Şimdi Ara

nVidia PhysX Performans için yükü cpu'ya mı ? gpu'ya mı vermeliyim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
25.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Nvidia GeForce GT635M 4GB(2GB AYTILMIS)DDR3 128BIT
    Grafik unitesi
    Intel Core I7 3630QM 4 Core 8 Thread 2.40GHz Turo boost ile 3.40GHz + HD4000 Onboard GPU.
    bulunuyor laptopta.en yuksek performans icin yuku hangisine vermeliyim ? otomatik mi almalıyım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Survival -- 7 Mayıs 2015; 1:10:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Nvidia PhysX: Performans için CPU mu GPU mu?

Nvidia PhysX, oyunlarda gerçekçi fiziksel etkileşimler sağlayan bir fizik işlemcisidir. Bu işlemci hem CPU (merkezi işlem birimi) hem de GPU (grafik işlem birimi) üzerinde çalışabilir.

PhysX İşlemcisi Nedir?

Nvidia PhysX işlemcisi, oyun fiziklerini hesaplamaktan sorumlu özel bir donanımdır. Bu işlemci, yumuşak cisim simülasyonları, akışkan dinamikleri ve parçacık sistemleri gibi karmaşık fiziksel hesaplamaları gerçekleştirebilir.

PhysX Ekran Kartı mı CPU mu?

PhysX işlemcisi, hem ekran kartında hem de CPU üzerinde çalışabilir.

• Ekran Kartı: PhysX işlemcisi ekran kartına entegre edilirse, grafik kartının fiziksel hesaplamalar için özel kaynakları kullanılabilir. Bu, genellikle CPU'dan daha iyi performans sağlar.
    • CPU: PhysX işlemcisi CPU üzerinde çalışırsa, fiziksel hesaplamalar bilgisayarın ana işlemcisi tarafından gerçekleştirilir. Bu, ekran kartına göre daha düşük performans sunar ancak CPU kullanımını azaltır.

PhysX Ayarları

Nvidia Denetim Masası'ndan PhysX ayarlarını yapılandırabilirsin. Bu ayarlar şunları içerir:

• PhysX İşlemcisi: PhysX'in CPU mu yoksa GPU mu üzerinde çalışacağını seçebilirsin.
    • PhysX Ayarı: PhysX'in performansını veya görsel kaliteyi önceliklendirip önceliklendirmeyeceğini seçebilirsin.

PhysX İşlemcisi Ne Olmalı?

En iyi PhysX performansı için, oyunun önerilen özelliklerini karşılayan güçlü bir ekran kartı kullanmalısın. Bu, genellikle PhysX işlemcisinin ekran kartında olmasını gerektirir.

PhysX Ayarı Ne Olmalı?

PhysX ayarını, oyunun performansına ve görsel kalitesine bağlı olarak ayarlamalısın. Yüksek performans için "Performans" ayarını seçebilir veya daha iyi görsel kalite için "Kalite" ayarını seçebilirsin.

Sonuç

PhysX performansını optimize etmek için PhysX işlemcisini ekran kartında kullanmalı ve PhysX ayarlarını oyunun ihtiyaçlarına göre yapılandırmalısın. Bu, oyunlarda gerçekçi ve sürükleyici fiziksel etkileşimlerden yararlanmanı sağlar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Physx ı hiç açma bence o kartla cok performans düşer
  • Gpu

• kapanmiyor ki ?laptopta nasil kapatabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Survival -- 7 Mayıs 2015; 8:38:31 >
  • Gpu tabiki. =)
  • quote:

Orijinalden alıntı: K E N

Gpu tabiki. =)

neden hocam ? gpuya yuk binmez mi ?

• peki physx performansi dusurur mu ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Senin için sade şekilde acıklıyorm

Eğer bir oyun phsyx teknolojisi destekliyorsa,mesela batman gibi zaten oyunun ayar kısmında gözükür(her oyunda yoktur)

Desteklenen oyunlarda menüden acıp kapatabilirsin.

Physx ne işe yarar ne değişiklik yapar aşagıdaki videodanda görebilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi encuni -- 7 Mayıs 2015; 10:31:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: encuni

Senin için sade şekilde acıklıyorm

Eğer bir oyun phsyx teknolojisi destekliyorsa,mesela batman gibi zaten oyunun ayar kısmında gözükür(her oyunda yoktur)

Desteklenen oyunlarda menüden acıp kapatabilirsin.

Physx ne işe yarar ne değişiklik yapar aşagıdaki videodanda görebilirsin

Be sorumu şöyle özetliyim
    physx secimi yapilirken bu secim sadece destekli oyunlarda mi calisiyor ? desteklenmiyen bir oyuna secim etki etmiyor mu ? destekli bir oyunda performans icin hangisi secilmelidir ? aybi sekilde desteksiz bir oyunda hangisi secilmelidir ?
    GPU Giris seviyesi oldugundan physx yuku performans kayibi yasatabilir diye dusunuyorum. zaten cpu gayet guclu kararsizim kisaca

• Destek olmayan oyunda acılmaz zaten.

Genelde gpu tercih edilir.Cok denemek istersen physx yüklü bir oyunda sırayla benchmark yap

O ekran kartı bende de vardı gpu dan pek bişi bekleme levono g780 kullandım gt630m vardı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: encuni

Destek olmayan oyunda acılmaz zaten.

Genelde gpu tercih edilir.Cok denemek istersen physx yüklü bir oyunda sırayla benchmark yap

O ekran kartı bende de vardı gpu dan pek bişi bekleme levono g780 kullandım gt630m vardı.

o yuzden tirsiyorum bende birde hafif oc yaptım dedim yakmıyak kartı sadece physx destekli oyunlarda devreye giriyor sistem o zaman.otomatik seçe bırakmak en iyisi o zaman

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.