Şimdi Ara

Nvidia resmen onayladı: DLSS 5, RTX 40 serisi kartlara da geliyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
2.855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
15 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu artık direkt bir yapay zeka olduğu için o dünyada yapılan her optimizasyon gelişme sonucu burayı etkileyecek.

Zaten yapay zeka modellerinde de teknoloji kar topu gibi büyüyerek ilerliyor. Bu yavaşlama sorunları çözülecek, yeni özellikler gelecek vs. vs.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Phenom II X4 940, Asus M3A78T (790GX), 2x2 GB DDR2-800 ,Samsung 2333SW 23"", Sapphire Ati HD6870 1GB, 160 Gb Intel X25-M SSD ve SCYTHE Silent Box içinde 3,5" Western Digital 750 Gb 5400 rpm sessiz HDD, 16 Mb önbellek , Lian-li PC-C32 Fanları kısılmış Kasa, Be-Queit 450 Watt güç kaynağı, Samsung DVD-RW Gümüş ön yüz, Microsoft Sidewinder X6, Cyber Snippa Intelliscope fare, SONY KDF-E50A11E 50" 3LCD HDTV, 2x Saitek P3000 Gamepad Scythe Zipang soğutucu
  • Turp salata7 kullanıcısına yanıt
    Iyi güldürdün

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Bende aynısını düşündüm, eğer DLSS 5 sızdığı halde 4000 serisine vermeselerdi çok büyük tepki çekerlerdi. DLSS 5 sızdırılıp 4000 serisinde çalıştırdıklarında, NVIDIA'nın DLSS 5'in 4000 serisine uygun değil argümanı tamamen çökmüş oldu. Sızdıranlar sağolsun:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeni kart çıkarmaycaklar tepkiler okadar büyüyebilirki şöle düşün . bu koca şirketleri yönetenlerin, nvidiayı alttan destekleyen siyasetçilerin oğuları torunları nvidia düşmanı olursa. elbet nvidianın bu kötü imaj iş anlaşmalrını etkiler.etkilemez zananediyorsunuz ama imaj hiç alaksı olmayan şeyleri net etkiler. burda oyun pazarını terketmemiş görüntüsü vermek nvidia kardeşim bunlar son kulanıcıyı unutmadı. kendilerince bi hizmet veriyorlar. havası yaratmak.bak bir sürü şirket nvidia bağımlılığındankurtulmak için düğmeye bastı. nedeni nvidianının açgözlü bir şirket görüntüsü vermesi yoksa ona barkarsan herkez google ve Oracle bağımlısı ama Oracle yada google öle bir alerji yok değilmi.admlar alttan altan paralarını kazanıyorlar ve tekelller .kimse gündem yapmıyor. yani karda yürü fazlada ses yapma:D

• 50 serisinin 40 serisine göre performansta aşırı bir artışı yoktu zaten. 40 serisine getirmemeleri hata olurdu

• 40 serisine geldin tabii de 50 serisinde bile 5.0 açıldığında performans fena halde düşerken 40 serisinde durum nasıl olur bilemiyorum. İstedikleri kadar optimize etsinler yine de 40 serisinde 5.0 kullanmak kolay olmayacak. 60 serisi almaya zorlamak için taktik bu bence.

• Turp salata7 kullanıcısına yanıt

bende rtx 5070 laptop var ben bile bunu demedim 4050 ile o iş imkansız bence hocam çokta kaptırmayın kendinizi 

Gelse ne olacak dlss 5 i açtığında 10fps alamazsın. Bu yeni teknolojiler yeni kartlar için 6000 serisinde bile tam oturmaz 7000 serisinde olgunlaşır o zaman da dlss 6 duyurulur bu sefer 7000 serisinde düzgün çalışmaz böyle gider. İlk RT teknolojisi 2000 serisinde duyuruldu oyunların standartı olması olgunlaşması kaç nesil geçince gerçekleşti

4050 + dlss 5 ile 30 fps alsan öp başına koy. 5090 gibi bir kartta bile 60 fps zorlayacak bir oyun. (dlss kapaylıyken) 5090 dlss açık olsa bile 70-80 fps belki. O kadar çok objeyi render edebilecek bir ekran kartı yok şuan. Kaldı ki 3070 ayarında olan PS5 bile 25-30 fps iken zor... Pc grafikleri daha yüksek olacak. Daha uzak görüş açısı daha kaliteli kaplamalar derken 3090 bile bende 60 belki. Ama dlss teknolojileri 3. seri kartlarda durum belli. Ben de 5090 ya da 6x serisine geçmeyi planlıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efe_CD -- 5 Eylül 2026; 05:34:05 >
  • Müşteriyi düşündüklerinden 40 serisine getirmiyorlar. Performans düşüyor, 40 serisi baya kötü performans verecektir. Nvidia da iyi performans istiyorsan 50 serisi al diyecek. Reklam yani.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

[N]aked[K]ing Klani Basvuru Formu
    6600K 4.7(o.c)ghz Msi m7 motherboard Evga 1070 FTW Corsair 240gb SSD Corsair AİR540 Cube Razer Blackwidow Mamba Tartarus Firefly ALL Chroma Asus MG279Q 2K 144hz Gaming Monitor, Imac 27 5K MacBook Pro 15 Air 14
    Beyerdynamic MMX 300 [Best Headset for Gaming]
    Sharkoon X-tatic Digital V3 5.1 Incelemesi
    Audio Technica AD900 Art Monitor Astro A40 Wireless&Wired Sennheiser Pc 360 Turtle Beach PX5 Turtle Beach Delta MW3 Limited E.Turtle Beach Tango BO2 Limited E. Bower Wilkins P5

• MFG desteği 40 serisine gelse 50 serisinden farklı kalmayacak zaten.

• Dlss bir zamanlar fps artırıyordu ne oldu da birden fps düşürmeye başladı takip edemedim

RTX 30 kullanıcısı olarak DLSS 5 desteği gelmesi gerektiğini ben de düşünüyorum ama duygusallığa da gerek yok. Seriyi unuttukları falan da yok. Hele ki çabuk unuttular ifadesi afaki olmuş... 6 yıllık kartlar bunlar. AMD tarafında çoğu seri 6 yıl sürücü desteği bile almıyor.

Nvidia tarafı 8 yıldan aşağı bırakmıyor sürücü desteğini. DLSS tarafında da 4.5'u getirdi ancak 5'i resmi olarak sunmayacak gibi. Çünkü performans kaybı çok fazla ve bu kaybı dengeleyecek bir teknoloji yok bu eski mimarilerde. Frame Gen. yok yani. Onu da getiremezler miydi? Zor. Çünkü tensor çekirdeklerinin yapısı o kadar güçlü değildi. 40 serisinde de performans tartışmalı olabilir. Ha şu var, Nvidia 10 serisine donanımsal desteği olmadığı halde RT'yi getirmişti, sırf performansın nasıl süründüğünü göstermek için. Şimdi de eski kartlara DLSS 5'i getirebilirler. Getirmeliler de. Çünkü modcular bunu yaptı bile. Resmi destekle çok daha sorunsuz ve verimli çalışabilir. Ha belki performans yine tatminkar olmaktan uzak olur ama en azından o tercih bize kalır.

• mamad kullanıcısına yanıt
    Aynen donanımsal kısıtlar varmış ama DLSS 2'den sonra pek yüzüne bakmadılar 30 serisinin. Öte yandan topluluk araçlarıyla DLSS 3 kullanılabiliyor. Modlarla yapılabiliyorsa, demek ki bazı özellikleri kullanılabilir. O kadar da zayıf değiller. 3070 Ti ile GTAO'da 4K'da DLSS 2 Performans'la 70-80 FPS alırken, Frame Generator'da AMD FSR 3'ü açınca 135'leri görüyorum. Nvidia biraz satışa oynuyor bu yeni teknolojileri sunarken..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Apeiron- -- 5 Eylül 2026; 23:19:28 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Bunu ben de anlamadım kullanıcı yararınaydı bu dlss. fps ler uçuyordu. noldu da döndü. firma kartları eskitmenin yolunu buldu da başka bir isimle çıksaydı bari  

Yoo, yüzüne bakmadılar diye bir şey yok. DLSS 4,5 bile Turing (2018 model kartlar) mimarisine geldi. DLSS 5'in gelmesi zor. Performans ciddi şekilde düşüyor deniyor (baya slayt gösterisine dönüşüyormuş, 5090 sonuçlarını gördükten sonra gerisine çok bakmadım açıkçası). Zaten DLSS 4,5'un gelmesi bile çok zayıf olmadıklarını gösteriyor. Ama bu adamlar da elbette yeni nesil kartları satmak isteyecekler. O yüzden de belli bir sınırlama getirirler eski nesil kartlara. En son özellikleri eski kartlara getirseler bile bunu bizim faydamıza olmaktan ziyade yeni nesil kartların reklamını yapmak için yaparlar. "Bakın eski kartlar nasıl da sürüyor bu özellikleri açınca" demek için yani. Örnek olarak da 10 serisine gelen ray tracing desteğine bakılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 6 Eylül 2026; 11:3:1 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.