Şimdi Ara

Nvidia ve Amd doygunluk farkı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu aralar ekran kartı almak için bolca araştırma yaptım videolardan karşılaştırma izledim. Bir nokta dikkatimi çekti amd ve nvidia kartlar arasında karşılaştırmalarda nvidia kartlarda renk doygunluğu daha bir iyi gibi.
    Misal;

https://youtu.be/fB7ep7gbW-o

Kullanım deneyimleri olanlar mutlaka vardır bu ayatlarla alakalı birşey mi yoksa böyle bir fark varmıdır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yunuzeus kullanıcısına yanıt
    ben hem amd hem nvdia kartlar kullandım bence fark yok 2'side aynı.
  • Aslında tam tersi amd kartların renk doygunluğu daha iyi. Bende amd den nvidia ya geçiş yaptığımda ilk olarak renkler dikkatimi çekmişti amd de renkler daha sıcaktı nvidia da daha solgun.

• O zaman beni yanıltan videoyı çeken kullanıcının ayarları. Çünkü videlarda nvidia daha doygun gibiydi. Veya videoyu kaydettiği monitör veya pc farklı

• Dostum zamanında aynı konuyu açtım taşlayan taşlayana oldu vallahi.

Ben hem amd hem nvidia kullandım oyunlarda bence NVidia'nın leyhine texture farkı var.
  • Mantıklı çünkü keskinlik farkıda var.

Bu arada konuyu açarken yan pencerede benzer bir başlık çıkmadığı için konuyu başlattım. Bir problem olmaz inşallah

• 3 sene asus hd 7870 kullandım sonra gtx 960'a geçtim. Renkler amd tarafında cidden daha güzel görünüyor ama control panelde yaptığım bir iki ayarla bu sorunu çözdüm azda olsa
  • Kullanıcı ayarlarıyla ilgili bir durum bu özelleştirilebilir yani zaten attıgınız videoyuda taslamislar videonun like dislike oranina esit olmasindanda biseyler cikarabilirdiniz :)

• ayarlarla alakalı tamamen

• ayarla alakası yok nvidia renkleri daha canlı parlak amd renkleri biraz daha solgun yada olması gerektiği gibi diyelim nvidia sanki biraz parlatıyor renkleri
  • Dün akşam sırf Şu video için oyunu test ettim bütün ayarları sona Çektim grafik için bench yaptım ve gördüğüm sonuçtan dolayı yüklemeketen vazgeçtim izlediğim görüntü renk doygunluğu adına Video tamamen aldatıcı diyebilirim hatta yerine göre parlaklık gözümü rahatsız etti buradaki durum ayarlar ile ilgilidir kullanmadan atıp tutan acayip yorumlar kafanızı karıştırmasın anladığım kadarı ile bazı açılan ayarlardan dolayı Fps kayıpları yaşandığı için bu durum göze alınmış zaten karşılaştırma yapılan kart Gtx780,R9 380 muadili Gtx960 umarım anlaşılmıştır ısrar eden olursa temiz bir video çekip atarım...Yorumlara yine bakarız...
  • Nvidia kesinlikle daha iyi.
  • klement kullanıcısına yanıt
    Bu durum samsungun telefonlarda renk doygunluğuna abanıp, lg nin ise bizim renkler daha soluk ama gözün gördüğü gerçek renkleri yansıtıyor demesi gibi sidik yarışı durumu.

Velhasıl kelam kimisi amd'nin rengi daha iyi kimiside nvidia'nın demiş.
    O zaman yolumuz kaydadeğer fark yok köyüne çıkıyor

• Kayda değer Fark Var Ancak öyle felancaların attığı gibi Nvidia tarafında değil uzun süre Amd kullanıcı'sı olupda Nvidia kart kullanan bir sürü kullanıcı testi var hali hazırda Nvidia kart kullanıyor bunlar o konuda Ve daha eski konularda yazılanları pas geçip uydurma fanatiklikle cevap yazıyor adamın cevaba bak "bence nvidia iyidir" durum bu anlayın artık....konular...
    http://forum.donanimhaber.com/m_116313980//tm.htm#116382748
    http://forum.donanimhaber.com/m_75251432/tm.htm

kalın sağlıcakla...

• quote:

Orijinalden alıntı: klement

Kayda değer Fark Var Ancak öyle felancaların attığı gibi Nvidia tarafında değil uzun süre Amd kullanıcı'sı olupda Nvidia kart kullanan bir sürü kullanıcı testi var hali hazırda Nvidia kart kullanıyor bunlar o konuda Ve daha eski konularda yazılanları pas geçip uydurma fanatiklikle cevap yazıyor adamın cevaba bak "bence nvidia iyidir" durum bu anlayın artık....konular...
    http://forum.donanimhaber.com/m_116313980//tm.htm#116382748
    http://forum.donanimhaber.com/m_75251432/tm.htm

kalın sağlıcakla...

Tansiyonu arttırmaya gerek yok. Herkes fikrini söylemekye özgür. Yorumları okuyan kendince bir kanıya varır diye düşünüyorum. Verdiğin linkler konuyla ilgili gayet net bilgiler veriyo. Rgblerden fln anlamam ama genel kanı ve kullanıcı deneyimleri net bi şekilde paylaşılmış. Paylaşımın için teşekkürler

• Kesinlikle herkes fikrini söylemekte Özgür Ancak bazı konuların veya bazı Yorumların sırf bu olsun sırf buda varmış denilsin diye açıldığı-yazıldığı kanısı ister istemez bende oluştu yoksa herkesin düşüncesine saygı duyulmalı Ancak kullanıcı testleri Ve çoğunluk mahiyeti daha öncelikli olmalı bu konularda kimseye kızma gibi bir durum söz konusu bile olamaz ama düz "fidan" mantığı son kullanıcı adına makul olmasa gerek...
  • Yakında millet dolar, dur o mükemmel soruyu da yerleştireyim de tam olsun. "Gtx 970 mi R9 390 mı" ?

• Nerding_Gamers kullanıcısına yanıt
    Allah uçak kazası vermesin bunlar besit konular

• Nerding_Gamers kullanıcısına yanıt
    Dx12 performansından dolayı 970 diyorum.Ama daha çok güç çekiyor.

• Default ayarlarda AMD'nin renk doygunluğu daha tok ama kontrol paneli ayarlarından nvidia aynı seviyeye çekilebiliyor ya da amd nvida seviyesine çekilebiliyor.

Sonuç olarak aslında ikisi arasında fark yok tek fark renk doyguluğunu ayarlamak istemeyen veya bundan kaynaklı olduğunu bilmeyen kullanıcılar AMD renk paletini daha doygun olarak görüyor nvidia'yı ise daha soluk.

Sürücülerinde bu şekilde fabrika ayarı renk paleti seçilmiş , durum bundan ibaret
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.