Şimdi Ara

“O iyi insanlar, o güzel atlara bindiler gittiler”

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • “O iyi insanlar, o güzel atlara bindiler gittiler”

    Demirin tuncuna, insanın p..çine kaldık "



    Yaşar Kemal Demirciler Çarşısı Cinayeti kitabında Ermenilerin 1909 Adana katliamı sonrasında Çukurovadan kaçışını anlatmak için yukarıdaki sözü sıklıkla söylemiştir.


    “Ulan o Ermeniler kaçmasalardı, sen de avucunu yalardın. Sazanlı toprağına sen de, Abdül de kurban olurdunuz. Gül Fatma Çukurovada namlı o..spu, sen oduncu olur kalırdınız. Şükret ulan, şükret, iki dinli Serkise... Serkis Hazneciyana... Serkis Efendiye. Serkis olmasaydı... Ya kaçmasaydı...” …


    “Ne kadar bir zaman oldu şu Ermenilerin gittiği zamana? Çok olmasa gerek. Daha evlerin badanaları öyle duruyor. Şu ev de Serkisin. Bunu kim verdi sana Veli Hasan? Serkis senin baban mı?”…


    “Kasabaya geldiğinde yalınayaktın. Ve Ermeniler kaçtığında en güzel Ermeni evine sen kondun. Artin Külekyanın evini, Kendirlinin konağını sen ilkokul yaptın. Tanıdıklarına, konar göçer Türkmen Ağalarına, ileri gelenlerine teker teker Ermeni evlerini sen dağıttın. Çadırdan çıkıp Ermeni konaklarına geçtiler, işte simdi seninle Çukurovayı paya çıkmış olanlar bu Ağaların oğullandır. Hayk Topuzyanın toprağını kan eder çiftliğinin tapusunu nasıl çıkardın muallim Bey, nasıl?”...


    “Altı bin dönümlük Vartan Beğyanın tarlasını hemen onun üstüne bir gün içinde yapıverdin, niçin?”…


    “Kim akıl ederdi ki bu kasabanın nüfusu iki binden üç bine, üç binden on bine yükselecek? Yarısına Kürtlerin yerleştirildiği, geriye kalanı da harabolmuş Ermeni örenlerinin dolacağını senden başka kim, kim, kim akıl edebilirdi?”  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nonamenouser -- 25 Nisan 2021; 19:23:6 >







  • Defolup gitsinler soykırım yapıldıysa bugün Suriye'de Lübnan'da gördüğünde İsrail'de Ermeni nüfusu ve Ermeni kiliseleri nasıl var olabiliyor tarihin hiçbir döneminde orada yaşamadılar Osmanlı'nın sürgün ettiği noktalar tam da buralar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • atlara dikkat etsinler atların cevabı acıdır.

    bkz atın karabagdaki intikamı

    osmanlı sizi içinde barındırmasaydı o evleri nereye yapacaktınız arsa kimin ağrı dağı kimin,

    ya şimdi kısıldığınız kapanda bu ülke sizi içeri alıp çalışmanıza izin vermeseydi ekmeği nereden bulacaktınız.

    nankörlükte rekor üstüne rekor..teşekkür edin bari..sizde biraz akıl olsa size ekmek vereni sırtından bıcaklamazdınız turkiye sınırı tamamen kapatsa kimden dileneceksiniz.

    sizlerinki ancak kedinin aslanla dansı kadar manasızdır.bu kadar sene aramızdaydınız teşekkür et bari..teşekkür etmeyi bilenleriniz hala aramızdalar.şükür ki hepiniz aynı değilsiniz.

    şimdilik.

    matild manukyan ın yanında gülfatma bacı bakire kalır o gül fatma ki sizin bu vatanı satmaya kalktığınız fransıza rus a silah kuşanıp bu toprağı dar eden karafatma nın asil askeridir.tırnaklarıyla korur vatanını satmaz.
    o abdul ki kahraman olur vatanına laf ettirmez o milleti için savaşırken siz ki arkadan dolaşıp çeteler kurup annesini babasını öldürüp doğmamış oglunu karısının bedenini canlı canlı yarıp çıkarmış o cenini canlı canlı ateşe atmıştınız.

    tarihini öğren neden oradasınız bil sonra yaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 26 Nisan 2021; 0:43:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.