Şimdi Ara

NWZ-E443 Çalma listesi!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
5.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar... Yaklaşık 2 ay önce walkman E443 modelini aldım ben ama hala bir çalma listesi oluşturamadım bi türlü de oluşturamıyorum... Bir önceki mp3 çalarım da sony walkman idi ama onda direk olarak çalma listesine atayabiliyordum bunda yapamıyorum...Bilen arakdaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim...
    Birde bir sorum olacak E443 kullanıcıları için.Benim ilk aldığım E443 modelinde ekranda titreme olduğundan dolayı değiştirmiştim.Ancak yeni aldığım modelde de ara ara bu titreme olayı oluşuyor.Diğer kullanıcılarda böyle bir problem var mı acaba? Birde şarjı çok azken kapattığımda ve tekrar açmak istediğimde alet açılmıyor ve bilgisayara bağladığımda da yaklaşık bir 2 dakika sora şarj almaya başlıyor hemen tepki göstermiyor bu normal mi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melezsnape -- 24 Ocak 2010; 14:27:58 >



  • Bilgisi olan yok muu??
  • arkadaşım ben de E443 modeli var. Playlist'i şu şekilde oluşturabilirsin :
    bilgisayarıma gir , walkman simgesine çift tıkla storage media'ya gir , orda playlists diye bir klasör var istediğin şarkıları oraya sürükle bırak ( tabi o anda aletin içinde olan şarkılardan bahsediyorum ) neyse sürükleyip bıraktığın şarkıları ayrı klasörde toplayıp o klasörlere farklı farklı isimlerde verebilirsin yoksa default olarak playlist 1 playlist 2 vs olarak kalıyor . Ben bu şekilde yapıyorum gayet de güzel oluyor .
    titreme mevzusu da şu ana dek başıma gelmedi dolayısıyla bir şey diyemem . Aynı şekilde şarjı da hiç tam bitirmedim , pil göstergesinde tek diş kaldığı zaman zaten direk şarja bağlıyorum.
  • Playlisti oluşturmanın diğer bir yolu ise oluşturacağınız şarkıları seçip fareniz ile sağ tuşa basın Çalma Listesi Oluştur seçeneğine tıklayın daha sonra oluşturduğunuz .pla uzantılı dosyayı MP3 player içindeki Playlist klasörüne kopyalayın.

    Titreme olayı normal değil gibi gözüküyor.

    Şarjı tam bittiğinde şarja takarsanız bazen geç açılabilir normal bir durum zaten yanlış hatırlamıyorsam kullanım kılavuzunda da belirtilmişti bu.

    Aslında cihaz dört dörtlük bir cihaz , Türkçe karakterleri desteklese ve cihaz üzerinden dahili silme fonksiyonu da olsaydı daha da güzel olurdu.
  • Arkadaşlar işin ilginç tarafı bende playlist diye bir klasör yok ve açamıyorum da öyle bir klasör işlem yapamıyorum walkman bölümünde
  • en kolay yolu anlatacağım.

    Windows media player 11 var değil mi. Win7 kullanıyorsan zaten mutlaka vardır. Şimdi yeni bir çalma lsitesi oluştur daha mp3 çaları bağlamana gerek yok. Sen çalmalisteni oluştur içine şarkıları at ve kaydet onu. Solda çalma listelerim kısmında gözükecektir.

    Daha sonra bir kaç çalma listeni oluşturdukdan sonra mp3 çaları takıyorsun wmp11 otomatik tanıyor zaten.

    Soldaki kısımdan oluşturduğun çalma listesini sağtık eşitleme listesine göder diyorsun.

    Eşitleme listesine giden çalma listelerini eşitle butonuna basarak eşitleme işemeni başlatıyorsun ve hem müzikleri atıyor hemde çalma listesini.


  • Beyler yeni bir konu açmayayım diye buraya yazıyorum. Kız arkadaşıma e443 walkman aldık, fakat pil ses seviyesi 18'deyken ve kendi kulaklığı takılıyken 13 buçuk saat gidiyor. Garantiye göndermeli miyim ki? İstanbul'dan aldığım için değiştirme şansım yok, ben Ankara'dayım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mutsuz Son

    Beyler yeni bir konu açmayayım diye buraya yazıyorum. Kız arkadaşıma e443 walkman aldık, fakat pil ses seviyesi 18'deyken ve kendi kulaklığı takılıyken 13 buçuk saat gidiyor. Garantiye göndermeli miyim ki? İstanbul'dan aldığım için değiştirme şansım yok, ben Ankara'dayım.

    ?
  • @mutsuz son
    13.5 saatlik değeri nasıl elde ettiniz ? eğer açıp kapama yapıp daha sonra tekrar zaman tuttuysanız böyle bir değer çıkması her ne kadar normal olmasa da alette bulunan bir özellik buna neden olabilir . O da şu oluyor ki ; E443 siz onu kapattığınızı sandığınızda bile aslında kapanmıyor sonraki 4 saat boyunca bir tür stand by konumunda kendisini hazır bekletiyor bu da doğal olarak vadedilen şarj süresinin kısalması anlamına geliyor . Benim E443'üm de sırf bu özellik nedeniyle vadettiği 30 saatlik kesintisiz müzik hedefini ( 128kps mp3 formatında çalınan müzikler için ) tutturamıyor . ben şimdiye kadar max 24 saat civarı bir değer elde ettim gerçi satın alırken de 30 saatlik hedef süreyi tutturamıyacağımı biliyordum çünkü üreticiler elde ettikleri optimum süre üzerinden bu değerleri veriyorlar asla standard bir kullanıcının arasıra istemediği şarkıyı değiştirip başka bir şarkı dinlemek isteyebileceğini dolayısıyla bunun da getireceği ek tüketimin şarj süresini olumsuz etkileyeceğini hesaba katmadan . Gerçi yukarda belirttiğim özellik iyi düşünülmüş bir özellik çünkü ikide bir aleti açıp kapatmak daha fazla şarjdan yer ama aleti kesin bir şekilde kapatmak isteyenler içinde bir uygulama geliştirmeleri gerekirdi. Neyse konu çok dağıldı dediğim gibi kardeş az da olsa yukarda bahsettiğim nedenden dolayı böyle bir durum oluşmuş olabilir mümkün olduğunca alete dokunmadan tekrardan bir ölçüm yap ve çalan şarkılar da 128kps olsun. gerçi kullanma kılavuzunda çalınan şarkının kps'sine göre şarjının ne kadar gideceği de anlatılmış belki de çaldığın şarkılar çok yüksek düzeyde kaliteli olduğunda alette haliyle bunları işleyebilmek için daha fazla şarj yemiş de olabilir dolayısıyla 13.5 saatlik değeri nasıl elde ettiğin konusunda daha fazla bilgi vermen gerekiyor.

    EDIT: Pil ömrü (devamlı çalma)
    NWZ-E443/E444/E445
    Müzik
    MP3 128 kbps’de çalma Yaklaşık 30 saat

    Video
    MPEG-4 384 kbps’de çalma Yaklaşık 6 saat

    AVC Baseline 384 kbps’de çalma Yaklaşık 4 saat


    FM yayınını almada Yaklaşık 13 saat

    FM radyo programı kaydetme
    (temsili bit hızında: MP3 128 kbps) Yaklaşık 5 saat

    Ses kaydı

    MP3 128 kbps bit hızında ses kaydetme Yaklaşık 8 saat
    Gerçek pil ömrü ayarlara bağlı olarak farklılık gösterebilir. Yukarıdaki tahmini pil
    kullanım saatleri, aşağıdaki tabloda gösterilen “Pil ömrü ölçümünün temel ayarı (Daha
    uzun pil ömrü ayarı)” ile tipik kullanım koşullarını temel alır. Müzikçalar uzun bir süre
    kapalı kalsa bile, az miktarda pil gücü tüketilir.
    Pil ömrü ses ayarı, kullanım koşulları ve ortam sıcaklığına bağlı olarak değişebilir.


    VARSAYILAN AYAR -- PİL ÖMRÜ ÖLÇÜMÜNÜN TEMEL AYARI
    Ekran ayarları [Brightness] [3] -- [3]

    [Screensaver] öğesinin Blank -- Blank
    [Type] öğesi


    Ses efekti ayarları

    [Equalizer] [None] -- [None]
    [Clear Stereo] [Off] -- [Off]
    [Dynamic Normalizer] [Off] -- [Off]


    *1 [Brightness] ayarı [5] olarak ayarlanmışsa, pil ömrü yaklaşık %50 kısalabilir.
    *2 [Screensaver] öğesinin [Type] ayarı [Clock] olarak ayarlanmışsa, pil ömrü yaklaşık %20 kısalabilir.
    *3 [Equalizer] ayarı [Custom 1] olarak, [Clear Stereo] ayarı [On] olarak ve [Dynamic Normalizer] ayarı
    [On] olarak ayarlanmışsa, pil ömrü yaklaşık %50 kısalabilir.


    Kardeş 13.5 saatlik değeri bi de yukarda verdiğim durumları düşünerek bi daha değerlendir ( aletin fabrika çıkışında kullanım kılavuzunu da pdf olarak içine atmışlar eğer alet yanındaysa sende ordan direk bakabilirsin ben aletin yanında olmadığını düşünerek buraya kopyaladım ne olur ne olmaz diye ) eğer süre senin için hala makul seviyelerde değilse o zaman sony call center'ını ara . Umarım yardımcı olabilmişimdir .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx3650p -- 3 Mart 2010; 18:38:22 >




  • fx3650p cevabın için teşekkürler. Ölçümü yaparken 128 kbps'lik şarkıları kullandım ve kesinlikle aleti kurcalamadım bile. Cihazı tamamen şarj ettikten sonra açtım ve çalışır hâlde bıraktım. 13.5 saat gibi bir süre sonunda şarj bitti. Açıkçası 18-19 saat gibi bir süre bekliyordum ben ama 13.5 saat cidden az (bu süre içinde radyo ve ses kaydı özelliklerini kullanmamam göz önüne alınırsa daha da kötü bir rakam olduğu anlaşılır).



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paul Klee -- 3 Mart 2010; 20:31:53 >
  • Selam arkadaşlar, bende aleti biraz önce aldım ve playlist oluşturamıyorum. Proğramını kurdum playliste geliyorum ama içine şarkılar atılmıyor . Bu sorunu nasıl halledebilirim bilginiz var mı?

    Bu arada koskoca Sony neden hep bu tür aletlere dandik kulaklık koyar anlayamıyorum. Bu aletlere W serii telefonları da dahil. Verdikleri kulaklıklar o kadar dandik ki. Neyse bir ara Creative ep-630 bulup almam gerekiyor. Şu sorunumu çözeyimde önce.

    Edit: İmla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IwillBe -- 17 Mart 2010; 21:15:39 >
  • Sorunumu çözdüm arkadaşlar. NetX arkadaşın dediği yere geldikten sonra istediğimiz bir parçanın üzerine sağ tıklayım ''çalma listesi oluştur'''u seçiyoruz ve sorun çözülüyor.

    Alet güzel tavsiye derim. Lakin bu aleti alırken yeni bir kulaklık da alacağınızı bile bile alın aynı benim gibi. Yani aletin fiyatı üzerine bir 65-70 daha koyun kulaklık için.
  • walla henüz sony'e alternatif bulamadığım için sony kullanıyorum. 5 yıldır kullandığım en kötü sony bu. eski cihazım s733f kendi mazeme kalitesi olarak çok daha iyiydi. ama ses kalitesi olarak hala sony diyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.