kişinin mesaj sayısının yüksek olması, o kişinin çok bilgili olduğunun ve hep doğru şeyleri yazdığının değil , sadece foruma çok mesaj attığının göstergesidir.
  • aynen!
  • Ekran 16:9 formatında olduğu müddetçe bahsi geçen sorun düzelmez. 1024*768 çözünürlüğündeki plazma tv'lerde dahi çözülmez. Çünkü o tip tv'lerde pikseller dikdörtgen şeklindedir ve bu şekilde çözünürlük 4:3 olmasına rağmen 16:9 görüntü elde ediliyor. Dolayısıyla eğer kaynak görüntü 4:3 ise ve siz bunu 16:9 bir tv de izliyorsanız mutlaka basıklığa, obezliğe alışmak zorundasınız. Bunun yanında normal bildiğimiz divx film ve dizilerde bu sorun olmuyor. Her ne kadar bu filmler sd yayın olarak geçsede genelde 16:9 ebatlarında oluyor. Bu sebeple basıklık sorunu ancak bizim tv yayınlarında rahatsızlık verebilir. Bu da geçici bir etki oluyor. Kısa sürede insan gözü alışıyor.
  • quote:

hd ready lcd tv alsam ki cozunurlukleri 1366x768, HTPC olarak kullanımda
    desktopta ekran kartımın desteklediği 1366x768'in uzerindeki goruntuleri gostermeyecek mi?

Büyük ihtimal vga bağlantı ile göstermez. hdmi-dvi bağlantı ile gösterme ihtimali var. Ama her zaman tv'nin çözünürlük değerine en yakın çözünürlüğü seçmek daha iyi görüntü verir. Yani tv'ye 1080p göndermek, daha iyi görüntü elde edeceğin anlamına gelmez...
    1366x768 her ne kadar 16:9 oranı olsa da SD yayın formatı, FULL HD dedikleri 1920x1080
    çözünürlüğüne çok daha iyi oturacağına ve bahsi geçen oran göze batmayacağından
    SD yayın icin LCD'de en iyi görüntüyü HD Ready verir demek yanlış olmaz.

Not: Tv panel ve işlemciyi genellemeye dahil etmiyorum.
  • quote:

@HiGHWAYMOUSE teknik ayrıntıya girmeden kabaca cevap vermistim. madem oyle anlatayım.
    HD Ready lcd cozunurlukleri 1366x768'dir. 42" plazmalarda ise 1024x768 yani ekran oranı 4:3.
    1366x768 her ne kadar 16:9 oranı olsa da SD yayın formatı, FULL HD dedikleri 1920x1080

Kısmen doğru dediklerin. Yalnız eğer bir görüntünün yatay satır sayısı 720 ve üzeri ise bu görüntü hd olarak geçer. Sd değildir yani. Ayrıca 1920*1080 liklere göre hd-ready bir tv'ye daha iyi oturur görüntü değil de daha az deformasyona uğrayarak gösterilir demek sanırım daha uygun. Yoksa görüntünün yanlara doğru genişlemesi açısından hiç bir fark olmaz.

Birde şu var: Artık çoğu tv'de bazı modlar var bu genişleme sorununu en aza indirgeyen...Mantığı şöyle: gözün odaklandığı orta bölümü sabit veya azcık genişleterek orijinal ebatı koruyor. Yan tarafları ise biraz daha fazla genişletiyor. Böylece sd yayınlarda gözün genişlemeden ötürü duyduğu ahatsızlığı en aza indirgiyor.

Velhasılı çok takılacak bir sorun değil bu. Binlerce insan alıştığına göre sen de alışırsın. Madem pc'de bağlamak istiyorsun hem hd-rady bulmakta zor diyorsun al bi fullhd derim naçizane...

• quote:

Orijinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

quote:

hd ready lcd tv alsam ki cozunurlukleri 1366x768, HTPC olarak kullanımda
    desktopta ekran kartımın desteklediği 1366x768'in uzerindeki goruntuleri gostermeyecek mi?

Büyük ihtimal vga bağlantı ile göstermez. hdmi-dvi bağlantı ile gösterme ihtimali var. Ama her zaman tv'nin çözünürlük değerine en yakın çözünürlüğü seçmek daha iyi görüntü verir. Yani tv'ye 1080p göndermek, daha iyi görüntü elde edeceğin anlamına gelmez...

Bu yuzden pixelmapping yapabilen bir modelle ilgileniyorum.
    philips 42pfl5602 ya da 5624 un bu özelliği war mı?

• bu arada 720p yayına SD yayındir demedim :) Hd yayındır evet ve o da Full HD'ye nazaran Hd ready ekrana daha orantılı oturur.
    Ya da dediğiniz gibi daha az deformasyona ugrar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

quote:

@HiGHWAYMOUSE teknik ayrıntıya girmeden kabaca cevap vermistim. madem oyle anlatayım.
    HD Ready lcd cozunurlukleri 1366x768'dir. 42" plazmalarda ise 1024x768 yani ekran oranı 4:3.

Kısmen doğru dediklerin. Yalnız eğer bir görüntünün yatay satır sayısı 720 ve üzeri ise bu görüntü hd olarak geçer. Sd değildir yani. Ayrıca 1920*1080 liklere göre hd-ready bir tv'ye daha iyi oturur görüntü değil de daha az deformasyona uğrayarak gösterilir demek sanırım daha uygun. Yoksa görüntünün yanlara doğru genişlemesi açısından hiç bir fark olmaz.

Birde şu var: Artık çoğu tv'de bazı modlar var bu genişleme sorununu en aza indirgeyen...Mantığı şöyle: gözün odaklandığı orta bölümü sabit veya azcık genişleterek orijinal ebatı koruyor. Yan tarafları ise biraz daha fazla genişletiyor. Böylece sd yayınlarda gözün genişlemeden ötürü duyduğu ahatsızlığı en aza indirgiyor.

Velhasılı çok takılacak bir sorun değil bu. Binlerce insan alıştığına göre sen de alışırsın. Madem pc'de bağlamak istiyorsun hem hd-rady bulmakta zor diyorsun al bi fullhd derim naçizane...

Higway hocanında yazdığı gibi bazı tv lerin modlarında bu sorun halledilmiş.
    Kullandığımız Pionner lx 5090 da "geniş mod" da bu sorunu çözmüşler. ama geniş moddan "tam ekran" moduna geçince görüntü basık ve geniş oluyor ve sıkıntı başlıyor.
    Selamlar.

• Arkadaşlar ,

Bu iki fotoya bakıp da hala benim lcd veya plazma televizyonumda sorun yok diyenler veya alacağı tvde bu sorunun olmayacağını düşünenler ya göz doktoruna ya da matematik öğretmenine gitmeliler.

### Obez ve Basık Görüntüler Sorunsalı ###
    Ben tv konusunda uzman değilim , bu yüzden "hangi model tvyi almalıyım?" şeklindeki sorularınıza cevap veremediğim için lütfen alınmayın. Yine de soracağınız birşey olursa lütfen sadece PM ile sorun , lütfen mail atmayın, çünkü forumdan gelen mailler hotmailde spam olarak işaretleniyor.
    Tv konusu , ticari bir konu olduğu için forumda ve internette bilgi vermekten ziyade çoğu yerde yönlendirme ve ticari kandırmaca yapanlar kişiler ve websiteleri var. Sadece kullanıcı yorumlara bakarak tv seçin ve dikkatli olun.

Bir kişinin mesaj sayısının yüksek olması, o kişinin çok bilgili olduğunun ve hep doğru şeyleri yazdığının değil , sadece foruma çok mesaj attığının göstergesidir.
  • Lcd veya plazma tvlerin görüntü modlarını gösteren 2. foto

Not: Artık nedense bir mesaja 1 den fazla foto konulmuyor. Üstteki mesaja ekleyemediğim için bu mesaja ekledim.

### Obez ve Basık Görüntüler Sorunsalı ###

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.