Şimdi Ara

Nvidia Surround ( Çoklu Monitör ) Sıkıntısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar bir takım sıkıntılarım var.
    Asus Rog Swift PG278Q 3'lü monitör'e geçiş yapmayı düşünüyorum.Kasamda 2xSLI 980 Tİ var.
    Benim sıkıntım şu; 7680x1440 çözünürlükte GTX 980Tİ SLI gerekli performansı sağlar mı? Ortalama kaç FPS alabilirim.Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.



  • harun_n kullanıcısına yanıt
    Merhabalar. Öncelikle 980ti sli biraz zor yetecektir 3 monitöre. Onu düşünüyorsanız. Bence curved 34"-35" Acer Samsung Dell gibi markaların monitörlerine bakmanız. Çünkü 980ti sli şuan bunu kaldırır ama alacağınız sorruound gerçekten fantastik olur. Bir zamanlar 24" asus vg248qe ile denemiştim. Aşırı büyük ve kırılgan bitaner görünüm yaptığından vazgeçtim. Ama şuan çıkan acer x34 predator tam olarak bu işinizi görecektir. Sadece Türkiye ye gelmesini beklemeniz veya risk alıp amazondan stoğa girince bir tane almanız gerekir. Hem sli ile mükemmel bir performans alırsınız. Hem de gerçek surround u yaşamış olursunuz. Kaldı ki Rog Swift ler sıkıntı çıkartabiliyor. 3 ümü de temiz sorunsuz bulmanız çok zor bi ihtimal. Hem de aşırı pahalı. Tercih sizin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Pg278q çok daha iyi olan pg279q nun çıkmasıyla artık eski bir monitör ayrıca o çözünürlük için 980 sli veya başka kurulumlar hem yeterli gelmeyebilir hem de çok kısa ömürlü olur.
    Arkadaşın dediği gibi acer predetor x34 e bakabilirisiniz o monitör için 3 lü kurulumdan vazgeçen birçok kişi var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumlar için teşekkürler arkadaşlar birçok videoda bu surround için titanx kullanılmış fakat elimdeki sistem buna yeterli gelmezse ekran kartını 3leyerek bu sorunu çözebilir miyim?Bu tarz bu monitörlerle bu deneyimi yaşamış kimse yok sanırım:-)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • harun_n kullanıcısına yanıt
    Elinizde rog swift varmi bilmiyorum. Su andaki sli kurulumunuz anca 1 tanesini verimli kullanmaniza yeter. Bunu 3 monitore cikardiginiz zaman 11milyondan fazla bir pixele hukmetmeniz gerekecek. Buda sizin isinizi oldukca zorlastiracak demektir. Surrond sistem icin 1. Sirada vram gucu gerekecek. Bunu windows 10 ve dx12 ile astiginizi dusunelim. 2.siradaki gpu gucunun ne kadar verimli olacagi tartisma konusu cunku beni memnun eden performans sizi etmeyebilir.
    Bende zamaninda 3lu surroundu 278h lerden kurmustum. Fakat 2 adet 690 quad sli olmasina ragmen vram den kaybetmistik. Ayni sey simdi sizin basinizda her ne kadar kart basina 6gb lik vram ve win 10 destegi olsada bu seferde 1440 p de gpu gucune ciddi anlamda ihtiyaciniz olacak.
    Sistemin 3 yada 4 lu kart kurulumuna olan ihtiyacindan bahsetmiyorum bile.
    Benim sahsi gorusum @torukmactoo nun fikrini dusunmenizdir. Acer in 34 inc lik predator u sizi tatmin edecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yorumunuz için teşekkürler ufaktan sistemimden bahsediyim 1 adet rog swift 5960x kullanıyorum rampage VI corsair dominator 32 gb 2 tane zotac referans model 980ti artı olarak costum sıvı soğutma..
    Max. ayarlarda 2K'da fazlasıyla tatminkar sistem ama kafamdaki deli sorulardan dolayı çekincelerim var..Sistemi surround'a geçirdiğimde 2 kartın performansı yeterli gelmezse 3üncü kartıda alır takarım ondada sıkıntı yok ama bu 3 kart bu sistemde bana 30-40 fps verirse işte bu beni hüsrana uğratır :) X34 güzel bir monitör'e benziyo fakat bendeki surround aşkını geçireceğini sanmıyorum açıkçası..
  • harun_n kullanıcısına yanıt
    3 kartta 30-40 fps ye dusecegini zannetmiyorum. Birde kart sayısı arttıkca sli basarımı dusecegini de goz onunde bulundurmak lazım. Hadi 3. kartta yetmedi alalım 4. yu takalım da, kesin bir cozum gibi durmuyor. Ekran kartı haric aynı sisteme sahibiz, ben yoluma Pg279q ile devam edip uygun zamanda pg348q alarak devam etme kararı aldım.

    Yani surround gibi olmasada aynı ambiansı verecegini umuyorum.
    https://pcmonitors.info/asus/asus-pg348q-100hz-curved-ultrawide-ips/

    imzamdaki resimlerde surround ile ilgili olanlar vardı ama sanırım imgur silmiş. Bulabilirsem gene yuklemeye calısırım.
  • İzlediğim incelediğim sıkıntılardan dolayı bu sistemin en az 70-80 fps vermesini umut ediyorum.Yoksa zaten kaldırır atarım :D Bu surround işi ciddi manada sıkıntılı bir konu ama çok fantastik şimdiye dek
    videolar hariç canlı görme şansım olmadı fakat bunu yaptığımda kesinlikle inceleme videosu ve resimleri paylaşıcam..Ayrıca bahsettiğiniz monitörün baya gideri var ama sanırım henüz piyasaya çıkmadı.
    Bu kuracağım sisteme 3tane 980ti yeterli gelmezse sizce titanx'e geçmek çözüm olur mu?
  • harun_n kullanıcısına yanıt
    Sizi gpu gucunun zorlayacagini sanmiyorum. Zaten gpu yetmezse cok cok bir iki ayar kisilir. Ama vram yetmezse!!! Iste ona care yok. Titanx, 980ti den daha performansli degil ama vram yonunden garantiye aliyorlar kendilerini.
    Bende 2. Bir titanx ariyorum eger kisa zamanda bulursam dener sonucu size yazarim. Elimizde monitor var ama e.karti olmadigi icin su anda bu soruya verecek cevabim yok. Denk gelmiyor bir turlu. Bazen kart oluyor monitor olmuyor. Bazende tam tersi oluyor.
    Sorunuzun cevabi vram le ilgili bana gore.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • harun_n kullanıcısına yanıt
    https://youtu.be/Qn4XnuS4uww
    Aklima takildi youtube da bunu buldum. 3 tane 980 referans ile bu sekilde bir performans soz konusu. Diger bilesenler 4.5ghz 5820k ve 2800 mhz ram.

    Edit: kendi video mu buldum. Buyrun
    https://youtu.be/SoX3cLhm_A4



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xdeliruzgar -- 31 Aralık 2015; 21:08:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende Böyle Bir Video Buldum
    https://www.youtube.com/watch?v=uOzdvlwmGYg
  • Alta arkadaşın gönderdiği video dikkatimi çekti aynı 3 monitör ve tek gpu (gtx 980 oc) nasıl mümkün oluyor.
  • harun_n kullanıcısına yanıt
    Eger 980 de 3 tane dp cikisi varsa calistirir. Sizde 2 kart ile calistirabilirsiniz.
    Yani biz calisir calismaz olayini konusmuyoruz ki. Orada ne kadar performans var ona bakmak lazim.
    Bende gordugunuz gibi bf4 oynadim 2 gb vram ile. Ama performans tatmin etmedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 kartlı sli da yaklaşık olarak 2-2.2 kat performans alırsınız,alacağınız performans 3 kata yaklaşmaz.
    Çözünürlükte 3 e çıkacağından ve performans 3 kat düşüceğinden yaklaşık 2 katlık gpu gücüartışı onu dengeleyemez ve daha önceki yorumumda dediğim gibi pg278q artık eski bir monitör o monitöre tekrar yatırım yapıp 2 tane daha almak bence çok mantıksız olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.