Şimdi Ara

Nvidia Shield Tv (Ana Başlık) (333. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.909
Cevap
211
Favori
467.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
11 oy
Giriş

Bir NAS yoksa Shield için Emby çok kullanışlı değil. Dediğiniz gibi bir PC'ye bağımlı oluyorsunuz. Kodi ya da Plex şu an en iyi alternatif.

Edit: Emby'nin de Android için serveri varmış. Ben denemedim, deneyin isterseniz.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    TV: Sony XR-75X90J - Media Player / Streamer: Zidoo Z9X // Apple TV 4K 64GB // Nvidia Shield TV - AVR: Sony STR-DN1080 - Remote: Logitech Harmony 650 - Floorstands: Heco Metas 701 XT - Center: Definitive Technology CLR2002 - Rear: Heco Victa 201 - Atmos: Harman Kardon TS11 - Sub: Paradigm Monitor Sub12 // Stereo // Network Streamer: Raspberry Pi3/Stremio - Dac: SMSL SU1 - Bookshelfs: Castle Knight 2 - XBOX Series X - Mobile Phone: POCO F5 5G

GT: nejattoo

• denedim hepinize teşekkür ederim, son kararım, emby ya da plex server ile izlememek, uğraşmak ve öğrenmek keyifli oldu, eski bir e1 ve e2 linuxx,enigma uydu alıcısı kullanıcısı olarak epeydir yazılım uğraşmıyordum. Güzel oldu, ama pc aracılığı olmadan izleme işlerine bakacağım

teşekkürler

Ben de denedim. Emby başarılıymış Shield üzerinde. Server de çok iyi çalışıyor.

• emby sayfasında araştırırken lg-samsung vs. için de uygulama olduğunu gördüm, pc ye ve lg ye kurdum, ayarları yaptım, çalıştı, tabii aquaman filmi test idi önce ağır sonra normal çalıştı, gerek ses gerekse görüntü güzel oluyor ama yukarıda dediğim gibi pc yoruluyor, ağ üzerinden olunca gerek emb gerekse plex ile ya da samba yolu ile olanlar hep aynı pc üzerinden olunca pek gönlüm razı gelmedi, pratik çözümler bakmak gerekir,

paragon ücretli, bayağı da özellikler ayrı ayrı ücretli o ntf-exfat-fat32 vs. dosyalara da erişim ve kullanım izni veriyor; o zaman 2 tb bir hdd-ssd ye yüklenen filmler direk nvidia üzerinden kayıpsız izleme yapılabilir gibi,

farklı bir durum örneği; nvidia yedeklemeyi network üzerinden pc bağlantısı ile bir klasöre yedekledim, sonra dahili ile birliklikte dahili kullandığım 32 gb sandisk formatlayıp yeniden bağlantı yaptım ve yedeklemeyi yüklediğimde maalesef ntfs olarak kabul edip 32 gb da ntfs gözüktü, yedekleme olmadı ana 16 gb yedeklemeyi kabul etse de 32gb yi kabul etmedi, bu nedenle; tüm uygulamaları yeniden kurdum, bir ara nvidia yı fabrika ayarlarına sıfırlayıp, o yorgunlukları alıp, yeniden kuracağım, işte bu durumda da harici hdd vs. işini çözebilirsem güzel olacak

• Emby server'ı Shield'e kuracaksınız.

PC'den Emby Server'a bağlanmak için PC'de bir tarayıcıda;

http://Shield'in IP'i:8096

yazıp bağlanacaksınız. PC devreden çıkıyor böylece.

en doğru sonuca emby sitesinden ulaşabilirsiniz.

Emby de plex gibi ev dışından dan uzaktan bağlanıp filmlerimizi izleyebiliyor muyuz. Bu konuda plex çok başarılı.En son yazılımla gelen discover özelliği de çok güzel.

tüm detayları bilen ve kullananlar paylaşım yapmışlarsa farklı alanlarda oradan bakmak ve kurmak gerekebilir,

incelemelerim hala devam ediyor, ama izleneceklerin kalitesi gibi durumlar paylaşımda ki ağ vb. durumlar olumlu ya da olumsuz etki edebilir, test yapılırken küçük mb dosyalar üzerinden yapıyordum, çözüm olunca 4k dolby vs. deniyorum,

Evet böyle bir özellik var. Yalnız play store'de bir sorun varmış. TR ücreti için bilgi bulamadım.

Mağazaya gelirse 1 ay deneme için alınabilir. Bazı sorunlar tespit ettim. Ancak bu sorunlar serveri shielde'e kurup filmlerin yeri olarak da

NAS'ı göstermemden kaynaklı olabilir. Şimdilik plex'le devam. Daha önce emby server'ı NAS'a kurmuştum ancak plex'e göre çok fazla kaynak tükettiği için kaldırmıştım.

Merhabalar üstad, yazışmalarınızı ilgi ile izliyorum , plex'e bir ara bakmıştım, çok bir ayar ve özelleştirme olmadığı için çokta kullanmadım, merak ettiğim şu kodi varken , plex yada emby'i neden tercih edeyim ? Bunlarda kodi de olmayan ne var acaba ?

• plexy ve emb ücretli ve kendi sundukları ücretli filmler var, ayarlar plexy farklı emby farklı, son denemelerim sonrasında nvidia ile en iyi arkadaşın kodi olduğuna karar verdim, kurduğum paragon ile de hdd üzerinden kodi ile filmleri rahat izleyebilir durumdayım, nv de fazlalık yapmasın diye silip temiz bir nvidia ve kodiners ile yola devam edeceğim.

Diğer ikisi de ücretli film izlemek isteyenler için farklılık olabilir

Ücret konusunda bir düzeltme yapayım:

Plex ve Emby'nin sadece ekstra servisleri ücretli. Temel uygulamalar ücretli değil. Yani eğer amaç kendi diskinizdeki filmleri ağ üzerinden oynatmaksa, bu iki programı da herhangi bir ücret ödemeden kullanabilirsiniz. Ben ikisini de kullanıyorum, iki yıldır tek kuruş ödemedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    - LG OLED 65C1
    - Samsung 60KS8000
    - Apple Homepod x 2
    - Apple AirPods Max
  • lazzaro L kullanıcısına yanıt
    İlk seçeneğim olmasa da yaklaşık 1 yıldır emby kullanıyorum. Yani 1 yıl kadar önce emby'nin Android TV client'i 14 gün trial sonunda 16 TL gibi bir ücret istiyordu. Hala bu şekilde mi bilmiyorum ama ben client için ufak bir meblağ vermıştım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dousk -- 20 Nisan 2022; 12:5:47 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Teşekkürler, cümlenin girişini yanlış yazmışım,

Teşekkürler hocam. Standart ripler yada remuxları oynatırken Kodi'nin hiç bir sorunu yok. Eklentiler, skinler, altyazı fontları ve konumlandırması v.b açısından neredeyse sınırsız hareket alanı var. Görselliğinden memnunsanız ve kullanımına aşinaysanız Kodi'den vazgeçmek için hiç bir neden yok bence.

İkisinin de iyi ya da kötü tarafları var. Bu kullanıcının aradığı özelliklere bağlı biraz.

Kodi'den vazgeçmemekle beraber ağırlıklı olarak Plex kullanıyorum. Bu biraz Kodi'ye göre görselliğini beğenmem ve Dolby Vision desteğinin çok iyi olması. Bir de Plex Server'ın veri aktarım hızı SMB'ye göre daha iyi. Bunu Shield üzerinde test edemedim ama Apple TV'deki testlerde açıkça fark var Plex Server lehine. Plex'in en büyük sorunu hacimli filmlerde bazen çok düşünüyor ve ileri geri sarmada problemleri var. Genel olarak Plex daha kullanıcı dostu geliyor bana.

Emby konusunda çok deneyimim yok. Sadece HDR10plus'tan DV'ye dönüştürdüğüm filmlerde Plex ve Kodi'de sorun olmazken Emby ağır çekim oynatıyor. Plex'ten üstün olan bir yanını göremedim.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

Emby'yi eskiden kurduğunuz için mi böyle acaba. Sürekli 4 mayısa kadar deneyebilirsiniz diyor ve sürekli ücret bölümüne yönlendiriyor. Filmden de sık sık çıkıyor.

İlk başta ödemiş miydim hatırlamıyorum, çok da kesin konuşmayayım. Ama aylık ya da yıllık yeni bir ödeme yapmadığımdan eminim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    - LG OLED 65C1
    - Samsung 60KS8000
    - Apple Homepod x 2
    - Apple AirPods Max
  • HattiHitit kullanıcısına yanıt
    PLEX ve Emby server olarak ücretsiz.Fakat Emby uygulaması ücretlidir.Ücretsiz deneme hakkı veriliyor.15 gün kadar süre test edebilirsiniz .Bu süreç sonunda abonelik yapmazsanız nvidia üzerinden emby uygulamasını kullanlanamazsınız …

Roku cihazınız varsa Emby player süresiz kullanabilirsiniz.Fakat ek özelliklere aylık veya yıllık ödeme yapmanız gerekli .Emby geliştiricileri roku’yu özel bir destek sunuyor …

RokuOS ( Enigma2, Linux tabanlı ) işletim sistemi hariç ,Emby uygulaması aboneliksiz kullandırmıyor …

Bazı kişiler Emby müdehale edilmiş APK yükleme yöntemi ile kullandığı için player deneme süresini aşıyor .( neredeyse full Emby özelliklerine ücret ödemeden kullanıyor ) Ekranda Emby premıum üye olun uyarısını görmüyor ve sınırsız süre kullanabiliyor …

Orjinal Emby player yerine kodi,Apple TV ( TVOS ) infuse uygulaması kullanılabilir ve Emby server desteği mevcuttur ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 20 Nisan 2022; 20:29:32 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Emby genel olarak iyi ama Plex'in arşiv oluşturması daha iyi. Emby'de film tanımama oranı Plex'ten çok daha fazla. Apple TV'de Infuse,MrMC-Plex Server(NAS) kullanıyorum. Server açısından Plex'in hiç bir sorunu yok. Emby, Jellyfin bunları daha önce defalarca denedim. Sonuç olarak NAS'ta sadece Plex server kaldı. Server ihtiyacı için değil de daha çok playerda bir gelişme var mı diyerek Emby'i, Jellyfin'i tekrar denedim. Ancak her ikisinde de DV videolarda sorun var maalesef.

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.