Şimdi Ara

Nvidia, yapay zeka ile uçuşa geçti: Çift haneli büyün başka şirket yok!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Nvidia, yapay zeka ile uçuşa geçti: Çift haneli büyün başka şirket yok!
    Küresel olarak entegre devre tasarımı veya IC tasarımı olarak belirtebileceğimiz oyun alanındaki firmalar hem tüketicilerin azalan talebi hem de mevcut ekonomik etmenlerde ciddi şekilde etkilenmiş durumda. Çoğu endüstride olduğu gibi bu alandaki firmaların da gelirleri düşmekte fakat Nvidia tamamıyla bir istisna. Firmanın gelirlerini çok ciddi bir şekilde artırmasının arkasındaki itici güç ise şüphesiz yapay zeka.



    TrendForce tarafından yılın ilk çeyreğine dair paylaşılan verilerde toplam gelirin bir önceki dönemle neredeyse aynı kalarak 33,86 milyar dolar olduğu belirtiliyor. Bununla birlikte, TrendForce'un raporu önümüzdeki çeyrekte bir toparlanma olacağına dair de sinyaller veriyor.



    Nvidia, yapay zeka ile uçuşa geçti



    Nvidia, yapay zeka ile uçuşa geçti: Çift haneli büyün başka şirket yok!
    İstatistiklere bakıldığında, Qualcomm sektördeki yüzde 23,5'lik aslan payı ile hakimiyetini koruyor. Şirket ayrıca Snapdragon Gen 2'nin piyasaya sürülmesinin yanı sıra Samsung gibi büyük perakendecilerin yonga setini benimsemesi nedeniyle akıllı telefon bölümünde çeyrek bazda yüzde 6,1'lik bir artışa tanık oldu ve bu da gelir artışına yol açtı. Öte yandan otomotiv ve IoT sektörlerindeki gelirler ise ciddi şekilde geriledi. Böylece Qualcomm’un ilk çeyrek gelirleri marjinal olarak sadece yüzde 0,6 arttı.



    Ayrıca Bkz.ASUS’un 16GB RTX 4060 Ti varyantı ortaya çıktı: RTX 4070’ten daha pahalı olacak 



    Nvidia, yapay zeka ile uçuşa geçti: Çift haneli büyün başka şirket yok!
    Nvidia tarafındaysa işler güllük gülistanlık diyebiliriz. TrendForce, şirketin gelirlerinde önemli bir artış yaşandığını, bunun da küresel olarak üretken yapay zeka akımı nedeniyle talepteki hızlı artıştan kaynaklandığını bildirdi. Şirketin 2. çeyrekte de büyük bir kazanç elde etmesi bekleniyor. Nvidia’nın oyun ve veri merkezi bölümünün 1. çeyrek gelirleri sırasıyla yüzde 20 ve yüzde 10 artarken firmanın toplam kazancı yüzde 13,5 oranında artarak 6,73 milyar dolara ulaştı. Gelirin yanı sıra, şirketin pazar payı da büyüdü. Qualcomm'un tahtı sallantıda gibi görünüyor.



    AMD ve MediaTek gibi şirketler, talep tüm zamanların en düşük seviyesine düştüğü için envanterlerini düzeltme konusunda hala zorluklar yaşıyor. Her iki şirket de gelir ve pazar payında düşüş yaşadı ve durum şu anda şirketler için pek olumlu görünmüyor. İki şirketin de mevcut çip portföyleriyle Nvidia gibi yapay zeka müşterilerini çekemediği görülebiliyor. TrendForce, önümüzdeki dönemlerde genel olarak toparlanmanın ve gelir artışının yükselmesinin beklentisi içerisinde.




    Kaynak:https://www.trendforce.com/presscenter/news/20230620-11725.html
    Kaynak:https://wccftech.com/nvidia-is-the-only-company-to-witness-double-digit-growth-in-q1-ic-industry-rebound-expected-by-q3-2023/







  • Çift haneli büyün derken ? Artık haberler çoğu copy paste yapıldığı için kalite de düşüyor

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 4S14N_HUNT3R kullanıcısına yanıt
    Başlığı bakınca yapay zeka işlem gücünde çift hane artış var gibi anlaşılıyor ama sizin yazdığınızdan da bunu kastediyor olduğunuzu çıkaramadım.

    Gelirlerde %13,5 artış var diyor haber. Bu durumda çift haneli büyüme olmuyor mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdem552 -- 11 Temmuz 2023; 13:10:22 >
  • erdem552 kullanıcısına yanıt
    Hayır başlık yanlış yazılmış düzeltilsin diye dedim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • nvidia mobilde tuttursa cpu gpu ai 3 lüsü mobili devirir ama masaüstünde güç sorununu çözememişken mobile zor çözer

  • Evet yanlış olmuş fark etmemişim...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.