Şimdi Ara

O ses İsrail'de Türkçe şarkı rüzgarı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

http://odatv.com/vid_video.php?id=8EA16

İsrail'de devam eden ses yarışmasında, yarışma programının jürilerinden biri olan Türk asıllı Shlomi Shabat ile İbrahim Tatlıses'in Bebeğim şarkısı, Türkçe ve İbranice seslendirildi...

srail ile Türkiye arasındaki siyasi gerginlik süresince İsrail halkı Türkçe şarkıları dinlemekten ve söylemekten geri kalmadı.

Özellikle İbrahim Tatlıses şarkıları toplumun özellikle Doğu ülkelerinden gelen İsraillilerin dilinden düşmedi.

Bu kez de İsrail'de devam eden ses yarışmasında, yarışma programının jürilerinden biri olan Türk asıllı Shlomi Shabat ile İbrahim Tatlıses'in Bebeğim şarkısı, Türkçe ve İbranice seslendirildi.

İşte o anlar...

Shabat İbrahim Tatlıses'in birçok şarkısını seslendirmiş ve İbranice versiyonlarını İsraillilere sevdirmişti.

Shlomi Shabbat Türk Yahudilerinin ağırlıkta olduğu Yehud şehrinden geliyor.

İsrail'de İbranice sözlü Türk müziği akımı var desek yeridir.

Yarışmacı Sapphire Saban da aslında Shabat ile aynı şehirden. Yehud, Tel-Aviv'e 20 dakika mesafede Türk Yahudilerinin ağırlıkta olduğu bir şehir. Saban ailesi de Türk asıllı.

http://odatv.com/o-ses-israilde-mikrofonun-basina-gecti-ve...-0912161200.html

• Orta Doğu'nun Güneşi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel söylemişler yalnız.
  • Yahudi Türk olarak sevmesine gerek yok. Zaten İsrail halkı Türkleri çok sever. Çünkü birçok Osmanlı Padişahı onları zulümden kurtarmıştır. Biraz araştırmayla bu hadiseleri bulabilirsiniz..
  • israil dize geliyor diye konular açılmamış !!!!
  • Dost ülke
  • adam değişik bi ses rengi var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çok hoş bir şarkı değil mi
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Israilli orphaned land on yillardir turkiye konserlerinde erkin koray soylerler turkce olarak. Hangi albumu hatirlamiyorum ama albumletin tekinde sifirdan yazilmis turkce sarki var. Vokalleri de cogu turkden daha iyi turkce kullaniyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tla776

Israilli orphaned land on yillardir turkiye konserlerinde erkin koray soylerler turkce olarak. Hangi albumu hatirlamiyorum ama albumletin tekinde sifirdan yazilmis turkce sarki var. Vokalleri de cogu turkden daha iyi turkce kullaniyor.

İlk defa duydum,

Güzelmiş

• İsrailde böyle yarı gerzek programlar yayınlanıyomuymuş şaşırdım.İsrail devleti halkının düşünmesini sorgulamasını azaltıcak beyne kelepçe geçircek programları yasaklıyorlar diye biliyodum

Keşke israilde evliilk programları ve survivor olsa 10 seneye kalmaz o ülke çökerdi
  • Yanlış biliyorsunuz.

Hatta,

İsrailde aşırı dincilikte kötü birsey degildir.

Bunlar bizim dinimize uygun degil diye evdeki t.v. lerini kırıp kamyonlara aran insanları kimse gericiler, yobazlar diye yargılamaz.

Sonuçta onlarda insan. Kapitalizm onlarında kıçlarına don sağlıyor.

Olaylara baktiginizda, ya aşırı dinci yada polis vardır başrolde.

Yani hersey siyasi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksinaletinsan -- 9 Aralık 2016; 18:16:23 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.